Sock porazil Andersona a je poprvé ve finále

11. 4. 2015, 21:55
Aktuality 7
ATP HOUSTON - Na domácí antuce v Houstonu si dvaadvacetiletý Američan Jack Sock připíše premiérový finálový start. Do boje o titul se dostal po výhře nad třetím nasazeným Jihoafričanem Kevinem Andersonem. Druhý finalista vzejde ze souboje dalšího Američana Sama Querreyho s obhájcem titulu Španělem Fernandem Verdaskem.
Jack Sock

Jack Sock má ve sbírce zatím 'jen! cenné trofeje ze čtyřhry, ve které vyhrál s Kanaďanem Vaskem Pospisilem loňský Wimbledon či letošní turnaj Masters v Indian Wells. Nyní však může vybojovat i premiérový vavřín ve dvouhře. 

Dvaadvacetiletému Američanovi, který přišel o začátek letošní sezony kvůli operaci kyčle, se daří na domácím turnaji v Houstonu, kde vyřadil už tři nasazené soupeře. Po Španělu Bautistovi a Kolumbijci Giraldovi dnes ve svém teprve třetím semifinále na okruhu ATP porazil 7-6 6-3 Jihoafričana Kevina Andersona

"Hrát proti Kevinovi není snadné na žádném povrchu. Já si tenis na antuce užívám. Dnes jsem dobře podával, servis mě podržel celý zápas," řekl Sock. "Mám pocit, že během turnaje dokážu hrát čím dál lepší tenis. V prvních zápasech jsem získal sebedůvěru a jistotu a to mi dnes hodně pomohlo."

V nedělním finále se Sock utká v prvním vzájemném střetnutí s krajanem a finalistou z roku 2010 Samem Querreym, který po nasazené jedničce Felicianu Lópezovi vyřadil i obhájce titulu. Španěla Fernanda Verdaska v semifinále udolal 7-5 2-6 6-4.

"Postupně jsem se dostal do rytmus a trefil jsem hodně prvních servisů. A to když mi vychází, tak je pak těžké mě porazit," řekl Querrey, který bude ve svém 13. finále usilovat o 8. titul. Naposledy triumfoval v roce 2012 v Los Angeles. "Celý týden hraju dobře a teď jsem nadšený, že si tu znovu po pěti letech zahraju ve finále. S Jackem se znám čtyři roky a vím. Oba budeme chtít vyhrát, on si věří. Bude to těžké finále."

Querrey se Sockem obstarají první čistě americké finále na okruhu ATP od roku 2011, kdy Mardy Fish v Atlantě zdolal Johna Isnera. V Houstonu se dva Američané utkali naposledy před 12 lety, kdy André Agassi porazil Andyho Roddicka.

• ATP 250 HOUSTON •
USA / Texas, antuka, 488.225 dolarů
sobotní výsledky (11. 04. 2015)
• Dvouhra - semifinále •
Sock (USA) - Anderson (3-JAR) 7-6(3) 6-3
Querrey (8-USA) - Verdasco (6-Šp.) 7-5 2-6 6-4
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

7
Přidat komentář
Fandina
OT ... pro golfové příznivce, tenhle víkend se hraje v Augustě Masters. Momentálně je k vidění třetí den i na ČT Sport.
Reagovat
horska.kraslice
Takže dnes pohřebiště favoritů. Lopéz, Radwaňská, Petkovič a teď i Anderson.
Reagovat
PH94
A jak tak koukám na Sama, tak tam asi zaškatulkuje i Verdasca
Reagovat
smazaný uživatel
promiň, ale nemyslím si, že Anderson byl favorit :-)
Reagovat
EllNino
Paráda, děláš mi radost, a to i předvedeným výkonem, klasa :)
Reagovat
smazaný uživatel
;) Jack.
Come On Titul!
Reagovat
PH94
Jacku bombice! :) A ted pojd Fernandoo :D
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist