Serena ztratila jen 10 gamů a je už ve čtvrtfinále

2. 6. 2013, 22:40
Aktuality 14
Serena Williamsová dál pokračuje v suverénních výkonech. Světová jednička prošla do čtvrtfinále Roland Garros se ztrátou pouhých 10 gamů ve čtyřech zápasech, když dnes smetla Italku Robertu Vinciovou a neprohrála tak už 28 utkání v řadě. O semifinále se utká s Kuzněcovovou.
Serena Williamsová

Světová jednička Serena Williamsová poprvé od roku 2010 postoupila do čtvrtfinále French Open. Jednatřicetiletá Američanka dnes ve 4. kole porazila 6-1 6-3 Italku Robertu Vinciovou a prodloužila svou vítěznou sérii už na 28 zápasů.

Williamsová v utkání s přemožitelkou Petry Cetkovské znovu bez větších problémů potvrdila roli horké kandidátky na pařížský titul. V prvním setu Italce třikrát sebrala servis a povolila jí jedinou hru. Druhá sada už sice byla vyrovnanější, ale Vinciová dokázala pestrou hrou vzdorovat jen do stavu 3-3. Další tři hry získala Američanka a po 70 minutách se radovala z postupu mezi posledních osm. 

Její další překážkou na cestě k zopakování jedenáct let starého triumfu z pařížské antuky bude Ruska Světlana Kuzněcovová. Nenasazená tenistka porazila 6-4 4-6 6-3 turnajovou osmičku Angelique Kerberovou z Německa a bude si chtít zopakovat úspěšný rok 2009. Tehdy Kuzněcovová ve čtvrtfinále udolala mladší ze sester Williamsových ve třech setech a následně Roland Garros vyhrála.

Na postup do čtvrtfinále se hodně nadřela loňská finalistka Sara Erraniová. Italská tenistka zdolala Španělku Carlu Suárezovou-Navarrovou až po dvou a půl hodinách boje 5-7 6-4 6-3, přestože v druhé sadě prohrávala už 2-4.

Příští soupeřkou Erraniové bude světová čtyřka
Agnieszka Radwaňská, která na French Open postoupila do čtvrtfinále poprvé v kariéře. Polská tenistka to stihla to těsně před soumrakem, když šampionku z roku 2008 Anu Ivanovičovou porazila hladce 6-2 6-4.

- GRANDSLAM FRENCH OPEN 2013 ženy -
(Francie / Paříž, antuka, 21.017.000 eur)
nedělní výsledky (02. 06. 2013)
Dvouhra - osmifinále:
S. Williamsová (1-USA) - Vinciová (15-It.) 6-1 6-3
A. Radwaňská (4-Pol.) - Ivanovičová (14-Srb.) 6-2 6-4
Erraniová (5-It.) - Suarezová-Navarrová (20-Šp.) 5-7 6-4 6-3
Kuzněcovová (Rus.) - Kerberová (8-Něm.) 6-4 4-6 6-3


Čtyřhra - 2. kolo:

Blacková/Erakovicová (Zimb./N. Zél.) - Grönefeldová/Peschkeová (9-Něm./ČR) 6-3 6-4

Smíšená čtyřhra - 2. kolo:
Hradecká/Čermák (ČR) - Hantuchová/Rojer (SR/Niz.) 7-6(5) 6-2
Raymondová/Soares (4-USA/Braz.) - Hlaváčková/Dlouhý (ČR) 6-2 4-6 14-12
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

14
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat
Mayo
Dajte jej už súpera hlavne lebo to začína byť príliš nudné :)
Reagovat
smazaný uživatel
Pro mě jsou dnes jasné zápasy dne Wawrinka - Gasquet, Haas - Južnyj a Jelena s Jamie.
Jamie bych moc přál, aby do toho SF prošla, v jejich posledním a zatím jediném souboji Jelenu přehrála, ale tady více věřím Jeleně. Je jasné, že Petra dává větší rány, takže tam Jamie musela více bránit, ale proti Jeleně by se zase musela vrátit ke své útočné, nebojácné hře a chodit si pro winnery. Ale s Jelenou to taky není snadné, ona hodně vrátí a uběhá a to je pro ni na antuce velké plus.

V ostatních zápasech bych to na nějaké překvapení neviděl. Fran může Viku potrápit, ale nemyslím, že porazit.
U Sloane s Mášou si myslím to samé.
Reagovat
dadaft
jsem zvědav, jak to bude probíhat - Jamie má podle mě o level lepší forhend než Jelena..........................
............. ale je jasné, že to bude těžké. zápas proti Stosurové, která nehrála špatně, určitě Jelenu utvrdil v tom, že je na tom teď dost dobře. bude chtít vyhrát a ona ví, jak se to dělá.
Reagovat
pepin
Tak já bych si přál, aby "vlčí očička" tu marfušu když nic jiného aspon pořádně prohnaly a potrápily. Ale, že by ji porazila tomu moc nevěřím. K tomu dojde až se Serenou.
Reagovat
smazaný uživatel
Jj, přesně tak, na straně Jeleny je velká výhoda zkušeností a myslím, že i kdyby se to vyvinulo ve tříseťák, tak je ke konci právě zúročí. A Jamie může být už kapku svázaná, i když ona nebívá nějaký uzlíček nervů....Jo, ten zápas se Sam Jelenu určitě nakopl. Ale zase Jamie by na ni mohla tlačit, umí to, hru na to má......Jsem sám zvědavý...
A zítra Sara s Agou - tam si přeju výživný tříseťák.:))
Reagovat
smazaný uživatel
No jo, já vím, ty máš "Vlčí očička" rád, ale taky bych to Sloane přál, alespoň tříseťák....., uvidíme.......
Reagovat
dadaft
Kristýna Plíšková
už je v Nottinghamu na trávě
a pro skalní fanoušky dobrá zpráva - streamy jsou.
Reagovat
dadaft
čeká ji Czinková, jsem zapomněl napsat.
jinak streamy z Nottinghamu jsou dokonce ze dvou kurtů a zápasy budou podle sázkovek vyrovnané..........................))
Reagovat
smazaný uživatel
Ještě se vrátím k tomuto zápasu... Myslím, že obě holky řekly po zápase dost přesné hodnocení. Ana rozhodně nehrála špatně, ale Aga hrála výborně a hlavně účelně. Chvílemi to pro Anu muselo být jako hrát proti zdi, ale s tím rozdílem, že zeď nemá tak šikovnou ruku...

"I don't know the statistics, but that's for sure one of my best matches of the year for sure, and especially on clay," Radwanska said. "I'm just very happy about it. Everything was working for me.
"I'm trying my best, and I'm even playing much better in this match than my first match. Ana played really well today - if I played like in the rounds before, I think I wouldn't make it today."
Ivanovic, who has now lost her last seven meetings with Radwanska, also thought it was high quality.
"I actually think the match was closer than maybe the score indicates," Ivanovic said. "I think maybe it was my serve. If you lose your serve, you know against her you have to win points over and over again, and there's a point where it gets frustrating and you really have to just stick through with it.
"At some points I didn't stick through with it, and that made a big difference today."
Reagovat
smazaný uživatel
V 1. setu rozhodl druhý gem. Ana vedla 40-0, pak z toho bylo několik shod a gem na 12 minut. Ana prohrála servis a od toho se to všechno odvíjelo. Ona se prostě 20 minut snažila a stejně potom prohrávala 0:2. Takové věci sráží člověka dolů... Ve 2. setu zase hned ze začátku získala brejk, ale nedokázala ho potvrdit. Potom srovnala z 2:4 na 4:4, jenže to zase k ničemu nebylo... Ana měla v zápase spoustu výborně rozehraných výměn, ale mnoho z nich bohužel nedotáhla. Forehand byl v pohodě, ale podání se Aně vůbec nedařilo (úspěšnost 1. servisu jen kolem 50%) a těch dvojchyb bylo víc než dost (včetně té proti mečbolu). Ve hře na síti byl taky velký rozdíl. Aga tam většinou všechny výměny vyhrála, Ana právě naopak... Aga hrála výborně a prostě svou hru. Prakticky vůbec nechybovala V 1. setu měla jenom 3 UE a snad 2 vynucené chyby. Co všechno doběhne a vrátí, to je neskutečné. Někdy Ana potřebovala pět úderů navíc, aby tu výměnu dotáhla. Ten zápas docela symbolizovala výměna, jak Aga dala tweener a Ana (přestože měla dobrou pozici k zakončení) byla asi tak překvapená, že dala aut... Aga prostě dokázala, proč je čtvrtá v žebříčku a teď se nejspíš zlepšila i na antuce.
Reagovat
smazaný uživatel
Anu jsem před začátkem RG označil jako "černou kobylku" turnaje. :) Musím říct, že herně mě rozhodně nezklamala. Výsledkově to možná mohlo být lepší, ale je třeba uznat kvality Agy, na kterou se Aně v poslední době nedaří... Osmifinále přesto není špatný výsledek a je to aspoň o kolo lepší než loni. Velmi dobrá zpráva je ta, že Ana stabilizovala své výsledky na grandslamech a na posledních čtyřech se dostala minimálně do osmifinále (na US Open dokonce čtvrtfinále). Když jsem koukal na live ranking WTA, tak ta desítka vážně není daleko... Ana sice obhajuje osmifinále Wimbledonu, ale třeba Makiri obhajuje asi čtvrtfinále. Taky je třeba připomenout, že Makiri se odečte víc bodů za olympiádu (4. místo) než Aně (3. kolo). Pak jsou tam samozřejmě ještě další hráčky, je to vyrovnané... Pokud bude mít Ana stálé výsledky a hru jako letos na antuce, tak to vidím docela nadějně. :)
Reagovat
dadaft
jó jo, čtvrtfinále grandslamů už jsou masakrózní mače (kromě zápasů Sereny) - Agnieszka Radwanská - Sara Errani nebude výjimkou.

nicméně i dnešní dohrávka 4K nabídne možná hodně výživnou stravu:
setkání dvou grandslamových šampionek by při momentálním rozložení sil bylo na betonu naprosto jasnou záležitostí... - jenže jsme na Roland Garros a tady dostává Francesca křídla.
(zatímco Azarenková obzvlášť na servisu působí zranitelně)

věřím, že se velká spousta tenisových fanoušků těší na zápas Sharapova - Stephens.
Sloane sice poslední dobou ustoupila z výsluní, ale není to krotká kočička, která by Marii nedokázala kousnout.

pro mě je ale pecka dne zápas Jankoviš - Hampton.
Jamie zatím zažívá dva snové týdny a postup do grandslamového čtvrtfinále, to by bylo vskutku NĚCO.
před nedávnem v Indian Wells Jamie s Jelenou moc neztrácela čas a sfoukla to s ní ve dvou setech...................
jenže antuka je jiný příběh.
tady bude Jelena mnohem silnější.
Jeleně věří i Pagliaro
http://www.tennis.com/pro-game/2013/06/thr/47765/#.UawRz9gQfgE
nicméně vidí i kvality Hamptonové (která je pro většinu zdejších no name hráčkou) - nazývá ji dynamickou a kurážnou.
nemůžu než souhlasit.

konečně na velkém dvorci na grandslamu Jamie.
to jsou ty třešničky na dortu.
zasloužíš si je. ))
Reagovat
LukasH
Ta dominance Sereny vážně až mrazí. Zápas jsem sledoval. Ve druhým setu se chviličku zdálo, že by s ní Vinci mohla držet krok, ale Serena přesně uhraje ty body, který potřebuje. Má neuvěřitelnou jistotu v úderech. Prohrává třeba 30:40 a prostě buď dá eso nebo winner a vy jí to u televize věříte a víte přesně, že to udělá. (u Petry se poslední dobou nadechuju a zavírám oči, když se napřahuje k úderu).
Navíc nejlíp ze všech umí číst hru. Zajímavý je, že když sleduju chlapy - ti si mnohem víc vracejí míče. Skoro vždycky běží na správnou stranu. Málokdy zůstanou trčet uprostřed nebo na druhý straně jako ženský. Proto taky nemají zdaleka tolik winnerů. Určitě toho víc oběhají. Ale i tak je ten rozdíl neskutečnej. Přijde mi, že právě jenom Serena se jim v tomhle přibližuje.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist