Sestry Williamsovy se odhlásily ze čtyřhry

30. 6. 2015, 17:09
Aktuality 2
Serena a Venus Williamsovy se ve Wimbledonu na poslední chvíli odhlásily ze čtyřhry a nebudou v Londýně usilovat o šestý deblový titul. Světová jednička Serena to zdůvodnila svojí snahou koncentrovat se na dvouhru a zisk čtvrté grandslamové trofeje za sebou.
Profily hráčů
Serena a Venus Williamsovy

Ve dvouhře přitom obě Američanky včera zvládly bez zaváhání své zápasy prvního kola. Světová jednička Serena v All England Clubu usiluje o šestý singlový titul, Venus, která je nasazena jako číslo 16, má z londýnské trávy rovněž pět individuálních trofejí.

"Cítím, že pro mne bude lepší soustředit se tady ve Wimbledonu na dvouhru," uvedla Serena Williamsová v prohlášení. K rozhodnutí dospěla po pondělním zápase s Ruskou Margaritou Gasparjanovou, ve kterém prohrávala 1:3, než první set získala v poměru 6:4. Druhou sadu pak ovládla snadno 6:1. "Vždycky jsem ráda hrála s Venus čtyřhru, zvlášť tady ve Wimbledonu, kde jsme dosáhly tolika úspěchů, a tak mě dost mrzí, že jsme to letos vzdaly," dodala.

Američanky ve Wimbledonu naposledy ve čtyřhře triumfovaly v roce 2012. Vloni skrečovaly zápas druhého kola po pouhých třech gamech poté, co mladší ze sester Serena na pokraji kolapsu nebyla schopna ani chytit míček od sběračů.

Sestry Williamsovy, které společně získaly 13 grandslamových titulů ve čtyřhře, měly letos ve Wimbledonu plnit roli turnajových dvanáctek. V pavouku hlavní soutěže je nahradí japonsko-lichtenštejnský pár z kvalifikace Misaki Doiová/Stephanie Vogtová.

Serena Williamsová aktuálně drží na turnajích "velké čtyřky" sérii 22 vítězství ve dvouhře. Ovládla vloni US Open a letos Australian Open i French Open a může podruhé v kariéře završit takzvaný "Serena Slam", tedy zisk čtyř grandslamových titulů za sebou. Má také naději stát se první hráčkou od roku 1988, která získá všechny trofeje v jednom kalendářním roce. Naposledy to dokázala Němka Steffi Grafová.

pva, ČTK, Luboš Zabloudil

Komentáře

2
Přidat komentář
slacker
Jednim clankem si protirecite s druhym clankem. Ale stejne tohle snad neni Williams portal aby se muselo chrlit tolik samostatnych clanku o obou Williamskach.
Reagovat
FandimRF
Rozhodně zajímavější čtení než zcela zbytečné a podřadné články o působení českých nul na pralesních turnajích ITF nebo Challengerech.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist