Sinner je po bitvě se Zverevem poprvé ve finále v Cincinnati. Tiafoe premiérově na Masters

19. 8., 08:19
Aktuality 13
ATP MASTERS CINCINNATI - Jannik Sinner (23) v semifinále na Masters v Cincinnati porazil neoblíbeného Alexandera Zvereva (27) a postoupil do prvního zdejšího finále. Ital zvítězil po tříhodinové bitvě 7:6, 5:7, 7:6 a postoupil do svého pátého finále na tisícovkách, pokaždé se mu to povedlo na tvrdém povrchu. V boji o trofej vyzve Francese Tiafoa (26). Americký tenista porazil Holgera Runeho (21) 4:6, 6:1, 7:6, přestože v rozhodujícím setu prohrával 2:5, a postoupil do premiérového finále na Masters.
Sinner je po výhře nad Zverevem poprvé ve finále v Cincinnati. (@Profimedia)

Zverev  –⁠⁠⁠⁠⁠⁠  Sinner 6:7, 7:5, 6:7

Jannik Sinner odehrál po cestě do finále probíhajícího turnaje Masters 1000 v Cincinnati jen tři zápasy, ve dvou z nich se však pořádně nadřel. Ve čtvrtfinále otáčel zápas proti Andrejovi Rubljovovi, aby mu oplatil týden starou porážku z Montrealu, a třísetovou bitvu absolvoval i proti Alexanderu Zverevovi.

S Němcem prohrál poslední čtyři zápasy a ani jednou neuspěl na tvrdém povrchu. V Ohiu však Ital předvedl velmi bojovný výkon. Po třech hodinách a sedmi minutách postoupil do prvního zdejšího finále a vzájemnou bilanci snížil na 2:4.

V prvním setu vedl jako první Zverev, sadu však za stavu 5:3 nedopodával a musel rozhodnout dramatický tie-break. V něm byl nakonec lepší Sinner a zajistil si vedení 1:0. Ve druhém setu získal klíčový brejk v koncovce čtvrtý hráč světa a srovnal. Rozhodující dějství bez jediného zaváhaní na servisu rozhodovala znovu zkrácená hra. Tu opět zvládl lépe mladší Ital a hlasitým výkřikem se radoval z postupu do pátého finále na Masters.

"Bylo to nahoru a dolu, což se může stát, zvláště když hrajete déle než tři hodiny. Myslím si, že pro nás oba to byl dobrý zápas. Podával velmi, velmi dobře, takže mohu být hrdý, že jsem to zvládnul," řekl Sinner v rozhovoru na kurtu.

Sinner se o svou celkově třetí trofej z tisícovek utká s domácím favoritem Francesem Tiafoem.

 

Tiafoe –⁠⁠⁠⁠⁠⁠ Rune 4:6, 6:1, 7:6

Frances Tiafoe v semifinále Cincinnati porazil Holgera Runeho 4:6, 6:1, 7:6, přestože v rozhodujícím setu prohrával 2:5 a musel odvracet dva mečboly a postoupil do premiérového finále na Masters.

Američan, který letos prožíval velmi nepovedenou sezonu začal předvádět přesvědčivé výkony až na domácí půdě ve Washingtonu, kde postoupil do semifinále. V Ohiu se mu podařilo dojít ještě o kolo dál.

Tiafoe se díky postupu do finále vrátí do TOP 20 žebříčku a proti Sinnerovi bude usilovat o svou čtvrtou a dosud největší trofej. Ve vzájemných zápasech má negativní bilanci 1:3, jedinou výhru si připsal před třemi lety v hale ve Vídni.

Výsledky turnaje Masters v Cincinnati

Článek byl původně publikován pro Livesport Zprávy.

TenisPortal.cz, Jakub Hájek

Komentáře

13
Přidat komentář
Krisboy
Při setbolu ve druhém setu za Jannika smečoval Djokovič? Jak je to možné? Není to podvod?
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Některé výměny v zápase Janek vs Zvíře byly dechberoucí. Moc pěkný zápas, který jsem, i díky dešti, neměl sílu dosledovat. Nejspíš si to dám ještě na HL.
Reagovat
sojka1
ja jsem to ted dokoukala a planuju jeste Frantu, at vim, co Janka ceka. A hlavne si preju, at je mrkev fit, se Sasou opravdu paradni zapas, chyby byly, ale jinak plny atraktivnich vymen, ovsem zase se capal za bok, mozna podvedoma "vycitka", kdyz se zrovna nedarilo a nic to neznamena. (Mne kycel strilel po stehne do kolena, umel to skvele i do beder.) :-)) Prece by ale ted Jannik pred USO blbe neriskoval... presto v uvodni casti zapasu spousta vyhozenych FH uplne stejne - daleko od mice a uz v zaklonu, jako by se bal tam tu nohu pustit.... ale zase mozna jen podvedomi, takze verim a doufam! :-)
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Nemusím ani Frantu ani Spratka, takže finále se jeví černobíle
Reagovat
McEnroe
Ano, a to doslova i do písmene...
Reagovat
Trojchyba_Mat
Tak Jirka na turnaji schytal Francese v nejlepší letošní formě
Reagovat
Krisboy
Vypadá to tak.
Reagovat
Mantra
Ferenc to pustí. Teď finále a pak klasika 1.kolo
Reagovat
darek.vrana
Namistrovanej Tiafoe ve finále. Škoda, klidně tam místo něj mohl být Jirka.
Reagovat
Krisboy
To by musel ale vyhrát vzájemný zápas+ dva další.
Takhle "klidně" se finálová dvojice netvoří.
Reagovat
darek.vrana
Jasně, ale Tiafoeho už měl blízko, 4:2 v tb bylo hodně nadějné a v dalším zápase Hurkacz po zranění vzdal.
Reagovat
Krisboy
Foe je nějak v ráži. Na tý fotce z něj jde docela strach.
Reagovat
com
Mlátička Zverev nepostoupil smile
..tak to si ještě někdo odskáče smile
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist