Siniaková se poprvé kvalifikovala na grandslam, v Melbourne si zahraje i Hradecká

11. 1. 2014, 07:29
Aktuality 45
Lucie Hradecká a Kateřina Siniaková se kvalifikovaly na Australian Open, které si tak zahraje sedm českých tenistek a pět českých tenistů. Sedmnáctiletá Siniaková, jež hrála kvalifikaci poprvé v kariéře, se může těšit na svou grandslamovou premiéru.
Kateřina Siniaková

Loni Kateřina Siniaková ještě na grandslamových turnajích zářila mezi juniorkami, když si na Australian Open zahrála finále ve dvouhře a na Roland Garros, ve Wimbledonu a na US Open získala s krajankou Barborou Krejčíkovou tři tituly z deblu.

Tento týden v Melbourne už ale poprvé okusila atmosféru kvalifikace na grandslamový turnaj žen a sedmnáctiletá rodačka z Hradce Králové se v solidní konkurenci neztratila. Zkoušku úspěšně složila ve všech třech kolech a hned na první pokus se kvalifikovala na Australian Open.

Siniaková, která je už 172. hráčkou světa a po úspěšně zvládnuté kvalifikaci se znovu posune vzhůru, nejprve otočila zápas s Turkyní Caglou Buyukakcayovou, následně ve třech setech zdolala bývalou 26. hráčku světa Rumunku Alexandru Dulgheruovou a dnes si poradila i s talentovanou Victorii Duvalovou. O půl roku starší Američanku, která se loni kvalifikovala na US Open a v prvním kole šokovala výhrou nad obhájkyní titulu Stosurovou, porazila hladce 6-2 6-3.

Lucie Hradecká musela grandslamový turnaj začínat poprvé po pěti letech v kvalifikaci, v Melbourne toho však úspěšně využila k rozehrání. Dnes v rozhodujícím kole porazila 6-4 7-6 krajanku Renatu Voráčovou a kvalifikovala se do hlavní soutěže Australian Open. V předchozích kolech osmadvacetiletá Hradecká porazila po boji SLovinku Mrdežajovou a Polku Linetteovou.

Češky už znají na jména soupeřek, se kterými se utkají v prvním kole hlavní soutěže. Narazit mohli na Rumunku Halepovou nebo dvojnásobnou finalistku Na Li, měly však štěstí. Siniaková začne proti Kazašce trénující v Praze Zarině Dijasové, Hradeckou čeká mladá Chorvatka Donna Vekičová.

Z kvalifikace sae naopak kromě Voráčové neprokousaly ani Kristýna Plíšková, Eva Brinerová, Andrea Hlaváčková a Tereza Smitková. Mezi muži neuspěli Jan Hernych, Jan Mertl a Jaroslav Pospíšil.

- AUSTRALIAN OPEN 2014 -
(Austrálie - Melbourne, tv. povrch)
sobotní výsledky (11. 01. 2014)
Kvalifikace - 3. kolo:
Hradecká (ČR) - Voráčová (ČR) 6-4 7-6(5)
Siniaková (ČR) - Duvalová (USA) 6-2 6-3
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

45
Přidat komentář
smazaný uživatel
Její otec je Siniakov, kam nám tedy pane redaktore zmizela česká koncovka -ová?
Šarapov - Šarapovová, Kuzněcov - Kuzněcovová, ale naší Kačce -ová přidat neumíme?
Reagovat
PetaM
Ježiši, to -ová u cizích hráček mě už teda pěkně se*e. České hráčky chápu, že mají koncovku -ová, ale cizí? Ježiši, u některých jmen to nejde ani napsat, ani vyslovit. A nechápu, proč ruská příjmení mají koncovku -ová dvakrát. Jako by nestačilo Sharapova (jasně, není tam "á", ale komu na tom záleží), místo toho je to Sharapovová. To už rovnou můžeme udělat Kvitovová, nebo Šafářovová, hnus velebnosti ...
Reagovat
smazaný uživatel
miluju tvoje starosti :) Proč ty chodíš na tenisový portál, když řešíš jen jak jsme tupí nickové, když nemáme satelit, jak chybí koncovka - ová, jakou si Petra vybrala příšeru, co takhle něco o tenisu? Co nám udělat nějaký pořádný rozbor úderů, statistiku zápasu, zasvěcené komenty..? A ne pořád trollovat :D
Reagovat
smazaný uživatel
Lunejko, není čas. Rozborů, statistik i zasvěcených plků se ještě hodně dlouho ode mě nedočkáš. Ty chybějící satelity našim neználkům občas určitě připomenu.
Nechápu tenisové fandy, kteří si pořád ještě nezajistili příjem vynikajícího volného Supertennisu. Jsou tohle vůbec fandové? Přitom všichni ví, že na Eurosportu jde většinu roku kulový. Ještě pamatuju dobu, kdy vysílali i nejdůležitější turnaje ATP. A jaká ubohost je tam za peníze !!! k vidění teď? Šipky, cvoci v ringu, lyžaři, kulečník...
Reagovat
PetaM
Jestli hodnotíš fandy podle toho, jaký mají televizní přijímač, tak to potěš koště ... :D :D
Reagovat
smazaný uživatel
Omyl, jde o zdroje signálu. TV přijímač klidně můžeš mít starou 63cm vakuovku. I k té jde připojit satelit s Hotbirdem.
Jinak při četbě tvých textů se taky často zasměju, neb tvá mánie v psaní velkých počátečních písmen, kde nemají co dělat, je grandiózní.
Reagovat
PetaM
Na internetu prostě větu zakončuji smajlíkem, proto za něj píšu velké písmeno :D To si musíš zvyknout, na papír bych si nedovolil ukončit větu smajlíkem. A kdybys aspoň trochu logicky uvažoval, tak bys to pochopil .. :D
Reagovat
PetaM
Ale já chápu, že to bych po tobě chtěl strašně moc :D Minimálně učivo Vysoké školy ... :D
Reagovat
smazaný uživatel
Chlapče, nebuď legrační! Nejde o slovo za smajlem, ale o jazyková zvěrstva typu Český tenista apod., které neustále předvádíš.

A vysoká škola v obecném významu se samozřejmě píše s malým počátečním písmenem. Což se ti opět podařilo napsat špatně :-DD
Reagovat
smazaný uživatel
Tak tys mi taky neporadil, když mám Freesat, jak si chytím volný Supertennis, tak nekritizuj :) A když máš čas trollovat, tak můžeš napsat i zasvěcené plky :) Připadáš mi jako nějaký bývalý učitel, co začal prodávat satelity - poučovat a kritizovat :D:D
Reagovat
PetaM
:D Ty taky nepíšeš pravopisně správně, pokud se nepletu :D Viz hned úvodní komentář: "Její otec je Siniakov, kam nám tedy pane redaktore zmizela česká koncovka -ová?". Jestli se nepletu, tak před a za pane redaktore, má být čárka. Viz tvůj poslední komentář:
"Nejde o slovo za smajlem, ale o jazyková zvěrstva typu Český tenista apod., které neustále předvádíš.". Jestli se znovu nepletu, tak jsou to TA jazyková zvěrstva, tudíž za čárkou nemá být "které", ale "která" .... Jestli chceš poučovat, tak musíš i ty psát správně, jinak tvá slova nemají význam. ;)
Reagovat
smazaný uživatel
Já teda tenisový fanoušek jsem a žádný Supertennis nepotřebuju. A áno, tenisové přenosy sleduju na streamech ;-) tak teda si dávej bacha, abys pří čtení mého komentáře nedostal žlučníkový záchvat.
Reagovat
smazaný uživatel
protože je pro ně jednodušší nekvalitní internetový stream. Na Hotbird musíš mít multifeed držák, nepočítám satelitní přijímač. Jám mám anténu s motorem, ostatní tady mají s bídou DVB-T. A tenisu stejně moc nerozumí, viz komentáře k Pironkové a její výborné formě v Sydney...
Reagovat
smazaný uživatel
Hlavně že mu rozumíš ty, fundovaný odborníku :-)
Reagovat
PetaM
Někteří "lepší" si umí najít stránku, kde jsou streamy v HD kvalitě :D ;D
Reagovat
smazaný uživatel
http://sport.idnes.cz/katerina-siniakova-po-postupu-na-australian-open-f7i-/tenis.aspx?c=A140111_095657_tenis_ot
Reagovat
s7RanG
díky
Reagovat
tommr
přiznám se, že po tom výprasku, kterej schytala v Hobartu od Mestachový jsem jí moc nevěřil. Kvalifikaci AO ale zvládla na jedničku i když v ní měla samý nepříjemný soupeřky. Zejména z Duvalový jsem měl docela obavy poté co jsem viděl jak přejela Kristýnu Plíškovou. Podle výsledku to ale vypadá, že jí Katka jasně přehrála ... :)
Katka měla obrovský štěstí i při losování. Místo se silnou Jovanovskou bude hrát v prvním kole s další kvalifikantkou Diyasovou, která je určitě hratelná. Pro Katku by neměla představovat nepřekonatelnou překážku ani soupeřka v případným druhým kole. Doufám, že Katka toho příznivýho losu náležitě využije ... :)
Už ted je ale jistý, že Katka si zase polepší v žebříčku. Už sám postup z kvalifikace posune Katku někam ke 150.místu. Případnej postup do druhýho kola by jí posunul o dalších zhruba 20 míst a postup do třetího kola by jí už výrazně přiblížil k první stovce ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
No jo, teď na to koukám... Jamie Hampton se asi odhlásila z turnaje a místo ní bude hrát Bojana v 1. kole s Janou Čepelovou. Na místo Bojany pak byla proti kvalifikantce dosazená další kvalifikantka... :)
Reagovat
smazaný uživatel
Podľa mojich info by tou šťastnou kavlifikantkou mala byť Irina Falconi.
Reagovat
tommr
jj Hamptonová se odhlásila už z předchozího turnaje kvůli bolestem v kyčli a zřejmě se nestihla dát do kupy ...
Reagovat
tommr
Falconi je sice lucky loser, ale v prvním kole hraje s Medinou Garrigues, protože pořadatelé udělali v pavouku několik přesunů ...
Reagovat
smazaný uživatel
Obrovská gratulace, Kačenko! :) Vypadá to, že si Katka nechala svůj nejlepší výkon v kvalifikaci na poslední zápas... Vzhledem ke kvalitám soupeřky vypadá ten výsledek moc dobře a lépe to snad ani vyjít nemohlo. :)
Průběh zápasu zde: http://www.livesport.cz/zapas/r3pTOqgo/#prubeh-zapasu;1

Musím říct, že takovou radost jsem před začátkem hlavní soutěže na GS ještě neměl. Je to vůbec poprvé, co mám v hlavní soutěži osm favoritek mezi dospělými. :) A ještě lepší na tom je, že nikdo z nich proti sobě nehraje v prvních kolech. Jsem opravdu rád, že Katku nepřilosovali k Donně nebo Monice, které hrajou v 1. kole taky s kvalifikantkami. Donna dostala Lucku Hradeckou (to mi nevadí, tam mám jasno :)) a Monča bude hrát proti Anně Tatishvilli... Aby toho nebylo málo, tak Katka měla celkem i štěstí na soupeřku v 1. kole hlavní soutěže. Vůbec bych netipoval, že to takhle může vyjít (přál jsem si Mandy Minellu, protože už ji Katka jednou porazila), ale Katka bude hrát v 1. kole s další kvalfikantkou, kterou je Zarina Diyas. Je to sice Kazaška, ale pro české diváky velmi známá hráčka, protože žije a trénuje v Praze a navíc má českého kouče. Pikantní je, že pro Zarinu je to stejně jako pro Katku vůbec první účast v hlavní soutěži na grandslamu... V každém případě, když to srovnám třeba s losem pro Anu Konjuh (v 1. kole Na Li), tak má Katka více než příznivý los. Dokonce ani v případném 2. kole nemusí být Katka bez šance, protože tam by ji čekala buď Sorana (které se momentálně nedaří), nebo Marina Erakovic... Takže nezbývá než Katce popřát hodně štěstí, ať si tu grandslamovou premiéru užije a nejlépe uhraje ještě nějaké bodíky. Držím palce, Katko! :)

A tady jsem ještě našel pár fotek z kvalifikačních zápasů Katky... Tenhle outfit Katce sluší a jsem rád, že jí Wilson udělal mnohem hezčí věci než loni v Miami. :)
http://farm8.staticflickr.com/7343/11871584544_538ddc21f2_b.jpg
http://farm8.staticflickr.com/7438/11872099086_c5fb8ed997_b.jpg
Reagovat
EllNino
No, rýsuje se český mač Hradecká Šafi :D ...ale zvlášť Lucka to bude mít hodně těžký ...
Reagovat
EllNino
Samozřejmě Hradecká ..:DD
Reagovat
majkl005
pochybuju, že by Hradecká dala Donu
Reagovat
EllNino
Když pude podání, je možný všecko, navíc Dona od finále v Birminghamu s Danielou hraje velký prd ...:)
Reagovat
smazaný uživatel
Já doufám, že se nic nerýsuje. :D Donna už letos proti jedné Češce prohrála (s Klárkou v Šenzenu), takže tentokrát to snad bude lepší... Možná Donna od Birminghamu neměla takové výsledky, ale myslím, že je pořád měla lepší než Lucka (aspoň v singlu).
Reagovat
tommr
zápas dvou Lucek by moh bejt hodně zajímavej i s ohledem na jejich deblovou rivalitu. Lucka Hradecká by ale musela hodně překvapit, protože proti Vekicový je jasná outsiderka ... :)
Jinak jsem měl původně v úmyslu napsat, že se rýsuje další český čtvrtfinále Petra-Lucka, ale to bychom asi chtěli příliš mnoho - zejména po Lucce ... :)
Reagovat
EllNino
Rozhodně měla lepší, ale Lucka se rozehrála, tkže to bude podle měvyrovnaný ...ale zápas Šafi Donna by byl skvělá podívaná a i tam by Donna nemusela bejt bez šance, když se kouknem na žalostný výsledky Lucky na turnajích velký čtyřky ...
Reagovat
smazaný uživatel
Obrovská gratulace!!!
1. kole také vypadá hratelně, takže by mohla postoupit, což by byla bomba!!
Reagovat
smazaný uživatel
Zakopalová hraje 3 zápas na centru v pondělí a béd? druhý a Petra čtvrtý na Margaret c.
Reagovat
smazaný uživatel
Obrovská gratulace...:) Je to parádní úspěch...Budu držet palce v 1. kole
Reagovat
aligo
Nevíte jestli budou dávat AO v televici? popřípadně na jaké?
Reagovat
smazaný uživatel
Na Eurosportu 1,2.
Reagovat
smazaný uživatel
je šikovná a snad se ji povede dojít ještě dál :-)

Na AO už je program na pondělí:

http://www.ausopen.com/en_AU/scores/schedule/index.html
http://www.ausopen.com/en_AU/scores/schedule/p_schedule6.pdf
Reagovat
smazaný uživatel
Tak do bojů zasáhne hned několik českých hráčů - Klára, Petra, Lucka Hr., Lucka Šafářová, Karolína Plíšková, Tomáš Berdych, Lukáš Rosol, Jiří Veselý...takže snad kromě Katky S. a Štěpánka všichni :)
Reagovat
smazaný uživatel
Petra bude hrát předposlední zápas na stejném kurtu jako Tomáš. Takže už tam snad nebude takové horko a bude hrát i v přijatelný čas pro nás - zhruba v 7, 8 hodin.
Reagovat
gedzitka
Gratulace Katce!

Kromě toho z rozlosování kvalifikantek ještě vypadá zajímavě souboj Na Li s Anou Konjuh. Pokud nedojde k překvapení, tak v druhém kole na Li nejspíš bude čekat Belinda Bencic (ta má v prvním kole Kimiko Date Krumm). Pro juniorskou špičku je to výzva :-).

Lucka Hradecká hraje s Donnou Vekic.
Reagovat
Elrondin
Gratulace Katce, mám z ní obrovskou radost. Podle výsledku to vypadá na docela jasný zápas. Doufám, že využije dobrého losu, v prvním kvalifikantku, ve druhém asi Soranu, která je z formy a až pak případně na Simonu Halep. Fandil jsem i dalším "mladým puškám" Belindě Bencic a Anně Konjuh, které se také kvalifikovaly. Akorát dostaly o dost těžší los, jedna jde na Li Na v prvním a druhá ji může dostat hned další kolo ;o)
Reagovat
gedzitka
Byl jsi rychlejší :-)
Reagovat
VlS
Katka je šikulka. Pražandu Zarinu určitě dobře zná, není nemožné projít do dalšího kola v hlavní soutěži, což by byl už pěkný přísun bodů.
Reagovat
smazaný uživatel
Obrovská gratulace Katce a i Lucce! Držím palce do dalších kol...
Reagovat
vendulkabendulka
Tak Katerina ma v prvnim kole kvalifikantku Zarinu Diyas (178) coz je velmi hratelna souperka. Jed holka, jed!
Reagovat
tommr
Diyasová je 163.hráčka světa, ale to je jen nepodstatnej detail. Každopádně je to pro Katku v prvním kole asi nejlepší možná soupeřka ... :)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist