Sourozenci Safinovi si poradili s týmem Itálie

4. 1. 2009, 10:26
Aktuality 9
HOPMAN CUP - Sourozenecké duo Marat Safin a Dinara Safinová má za sebou v Perthu vítěznou premiéru v Hopmanově poháru. V duelu skupiny B s Itálií rozhodli ruští tenisté o své výhře už ve dvouhrách.
Marat a Dinara Safinovi

Marat a Dinara Safinovi proti Flavii Pennettaové a Simonemu Bolellimu ve dvouhrách neztratili ani set, třebaže Safin k zápasu nastoupil se značně potlučeným obličejem po nedávné bitce v Moskvě. Na soupeře pak Rusové nestačili až ve supertie-breaku čtyřhry, ale to na jejich vítězství nic nezměnilo.

Safin si k výhře nad Bolellim vypomohl 14 esy a po první zkrácené hře vyhrál druhý set 6-4. K zápasu přitom nastoupil s odřeninami v obličeji a pořádným monoklem pod levým okem, které si přivezl z Moskvy, kde se podle svých slov ocitl v nesprávném čase na nesprávném místě. Zhruba před týdnem se totiž v ruské metropoli připletl do rvačky.

"Dostal jsem se v Moskvě do problémů. Ano, vyhrál jsem tu bitku, jsem v pořádku. Dá se to přežít," konstatoval osmadvacetiletý Safin na tiskové konferenci. Do Perthu dorazil v sobotu v noci a hned dostal od ředitele soutěže Paula McNameeho k dispozici doktora.

Po zápase si Safin pochvaloval, že lépe do sezony nemohl vstoupit. "Podání mě dnes zachránilo," řekl vítěz dvou grandslamových turnajů, který se dlouho potýkal se ztrátou formy, ale vloni překvapil účastí v semifinále Wimbledonu. Po pařížském Masters na podzim ale nevyloučil konec kariéry, dnes v Perthu prohlásil, že právě zahájil svoji poslední sezonu na okruhu ATP.

Zatímco sám hraje Hopman Cup počtvrté, jeho sestra slavila premiéru a poslala Rusko do vedení po vítězství 7-5 6-3. V druhém setu přitom prohrávala 0-3, ale pak už soupeřce nepovolila ani hru. Potíže měla rovněž v závěru prvního setu, kdy soupeřka za stavu 5-4 podávala na zisk sady.

Už ve včerejším utkání porazila Francie Tchj-wan 3-0. V noci z neděle na pondělí se hrají dva zápasy ve skupině A: Australané v čele s Hewitem hostí Němce a Slováci, kteří si slibují úspěch hlavně od Cibulkové, se pokusí překvapit obhájce titulu z USA.

HOPMANŮV POHÁR (Austrálie, Perth) - nedělní výsledky:

Skupina B:
Rusko - Itálie 2-1
Safinová - Pennettaová 7-5 6-3
Safin - Bolelli 7-6(5) 6-4
Safinová/Safin - Pennettaová/Bolelli 7-5 4-6 2-10

Včerejší výsledek:
Francie - Tchaj-wan 3-0
Cornetová - Hsieh Su-wei 6-4 6-4
Simon - Lu Yen-hsun 6-3 7-6(6)
Cornetová/Simon - Hsieh Su-wei/Lu Yen-hsun 6-4 7-6(9)

souhrn výsledků

TenisPortal.cz, ČTK, Luboš Zabloudil

Komentáře

9
Přidat komentář
skott
Dinara vyrazne lepsi nez Marat s vyjimkou maleho zavahani ve druhem setu s Penettou.Marat se zdal hodne unaveny, proti Bolellimu v singlu jeste sily mel, ale v deblu hodne kazil voleje na siti, s Penettou prohral snad vsechny vymeny a byl na nem dost znat pozdni prilet do Perthu.Dinara ve ctyrhre sice trikrat ztratila podani, ale v patem gemu 1.setu zaservirovala ctyri esa, z toho tri ji byly puvodne zahlaseny jako auty...
Reagovat
smazaný uživatel
Na jake televizi to davaji????
Reagovat
smazaný uživatel
Ty máš dost. Pustíš se do obtížného nočního sledování, i když jde o skoro exhibici??? Vidím, že čtyřhru dost hloupě prohráli. Aby je to ještě nemrzelo. Že Mubinovna opět prohrává svoje podání, mě ani nepřekvapuje. Podávat na zisk setu nebo mače a neuspět, je u tohoto typu labilních ženských asi normální. Na Wimbledon a těch 5-3 v rozhodujícím setu asi dlouho nezapomenu. Přitom servis během přípravy na sezonu mohla mlátit do nekonečna a konečně na něm zapracovat.
Reagovat
smazaný uživatel
Nechci tu psát za skotta, ale musím se ho trochu zastat :-). Měl možnost vidět své oblíbené sourozence hrát spolu a navíc po zimní přestávce. Takže se vůbec nedivím, že to sledoval a fandil, i když jde skoro o exhibici.

A ještě se musím zastat Safiny, i když je to divné :-D. Už jsme tu řešili, že její problém není servis..ale psychika. Nemá ji dostatečně odolnou a dolehá na ní tíha okamžiku při důležitých momentech. A to se nejvíc podepisuje na jejím jinak velmi dobrém servisu. Rozhozená psychika narušuje automatiku pohybu a je z toho zkažené podání. Servis při tréninku zcela jistě pilovala dost, ale to celý ten problém neřeší. Zápas jsem neviděl, takže to posuzuju z minulé sezóny. Třeba tu občasnou labilitu bude letos nechávat v šatně :-).
Reagovat
carolyn
Brozi ty tomu Skottovi nedáš pokoj, co!
Reagovat
smazaný uživatel
Zastávat se ho nemusíš, začátek textu neber vážně. Sestava je to atraktivní, další příležitost, kdy oba mají současně formu, už nebude.
Tvoje zdůvodnění si ještě pamatuju, ale pochop, když někomu fandíš, tak tě tyhle věci štvou. Někdo svoje oblíbence vyzdvihuje a prohry všemožně omlouvá (třeba skott). Tady o nic ještě nejde. Ale nemám problém tuhle labilku v případě propadáku na důležitém turnaji veřejně poslat do pyčy.
Reagovat
smazaný uživatel
Nemělo tam být:Do pryč??Takhle je to slohově slabééé...A úmyslná hrubka??Co to je??
Reagovat
skott
Napsal si to pekne, videt Marata a Dinaru spolecne je samozrejme jedinecna prilezitost, stoji zato si privstat:-) Vyhrat Hopman Cup ma navic taky svoji prestiz, ikdyz nejde o body...jen bych dodal, ze behem prestavek mezi sety byly dva rozhovory s Zeljkem, ale nerikal, ze by pilovali specialne servis:)
Reagovat
smazaný uživatel
Do pryč :-()))
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist