Souboj bývalých jedniček vyhrála Wozniacká, je v semifinále

23. 2. 2012, 19:39
Aktuality 15
Caroline Wozniacká se v Dubaji přiblížila obhajobě loňského titulu. Dánská tenistka dnes porazila další bývalou tenisovou královnu Anu Ivanovičovou 6-3 a 7-5 a postoupila do semifinále.
Caroline Wozniacká

Caroline Wozniacká zůstala v Dubaji jako turnajová trojka nejvýše nasazenou hráčkou a roli favoritky proti Aně Ivanovičové v dnešním čtvrtfinále potvrdila. V první sadě sice Dánka čelila pěti brejkbolům, kromě jediného ale všechny odvrátila, dvakrát své soupeřce sebrala podání a set vyhrála 6-3. V následujícím dějství byli diváci svědky série prolomených podání, kterou ukončila až Wozniacká. Ta si za stavu 6-5 servis udržela a po hodině a půl postoupila do semifinále.

"Jsem moc spokojená s tím, že jsem to zvládla ve dvou setech," řekla po utkání Wozniacká. "Ana ve druhém setu zabrala, chodila brzy do míčů a hrála moc dobře," dodala na adresu soupeřky.

O finále se Wozniacká popere s Julií Görgesovou, jež dnes v prvním vzájemném zápase našla recept na Slovenku Danielu Hantuchovu. Německá tenistka v jediném třísetovém čtvrtfinále zvítězila 4-6 6-3 6-4.

"Byl to těžký zápas. Daniela skvěle podávala a já se musela soustředit na každý míček a výměnu. Ale zvládla jsem to dobře a jsem ráda, že si tu ještě zahraju i ztíra," komentovala Görgesová. 

Třiadvacetiletá Němka se s Wozniackou utká už popáté, loni svou dánskou soupeřku dvakrát - pokaždé na antuce - porazila. "Bude to hodně těžké, ale začínat se bude od nuly, tak uvidíme, jak to dopadne," těší se na zápas Görgesová.

Jako první si dnes vybojovala místo v semifinále Jelena Jankovičová. Srbka do něj v Dubaji postoupila už čtyřikrát a popáté se jí to povedlo díky výhře nad Samanthou Stosurovou.

Australanka, která ve včerejším osmifinále vyřadila Lucii Šafářovou, ulehčovala další z bývalých světových jedniček v soutěži od začátku práci velkým množstvím nevynucených chyb. Ve druhém setu se sice Stosurová po prohraném podání dočkala prvního brejku, ale Jankovičová jí vzápětí znovu sebrala servis a za hodinu a půl zvítězila 6-4 6-2.

"Jsem ráda, že jsem vyhrála. S ní (Stosurovou) vždycky odehraju těžký zápas," uvedla vítězná Jankovičová. "Myslím, že klíčový byl můj return. (Stosurová) má jedno z nejlepších podání mezi ženami, jestli ne nejlepší. Returnovat ho není vůbec lehké. Ale ona ráda servíruje a pak diktuje tempo výměny z forhendu, což jsem jí nedovolila. Celou dobu jsem měla zápas pod kontrolou," pochvalovala si Srbka.

O finále si Jankovičová zahraje s pátou nasazenou Agnieszkou Radwaňskou. Polská tenistka měla nejlehčí práci ze všech semifinalistek. Němka Sabina Lisická jí byla vážnou soupeřkou jen v úvodních gamech; od stavu 3-2 získala Radwaňská osm gamů v řadě a Lisická až na poslední chvíli odvrátila hrozbu 'kanára'.

 

Výsledky - Dubaj (tvrdý povrch, dotace 2,000.000 dolarů):

Dvouhra - čtvrtfinále:
Wozniacká (3-Dán.) - Ivanovičová (Srb.) 6-3 7-5
Jankovičová (8-Srb.) - Stosurová (4-Austr.) 6-4 6-2
A. Radwaňská (5-Pol.) - Lisická (9-Něm.) 6-2 6-1
Görgesová (Něm.) - Hantuchová (SR) 4-6 6-3 6-4

Semifinálové dvojice: Wozniacká - Görgesová, Jankovičová - A. Radwaňská.

Čtyřhra - čtvrtfinále:
Hsieh/Peng (Tchaj-wan/Čína) - Benešová/Záhlavová-Strýcová (ČR) 6:3, 2:6, 10:5.

 

Komentáře

15
Přidat komentář
Heather_Fedex
preju si finale aga vs caro a pak to bude absolutne nestranne a budu to prat obema.
nevim ci to je, ale ti nemky tak na mne negativne pusobi- nemohu ani jedne fandit, s vynimkou mozna petkovic
Reagovat
rib
hmmmm, náhodou Julia si dnešní postup fakt zasloužila, no ale aspoň můžeš fandit jen jedné :-)))
Reagovat
smazaný uživatel
13 stupňů východně: Hot Bird 8
Supertennis, frekvence 12245 MHz, symbolrate 27500, polarizace H, parabola 60 cm
Reagovat
smazaný uživatel
Vcera
Karolina - Anicka > tipoval jsem si Anu, ze zapasu jsem videl jen kousky, a bylo videt, ze Karolina pomalu trochu oziva, ale mohl jsem mit stesti na jeji lepsi momenty...

Jelena - Sam > tak tam jsem cekal vyrovnany zapas, s tim, ze by mohla Sam postoupit...do stavu 3:3 v prvnim sete vyrovnane, potom Sam odesel forhand nekam i s podanim do kytek. Tenhle zapas me i osobne celkem zklamal..

Aga - Sabina > Tohle mne potesilo, to je jasne:)

Julie - Daniela > tipoval jsem Julii, a vyrovnany zapas, takze aspon neco vyslo:)

Dnes

Julie vs Karolina > vzajemne zapasy 2:2, posledni dva zapasy vyhrala Julie, ale na antuce, tady vic verim Karoline. Podle mne se dostane do finale.

Aga vs Jelena > opet uz tradicne, nemohu jinak, takze Aga, a tady si myslim i osobne, ze Jelenu da. Vzajemne zapasy 1:2 pro Jelenu, posledni zapas v Japonsku pul roku zpatky Aga vyhrala, a podle mne to zopakuje.

Takze si tipuji finale, asi pro nektere skoro jak katastroficky scenar :D
Aga - Karolina:)
Reagovat
VlS
No, já se po včerejšku musím nejdřív trochu otřepat, než začnu zase tipovat :-), včera mi vyšel jen tip na Julii.

K tvému hodnocení - Caro hrála to co hraje, dobře běhá, dělá málo chyb a když dostane dobrej míč na BH, tak někdy i zakončí.
Caro měla 80 bodů, z toho Ana udělala 51 UE a 9 DF - víc myslím popisovat netřeba.
Jelena - Sam - Jelena hrála nejlíp za posledního cca půl roku - alespoň, co jsem já viděl. Sam nešel moc servis a asi nakazila od Lucky a hrála jak šílená. (S výjimkou úvodních her).
Aga - Sabina - neviděl jsem to.
Julie - Daniela - myslím, že obě holky odehrály svůj slušný standard. Danka si nemůže odpustit tu a tam své kopečky nebo kratší míče a to Julie trestala a právem vyhrála.

Mé přání (ne tip) na finále je Julie - Jelena, ale bojím se, že budeš mít pravdu s tipem Caro- Aga. Pak by asi vyhrála Aga.
Reagovat
Fandina
Jestli bude hrát Julie tak soustředěně, jak předvedla v posledních dvou zápasech a k tomu její silový tenis, tak Caru dá.
Jelena Aga tak tady si myslím, že Aga zapojí své myšlení a Jelenu dá.
Finále tedy Julie Aga a Aga vyhraje .... úsměv
Reagovat
VlS
No, jestli Jelena zopakuje výkon proti Sam, tak to Aga nebude mít snadný, Jelena taky hraje (někdy) hlavou. Otázka je to "jestli" :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Dobře Caro. Hraje zde dobře...ale mám divný pocti, že ji zítra pošle Julia domů :(
Reagovat
pepin
Docela souhlasím, že zítra to pravděpodobně muže být těžší. Pokud dnes Anna tlačila přes forhend, měla Caro velké problémy, ale pokud přišlo na beckend rázem to bylo jinak. A to podání u Anny s těmi dvojchybami ani nemluvím. Je to myslím dva dny kdy psala o návratu na vrchol a vyhrání dalšího GS, no ale s tímto nevím. Pokud bude zítra Julie hodně tlačit, bude mít Caro velké problémy.
Reagovat
smazaný uživatel
Výborně Caro, nevadí Ano. Caroline čeká v semifinále Julia. Určitě to bude zajímavý zápas a pěkný pohled na holky. :) Už se těším, až to konečně uvidím.
Reagovat
smazaný uživatel
tak tu mam taky rad, emotivni + bojovnice, navic krasna, a ma rada fanousky, na konci jim rozhaze veci... a rozda 30 podpisu... k dokonalosti ji chybi jen vysvlect to spocene triko a taky ho hodit fanouskum, mozna casem nekde v Evrope i na to prijde:), v Emiratech by to asi nebylo uplne apetytlich, to je fakt..:)
Reagovat
VlS
No tak to nevím, co by na to šejci, protože pod tím tričkem něco je :-)).
Danka nehrála špatně, ale připadá mi taková nějaká trochu vláčná, postrádám v její hře výbušnost. Julie byla lepší a vyhrála zaslouženě. Doufám, že zítra se vyvaruje zbytečných UE a konečně pošle Caroline domů.
Reagovat
smazaný uživatel
Já v to doufám též, Julia hrála víc agresivněji a máš pravdu, pod tím tričkem něco evidentně je..je to krásná ženská, jak už jsem tu psala, mně je moc sympatická:-)
Reagovat
VlS
Krásná ženská to nepochybně je, ale disponuje i pohlednou hrou, bohužel zatím dost často taky ne zcela pochopitelnými výpadky. Doufám, že zítra to bude jinak.
Reagovat
smazaný uživatel
Julia, Julia! O:-)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist