Sestry Williamsovy si znovu podmaňují Wimbledon, jsou ve finále

2. 7. 2009, 17:13
Aktuality 39
Podruhé za sebou a počtvrté v historii uvidí Wimbledon finále sester Williamsových. Serena a po ní i její starší sestra a obhájkyně titul Venus dnes zvládly semifinálové duely a v sobotu je čeká další vzájemný zápas o titul.
Venus a Serena Williamsovy

Nechybělo přitom mnoho, a z očekávaného finálového duelu sester Williamsových sešlo. Serena Williamsová dokázala v zápase, který trval přes dvě a tři čtvrtě hodiny, odvrátit ve třetím setu mečbol. Při svém podání za stavu 4-5 zahrála vítězný úder. V třinácté hře vzala Jeleně Dementěvové popáté v utkání servis a následně dovedla zápas do vítězného konce.

"Bylo to velice, velice těžké. Jelena hrála tak skvěle a divákům jsme společně nabídly úchvatné představení," pronesla Serena. Obecenstvo ocenilo obě hráčky po mečbolu aplausem vstoje. "Moc mi pomohla povzbuzováním moje rodina," poděkovala Američanka svým blízkým.

Olympijská vítězka z Pekingu Dementěvová, která často hledala v hledišti pohledem matku Věru, si tak musí na svůj první grandslamový titul ve dvouhře počkat. Ruska prohrála v roce 2004 shodně ve finále pařížského antukového French Open i na US Open na newyorském betonu.

"Jediné, čeho lituji, je, že jsem při svém mečbolu nehrála mnohem riskantněji. Jinak to byl parádní zápas," uvedla Dementěvová.

Mnohem suverénněji postoupila pětinásobná šampionka z londýnské trávy Venus, která nedala šanci světové jedničce Dinaře Safinové z Ruska a doslova ji znemožnila poměrem 6-1 6-0.

Světová trojka Venus Williamsová předvedla před v úvodu poloprázdným hledištěm téměř bezchybný tenis. V prvním setu udělala jen jednu nevynucenou chybu a za pomoci svého razantního servisu nepustila Safinovou do hry. Její "jízda" pokračovala i v druhém setu, v kterém nekompromisně nadělila soupeřce potupného "kanára".

Venus útočí na třetí wimbledonský titul v řadě. Tím by napodobila slavnou Němku Steffi Grafovou, která to dokázala v letech 1991 až 1993. "Budu hrát osmé finále a jsem nadšená, že mám šanci znovu se dotknout talíře (ceny pro vítězku)," řekla Venus.

Ve finále grandslamového turnaje se sestry Williamsovy potkají již poosmé a Serena vede vzájemnou bilanci 5-2. Ve Wimbledonu loni vyhrála Venus, Serena se zase radovala v letech 2002 a 2003.

"Sledovat drama sestry bylo náročné. Ještě těžší part mě čeká, až proti ní nastoupím, ale doufám, že můžu vyhrát," řekla Venus Williamsová, která na londýnské trávě prodloužila sérii vyhraných setů již na 35. Letos v cestě do finále ztratila jen dvacet gamů v šesti zápasech.

Také Safinoví si musí stejně jako její krajanka Dementěvová na první grandslamový titul počkat. Zatím hrála třikrát ve finále, ale pokaždé neúspěšně.

Výsledky - Wimbledon:
Muži:
Čtyřhra - semifinále:
B. Bryan, M. Bryan (1-USA) - Moodie, Norman (9-JAR/Belg.) 7:6 (7:4), 7:6 (7:3), 6:4

Ženy:
Dvouhra - semifinále:
S. Williamsová (2-USA) - Dementěvová (4-Rus.) 6:7 (4:7), 7:5, 8:6
V. Williamsová (3-USA) - Safinová (1-Rus.) 6:1, 6:0

Smíšená čtyřhra - čtvrtfinále:
J. Murray, Huberová (Brit./USA) - Dlouhý, Benešová (15-ČR) bez boje
Huss, Ruanová (12-Austr./Šp.) - Ullyett, Hsieh Su-wei (4-Zimb./Tchaj-wan) 6:3, 5:7, 9:7
Paes, Blacková (1-Ind./Zimb.) - Sá, Sugijamaová (11-Braz./Jap.) 6:3, 6:3
pva, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

39
Přidat komentář
smazaný uživatel
Já si myslím, že TANCI nerozuměl asi moc česky. Sandra Kleinová říkala: " takto dlouhé SEMIFINÁLE se....." Myslím, že by se v Čechách mělo mluvit v TV česky. NOVA - fotbal, NOVA - superstar, , NOVA SPORT - KOMENTOVÁNÍ.... Nechápu o co jim v té NOVĚ jde, jestli chtěj tyto dva národy spojit, či co? Nemám vůbec nic proti Slovákům, dokonce Domče moc fandím, ale mělo by to zůstat tak jak to je. Když někdo chce sledovat slovenskou TV tak může, stejně tak naopak. Já se koukám na slovenské kanály, ale v české TV by se mělo mluvit a hlavně KOMENTOVAT ČESKY, protože v Čechách se mluví česky a lidi se na něco chtěj dívat a pak jsou z toho otrávení, protože je někdo nutí do něčeho, co nechtěj, moc rádi by něco sledovali a nechtěj to slyšet v jiném jazyce a to je omezování!!! PLNO LIDÍ, CO ZNÁM TO ŠTVE. Ale jak říkám, nic proti Slovákům nemám....
Reagovat
smazaný uživatel
Vlastenče a nacionalisto, já tu vaši přiblblou Nóvu sport nemám (proč to taky platit, když tenis je na satelitu zadarmo?), ale proč by tam nemohl být slovenský komentátor, když přenosy koupili pro oba státy?
Skutečný fanda tenisu už nejmíň 3 roky Wimbledon sleduje přes volné satelitní vysílání BBC, které nemá konkurenci. Obden od konce května jsem vám tady psal informace o tom, jak si zajistit příjem. BBC pouští do půlky Evropy obraz z 5-6 kurtů současně, takže si sám vyberu utkání a nečekám na to, co "úžasně" vyberou na Nóvě. Za celých 10 dní jsem tam neviděl ani minutu reklamy, a to ani v pauzách mezi gemy. Natož aby reklama běžela když se hraje !!!! Ve druhém týdnu, kdy se nehraje tolik singlů, tam samozřejmě dávají i čtyřhry a juniory.
Jediné, co je na tomhle turnaji tradičně k vzteku, jsou výsledky. Ale za to BBC nemůže.
Reagovat
smazaný uživatel
No jo, holky jsou nejlepší na trávě, gratulace. A byl parádní tenis. Myslím, že ještě nějakou dobu to bude ve Wimbledonu ve finále dost stejné (obě) nebo podobné (aspoň jedna). Jednou bude bez Williamsek hodně v tenise prázdno, smutno....
Reagovat
smazaný uživatel
Tá naša Dinara... jakú hanbu si urobila "před celou vsí" :D Najradšej by som jej tu hlavu dala pod narkózu, zresetovala a potom nahodila... holka má s tou svojou palicou stále čo robiť! Bohužiaľ... :( A asi neostanem len pri nej....
Reagovat
skott
Kolikrat sem jeste lidi napisou tohle stupidni klise??Ne kazda Dinary prohra je zalezitosti jeji psychiky!Laskave si aspon precti jeji pozapasove nazory.Zjistis, ze se na nic nevymlouva. Jednodusse priznava, ze dostala tvrdou lekci od velke sampionky.
Reagovat
smazaný uživatel
A to sa akože zo dňa na deň tá psychika zmení a dnes už bola jej hlava úplne v poriadku?? Aj ty sa trošku zamysli, nič také stupidné som sem nenapísala. Ja viem že Venus nie je vo finále len tak z ničoho nič... ale keby nebolo psychiky a bolavého kolena, tak by ju porazila. Verím tomu.
Reagovat
smazaný uživatel
A ajkeď predsa len nie, tak by to určite nedopadlo 6-1 6-0.
Reagovat
skott
Kdy presne v zapase jeji vykon ovlivnila psychika?Venus ji od zacatku zatlacila neskutecnym zpusobem, hned pri jejim prvnim servisu ji nenechala uhrat ani fiftyn, za cele utkani vyprodukovla jedinou nevynucenou chybu, returnovala takovym zpusobem, ze Dinare nedovolila prakticky ani jeden tzv. snadny bod z podani...to se potom tezko hraje.A koleno?Kdyby ji limitovalo, jiste by se nechala osetrit.Zkratka svadet kazdou prohru na jeji hlavu je hloupe.Nebyl zadny duvod aby si pripoustela nejaka ocekavani, na trave muze jen prekvapit.
Reagovat
smazaný uživatel
Dinara vie hrať aj lepšie než Venus. A to s tou psychikou a kolenom povedala ona sama ty špecialisto. Keby si tak čítal jej výroky aj ty...
Reagovat
skott
no ja je ctu, nemej strach.Uz po zapase s De Los Rios rikala, ze jeji koleno je v poradku a drzi cely zapas...A to, ze ma problemy s psychikou neznamena v kazdem utkani, to je prilis jednoduche tvrzeni.
Reagovat
smazaný uživatel
Ale mne neska šepkala do ouška, že ju to koleno stále ešte niekedy chytne :))
Reagovat
smazaný uživatel
Ach jo, takže černá síla se opět dostává ke kormidlu.:-(
No nic, aspoň bude zas ten ženský tenis zajímavější.:-)
Ale všiml jsem si, že poslední dobou se tyto vypjaté a vyrovnané zápasy přiklání pořád na stranu mého neoblíbence, tak třeba se to prokletí zlomí již ve finále mužů.:-)
Reagovat
a.magerova
Tak už i Blesk-Deníksport píše, že Venus vyhrála a tady na Tenisportálu ani v Expres zpávách :-((
Reagovat
a.magerova
oprava: zprávách
http://deniksport.blesk.cz/clanek/tenis-wimbledon-2009/76472/ve-finale-se-stretnou-sestry-williamsovy.html
Reagovat
smazaný uživatel
Dinaro Dinaro Dinaro, ach ta hlava. V prvni kole by ji dala:), moc si to bere holka
Reagovat
smazaný uživatel
To čo tam tá nešťastnica spomínala, že od 94-tého sa nehral na Wimbledone taký dlhý zápas? Veď len tento rok v treťom kole v súboji Oudinovej s Jankovičovou bola dĺžka zápasu 2:52...
Inak, komentátori všeobecne sú asi najväčšou slabinou tohtoročného Wimbledonu. Tí na Eurosporte síce furt spomínali "tenisovou školu talent s dvěma el," ale komentovali k veci. Jožo Havrila a táto slečna (ktorá na Eurosporte robila chvalabohu iba spolukomentátorský doprovod väčších zápasov) sú naozaj tragickí.
Reagovat
smazaný uživatel
Ta slečna komentátorka a nešťastnice, jak jí nazýváš je bývalá česká reprezentantka Sandra Kleinová. (mimochodem velmi milá a inteligentní dáma, mohu potvrdit z vlastního několikaletého setkávání se s ní na tenivých dvorcích) Bývalá 41. hráčka světa. Pokud se přeřekla s délkou zápasů, může se stát, ale jinak jsou její komentáře tenisu vynikající a vzhledem k tomu, že se s většinou hráček osobně zná a na turnajích a GS se několik let pohybovala, tak je to spíš přínos. Pořád lepší než parta "rádobychytrých" komentátorů, kteří nevzali raketu pořádně do ruky.

A mimochodem, nechci tady nějak rozdmýchávat národnostní vášně, ale především se Slováky v čele. Většinu z nich když slyším, tak si raději ztlumím zvuk...
Reagovat
smazaný uživatel
Pozri, to, že je milá atď. jej neberiem. Vedel som, že ide o bývalú hráčku, no bol som lenivý nájsť si jej meno, moja chyba. Môj názor je však taký, že ako hlavná komentátorka je slabá (predovšetkým v pestrosti prejavu).
Pokiaľ ide o Slovákov, sám som napísal, že Havrila je katastrofálny. Ten to motá, ako mu príde (neraz som kvôli nemu nadávajúc vypínal televízor). Čo ma však mrzí je fakt, že ostatní tiež dvakrát nehviezdia. (Komentovať zápas a nepozrieť si štatistiky vzájomných zápasov, prípadne zle uviesť, v ktorom zápase stratil Federer set...)
Reagovat
smazaný uživatel
Nejlepší komentátor tenisu je ten, který mluví co možná nejméně... :)
Reagovat
smazaný uživatel
S tymi slovenskými komentátormi si ma "rozladil". Nijaké národnostné vášne však nebudú, lebo, žiaľbohu, máš pravdu. Vôbec ma neteší,že to musim priznať, ale slovenský športový komentátori, to je jedna veľká bieda a otras. Sandra, je naozaj milá, myslím, že po matke, má slovenský pôvod. Splietla sa! Ale ako by povedal Jožo Havrila alebo Pouva, aj majster tesar sa utne :-))))))
Reagovat
smazaný uživatel
Tak, tak, ja sa pridavam. Neda sa to pocuvat, tie slovenske komenty. Aj hokej pozeram na CT, aj ked hraju nasi. Alebo sa mi osvedcilo vypnut zvuk na telke a pustit komentar z radia (Slovensko 1) :)
Reagovat
a.magerova
Včera mě naštval český komentátor, když při zápase Roger - Ivo, řekl, že Rogera o jediný set v letošním Wimbledonu připravil Soderling (což není pravda, o set ho připravil Kohlschreiber), zato slovenský komentátor mě při zápase Roddick - Hewitt pobavil hláškou: Hewitt mal z pekla šťastie zatial čo Roddick mal z neba smolu :-)) "z nebe smůlu jsem ještě fakt neslyšela a ani nikdo komu jsem to říkala :-))) a při záběru na letící letadlo poznamenal: " ááá to nám připomíná, že někteří tenisti už odlétají domů např. Ivo Karlovič či Novak Djokovič .
Reagovat
smazaný uživatel
No teda uz som fakt pocula vselijake blbosti, ale toto je skutocna perla. To moze fakt len slovensky komentator vypotit. Este som cakala, ze pri tych lietadlach zahlasi, nech radsej nejdu airbusmi.
Reagovat
smazaný uživatel
Nehádžme ich všetkých do jedného vreca! To by som bol ozaj nerád. Myslím si, že pokiaľ ide o futbalových komentátorov, môžeme byť veľmi spokojní. Marcel Merčiak, Slavo Jurko aj Viktor Blažek spĺňajú vysoký štandard. Rovnako tak atletický fanatik (a úžasný organizátor) Alfonz Juck.
Reagovat
smazaný uživatel
Samozrejme, že sa nájdu, ale je ich ako ihiel v kope sena. Ja mám tenis rád, takže "chybičky" prehliadam. No a tie hlášky, napr. o "ptákovi v žluté kleci", ma celkom pobavia. Aj oni sú len ľudia, možu sa zmýliť. Podla mňa sa nevenujú jednému športu, musia toho stíhať viac a to už je potom problém.
Reagovat
smazaný uživatel
Suhlasim s nazorom. Pocuvat komentovat Havrillu, Kleinovu to je katastrofa. ALe ked obcas pozeram DSF - tak nemecky komentatori su este horsi. Ti neprestanu "kecat" ani pocas. hry. A co sa tyka Nova-sport, tak to bolo najhorsie vysielanie Wimbledonu za poslednych 10 rokov. Hotova katastrofa, este ze som si zaplatila Wimbledon live.
Reagovat
smazaný uživatel
Haha, vtipálek jeden :-))))
Reagovat
spaniel
"Samozrejme, že sa nájdu, ale je ich ako ihiel v kope sena. "
Nič v zlom, ale než použijš prirovnanie, trošku sa zamysli. Toto sa používa ak je niečo obtiažne, proste je to ťažké ako nájsť ihlu v kope sena, ak by tam bola. Bežne totiž ihly v kope sena nebývajú. Čo tak je ich ako šafránu? ;)
Inak na ihlu v kope sena stačí silný magnet, ovela ťahšie je nájsť seno v kope ihiel...
Reagovat
smazaný uživatel
Určite pridá ! O tom som nepochyboval, ani minútu. Starý Richard jednoducho poletí v sobotu domov, tak ako to vykikiríkal.
Reagovat
smazaný uživatel
Ta Venus ji zatím pěkně drtí...
Reagovat
smazaný uživatel
vetší smůlu uz fakt Elena mít snad nemůže:-):Dmoc sem ji to prála a verila sem jí:-)byl to skvelej zápas
Reagovat
skott
Presne tak, kdyby na druhe strane kurtu byl dnes kdokoliv jiny, tak by Lena vyhrala.Serena zas jednou ukazala, jak je mentalne silna ve vypjatych momentech.0-30 pri vlastnim servisu a potom ten neskutecny volej, kterym zachranila matchball, proste zadny problem pro Serenu...Je mi lito, ze jsem Dementievu odepisoval predem, byl to zapas roku.
Reagovat
smazaný uživatel
bylo neuveritelne jak serena vzdycky zaservirovala...Elena byla jen kousek od finále ale ikdyz bude zklamaná tak si aspon dokázala ze na titul na grandslamu stále má:-)hrála výborně a preju jí aby uz ten grandslam získala....nerikejte mi ze to nedokáze:D:Dfandím ji uz tak 3 roky,sleduju kazdej jeji zapas a dneska to byly fakt nervy skoda ze to nevyslo:-)ale ten zapas za to stál a hlavne sem ráda ze Elena zustava pozitivni ikdyz ta prohra asi hodne bolí:-)
Reagovat
smazaný uživatel
Serena si ten titul zaslouží. Doufám ale, že bude ve finále hrát líp.ELENA dneska hrála výborně, vážně jsem si myslel, že postoupí ona.
Reagovat
smazaný uživatel
Já S. nemusím (napíšu-li její first name, odpoví comp, že je tam zakázané slovo!, přeji to Venus, ta je alespoň sexy, ale dnes hrály obě dobře, že si to zasloužila a bohužel tuším, že vyhraje i finále nad sestrou. Safina totiž nezvládne psychicky dnešek, pokud se Venus nezraní, dá jí.
Reagovat
Administrator
Děkuji za upozornění, už je to opraveno :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Venus a sexy? Ale jo tak proc ne, kazdymu se libi neco jinyho:). Ja si treba pral ve finale karolinku s Anickou:)
Reagovat
skott
zvracene prani;-))
Reagovat
smazaný uživatel
Ach jo chudak Jelena, ja ji to tak pral, a mela ji na lopate:(
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist