Sestry Williamsovy chtějí další zlato

9. 8. 2008, 10:24
Aktuality 1
Americké sestry Williamsovy patří na olympijských hrách v Pekingu k favoritkám na zisk jedné z medailí. Ve dvouhře i ve čtyřhře, v níž nastoupí spolu. Rády by zopakovaly zlato z her v Sydney. "Poslední dva dny trénujeme jenom spolu. Jediná věc, kterou sledujeme, je míček a hráčka na druhé straně kurtu," říká s bojovným odhodláním mladší Serena.
Profily hráčů
Serena a Venus Williamsovy

"My se teď soustředíme jen na žlutý balonek. Vůbec nevnímáme, co se kolem nás děje," dodala Venus.

Serena s Venus už společně zlatou olympijskou medaili získaly - před osmi lety triumfovaly na hrách v Sydney. Venus v Austrálii navíc přidala zlato ve dvouhře.

V Pekingu jsou druhým nasazeným párem a v prvním kole se střetnou s dvojicí Benešová/Vaidišová. České reprezentantky tak čekají těžké soupeřky - vítězky letošního Wimbledonu. Podobně jako na OH v Sydney se Venus radovala z titulu i ve dvouhře, když ve finále porazila svou sestru.

Američanky daly přednost olympiádě před US Open. "Miluji hrát zápasy za svou zemi," přiznala Venus. "Ze všech svých úspěchů řadím zlato z olympiády hodně vysoko. Možná nejvýš," dodala.

Obě sestry letos laborovaly se zraněným kolenem. "Teď už je to mnohem lepší," pochvaluje si vítězka ze Sydney. Po letošním dvojitém triumfu ve Wimbledonu žádný ostrý zápas neabsolvovala. Serena se představila před čtyřmi týdny ve Stanfordu, ve čtvrtfinále však kvůli problémům s kolenem vzdala a šetřila se na olympijské hry.

Hůře je na tom jejich kolegyně z amerického týmu Lindsay Davenportová, která v Pekingu kvůli bolesti kolene zasáhne jen do čtyřhry.

TenisPortal.cz, Luboš Zabloudil

Komentáře

1
Přidat komentář
smazaný uživatel
Aspoň bude vidět ten kontrast.Jak barevně,tak vzhledově.Škoda,že se nedávají v tenise známky za krásu.To by je asi Vadidišová s Benešovou porazily.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist