Siniakové se obrat v dohrávce nepodařil, v Berlíně končí ve čtvrtfinále na Pegulaové

22. 6., 15:13
Aktuality 14
WTA BERLÍN - Kateřina Siniaková (28) své první letošní čtvrtfinále na nejvyšším okruhu prohrála. Poslední česká naděje na pětistovce v Berlíně nastupovala k sobotní dohrávce za stavu 2:4 v rozhodujícím setu a nakonec Jessice Pegulaové (30) podlehla 6:7, 6:3, 3:6. Američanka rozehrála své premiérové semifinále na trávě ještě v rámci sobotního programu, ale duel s krajankou Coco Gauffovou (20) dohraje až v neděli.
Kateřina Siniaková vypadla v Berlíně ve čtvrtfinále (© Profimedia)

Pegulaová – Siniaková 7:6, 3:6, 6:3

Kateřina Siniaková potřebovala celkem 14 turnajů na to, aby se poprvé v letošním roce dostala do čtvrtfinále na nejvyšším okruhu. Na travnaté pětistovce v Berlíně zvládla včetně kvalifikace čtyři zápasy bez ztráty jediného setu a v hlavní soutěži vyřadila Emmu Navarrovou a Qinwen Zheng.

Čtvrtfinále s Jessicou Pegulaovou rozehrála už v pátek a po více než hodině hry ztratila první dějství poměrem 2:7 v tie-breaku. Stav utkání však srovnala a po téměř dvou hodinách přišla na řadu rozhodující sada. Hned v jejím úvodu Siniaková při smeči podklouzla a velmi rychle se dostala do manka 0:3.

Za tohoto stavu se nechala ošetřovat a v zápase navzdory problémům s pravou nohou pokračovala. Hrálo se ale už jen pár minut, po skončení šestého gamu bylo utkání kvůli dešti přerušeno a dohrávalo se až v sobotu. Siniaková dohrávku nijak zdramatizovat nedokázala.

Statistiky zápasu.Statistiky zápasu. (@ Livesport)

Pokud jí to zdraví dovolí, tak by měla Siniaková před blížícím se Wimbledonem startovat ještě na další pětistovce v Bad Homburgu. V německém městě loni, kdy měl turnaj status WTA 250, triumfovala a zkompletovala sbírku trofejí ze všech povrchů. Obhajobu titulu by začala proti Claře Burelové.

Pegulaová si v Berlíně zajistila své vůbec první kariérní semifinále na travnatých dvorcích. Američanka se před týdnem v Hertogenboschi vrátila po dvouměsíční zdravotní pauze, kvůli níž přišla o všechny akce na evropských antukových kurtech.

Semifinále s krajankou a deblovou parťačkou Coco Gauffovou, jež se Siniakovou triumfovala na nedávném French Open, bude Pegulaová dohrávat až v neděli, kdy se uskuteční i finále. V něm už čeká Anna Kalinská. Pegulaová vede nad Gauffovou 7:5, 6:6 (3:1 v tie-breaku). Za tohoto stavu utkání přerušila krátká dešťová přeháňka a poté byl duel odložen.

Kalinská postoupila po skrečích Markéty Vondroušové a Aryny Sabalenkové do semifinále, v němž porazila 6:1, 6:7, 6:1 bývalou světovou jedničku Viktorii Azarenkovou. Ruska prošla do finále na nejvyšším okruhu teprve podruhé v kariéře, letos v únoru na tisícovce v Dubaji prohrála s Jasmine Paoliniovou.


Výsledky turnaje WTA 500 v Berlíně

Článek byl původně publikován pro Livesport Zprávy.

Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz

Komentáře

14
Přidat komentář
Kandinsky1
3/4 ČF skrečovány, to musí být světový rekord
Reagovat
tommr
a to čtvrtý by se taky nedohrálo kdyby tam místo Katky byla nějaká skleněnka ...
Reagovat
Random33
Ctvrtfinale celkem nad ramec. Na takhle obsazenym turnaji se to snad ani necekalo. Uvidime, co predvede na dalsim turnaji, kde loni vyhrala.
Reagovat
lvicek
Já to tak nevidím. Katka měla na to Pegulu porazit a začátek třetího setu vypadal až do toho pádu dost dobře. Zrovna u Katky je velká škoda, že když byla "v zóně", že to nemohla zúročit víc. Kdo ví, jak dlouho to vydrží. Ale může si za to víceméně sama, ten TB v prvním setu dodrbala strašně a mohla už mít padla v pátek v klidu a bez pádu.
Reagovat
Dobry-den
Takže v Berlíně 3 čtvrtfinále skončila skrečí a v tom čtvrtém k tomu Katka taky neměla daleko.
Super turnaj.
Reagovat
ladinec
Přemýšlíte proč tomu tak je?
Reagovat
tommr
Dohrávku jsem bohužel neviděl. Měla Katka potíže s tou nohou nebo jí Pegula prostě dorazila?
Reagovat
Otmar
Pegula vyhrála svá dvě podání naprosto bez problémů. Omezený pohyb na Katce vidět nebyl, jestli ji to bolí, těžko říct.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Jakkoli, pád ji rozhodně vyřadil z tempa. Podle mě nevěděla, co si může dovolit, rozhodilo ji to.
Reagovat
misa
Servis Siniakové je podobná "lahůdka" jako forhend Bouzkové. Z toho je vidět, jak důležití jsou v raném věku tenisty první trenéři, kteří naučí dítě správnou techniku úderů. Když se to zanedbá, je potom zle.
Reagovat
frenkie57
Ano, technika podání je u Katky poněkud nestandartní, nicméně s ním dneska trefila 4x eso proti jedinému Peguly. Ale také bylo 6DF.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Jenže, Katka má především problém s nadhozem. Ten se dá podle mě nadrilovat, takže trochu nechápu.
Kolikrát se nevimproč snaží trefit i z 2.podani tak mizerný nadhoz, že je jasné, že buď bude DF nebo jí to soupeřka zamázne.

Pořád se opakuji, ale příkladný nadhoz má Jirka L. Taky proto má velmi účinný servis.
Reagovat
com
Reagovat
Stybnat
Tak. Katuše má volno
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist