Söderling se rozloučil s trenérem Normanem

3. 12. 2010, 10:48
Aktuality 7
Pátý hráč světa Robin Söderling se po ukončení úspěšné sezony po dohodě rozešel se svým koučem Magnusem Normanem. Podle švédského tenisty se jeho krajan chce více věnovat "rodinnému životu a novým projektům".
Profily hráčů
Robin Söderling

Právě pod vedením bývalého hráče Magnuse Normana se Söderling dostal mezi světovou elitu. Bývalý druhý tenista světa se ho ujal před více než dvěma lety a od té doby se Söderling dostal z 35. na páté místo světa a zahrál si dvakrát finále Roland Garros.

Norman se chce nyní více věnovat vlastním projektům a osobnímu životu. "Když se podívám zpět, tak to bylo fantastických a zábavných šestadvacet měsíců," řekl Norman. "Rád bych Robinovi poděkoval za to, že mi věřil a nechal mě starat se o jeho kariéru. Byla to zodpovědnost, se kterou jsem se snažil poprat nejlepším možným způsobem," dodal.

Söderling pod Normanovým vedením loni porazil na pařížské antuce do té doby suverénního Španěla Rafaela Nadala, což zatím dokázal jako jediný. Letos se na Roland Garros dostal znovu do finále a vyhrál dva turnaje, včetně podniku série Masters v Paříži.

"Bylo by skvělé, kdybych mohl s Magnusem pokračovat, ale dosáhl jsem určitého bodu kariéry, v kterém potřebuji, aby se mi trenér věnoval stoprocentně," řekl šestadvacetiletý Söderling, který jméno nového kouče teprve oznámí. "Proto mám pocit, že to pro oba bylo správné rozhodnutí. A rozcházíme se jako dobří přátelé."

pva, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

7
Přidat komentář
smazaný uživatel
nejhezčí jsem já, škoda, že mě nemůžete vidět !
Reagovat
smazaný uživatel
škoda, pravě diky Normanovi je tam kde je. Uvidime kdo bude novy kouč a co to přinese, zda ovoce nebo pokles.
Reagovat
a.magerova
A navíc ... moc pěkný chlap !!!
Reagovat
smazaný uživatel
Noo.. to ja nedokažu uplně posuzovat:)) Mysliš Magnuse či Robina?:)
Reagovat
smazaný uživatel
Oba !!!!!
Reagovat
smazaný uživatel
S holkama se fajn keca o tenisu :))) No Robin Soda se libi i moji mamce,takže chapu Vas damy:)))
Reagovat
a.magerova
No mně se líbí víc Magnus :-))
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist