Sezona se od roku 2012 zkrátí. O dva týdny

21. 11. 2010, 21:22
Aktuality 0
Tenisté budou mít od roku 2012 delší zimní přestávku. Vedení okruhu ATP dnes odsouhlasilo její prodloužení z pěti na sedm týdnů.

"Délka zimní pauzy byla bez pochyby nejpalčivějším problémem tenisu. Hráči neměli dostatek času na odpočinek a trénink, proto jsme s tím museli něco dělat," řekl prezident ATP Adam Helfant s tím, že počet turnajů v sezoně zůstane stejný. Změn doznaly jen některé termíny. "Jsem rád, že jsme celou záležitost vyřešili během chvíle," dodal. 

O tom, jestli se změní termín finále Davis Cupu, které se tradičně hraje týden po Turnaji mistrů, zatím Mezinárodní tenisová federace ITF podle Helfanta nerozhodla. "Mluvili jsme o tom s nimi, stejně jako s WTA a dalšími lidmi z tenisu. Co udělají, je na ITF. Ale přesunutí vypadá jako jediná rozumná věc," prohlásil.

Současná zimní přestávka na mužském okruhu má pět týdnů a o její prodloužení usilovala řada hráčů v čele s bývalou světovou jedničkou Rogerem Federerem, Rafaelem Nadalem, Novakem Djokovičem i Andym Roddickem. 

Tenistky na okruhu WTA už delší pauzu mají - poslední podnik sezony Turnaj mistryň je na programu na konci října.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist