Sinner v posledních devíti setech ztratil jen 18 gamů, v New Yorku nedal šanci ani O'Connellovi

31. 8., 23:41
Aktuality 12
US OPEN - Jannik Sinner (22) na US Open po úvodní prohrané sadě s Mackenziem McDonaldem ztratil v dalších devíti setech dohromady jen 18 gamů. Australana Christophera O'Connella (30) deklasoval 6:1, 6:4, 6:2 a čtvrtý rok po sobě na newyorském grandslamu postoupil do osmifinále. O vyrovnání předloňského maxima si první hráč světa zahraje s domácím Tommym Paulem (27).
Jannik Sinner (© Profimedia)

Sinner – O'Connell 6:1, 6:4, 6:2

Jannik Sinner na US Open hraje první turnaj po zveřejnění březnové dopingové kauzy, ze které byl v tichosti a téměř bez trestu omilostněn. V úvodním kole s Mackenziem McDonaldem sice prohrál první set, ale od té chvíle dominuje.

Další sety vyhrál 6:2, 6:1, 6:2, 6:4, 6:0, 6:2, 6:1, 6:4 a 6:2. Ve druhém kole nedal šanci Alexi Michelsenovi a ve třetím potvrdil roli velkého favorita proti Christopheru O'Connellovi z Austrálie, s nímž letos po porážce v Atlantě 2021 otočil vzájemnou bilanci na 2:1.

Statistiky zápasu Jannik Sinner – Christopher O'ConnellStatistiky zápasu Jannik Sinner – Christopher O'Connell (@ Livesport)

Dvaadvacetiletý Ital v zápase nasázel 15 es, po servisu prohrál jen 16 míčků a nečelil brejkbolu. Nastřílel 46 winnerů a udělal jen 22 nevynucených chyb. O zisku všech tří setů rozhodl hned v úvodu a po necelých dvou hodinách měl úspěšně splněno.

"Dnes to byl skvělý zápas. Párkrát jsme spolu hráli a já věděl, že musím hrát solidně celý zápas. Servis mi skvěle fungoval, s výkonem jsem moc spokojený. A děkuju všem za podporu, byla úžasná," komentoval Sinner.

Sinner v New Yorku startuje týden po triumfu na Masters v Cincinnati a hlavně po zveřejnění informace o dvou pozitivních testech na přítomnost steroidu. Ty měl mít v průběhu března, ovšem pokaždé byl úspěšný s odvoláním a vysvětlením a body a peníze mu byly odebrány pouze za výsledek na Masters v Indian Wells.

Aktuálně protáhl svou neporazitelnost na sedm zápasů. Letos má bilanci 51:5, od loňského US Open pak 71:7.

US Open je pro Sinnera zatím stále nejneúspěšnějším grandslamem. Zatímco na Australian Open triumfoval a na pařížské antuce a londýnské trávě hrál semifinále, ve Flushing Meadows je jeho maximem předloňské čtvrtfinále. V něm nevyužil mečbol proti pozdějšímu šampionovi Carlosovi Alcarazovi.

Nyní je v New Yorku čtvrtý rok po sobě v osmifinále a po nečekaných kolapsech Carlose Alcaraze a Novaka Djokoviče mu konkurence slábne. "V tomto sportu se může stát cokoliv. Každý soupeř je velkou výzvou. Došlo k několika překvapením. Jsem rád, že já jsem pořád ve hře a doufám, že odehraju co nejvíce zápasů," řekl Sinner.

O vyrovnání předloňského maxima a čtvrtfinále i na čtvrtém letošním grandslamu si zahraje s domácím Tommym Paulem. Sedmadvacetiletý Američan ve třetím kole porazil 6:7, 6:3, 6:1, 7:6 kanadského mladíka Gabriela Dialla a obhájil loňské osmifinále. Proti Sinnerovi bude usilovat o premiérové čtvrtfinále na domácím grandslamu.

Výsledky US Open ve dvouhře mužů


Článek původně publikován pro
Livesport Zprávy.
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

12
Přidat komentář
Nola
Hriesnik hral vcera velmi dobre, ba az vynikajuco, videla som iba 1.set, no a ten komentator teda perlil - Jannik je velky vzor pre deti to mi spadla sanka a prepla som
Reagovat
Nola
Hriesnik hral vcera velmi dobre, ba az vynikajuco, videla som iba 1.set, no a ten komentator teda perlil - Jannik je velky vzor pre deti to mi spadla sanka a prepla som
Reagovat
baba
Janík byl můj oblíbený od té doby,co vyhrál next gen v 18. Ale teď mu nepřeji a doufám, že ho někdo skolí.Ten doping je prostě pro mě neomluvitelný
Reagovat
PetaM
Lidská hloupost nezná mezí.
Reagovat
diskuse
Ty jsi toho zářným příkladem, ty trotle. :))
Reagovat
Patik
Reagovat
diskuse
Já nebudu fandit Sinnerovi minimálně dva roky... Což je výše jeho imaginárního trestu za doping.
Reagovat
darek.vrana
To Karel Nováček na French Open 1987 ztratil v prvních osmi setech jen čtyři gemy.
Reagovat
Patik
Čo si dal zase medicínku..dúfam že vypadne čo najskôr podvodník.
Reagovat
PetaM
Být tebou, nějakou medicínku si vezmu, už ti šplouchá na maják.
Reagovat
paddy
jede jak pila smile

po losu to papírově vypadalo, že k titulu bude Sinner muset vyhrát 2 zápasy
po vypadnutí Alcovič už nemusí vlastně žádný smile smile

v r. 2021 se centr kurtu zpívala Sweet Caroline po výhře Raducanu
smile
https://www.youtube.com/watch?v=b-FTb_0SC-U&t=20s

letos by mohla vzniknout verze Sweet Carrot Time smile

Sweet Carrot Time (go go go)
Good times never seemed so good
so goooood, so goooood, so goooood smile smile smile
Reagovat
FedError
to by mohlo znieť dobre
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist