Söderling: Nehrál jsem tak dobře jako loni

6. 6. 2010, 20:01
Aktuality 2
Před rokem šokoval Robin Söderling tenisový svět, když vyřadil Rafaela Nadala v osmifinále Roland Garros. Dnes se oba na pařížské antuce střetli v přímém boji o titul a Švéd na Španěla tentokrát nestačil. Finálové utkání prohrál hladce ve třech setech a poté uznal, že před rokem hrál lépe.
Profily hráčů
Robin Söderling (© FFT)

"Každý zápas je jiný a rozdíly jsou malé," řekl Söderling na tiskové konferenci na otázku, v čem byl ve srovnání s loňským zápasem největší rozdíl. "Já ale určitě nepodával tak dobře jako před rokem a nehrál jsem tak přímo. Nedostal jsem se do zápasu," řekl.

Výkon Nadala označil pětadvacetiletý rodák z Tibro, celým jménem Robin Bo Carl Söderling, za extrémně skvělý. "Moc toho nezkazil. Já se snažil bojovat, jenomže to bylo moc těžké," řekl Švéd. "Já jsem mohl hrát lépe, to určitě, ale on si zaslouží velké uznání."

Pětisetové drama s českým hráčem Tomášem Berdychem, kterého Söderling vyřadil v semifinále, nemělo podle Švédových slov vliv na jeho kondici. "Byl to (s Berdychem) těžký zápas, ale takové byly svým způsobem všechny za těch čtrnáct dnů," konstatoval Söderling.

Nadalova hra je podle něj v podstatě stále stejná. Zakládá se na skvělém pohybu a silně liftovaných úderech k základní čáře. "Rafa hraje pořád stejně, takže víte, co od zápasu očekávat. Běhá strašně rychle a každý míč vám vrátí zpátky. A dělá to moc dobře," řekl Švéd.

V utkání měl šance, aby se udržel více ve hře, ale ani jeden z osmi brejkbolů neproměnil. "Měl jsem trochu smůlu. Navíc Rafa zahrál vždy velmi dobře. Prostě jsem žádnou z možností nevyužil," uvedl.

Před rokem prohrál Söderling ve finále se Švýcarem Rogerem Federerem, letos nestačil na Nadala. Obě porážky bral Švéd stejně. "Jo, obě byly těžké," rozesmál se Söderling, který má po dnešku ve finále French Open bilanci 0:2 na zápasy a 0:6 na sety. "Ani v jednom utkání jsem nebyl blízko výhře, ale jednou to zlomím," věřil.

pva, ČTK

Komentáře

2
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat
smazaný uživatel
Opravdu každé utkání je jiné a jedinečné. Klobouk dolů před Rafou.Nepustil Robina téměř k ničemu. Nešlo mu podání, takžé měl minimum laciných, rychlých bodů. V dlouhých výměnách nebyl dost trpělivý a přesný.Jen jsem čekala, kdy dá zase těsný out ve snaze být co nejvíce razantní a těsný k lajnám.Těch pár krásných winrů ho nemohlo spasit. Ty nevyužité breaky bylo velice frustrující.Ale všechna čest, celkem se dobře držel celý zápas a moc se nevztekal.Škoda, že to trochu víc nenatáhl, aby byl delší dobu Rafa v akci.Je to opravdu antukový král a přepisuje dějiny tenisu na antuce.Uvidíme, jak bude válet na trávě.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist