Simon si v Šanghaji zahraje o první titul z Masters. Vyzve Djokoviče, nebo Federera

11. 10. 2014, 12:05
Aktuality 277
ATP ŠANGHAJ - Gilles Simon si v Šanghaji zahraje o svůj první titul z prestižní série turnajů Masters 1000. Francouzský tenista si dnes poradil se Španělem Felicianem Lópezem, který v Číně prohrál i své třetí semifinále, o postoupil do svého druhého finále. V něm bude outsiderem, vyzve totiž Rogera Federera.
Gilles Simon

Gilles Simon byl před pěti lety světovou šestkou, téměř rok byl hráčem Top 10. Také ho ale začaly limitovat problémy s pravým kolenem a najednou se na chvíli ocitl i mimo elitní padesátku. Na výslunní se však začal rychle vracet a od května 2011 do letošního února byl stálým hráčem druhé světové desítky.

Od ještě lepšího umístění ho oddělovaly neustálé zdravotní potíže: kromě kolena laboroval i se zády, krční páteří, ramenem, kyčlí nebo třísly. Letos se spíše trápil, v prvních osmi měsících nevyhrál víc jak dva zápasy po sobě. Až na US Open vyřadil David Ferrera a ve 4. kole potrápil v pětisetové bitvě pozdějšího šampiona Marina Čiliče.

Gilles SimonOvšem prvního finále v sezoně se devětadvacetiletý Francouz dočkal až tento týden v Šanghaji. Vyřadit dokázal světovou čtyřku Stana Wawrinku, včera předvedl velmi dobrý výkon proti světové sedmičce Tomáši Berdychovi a v dnešním semifinále si poradil s Felicianem Lópezem.

Simon za celý zápas ztratil po svém podání pouhých sedm míčků z jednapadesáti a hrál téměř bez chyb (27 winnerů a9 nevynucených chyb). Naopak López, který ve druhém kole vyřadil Rafaela Nadala, byl ve výměnách netrpělivý a při snaze o vítězné údery často kazil. Druhý set sice musel rozhodnout až tie-break, ale Simon v něm nezaváhal a zaslouženě vyhrál 6-2 7-6.


"Cítil jsem se výborně hlavně při hře od základní čáry. Měl jsem pocit, že od základní čáry snad nemůžu ztratit jediný míček. Dobře jsem hrál hlavně při své servisu, ztratil jsem po něm jen sedm fiftýnů. To se mi asi nikdy nestalo," komentoval spokojený Simon.

Feliciano LópezLópez prohrál i své čtvrté semifinále na turnajích Masters 1000, v Šanghaji v boji o premiérové finále neuspěl také v letech 2009 a 2011. Přesto se třiatřicetiletý Španěl, který má na kontě čtyři turnajové tituly ve dvouhře, výrazně posune ve světovém žebříčku. Z 21. místa si polepší minimálně o šest příček, a pokud by Simon prohrál v nedělním finále, bude čtrnáctý a o jednu pozici vylepší své nejlepší umístění.

"Postoupit do semifinále je vždy skvělé. A když se podívám na tento týden jako celek, musím být spokojený. Vyhrál jsem tu pár dobrých zápasů, takže na své výkony musí být pyšný," řekl López. "Dnes jsem měl dobrou šanci na finále, ale myslím, že Gilles hrál mohem lépe. Od začátku zápasu jsem cítil, že byl silnější než já. Snažiljsem se něco změnit, hrát agresivně, ale nic nepomohlo,"komentoval svou dnešní porážku.



Simon postoupil do finále po 13 měsících a díky dnešnímu vítězství prodloužil sérii sezon, v nichž si aspoň jednou zahrál ve finále, už na devět. Předchozích sedm sezon ukončil dokonce vždy s minimálně jednou trofejí z turnajů ATP. Naposledy byl bez titulu na konci roku 2007.

"Už bylo načase, protože neprožívám zrovna skvělou sezonu. Ale našel jsem teď lepší rytmus a hraju dobře. Jen se teď snažím vyhrát co nejvíce zápasů, když se cítím takhle dobře," řekl Simon, který si ve světovém žebříčku zajistil návrat do Top 20 - z 29. místa se posune na 18. místo, v případě triumfu může být čtrnáctý.

Do finále turnaje Masters 1000 se Simon dostal podruhé v kariéře. Před šesti lety v něm v hale v Madridu podlehl Murraymu. Celkovou bilanci finálových zápasů má francouzský tenista výbornou: z 15 zápasů vybojoval 11 titulů. Pokud ji bude chtít v neděli vylepšit, bude muset porazit velkého favorita.

"Vím, že na to mám. Když hraju dobře, dokážu hrát na velmi vysoké úrovni. To mi starosti nedělá, ale otázkou je, zda budu schopný hrát tak i zítra. Doufám, že předvedu skvělý zápas," řekl Simon.

Ve finále vyzve sedmnáctinásobného grandslamového šampiona Rogera Federera, který dnes vyřadil dvojnásobného obhájce titulu a světovou jedničku Novaka Djokoviče.

- ATP MASTERS 1000 ŠANGHAJ -
(Čína, tv. povrch, 4,195,895 dolarů)
sobotní výsledky (11. 10. 2014)
• Dvouhra - semifinále •
Federer (3-Švýc.) - Djokovič (1-Srb.) 6-4 6-4
Simon (Fr.) - F. López (Šp.) 6-2 7-6(1)
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

277
Přidat komentář
Davor1
Zajtra to so Simonom bude zaujímave, Roger má s ním H2H 3-2, z tých troch výhier boli dva v pomere 3-2 (na FO a AO), jediný raz ho zdolal jednoznačne 2-0...
jeho hra mu veľmi nesedí, určite to nie je tak jasné, ako sa zdá...ak však nadviaže na dnešný výkon, tak by to mal zvládnuť, aj keď asi budem priať trochu viac Gillesovi...
Reagovat
Mayo
Simon bude ťažší súper ako Djokovič. Ale snáď to zvládne.
Reagovat
smazaný uživatel
Už jsem si zvykl, že spousta fanoušků Federera a Nadala považuje Djokoviće za "podřadného" hráče někde na úrovni Berdycha nebo Wawrinky, ale snižování jeho kvalit pod úroveň Simona vidím poprvé...
Reagovat
spaniel
Akorát ze Mayo neni fanda Federera...
Reagovat
smazaný uživatel
Já vím, proto jsem psal "fans Federera a Nadala". To, že Novak se s nimi dosaženými výsledky nemůže (a asi ani nikdy nebude) měřit, vám neberu, ale ten despekt a snaha si do něj kopnout po každé prohře mi připadají směšné. Tenisově jsou všichni tři víceméně stejná liga. Jediné, v čem za nimi Novak výrazně zaostává, je ta pravá "mentalita šampiona", která ale obecně chybí lidem z bývalého východního bloku.

Napsat, že Simon bude těžší soupeř... pokud bude Roger servírovat jako dnes, nedostane se Simon k jedinému BP. Pokud bude hrát na returnu jako dnes, bude to tak 6-1 6-2. S tím, že Simonova hra je pro Rogera nepříjemná, souhlasím (ostatně pro koho není), ale na dnešního Rogera nemá Simon žádné zbraně.
Reagovat
spaniel
O cem to proboha meleš? Krome tohoto prispevku tady nikdo nic podobne nenapsal. A ani tady si nejsem jisty, jak to myslel, protoze Mayo takovy urcite neni a nic podobne bys od nej nenašel. A mozna ma i pravdu, mozna zahraje Simon lepe nez Nole a ukáže se, ze bude tezsi souper.
Reagovat
Roger_Federer
Covece, nemyslim ze Nole by tady mel nejake hatry..?..Osobne mu obcas vycitam, ze za poslednjch 24 mesicu vyhral pouze heden granslem, ale ze ho tu nekdo povazoval za hrace urovne Berdycha jsem si tedy nevsiml.
Reagovat
smazaný uživatel
Jj, já si naopak myslíš, že Djokovič tu má velký respekt. Já ho třeba považuji za nejlepšího hráče posledních pěti let.
Reagovat
Cico93
5??? to Venco si prepískol.
Reagovat
smazaný uživatel
Dobře, tak pro tebe Cico, 4 roky a 2 měsíce co sleduju tenis. :)
Reagovat
Amputace
Posledních pět let byl nejlepší Djokovič, těch předešlých pět let Federer, jednoduché.
Reagovat
Cico93
;) podle zdejšich odborniku ano.
Reagovat
spaniel
Přesně. Zajímavé je, ze oba meli stejnou dvojku ;)
Reagovat
Cico93
A predsa majú obaja stou dvojkou pasívnu bilanciu;)
Reagovat
spaniel
Zivot je plný paradoxů.
Reagovat
Cico93
Noo jasne.
Reagovat
Kozoroh
Nole bude mít jednou s tou dvojkou aktivní bilanci zápasů... :-)
Reagovat
spaniel
Nebude. Ale jen proto, ze h2h je pro Indiana vse a skonci karieru tesne pred.
Reagovat
Cico93
Aby si ešte nebol prekvapený Spaniel.
Reagovat
spaniel
Mas pavdu, verim, ze nakonec bude mit Novak aktivní bilanci.
Reagovat
pockerface
nesouhlasím ač fanda RF,musím se zastat Novaka.Novak je úplně jiný level a vždy donutí Rogera hrát na hranici svých možností.Vždy musí Roger vytáhnout to nejlepší ze svého tenisového umu.Nikdy mu to nedal Novak zadarmo.I dnes se Novak na konci 2.setu rozjížděl.Ještě,že ho Roger brejknul hned na začátku a Novak už se nestačil dostat do rytmu.
Reagovat
Mayo
ukáž mi tých, ktorý ho považujú za podradného hráča, normálne neuverím
Reagovat
Amputace
To by mě také zajímalo. S ničím takovým jsem se tady na TP nesetkal, možná s výjimkou trolla Petříka.
Reagovat
Kozoroh
Dám Mayo ruku do ohně za to, že jsi chtěl svým komentem nějakého djokerovce rozzuřit (a nejvíc sis věřil na mě, že :-D )? Ale věz, že se ti to nepovedlo. Tvůj koment ukazuje to, jak jsi v hodnocení Djokera mimo...
Reagovat
Mayo
hlavne, že ty nie si mimo , keď už dopredu vieš vždy ako vyhrá každý turnaj :D
Reagovat
Kozoroh
Nějak sis na mě zasedl :-D
Reagovat
Mayo
zdls (:
Reagovat
Denis92
*4-2 ale raz skrecoval Simon v 1.sete za stavu 3-0.
Obe Simonove vyhry vsak prisli este v roku 2008 v prvych dvoch vzajomnych zapasoch.
Suhlasim vsak, ze to bude tazky zapas.
Reagovat
Kozoroh
Holt letos platí to, že když se Nole a Roger střetnou v SF, tak vyhraje Roger :-P Bylo tomu tak v Dubaji i v Monte Carlu, dnes tedy v Šanghaji. Ve všech případech se jedná o podniky, kde Nole obhajoval titul.
Ve finále však byl lepší Nole (Indian Wells, Wimbledon)! A já djokerovec jsem rád, že ta dvě finále Nole vyhrál! Hlavně to wimbledonské, které dostatečně vyvažuje letošní Noleho prohry s Rogerem. Proto se dnešní zápas nedá nazývat slovy "odveta za Wimbledon". Mějte na paměti, že porážka ve Wimbledonu se dá oplatit jen vítězstvím ve Wimbledonu (případně na jiném GS)!
Hattrick v Šanghaji se nepovede. Ale stále věřím Nolemu, že dosáhne na cennější hattrick - na TM!
Reagovat
Mayo
no, čo kde je ten istý hetrik ?
Reagovat
a.magerova
Tento zápas byla pro mě Sofiina volba :-/
Gratulace Simonovi, finále bude bitva dvou taťků :-))))
Reagovat
smazaný uživatel
Bóže se mi ani nechce věřit že Simon má už dva syny. Pořád vypadá tak hrozně klukovsky :-)
Reagovat
Mayo
Rogerov bekhend skvelý.
Reagovat
smazaný uživatel
no že si toho tady někdo konečně všimnul, ale trochu pozdě :D
Reagovat
kranyz
Chlupáč famózní výkon, přeji mu to moc pěkně se na jeho hru dívá když mu to takhle padá.
Reagovat
carolyn
ahoj :-)
Reagovat
spaniel
Ztraceny syn se vratil :)
Reagovat
smazaný uživatel
gratulka k výhře Rogera, při zápase s Mayerem mi přišlo, že si není tak jistý, ale dneska opravdu, až na pár výjimek, moc pěkný výkon. BH fungoval, útočil, Nole neměl svůj den podle mě.
Reagovat
pockerface
neměl no a Roger naopak ano.Třeba mu Nole chce dopřát titul,když ho Roger ze Shangaie ještě nemá.Teď jen nepodcenit Simona,ale jestli bude Roger hrát jako dnes,tak musí porazit i Simona.
Reagovat
smazaný uživatel
Roger hral ve stylu jeho nejvetsi slavy
Reagovat
kada.tom
Novak zklamal ...

nikdy bych si to nemyslel, ale ano - zítra budu fandit Simonovi, kéž by ho Federer podcenil a Simon šokoval Švýcara jako Tsonga v létě :-)
Reagovat
spaniel
Dobre ti tak svestkovy ksichte :D
Reagovat
smazaný uživatel
ty už jsi taky ohranej jak gramofonová deska :D
Reagovat
Roger_Federer
No tak ty musis mit letos vubec vyrvane vsecky vlasy..
Reagovat
smazaný uživatel
Já to věděla, Maestro pojď si pro titul :DD
Reagovat
smazaný uživatel
:-)
Reagovat
Davor1
Štýlovo zakončené, paráda Roger ;)
Reagovat
pockerface
joooooooooooooo je to tam.Dneska Roger úžaný.Tak ještě Simona Rogere a titul je doma.Velká gratulace dnes super výkon.
Reagovat
dadaft
tohle tedy ušlo. )))))))))))))))))
Reagovat
smazaný uživatel
Fiftýn pravdy!
Reagovat
pockerface
tak teď měl Roger kliku.Chtělo by to eso,eso a hotovo
Reagovat
pockerface
Novak se nám vrátil zpátky,bohužel.Údery začínají nabírat na jistotě.Rogerovi musí jít první podání.
Reagovat
pockerface
tak Rogere dopodávej to ať můžu jít fandit Karolíně na Eurosport.Bude to potřebovat zatím prohrává 2:6
Reagovat
smazaný uživatel
Novak odvrací matchbally jako král
Reagovat
dadaft
větřím break.
ale nechci ho.
Reagovat
Roger_Federer
gem pravdy
Reagovat
Amputace
Která je taková, že pokud ho Roger nepromění a Novak zápas otočí, znamená to jedinou možnou věc - Roger se sesypal a prohrál si zápas sám.
Reagovat
Roger_Federer
nejsi trochu flustrovanY?
Reagovat
spaniel
Uz jsi jak trollhand. Bez rypat jinam.
Reagovat
Amputace
Vůbec nejsem. Naopak jsem to přál více Rogerovi než Novakovi.
Reagovat
spaniel
A proto tady jen ryjes, jasne.
Reagovat
Amputace
Já nemám rád vás, jeho fanoušky a vaše pokrytectví, s Rogerem jsem nikdy neměl žádný problém - naopak ve většině jeho zápasů s hráči někdejší TOP4 (mimo Rafu samozřejmě) jsem fandil jemu.
Reagovat
spaniel
Tak to jsme na tom stejne. Ja taky nemam rad Nadalovy fanousky.
Reagovat
Roger_Federer
Mam to podobne, od roku 2012 mi Nadala velmi znechutili jeho uchylni fans.
Reagovat
Amputace
Jsem rád, že v tom máme konečně jasno. Byl jsem v minulosti párkrát označen (neříkám, že to bylo nějak časté, ale bylo) za hatera Federera, což mě velmi mrzelo, protože s ním jsem neměl nikdy problém. Nevadí mi jeho chování na kurtu, jeho mediální vystupování, jeho tenis se mi sice nelíbil od počátku, co tenis sleduji opravdu pravidelně (2005), ale už i tomu je jinak. Problém samozřejmě nastává, když dojde ke konfrontaci a srovnávání Federera s Nadalem. Tam v mnoha ohledech (a v mnoha jiných ne) stojím za Nadalem, což může někdy být příčinou sporů. Jestliže se však na Federera dívám mimo kontext Nadalovy kariéry, nevadí mi vůbec ničím. Možná jen tím, že je podle mě (nikomu to nenutím, je to můj názor) ukázkovou mediální loutkou, jde přesně na ruku kamerám, hraje si na slušňáka atd. Tohle jediné mi na něm vadí. Ale plno věcí mi vadí i na Nadalovi. Co tím chci říct: pokud tady někdy rýpu, rýpu do vás, do jeho pokryteckých, přízemních fanoušků. Není to má flustrace z toho, že se Nadalovi nedaří nebo naopak okázalá potřeba demonstrovat radost, pokud se právě nedaří Federerovi. Nemá to s Rogerem koneckonců nic společného. Kdyby se fanoušci Djokoviče či Murrayho chovali stejně jako vy, rýpu a hádám se s nimi. Tak je to prosté.
Reagovat
spaniel
Jeste ze jsi kriticky i k vlastním řadám... Jo, a je to frustrace.
Reagovat
Amputace
Díky za opravdu. Jde vidět, že to, co píšu, čteš opravdu pozorně. Vsadím se, že tohle by ledaskdo přehlédnul.
Reagovat
spaniel
Na flustraci a hold jsem expert. Ale mas recht, čtu te pozorně.
Reagovat
pockerface
myslíte,že se ten míček zarazil o mikrofon na pásce nebo míček mikrofon vyzvedl nad pásku.
Reagovat
smazaný uživatel
Páska je pěknej zmetek
Reagovat
smazaný uživatel
Jak je to dlouho, co jsem tu vyhlašovala anketu, kdo jako první utne Noldovu asijskou šňůru? Tehdy bych si netipla, že na to může dojít tak brzo, ne že bych Rogerovi nevěřila, ale toto je mazec :D
Reagovat
pockerface
ještě není konec.Novak začíná vypadat líp.
Reagovat
Roger_Federer
Taky si myslim ze to jesre neni konec
Reagovat
dadaft
s povděkem kvituji, že se ani Novak ani Roger při servisu furt neutírají a má to spád.
Reagovat
spaniel
Dneska bekhend jak skala. Spolehlivejsi nez Nole :/
Reagovat
smazaný uživatel
.. krasa je krehka... :-)
Reagovat
Denis92
Djokovic odohral fantasticky gem na returne a aj tak to nestacilo..
COME ON ROGEER!!
Reagovat
smazaný uživatel
tam Djok pokřikoval a tvářil se jak vrah? :)
Reagovat
tito
Řekl bych, že na Borise. Očekávalo od něj výbuch nadšení po vítězném úderu a on tam seděl jak pecka? To mne napadlo.
Reagovat
smazaný uživatel
hm, to byl ale hodně nepříjemný pohled, co na něj hodil. Mně přišlo, jestli nekřičel na diváky nebo podavače. :)
Reagovat
tito
Tak to on dneska udělal vícekrát. Ale tohle bylo po winneru, sám si zakřičel, pak se podle mne podíval do lóže, ztuhl a přišel ten pohled a nějaké vzteklé poznámky.
Reagovat
smazaný uživatel
Vím, právě proto mě překvapilo, proč se tak zachoval po winneru. No nic, jsou to nervy :)
Reagovat
pockerface
Rogere doklepni to.Novak se dostává do laufu a to není dobrá zpráva.
Reagovat
smazaný uživatel
Nole držkuje a je pod tlakem, to může bejt nebezpečný nechat ho rozjet na poslední chvili
Reagovat
pockerface
přesně,chtělo by to dohrát to už teď.Novak i přestává chybovat.
Reagovat
dadaft
zaber Rogere, bo chcu mrknout i na to naše Plíšče.
Reagovat
spaniel
Zas ta paska. V kazdem zapase hraje velkou roli :/
Reagovat
smazaný uživatel
dneska hraje páska pro změnu proti Rogerovi, já z těch jeho náběhů na síť zešílím :D
Reagovat
spaniel
Rogere nespekuluj! Tyto nahravky bych potrestal i ja...
Reagovat
pockerface
teď by to chtělo rychlý game.Žádné štráchy,aby se Nole nedostal do rytmu.
Reagovat
pockerface
dneska má Novak i divný reakce.Místo aby si povzbuzoval po získaném míči,dělá tam úšklebky,gestikuluje na diváky.Prostě není ve své kůži.Mně to jako fandovi Rogera nevadí,ale dnes to není ten Novak z posledních týdnů.
Reagovat
smazaný uživatel
Novak prostě nemůže pochopit, že prohrává se staříkem, kterýmu navíc fandí většina publika :DD
Reagovat
smazaný uživatel
tyhle kecy,tenis hrajou dva,chápeš?ty dva na sebe reagujou,podle toho,jak hrajou,je to interakce
Reagovat
spaniel
Ty blaho, takzo jsem Rogera nevidel dlouho hrat. Snad mu forma vydrzi i na TM.
Reagovat
smazaný uživatel
Nole se probral?
Reagovat
Denis92
Krizovy moment zvladnuty. Come on Roger!
Reagovat
Davor1
Uff, tak to nakoniec ustál...
Reagovat
spaniel
Jj, mel jsem obavy uz pred gemem, ale Roger je dnes skvely, bez chyb.
Reagovat
pockerface
nezakřikni to.Mohl by ho znovu brejknout a jít si to dopodávat :-)
Reagovat
Davor1
hlavne pri tom slajze mi nebolo všetko jedno, riskantný úder, ale fantasticky prevedený a nakoniec možno rozhodol gem ;)
Reagovat
spaniel
Paradni slajs po returnu.
Reagovat
pockerface
v tomhle gamu Roger ještě netrefil první podání.Tak pojď Rogere,pojď!
Reagovat
smazaný uživatel
Sance na 3 breaky a novak zahraje marny uder.
Reagovat
smazaný uživatel
.
Reagovat
SwissMaestro
No Cincinnati 2012 to zase není :)
Reagovat
Roger_Federer
Skoda tech 4 breikbolu..
Reagovat
dadaft
Novak měl být na lopatě.
abys toho Rogere nelitoval.
Reagovat
spaniel
Ted si musi dat Roger pozor. Po tolika nepromenenych BP casto prichazi problem na podani.
Reagovat
pockerface
obávám se,aby tenhle game Novaka nenakopnul.Snad to Roger nepustí.
Reagovat
Kozoroh
Stačí jedno zaváháni od Rogera a Nole se rozjede!!!!!!
Reagovat
smazaný uživatel
Nolda je úplně mimo až na ty prohozy, sám kroutí hlavou, což bude pro mnohý výmluva, když prohraje, ale tady se musí vyzdvihnout aktivní hra Federera, to se v tomto věku jen tak nevidí, pojď si pro tituul :)
Reagovat
smazaný uživatel
Ted si mel zarvat. Nrma silu se ani povzbudit?
Reagovat
spaniel
Dnes jsem od nej videl snad jen 2 BH po lajne a i to, kdyz vyslovene musel.
Reagovat
spaniel
Novak je taky jen clovek, dneska nema den a Fed ho zatim k zlepseni nepousti.
Reagovat
spaniel
Ta grafika jestraba v Sanghaji je paradni.
Reagovat
Davor1
mne tam príde všetko výborné, od organizácie, kurtov, cez jastraba, celkový prenos...výborný turnaj.
Reagovat
SwissMaestro
Žádost o ruku :D
Reagovat
dadaft
Rogerovi fandí i Novakova lóže. ))
Reagovat
SwissMaestro
Srandovní :D
Reagovat
smazaný uživatel
Porad dokola to same - nejdriv tady eleganovci ucvrkavaji blahem, jakej je egoista buh a pak, kdyz se to otoci a maestro dostane na pekac, tak tu fnukaji, jak si to Rogirecek prohral sam...:-DDD
Reagovat
Roger_Federer
:)..to je blb.
Reagovat
Amputace
V tomhle má kupodivu pravdu :) Nicméně Roger dnes krása, radost se na to dívat.
Reagovat
Roger_Federer
A vcem ma pravdu? Zapady Noleho a Rogera jsou temer vzdy vyrovnane a malokdx Federer taha za kratsi konec jakk z Nadalem.
Reagovat
spaniel
Nemaji to tak vsichni? To same se da rict i priznivcich Rafy i Novaka. Kazdy si mysli, ze ten jejich nehraje svuj nej tenis, kdyz prohrava.
Reagovat
Amputace
Má pravdu v tom, že z fanoušků Federera mám dojem, že snad neprohrál jediný svůj zápas vinou výborného výkonu soupeře - Federer vždy hrál špatně, sesypal se atp.
Reagovat
Roger_Federer
Tak nevim, ale myslim ze bud mas kratkou psmrt, nebo uz taky to mas pomotane.Myslim ze loni to zadny soudny nemohl mysket v hofne zapadech.
Reagovat
Roger_Federer
pamet
Reagovat
Amputace
Já mám samozřejmě na mysli zápasy, ve kterých hrál opravdu dobře a přesto prohrál, protože soupeř hrál ještě lépe.
Reagovat
spaniel
Ja mam zas dojem, ze Nadal nikdy neprohral zdravy a nejen od jeho fanousku, ale i od nej.
Reagovat
Amputace
Vidíš to, tak oba máme nějaký dojem. Není to krásné?
Reagovat
spaniel
No, kdyz si projdu rozhovory po zapasech, jiste najdu spoustu, kde Fed rekne, ze souper hral lepe, ale pochybuju, ze najdu jediny, kde nebyl Nadal zraneny. Vskutku krasne. Tolik k dojmum.
Reagovat
Amputace
Najdeš jich plno. Zkus se navrátit k jeho zápasům s Novakem z 2011 - tím můžeš začít.
Reagovat
spaniel
Myslis ty, o kterych Toni prohlasil, ze Novak ma jedine stesti, ze ma lepsi zdravi nez Rafa?
Reagovat
Amputace
Nevím, co prohlásil Toni, Toni není Rafa, může mít svůj názor stejně jako ty nebo já. Myslím ty zápasy, u nichž když se podíváš na pozápasové rozhovory, Nadal jedinkrát nezpochybnil kvality soupeře a o zranění nepadlo ani slovo.
Reagovat
spaniel
To je prave jeho specialita, pokud uz behem tirnaje neni limitovany zranenim, tak s tim dojde klidne i tydny po prohranem zapase, kde v podstate popre, co o souperi rekl po zapase a veslere zasluhy mu vezme.
Reagovat
Amputace
V roce 2011 se se žádným zraněním nepotýkal, o žádném zranění nemluvil a už vůbec na ně nesvaloval žádnou ze svých proher s Djokovičem. Pokud nemám pravdu, poskytni mi důkaz.
Reagovat
spaniel
Rekl to Toni a vysvetloval tim i to, proc nema Rafa vic tydnu na pozici svetove c. 1. Ale i kdyby, jeden rok je trochu malo v 10 lete kariere. Navic tam nemel co okecat, tam to bilo do oci.
Ale dnes to neni o Rafovi, stejne se neshodnem, tak navrhuju to tady neresit a nechat si to na lepsi prilezitost.
Reagovat
Amputace
Pokud to bylo myšleno dlouhodobě, tedy že Novak má štěstí na to, že se mu vyhýbají zranění a Rafovi ne, netuším, co na tom zpochybňuješ.
Reagovat
Davor1
Novak dnes slabší, ale dá sa to pochopiť, ťahá už druhý týždeň v kuse...
Roger ale fantázia, presne tak si predstavujem tenis na harde, žiadna nekonečná pinkačka od BL, ale aktívny tenis so snahou čo najskôr ukončiť výmenu, výborný servis, voleje...len tak ďalej !
Reagovat
spaniel
Zatim bezchybny vykon, bez jedineho vypadku. Skvely servis zaklad vseho, hlavne proti hraci s jednim z nej returnu.
Reagovat
Davor1
taký servis ako dnes si už dávno nepamätám, fanzázia. Vďakabohu, ža Mayer pri tom MB netrafil o 2 cm vyššie nad pásku ;)
Reagovat
spaniel
Jj :) Asi to tak melo byt.
Reagovat
pockerface
tak dneska musí Nole částečně pociťovat to co minulou neděli Tomáš,když ho Nole válcoval.
Reagovat
smazaný uživatel
To si nemyslim. Tomas tehdy delal co mohl. Jenze Novak dnes hraje ospale, unavene, cokoli. Pro Toma to bylo horsi. Nivak vi, ze neraje co by mel.
Reagovat
smazaný uživatel
Určitě to protěžování Rogera není na tento způsob. :D Když ten má orgasmus, tak nevím, co tento Arab. http://www.youtube.com/watch?v=9nTsaoYGlqY
Reagovat
smazaný uživatel
:D:D:D ten tam musel sedět s nějakou kolegyní určitě :D
Reagovat
smazaný uživatel
Hayde Roger! Ten forehand. B)
Reagovat
smazaný uživatel
co to je za pobídku :D
Reagovat
spaniel
Tak Venca je lingvista :)
Reagovat
smazaný uživatel
To není směřované na zdejšího uživatele, proto je tam malé f. ;)
Reagovat
smazaný uživatel
ajo, už to chápu, sorry lidi s kocovinou a Roger dominující nad nejlepším hráčem současnosti, se ty chyby kupí. Ale ten pokřik byl úmyslný, spojení mé oblíbené jazykové varianty a oblíbeného hráče. ;)
Reagovat
smazaný uživatel
to hayde, něco jako ajde a na Rogera? :D
Reagovat
dadaft
hhuuuffff, jak se Novak škaredě podíval,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,, ale holt dostává školení od mistra.

kde nic není, ani gumídek nebere.
Reagovat
Roger_Federer
nezkutecne, hak ho nuti k chybam..Luxusni tenis.Nole zatim nevy kde je.
Reagovat
smazaný uživatel
Reklama na pravopis :-DD
Reagovat
spaniel
Reklama na blbost
Reagovat
pockerface
tak dnes hraje Roger fakt super.To je pastva pro oči.
Reagovat
smazaný uživatel
Novak ten zapas bojkotuje nebo co. Nehraje vubec nic
Reagovat
spaniel
Fed neni Ferrer nebo Berdych...
Reagovat
spaniel
Fed jak za mlada, radost se divat!
Reagovat
smazaný uživatel
Komentátor na Sportu1 má z Rogera pomalu orgasmus, nemají být komentátoři nestranní? :D
Reagovat
SwissMaestro
Roger je prostě výjimka :D Každej mu to odpustí. Stejnak má víc fans :D
Reagovat
spaniel
Ja sleduju anglicky komentar na TennisTV a to same.
Reagovat
smazaný uživatel
Komentátoři všech zemí, spojte se :D:D Nole zažívá něco podobného, co předvedl Tomášovi :D
Reagovat
smazaný uživatel
no počkaj, skóre ale není tak brutální :)
Reagovat
smazaný uživatel
Tenhle Roger se mi líbí, FedExpress válcujeeeeee :))))))))
Reagovat
spaniel
Kdyz ma Roger takoveto % na podani, vyhrava pres 80% zapasu s Novakem. Jen tak dal!
Reagovat
SwissMaestro
Djokovič teď hraje stejně mdle jako se Becker tváří v lóži :D :D
Reagovat
smazaný uživatel
Becker mu hlavně v ničem neporadil, když včera čumákoval na zápase Rogera s Bennetkou :P
Reagovat
SwissMaestro
Tak víš co :D Na tohle není recept :D
Reagovat
smazaný uživatel
na genialitu rozhodně ne ;)
Reagovat
smazaný uživatel
Já zírám, u tohoto musí Vlk mlsat, to je servis-volej jak vyšitý. Takto agresivního Fedexe jsem dlouho neviděl. Doufám, že Nole nenajde zbraň ve druhém setu.
Reagovat
Denis92
Fantasticky set od Rogera.
Reagovat
Mayo
Fedex za 47 sekúnd 4 esá ... je to krális
Reagovat
spaniel
Kdyz Rafa nastrelil Novaka, vubec se mu to nelibilo a on dneska uz 2x...
Reagovat
smazaný uživatel
Bylo to u site a delovka.
Reagovat
smazaný uživatel
Tohle neni ten Nole, co by mel byt. A on to vi. Aspon, ze tak.
Reagovat
smazaný uživatel
Egoista a jeho trapne a naivni nabehy k siti :-DD
Reagovat
Vojtiik
:DDDDD
Reagovat
smazaný uživatel
Barney a jeho ještě trapnější výlevy na TP :DDD
Reagovat
smazaný uživatel
:DDDDD
Reagovat
SwissMaestro
Kdyby jsi to sem alespoň napsal až když by Federer prohrál, klaune. Komu ty jakoby fandíš? :D
Reagovat
spaniel
4 esa v rade :)
Reagovat
SwissMaestro
To byl game: PAN ROGEREK! Za 47 sekund :D
Reagovat
smazaný uživatel
přišels akorát :D ale začátek měl slušný grády, teď Nole nevypadá v pohodě
Reagovat
SwissMaestro
Chce to Novaka nemilosrdně dodělat! Už tolikrát jsem jej viděl "nesvého" a pak to otočil. Nic nepodcenit!
Reagovat
smazaný uživatel
paráda, první set v kapse, hlavně ničit dál, nenechat se prohazovat a nedovolit obrat :))
Reagovat
SwissMaestro
Tak tak. Jedééém! :) Chum jetze!!!
Reagovat
smazaný uživatel
To je nádhera sledovat, teď navíc 4 esíčka :D Nole si neví rady
Reagovat
smazaný uživatel
Roger hraje přesně tak, jak má, útočně, žádná pinkačka. Ale Nole umí zapnout, takže to může být ještě napínavé.
Reagovat
smazaný uživatel
ráda bych napínavou bitvu, ale dneska na to nemám čas, takže ať ho kouká Roger rychle vypoklonkovat :)
Reagovat
Davor1
Neskutočný service-game :-D
Reagovat
pockerface
no tak to je jasný,že nemůže hrát od BL,to by byla sebevražda.Ale některé údery mi prostě přijdou uspěchaný.Jinak na TP nově píšící jsem,ale jinak RF fandím od roku 2000.
Reagovat
pockerface
to měla být reakce na Spaniela
Reagovat
spaniel
Vpoho. Ja jen ze mne nekteri pripadate az moc optimisticti, jako by Roger nestarnul.
Reagovat
pockerface
no zrovna dneska tak hraje.Jak za starých časů :-)
Reagovat
spaniel
To rozhodne ano :)
Reagovat
smazaný uživatel
s uspěchanými náběhy máš pravdu, měl by tam chodit až na jistotu a ne se snažit za každou cenu překvapit
Reagovat
SwissMaestro
Ted jsem to zapnul a a paradicka. Takhle to ma byt!
Reagovat
Davor1
Roger dnes vynikajúci na returne, nato, ako sa tam zhoršil za posledné roky je dnes aktívny, má dobrú dĺžku a robí Nolemu celkom starosti. Zatiaľ hrá výborne, nedovoľuje mu dostať sa do tempa od BL, akurát niektoré nábehy dosť nepremyslené z nepripravených pozícií. Snáď dopodáva...
Reagovat
smazaný uživatel
Musi se Novak zlepsit. Tohle je slaby odvar.
Reagovat
pockerface
nám fandům RF to nevadí.
Reagovat
pockerface
teď mi přijde,že Roger hraje zbytečně zbrkle.
Reagovat
spaniel
Snad nechces, aby s Novakem hral od BL... Nejak se mne zda, ze tech par novych FFF, co tady pribylo, zije porad v 2006.
Reagovat
smazaný uživatel
Takove tri lacine chyby v jednom gamu.
Reagovat
PetaM
Prosím vás, nevíte, co to Roger řve? Zní mi to jako Pome :D Ale asi Come on že? :D
Reagovat
pockerface
taky mi to přijde jako kdyby křičel POME.Ale je to fakt asi come on,ale hodně rychle vyslovený.
Reagovat
spaniel
Mas to dole několikrát
Reagovat
smazaný uživatel
Chum jetze, sami jste slyšeli, jak je namotivovanej Roger, teď hlavně potvrdit a jedemeee :))
Reagovat
Vojtiik
Komm jetzt!
Reagovat
spaniel
Tak uz mohl byt brejk, nechapu proc Fed nebral jestraba.
Reagovat
spaniel
Ale je to tam!!! Ten nabehovy slajs byl dokonaly, jiny na Novaka ani nestaci.
Reagovat
Davor1
ja zas nechápem ten nábeh na sieť pri prvom BP, nakoniec to ale dal ;)
Reagovat
smazaný uživatel
jo, hned jak nabíhal jsem věděla, že ho prohodí :D
Reagovat
Davor1
presne :D
Reagovat
spaniel
Tak druhy gem ziskal Roger uz bez komplikaci a uz zacina i Novak chybovat. Vratka se oteviraji.
Reagovat
pockerface
už se otevřela.Teď je jen rozrazit dokořán.
Reagovat
pockerface
má to grády hned o začátku.To bude zase lahůdka.
Reagovat
EllNino
ve Vídni 1. kolo Rosol - Lacko, pak asi Estrella :)
Reagovat
smazaný uživatel
Začínáme, vážení, nechci nic zakřiknout, ale mám dobrej pocit :)
Reagovat
pockerface
podle ohlasu diváků,to zatím vypadá,že je má Roger na své straně.
Reagovat
smazaný uživatel
mno, je to rachot už od začátku, hoši se s tím nemazlej :)
Reagovat
smazaný uživatel
Nad čím Roger kroutil hlavou? Co udělal Djok u sítě?
Reagovat
PetaM
Trefil ho :D
Reagovat
smazaný uživatel
Vím, ale Roger to taky párkrát udělal :)
Reagovat
PetaM
:) Já si stejně myslím, že kroutil hlavou kvůli toho, jak to zahrál. Měl krásně nahraný volej na zabití a on mu to nahraje na raketu a Novak ho nastřelí :D :D
Reagovat
smazaný uživatel
Já právě nevěděla, jestli mu vadí to nastřelení nebo jak to zahrál :)
Reagovat
smazaný uživatel
to jsem asi nepostřehla, já si tu ještě chystám pozdní oběd :) když ale porovnám Rogerův bekhend loni touhle dobou a teď, to je rozdíl, sice už má nevynucené chyby, ale ta razance, už to není jeho slabina :)
Reagovat
pockerface
koukám,že začátek posunuli na 14:10 hod.,že by kvůli F1?
Reagovat
PetaM
Ne ... Začátek každého zápasu se odkládá o 10 - 15 minut ... Rozehrávka :)
Reagovat
pockerface
hm,já to bral podle Nova sport,tam ještě šla live F1
Reagovat
gigin
Za chvílu to vypukne ;))))
Reagovat
smazaný uživatel
tak komu budeš podlejzat tentokrát? :P
Reagovat
gigin
:-)))) tak já sú spoluzakladatel Djokolandu a hater RF.
Reagovat
smazaný uživatel
ty jsi hlavně Gulbomaniak ;)
Reagovat
smazaný uživatel
Sešli jsme se s bráchou, on patří do FFF a to sakra.
Reagovat
rod_laver
Uvažuju, že už bych si na takový zápas nalil. Ty asi máš po včerejšku detox? :))
Reagovat
smazaný uživatel
čau, rode ;) taky bych si nalila, ale vzhledem k tomu, že jdu hned po skončení hrát, tak by to asi dopadlo neslavně :)
Reagovat
pockerface
možná bys byla tak uvolněná,že bys tam sázela údery až by ti samotné přecházel zrak :-)
Reagovat
smazaný uživatel
na Rogera se nepotřebuju uvolňovat :D kdybych si přihla, tak bych se spíš ani netrefila do míčku :)
Reagovat
gigin
Turbo, rode :-D
Reagovat
pockerface
za mně Roger.Novaka mám taky rád,ale vždy bude až za Rogerem.
Reagovat
smazaný uživatel
zas tady budem nejvíc fandit RF my dva :D
Reagovat
pockerface
vypadá to tak,snad nás tu ostatní nepřeválcujou :-) a věřím,že budeme mít důvod tu psát jen samé chvály na Rogera.
Reagovat
PetaM
Roger!!!!! Škoda, že se utkají už v SF :(
Reagovat
smazaný uživatel
Nezávidím francúzskemu DC kapitánovi..Mať v tíme Tsongu, Monfilsa, Simona a Gasqueta a vybrať len dvoch, to je ťažká úloha..
Reagovat
Cico93
Tsonga, Simon! neni o čom.
Reagovat
Davor1
Simon v DC vždy zlyhal, on bude do singlu asi až 4. možnosť, navyše tam asi bude Benneteau do deblu...
Reagovat
Davor1
Zaujímave, Gilles sa ocitol vo finále Masters ako blesk z jasného neba, na konci absolútne mizernej sezóny, možno najhoršej v jeho kariére, bude mať ešte šancu to zvrátiť najcennejším titulom v živote. Každopádne, zajtra mu budem fandiť, Novak s Rogerom majú tých titulov už viac ako dosť a ešte ich
množstvo vyhrajú (predovšetkým ten Nole :)

Simon je prototyp francúzskeho tenistu, kopec nevyužitého potenciálu a namiesto top10 sa motá niekde v tretej-štvrtej desiatke, podobne ako Monfils, Gasquet či po novom aj Tsonga :/ Snáď ho to finále nakopne k lepším, konzistentnejším výkonom a v budúcej sezóne sa vráti do top15, kam patrí. Objajovať toho veľa mať nebude...;)
Reagovat
Cico93
Tsongu by som medzi túto skupinu nezaradzoval.
Reagovat
Davor1
doteraz tam nepatril, ale od tejto sezóny išiel strašne dole a už mi príde rovnaký ako oni, jeden turnaj na top úrovni a potom vypadnutia v prvých kolách a prehry s hráčmi ako Gojowczyk či Prisiezny, to sa mu v minulosti nestávalo :/
Reagovat
Cico93
Tak jemu sa to stávalo aj v minulosti, že niekedy úpnle vyhorel, ale myslim, že jeto ešte v pohode.A fakt by som ich s nimi ani náhodou nesrovnával.
Reagovat
hatatytla
Gilles nevyužitý potenciál nevím, žádný pořádný úder, až na backhand samozřejmě.
Servis hodně křehkej. Simon spíš využívá svoji inteligence, je takticky dokonalej. Mně spíš příjde, že se svoji kariéry spíš vytřískal víc než dost.
Na nevyužitej potenciál jsou jiný experti. Nalbandian, Berankis, Gulbis atd.
Reagovat
Davor1
On má FH aj BH výborné, fantasticky pohyb, defenzíva a presne ako hovoríš, skvelé myslenie. Pre mňa rozhodne patrí niekde do prvej polovice druhej desiatky, do toho 16. miesta určite. Tiež je to jeden z mála hráčov, ktorí porazili Djoka, Nadala, Fedexa, Murrayho, Wawrinku, Ferrera, Berdycha, Tsongu, prakticky všetkých top hráčov posledného obdobia...akurát mi príde, že u neho sa prejavuje ten francúzsky syndróm, nemá tak víťaznú povahu a tenis asi u neho nebude tak dôležitý ako u Nadala či Rogera ;)
Reagovat
smazaný uživatel
Souhlasim s tebou. On hraje tenis nad sve moznosti. I francouzsky davisovy kapitan rikal, ze jen diky sve inteligenci a taktickym schopnostem je takto vysoko. Pokud podivas na udery, tak dobry je jen backhand. Navic jak jeden z mala hraje s plnym multivlaknem
Reagovat
Mayo
Simon je veľký tenista.
Reagovat
smazaný uživatel
Na hrad !!
Reagovat
Cico93
po dnešku jednoznačne.
Reagovat
Mayo
((((((((((:
Reagovat
smazaný uživatel
Neviděla jsem zápas, celkově Simona skoro vůbec nesleduju, jen tuším dvakrát s Mikulášem, protože tomu fandím. Tak aspoň bude zase nějaká finálová změna :)
Reagovat
smazaný uživatel
Simon takovej pinkálista vytrvalec :D ale je pěknej, když se směje :)
Reagovat
smazaný uživatel
Mně se líbí od pasu nahoru, když už jsi začala trochu o vzhledu :) Má takovou trošku divnou postavu, protože má hrozně hubené nohy, ale v obličeji vidím francouzský šarm :)
Reagovat
smazaný uživatel
on má i tu hlavu zvláštní :D ale přiznávám, že tam ten šarm je, normálně se mě nelíbí, ale dneska se hodně usmíval a to už je jiná :)
Reagovat
smazaný uživatel
:D:D:D a v čem má zvláštní hlavu? :D To je fakt, někdy chlap není zajímavý a usměje se a jdu do kolen. :) Já jsem ho culit se moc neviděla.
Reagovat
smazaný uživatel
tak to si pusť záznam z dneška, opakujou to večer na Nova Sport ;) už včera, když hrál Benneteau s Rogerem, se v lóži v jednu chvíli smál, až jsem si říkala, vždyť je to pěknej chlap, proč mi přijde tak nesympatickej, když se mračí? :) ale jeho herní styl mi není po chuti ;)
Reagovat
smazaný uživatel
Ja ho trochu sledu ji, protoze pouziva stejny vyplet jako muj 10 lety syn... Head intellitour...:-)
Reagovat
kada.tom
Hmm. Snad postoupí Djokovic ... Simon by Švýcara asi nedal.
Reagovat
Cico93
máš smutný život, keď ta len toto trápi aby Roger prehraval.
Reagovat
smazaný uživatel
Třeba ho netrápí aby Roger prohrával, ale těší, když Nole vyhrává.
Reagovat
Cico93
:DDD tak túto možnosť by som zfleku vylučil:)
Reagovat
smazaný uživatel
Aha, on je to rejpal? Já se pořád v lidech na TP nevyznám :))
Reagovat
PetaM
Ne, jenom nemá rád Rogera. To je vše :)
Reagovat
kada.tom
máš opravdu, ale trochu bych tě opravil - nesnáším Federera :-)
Reagovat
smazaný uživatel
to mluví za vše
Reagovat
kada.tom
neřekl bych - mám naopak poměrně radostný život :-)
Reagovat
spaniel
S tvojim ksichtem? Pochybuju, ty VS odpadliku. To uz je fakt bida, kdyz nekdo nema ani na filozofickou VS :D
Reagovat
smazaný uživatel
Ja preji vice rogerovi, libi se mi jeho celodvorcovy pestry tenis
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist