Snažím se, ale nejde to, smutnil Djokovič po brzkém vyřazení v Miami

26. 3. 2018, 10:56
Aktuality 32
Novak Djokovič se na konci ledna podrobil menšímu operačnímu zákroku v pravém lokti a od té doby odehrál dva soutěžní zápasy. Ani v jednom však neuspěl. Na oblíbených podnicích Masters v Indian Wells a Miami, kde v minulosti dohromady posbíral celkem 11 triumfů, vypadl už ve druhém kole. Po brzkém vyřazení v Miami se na tiskové konferenci rozpovídal o momentálních pocitech.
Profily hráčů

Novak Djokovič po menším operačním zákroku v problematickém pravém lokti stále marně hledá formu. Šestinásobný šampion skončil na Masters v Miami už ve druhém kole, v němž neuhrál ani set proti Francouzovi Benoitovi Pairemu, a zaznamenal už třetí porážku v řadě, což se mu naposledy stalo v roce 2007.

"Snažím se, ale prostě to nejde. S takovým výkonem samozřejmě nejsem spokojený. Nehraju tak, jak bych si představoval. Není to teď možné. To je vše," smutnil na tiskové konferenci Djokovič.

Třicetiletý rodák z Bělehradu přitom do zápasu vstoupil nadějně. Od stavu 3-2 v prvním setu se v něm však něco zlomilo. "Prvních šest gamů jsem zvládl dobře, ale potom mi došly síly. Soupeř dobře podával. Nebyl jsem schopný ho brejknout. V klíčových momentech zahrál skvělé údery. Porážka přišla celkem rychle," zhodnotil utkání.

Rovněž ve druhé sadě prohrával o brejk, ovšem tentokrát si dokázal ztracený servis vzít zpět. Na závěr zápasu však čistou hrou ztratil podání a po hodině a pár minutách pro něj letošní ročník Miami Open skončil.

Největším problémem Djokoviče je momentální nevyhranost. Dvanáctinásobný grandslamový šampion loni skrečoval čtvrtfinálový souboj ve Wimbledonu a na kurty se kvůli potížím s pravým loktem vrátil až letos na Australian Open, kde skončil v osmifinále.

Bývalý první hráč světa po úvodním grandslamu sezony stále cítil bolest a rozhodl se pro radikální řešení. Na konci ledna podstoupil menší operační zákrok ve Švýcarsku. Na kurty se vrátil celkem rychle. V Indian Wells však ve třech setech prohrál s Japoncem Tarem Danielem a úvodní duel nezvládl ani v Miami.

"Poslední dva roky pro mě byly hodně těžké," řekl Djokovič, jehož loket začal trápit už v roce 2016. "Ale nejsem jediný, kdo měl zranění. Dokonce existují i mnohem horší zranění, která tenisté musí překonat. Nechci tu sedět a stěžovat si."

Djokovič musel kvůli problematickému pravému loktu učinit pár změn ve své hře. I ty si musí sednout a to chce čas. "Musel jsem ve své hře udělat pár změn. Snažím se si na ně zvyknout. Dělám pro to všechno. Zatím nejsem na úrovni, na níž bych chtěl být. Musím si věřit a snad zase někdy budu hrát svůj nejlepší tenis."

TenisPortal.cz, Ondřej Jirásek

Komentáře

32
Přidat komentář
smazaný uživatel
chcelo by to este menej mesa a viac Pepeho
Reagovat
Ondra979
presne tak, potom bude stacit poradne meditace pred zapasem a ocarovani souperi to radsi vzdaji predem
Reagovat
smazaný uživatel
ze ja som sa na neho nezavesil skôr,svojimi bajkami by som spaniela strcil do vrecka:)kto vsak mohol tusit,ze je nachylny verit rôznym bludom
Reagovat
spaniel
No dovol...
Reagovat
Mayo
Pep Guardiola?
Reagovat
woody
Mě se vždycky líbí ty komentáře, odepisující tenistu typu Novaka. Ať to byl dříve Roger nebo Nadal, jak už nic nevyhrají,že už budou jen paběrkovat a podobné. Nakonec bylo vše jinak. To je samej odborník zatěžování těla, jak nic nevydrží a nejde a podobné bláboly... Radost číst..
Reagovat
Mayo
Tu je plno trénerov.
Reagovat
Davor1
Treba si uvedomiť, že za necelé 2 mesiace má 31 rokov. To v tenisovom svete nie je zrovna optimálne číslo. Nechcem ho odpisovať, už aj pri Federerovi a Nadalovi som si myslel, že nič veľké nevyhrajú a tiež mali dlhé mesiace obdobie, kedy na okruhu dosť paberkovali a prehrávali s kdekým. Takisto Murray bol viac ako rok po operácii chrbtice neškodný. Nole mi ale príde skôr vyhorený psychicky, mám pocit, že dlhé roky išiel dosť výrazne nad hranicou svojich možností, hral neskutočné náročný tenis a hlava mu už odmieta tú extrémnu drinu ďalej podstupovať, po tom, čo dosiahol na všetky méty. Ťažko v jeho prípade niečo predikovať, ale snáď to ešte s Andym rozbalia a vrátia sa aspoň na chvíľu na vrchol, za tie dlhé konzistentné roky na špičke a celkový prínos pre šport si to zaslúžia...
Reagovat
Marduch
Defakto souhlas, zejmena s myslenkou drina vs.hlava po definitivnim dobyti tenisoveho Olympu na RG. Jen se neztotoznuji s formulaci, ze sel dlouhodobe výrazně nad hranice svých moznosti. Nejspis to v jeho moznostech byt muselo, když se na tu uroven dostal a pohyboval se tam ty dlouhé roky;-)
Reagovat
smazaný uživatel
Ano, máš pravdu. Bylo to v jeho možnostech, dostal se na tu úroveň a pohyboval se tam dlouhé roky. Ale pak řekne právě ten pohybovej aparát dost a tomu nic nezabrání. Ani mozek, ani vůle, ani talent, ani rehabilitace, operace, odpočinek či kondiční trenér. Prostě dost a je to v hajzlu. To není nic proti Novakovi, jen je třeba se s tím smířit. Do nekonečna to nejde a je třeba prostě se ctí skončit. Myslet na stáří apod. Nikdo na něj nezapomene a o žebrácké holi také nepůjde.
Reagovat
smazaný uživatel
Ano, máš pravdu. Bylo to v jeho možnostech, dostal se na tu úroveň a pohyboval se tam dlouhé roky. Ale pak řekne právě ten pohybovej aparát dost a tomu nic nezabrání. Ani mozek, ani vůle, ani talent, ani rehabilitace, operace, odpočinek či kondiční trenér. Prostě dost a je to v hajzlu. To není nic proti Novakovi, jen je třeba se s tím smířit. Do nekonečna to nejde a je třeba prostě se ctí skončit. Myslet na stáří apod. Nikdo na něj nezapomene a o žebrácké holi také nepůjde.
Reagovat
smazaný uživatel
Taky souhlas. Noleho tenisový styl se zcela neslučuje s jeho věkem, fyzickým a psychickým stavem a motivací. Má možnost buď změnit svůj styl, zrychlit hru a přestat dělat šňůry a dvanáctimetrové skluzy na hardu, nebo to prostě ukončit.

Rafa taky už tak nebojuje, jako to dělal před několika lety. Federer hraje učebnicový tenis na dva, maximálně tři údery. Buď to zkazí, nebo je winner.

Noleho taktika hold úplně neprospívá zdraví a je neskutečné, že se mu tělo nerozpadlo mnohem dříve. Jakým způsobem on hrál bylo šílené.
Reagovat
janek_da
hold nerovná se holt
Reagovat
smazaný uživatel
Djokovič je bezpochyby fenomenální tenista. Současně je ale názorným příkladem vrcholového sportovce 21. století, který několik let zcela neúměrně zatěžuje veškeré klouby, chrupavky, svaly, rozličné úpony, páteř a samozřejmě i psychiku způsobem, na které žádný člověk na zeměkouli není od přírody připraven a vybaven. A nikdy nebude, možná za 1000 let, nevím. Bez ohledu na trénink, kondiční přípravu a já nevím co ještě k tomu patří. A toto donekonečna nelze. NELZE !
Reagovat
Frantz
žiaril som, už sa len ligotám, druhý match, nepadá mi to tam...Prehrávam všetky súboje, trenér sa pýta "Čo to je?"...
Som nanič tu, robím len hanbu svojmu kraju, zabite ma..nech moje střevíce po Dunaji odplávajú..
Reagovat
Fandin
Na antuce se rozehraje. Věřím v titul z Roland Garros.
Reagovat
smazaný uživatel
djokovic skonci podle me, tohle ho nebude bavit naklepy od hracu jako daniel nebo paire
Reagovat
turista
Djokovič neskončí. Na to je příliš dobrý aby se takhle blbě vypařil z kurtů. Ty jeho porážky skončí. Tenis se nezapomíná.
Reagovat
Valaska
koniec kariery sa blizi
Reagovat
turista
Nestraš. Problémy má pomalu celá první dvacítka.
Reagovat
Fandina
Někdy se nedaří, ale jindy zase ano. Já nejsem žádný profík, ale také vím, že pořád se vyhrávat nedá. Takže ono si to sedne a určitě začne Nole zase vyhrávat a zase se dostane tam, kde byl. Tomu zase nevěřím, že se tak moc člověk může změnit. Výhry určitě přijdou.
Reagovat
Nola
som rada, ze Kamilos nam objasnil ako na tom Novak je, snad by nebolo od veci, vystriedat Radka na pozicii trenera, ten bude co nevidiet kojit a prebalovat, tak by mu mohol bodnut
Reagovat
Mayo
Ja si myslím, že on zase príde nato ako sa hra tenis a nebude to dlho trvať.
Reagovat
smazaný uživatel
Novákům problém není jenom zranění...Sešlo se všechno, fyzické nedostatky, ztráta formy, časté a až chronické zranění lokte, psychický nepohoda, ztráta sebedůvěry.

Aby tohle posbíral a začal vyhrávat zase turnaje potřebuje hodně snahy. Teďka je spíše jako fackovací panák. Ale je to šampion, tak snad se zvedne.
Reagovat
Marduch
Hlavně potřebuje cítit motivaci. A v tomto ohledu jsem osobně spíše pesimista..
Reagovat
smazaný uživatel
On ztratil motivaci po vyhraném French Open. Od té doby křivka jeho výkonnosti padá strmě dolů. Teď už je někde na dně Mariánského příkopu.
Reagovat
brixner
Jojo, tam to v Mariánkách znám, dobře se tam chlastá!
Kámoš se vždycky vožral, hopnul do toho příkopu, v klídku se vyblil a bylo to!
Fakt dobře vymyšlený to tam maj !
:-))
Reagovat
turista
Motivaci má. Jen to momentálně nejde protože ztratil rozehranost.
Reagovat
janek_da
Mi Novaku povídej.
Reagovat
Marduch
"Prvních šest gamů jsem zvládl dobře, ale potom mi došly síly."
??
Reagovat
babolat.cz
to mě mrzí víc, než rafovo zranění :-(
Reagovat
smazaný uživatel
Tady je rozdíl v tom, že Rafa se dá dohromady, ale mám obavy, že Novak už se dohromady nedá.

V letošním roce jsem i sám na sobě pocítil, že ten tenis nemá mnohdy náboj. Sice jsem zarytý FedFan, ale ten 20ty GS a nejstarší N.1 mě nějak uspokojili a upřímně řečeno se na ty zápasy ani už moc nemám náladu dívat. Je to pořád dokola. Jsem celkem rád, že Roger vyhučel v prvním kole. Alespoň je Miami teď totální free style. Může vyhrát úplně kdokoliv z pavouka. Předtím to bylo tak, že se čekalo na finále Federer-Nadal/Djokovič/Murray.

Tenis potřebuje trošku nového vzduchu. Už to začínám cítít i na sobě samotném.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist