Síly ubývají, vůle zůstává. Berdych se Štěpánkem si před nedělními dvouhrami věří

17. 11. 2012, 20:11
Aktuality 4
Tomáš Berdych s Radkem Štěpánkem přiblížili výhrou ve čtyřhře český tým k triumfu v Davisově poháru. Pokud chtějí v neděli v Praze zvednout nad hlavu vytouženou "salátovou mísu", musejí v nedělních dvouhrách přidat proti Španělsku třetí bod. A oba si před nedělním vyvrcholením finále navzájem věří.
Radek Štěpánek a Tomáš Berdych

"Jsme na nejlepším možném skóre, které jsme mohli mít, ale určitě to není blízko. Čeká nás strašně těžká neděle, ale vůle zůstává určitě hodně. Věřím, že v neděli bude ten správný den a povede se nám to dorazit," řekl Berdych. "Tenhle příběh stále pokračuje a já doufám, že v neděli napíšeme další kapitolu," doplnil Štěpánek. 

Po pátečních dvouhrách byl stav jubilejního stého finále nerozhodný a Berdych se Štěpánkem získali druhý bod ve čtyřhře, v které porazili Marcela Granollerse s Markem Lópezem 3-6 7-5 7-5 6-3. "Vletěli na nás jak z divokých vajec, ale vydrželi jsme, převzali jsme časem kontrolu a zápas si pak řídili," řekl Štěpánek. 

Berdych a Štěpánek si vylepšili daviscupovou bilanci na dvanáct výher proti jediné porážce. "Tomáš jako šestý hráč světa ukázal své kvality ve čtyřhře, kterou často nehraje, a sedí nám to skvěle," řekl Štěpánek. Berdych na otázku, jaké to je hrát se Štěpánkem čtyřhru, odvětil stručně: "Podívejte se na bilanci a víte to." 

Berdych může v neděli od 13:00 ve dvouhře s Davidem Ferrerem přidat třetí a vítězný bod. Jejich zápas bude duelem šestého s pátým hráčem žebříčku ATP a agresivního stylu Berdycha se skvělou obranou španělského tenisty. Oba navíc letos v Davis Cupu neprohráli ani zápas a mají za sebou životní sezonu. 

"Pořád síly jsou, i když únava tam bude, ale tady je to o vůli, aby to člověk přebojoval. V tom těle se vždycky dá něco najít, i když si člověk myslí, že tam nic není," řekl Berdych. "Poženou mě lidi, to potřebuju a jsem odhodlaný tam nechat absolutně všechno," řekl Berdych. Štěpánek věří, že výhra ve čtyřhře je dalším "dopingem", který pomůže. "Vlije nám to do žil potřebnou energii a uděláme všechno," dodal. 

Berdych se v utkání s Ferrerem pokusí držet své hry. "Toho, co mě zdobí celý rok," řekl hráč spoléhající na servis a výborný forhend. Možná ale tentokrát přidá i absolutní risk, aby Španěla zlomil. "Nebudu s tím začínat, nechám si tam prostor a bude záležet, jak se bude zápas vyvíjet. Uvidíme, kolik razance a rizika bude potřeba přidat, ale nemám v plánu, že ho budu chtít uvařit a přehrát v dlouhých výměnách." 

Pokud by Berdych prohrál, bude mít druhou šanci získat vítězný bod Štěpánek. Toho by čekal jedenáctý hráč světa Nicolás Almagro, který v pátek v pěti setech trápil Berdycha. "Hrál proti Tomovi skvělý zápas, ale k našemu zápasu je ještě strašně daleko. Je brzo se bavit o nějakých prognózách. Když k tomu zápasu dojde, tak jsem připravený bojovat o ten poslední bod, ale já věřím Tomovi," řekl Štěpánek. 

Španělští singlisté Ferrer a Almagro mají oproti Berdychovi se Štěpánkem jednu výhodu. Nehráli čtyřhru a ušetřili síly. "Den volna vždycky pomůže. To prostě tak je, ale šli jsme do Davis Cupu s tím, že většinou hrajeme s Tomášem všechny tři dny. Jsme na to zvyklí, nesmíme brečet a snažíme se dělat maximum," řekl Štěpánek.

Luboš Zabloudil, ČTK

Komentáře

4
Přidat komentář
vendulkabendulka
To je zas hrozna fotka, vypadaji jak dva tepli dentiste, kteri si vzajemne predelali vsech 32 zubu nahoru :D
Reagovat
Jan
čtu dva teplí deblisté a ono tam je dentisté :)
Reagovat
Jan
dobrá je taky jejich fotka, jak to někdo okomentoval, že vypadají jakoby pozorovali přistání létajícího talíře :)
Reagovat
neznalek
Tato fotka je z nového filmu Davida Lynche ,Davis Cup Drive,..
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist