Souboj o finále vyhrála Wozniacká. Večeři zase Radwaňská

20. 3. 2010, 12:36
Aktuality 19
WTA INDIAN WELLS - Před vzájemným semifinálovým duelem se dlouholeté kamarádky z dětství Caroline Wozniacká a Agnieszka Radwaňská vsadily, že vítězka zaplatí společnou večeři. Platit bude muset devatenáctiletá Dánka, jež si jen výhrou nad o dva roky starší Polkou vydělala 150 tisíc dolarů a zajistila si post světové dvojky. O titul se utká s Jankovičovou.
Caroline Wozniacká

Obě se při rozehrávání smály na 'celé kolo'. Dánka Caroline Woyniacká a Polka Agnieszka Radwaňská přitom měly před sebou náročný úkol - podruhé v kariéře postoupit do finále prestižního podniku Premier Mandatory, který je po grandslamech druhým nejvíce ceněným turnajem.

Talentované tenistky jsou velké kamarádky, spojuje je také stejný původ, neboť i Wozniacká je dcerou polských rodičů. V pátek vedle postupu do turnajového finále šlo v jejich vzájemném duelu tradičně také o to, kdo zaplatí společnou večeři.

Na okruhu WTA dosud změřily síly pouze dvakrát. Radwaňská vyhrála první vzájemný souboj v roce 2007 ve Stockholmu 6-4 a 6-1. Stejným skóre skončila i předloňská odveta ve Stockholmu, tehdy však ve prospěch Wozniacké.

V dosavadním průběhu soutěže v Indian Wells se více dařilo Radwaňské, jež neztratila ani set. Naopak Dánka odehrála tři 'tříseťáky'.

V pátek večer ale měla navrch devatenáctiletá Wozniacká, jež dokázala odvrátit sedm z osmi brejkbolů a po 98 minutách vyhrála 6-2 6-3. "Myslím, že jsem odehrála vážně dobrý zápas," pochvalovala si Wozniacká, která se s Radwaňskou u sítě přátelsky objala. 

"Hrála jsem konzistentně a agresivně, ale úplně ideální to také nebylo," přiznala určité rezervy ve své hře Wozniacká. 

Wozniacká bude světovou dvojkou, o titul se utká s Jankovičovou
Vítězstvím ji tak vznikla povinnost zaplatit společnou večeři, na kterou si semifinálovým vítězstvím vydělala 150.000 dolarů. "Ale ona mi koupí zmrzlinu," smála se světová trojka, jež se v pondělí poprvé posune už na druhé místo před Safinovou.

O celkově sedmý titul a první z tak velkého turnaje si zahraje proti Jeleně Jankovičové. Ta v prvním semifinále ve dvou setech vyřadila Samanthu Stosurovou z Austrálie.

"Je to skvělá hráčka, byla světovou jedničkou. Hraje tu slušně, ale je to finále a já se na něj moc těším," řekla Wozniacká před duelem s Jankovičovou, kterou ve třech soubojích ještě neporazila.

"Před finále se cítím dobře. Odehrála jsem tu nějaké těžké, ale i povedené zápasy. Budu se snažit hrát co nejlépe i v neděli a uvidíme, jak to dopadne. Myslím, že můžu vyhrát," věří si pětadvacetiletá Srbka, která má bilanci finálových zápasů vyrovnanou 11-11.

- WTA PREMIER MANDATORY INDIAN WELLS -
(USA - Kalifornie, tv. povrch, 4.500.000 dolarů)
páteční výsledky (19. 03. 2010)

Dvouhra - semifinále:
Wozniacká (2-Dán.) - A. Radwaňská (5-Pol.) 6-2 6-3
Jankovičová (6-Srb.) - Stosurová (8-Austr.) 6-2 6-4

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

19
Přidat komentář
smazaný uživatel
Vyhrála ta s většíma kozama...:-))
Reagovat
smazaný uživatel
Jsem ráda, že bude světová dvojka, a budu ráda, až bude světová jednička :) ..Mám ji ráda :)
Reagovat
smazaný uživatel
Koukám, že máš ráda kdeco, ale tenis to určitě nebude. No, budeš asi v Barbie věku, třeba tě to časem přejde ;). A já naiva si myslel, že nic horšího než Wozniacki na druhém místě pro ženský tenis nemůže nastat a ono ne! Najdou se i tací "odborníci a tenisový fajnšmekři", který by uvítali tuhle prznitelku bílýho sportu na pozici světový jedničky! To, že se svět zbláznil je vidět opravdu všude.
Reagovat
smazaný uživatel
A světová jednička by měla reprezentovat ženský tenis, že? No tak snad jí pak zakážou mluvit, ale třeba jí dřív nastydnou zuby ;) :

ukázka - Caroline se snaží být vtipná čas od 1.07:
http://www.youtube.com/watch?v=fy9zF1l63v0&feature=channel
Reagovat
smazaný uživatel
presne tak ofess
Reagovat
smazaný uživatel
Skott a pan doktor ofess (nebo olfess) jsou dva odborníci přes tenis. Tihle dva tlučhubové se hledali až se našli.
Citace fanatika skotta: "Nechce se mi ani pomyslet na pripadne zavahani Sereny v Miami nebo nedejboze nejake jeji zraneni jako v pripade Dinary, ktere by Wozniacki pustilo az na prvni misto rankingu. To by byl dalsi knock-out zenskemu tenisu"

Pro oba experty ještě jednou: Wozniacki už dávno nehraje jen obranu. Co se vám na ní vlastně nelíbí? Ženský tenis přece nikdy nebyl o bezhlavém mlácení co největší silou, jak to v poslední době předvádějí zvlášť rusačky.
Reagovat
smazaný uživatel
hmmm no mozna nehraje jen obranu ale winner od zakladni cary zahrat neumi
Reagovat
carolyn
rozhodně skott se v tenise vyzná víc jak ty. Všimla jsem si jak rád používáš jeho nick, ale zatím je jedinej kdo tady napíše něco kloudnýho o tenise a přímo k zápasu. Narozdíl od jinejch dohadujících se tady o ničem, nebo tebe co tu jen kritizuješ a rozdáváš rady.
Reagovat
smazaný uživatel
Máš pravdu, jenže on ty zajímavé komentáře brzo zase deklasuje těmi svými vyšinutými útoky proti tenistkám, které nesnáší. Na ty prý vymyšlené křeče v Doha bude vzpomínat ještě roky (podobně Doha o rok dřív, kdy tady sveřepě mlel pořád dokola, že Ivanovič tu virózu jenom hrála).
Finále Jankovič - Wozniacki na tak důležitém turnaji je pro něj hotová tragédie, komupak asi bude fandit?
Reagovat
smazaný uživatel
Tak se na ty křeče v Doha podívej znovu. Wozniacki si plete nohy, pravou levou, kde jí to údajně chytá. Dokonce si ani nepamatuje, jestli se držela vepředu nebo vzadu. A vyčkej až do konce zápasu, kdy si v polovině cesty k síti pro podání ruky soupeřce uvědomila, že zapomněla na křeče, tak to koukala dohnat!!! :DDD Taky je dobrý sledovat diváky v řadách za ní, někteří se tomu bez ostychu smějou, ty komedii. Dobře, možná že jí táhnul sval, ale chytla hysterickej záchvat, kterej zakrejvala touhle komedií...

http://www.youtube.com/watch?v=ALHObkStAt0&feature=related
Reagovat
smazaný uživatel
Na Nadalovi sa nezhodneme ale na Wozniackej ano:D Svetova dvojka Wozniacka je asi taky vtip ako Dinara svetova jednicka kriste tento zensky tenis kde sa striedaju hracky podla toho ako sa vyspia je strasne. Dufam ze Belgicanky zacnu hrat poriadne a dostanu sa do top five a postupne zabrania hrackam ako Wozniacka aby stupali snad len nebude jednotka- teda v najblizsej dobe. Ked uz tak Azarenka si zasluzi ist vyssie je urcite lepsia ako Wozniacka a Dementieva nech uz vyhra GS uz roky hra dobre ale vzdy sa zosype nech uz zacne hrat poriadne aspon pol roka ved neni najmladsia
Reagovat
smazaný uživatel
To je přímo na Oscara toto. Jedna pravá noha, podruhé levá, při výměně běhá jak laň a pak po posledním míči najednou křeč. Hnus.
Reagovat
smazaný uživatel
Žebříček naštěstí nesestavují takoví omezení tupci bez paměti jako seš ty. Všichni, co tady pějou ódy na jedničku Serenu, by si měli uvědomit, že bez skvělých 4 grandslamových výsledků by se s bídou dostala na hranici Top 10.
Na normálních turnajích všude prohrává. Poslední titul je Charleston 2008, od té doby nic!

Ve své špičkové době po loňském Wimbledonu měla Dinára mezi 16 započtenými výsledky výbornou sestavu 5 titulů, 5 finálových proher a 3 semifinále (grandslamy: finále AO, finále FO, semifinále USO, semifinále W). Celkem 10 521 bodů. Jedničkou tehdy byla naprosto zaslouženě.
Jedna rada na závěr: příště si ty svoje špatně srozumitelné blitky zkus nejdřív naformulovat a opravit. Pak to teprve posílej do světa.
Reagovat
smazaný uživatel
Jenže o to tady jde. Federer by taky nebyl dlouho první, kdyby nevyhrával grandslamy. Jenže o tom to je, není umění vyhrávat malé turnaje během sezony, ale vyhrát grandslamy.
Reagovat
skott
ehm...tak kdyz i Turnaj Mistryn je ted nic, tak to potom jo...asi mas pravdu Brozi, ode dneska necham prispivat jen tebe pane odborniku.Beztak sem uz zajimavy diskuteri jako great, nepofata nebo secaa apod. nechodi.Snad budes schopen vylezt z nory castejc nez jen o dovolene pri velkych turnajich.
Reagovat
smazaný uživatel
Nikde nehovorim ze Serena ma byt jednicka- Williamsky nikd yneboli moje oblubene hracky ale objektivne Serena je lepsia ako Dinara. Ano hrala dobre jeden cas- lenze to ma stve na zenskom tenise ze vedia hrat dobre urcitu dobu a potom odpadnu- Ivanovic najkrajsi priklad. Ze mam chyby v texte no ano ked rychlo to tu napisem a mam dolezitejsie veci na praci ako len komentovat na tenisportale a citat po sebe kazde slovo vies. To su veci co hladas chyby u mna kedze ty sa nevyznas do nicoho. A presne nie je umenie vyhravat male turnaje kde casto je minimalna konkurencia z tej spicky a S.Willaims ak si na to neprisiel by vyhravat vedela aj mensie turnaje len kasle na to- je tak asi vychovana ako typicka americanka neviem to je nepodstatne- ale ja kebyze som tenistra radsej vyhratm 1GS v kariere ako 20 inych turnajov ale 0GS. GS vitazov si historia vzdy pamata cize tolko.
Reagovat
smazaný uživatel
Mám rád Wozniackou i Radwaňskou, ale teď jsem fandil Caroline, je fakt sympatická...a myslím,že rozhodně budoucí světová jednička.:)
Reagovat
smazaný uživatel
ja caroline nemusim a jednickou je mozne ze se stane protoze zensky tenis je tak labilni
Reagovat
smazaný uživatel
Miras: Opravdu kvalitní duševní výpotek.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist