Serena znovu porazila Šarapovovou, zahraje si o titul

27. 3. 2014, 21:26
Aktuality 86
Serena Williamsová prodloužila svou desetiletou nadvládu nad Marií Šarapovovou o další zápas. V semifinále turnaje v Miami porazila světová jednička Rusku 6-4 6-3 a podeváté v kariéře postoupila na Floridě do finále.
Serena Williamsová (© Sony Open Tennis)

Když Maria Šarapovová porazila Serenou Williamsovou naposledy, psal se rok 2004 a Ruska svým finálovým vítězstvím na Turnaji mistryň uzavřela skvělou sezonu. Od té doby už ale na Williamsovou nevyzrála: Američanka ji porazila čtrnáctkrát v řadě a dnes přidala výhru číslo 15.

Šarapovové vyšel lépe začátek zápasu, ve kterém šla rychle do vedení, a zdálo se, že světové jedničce poprvé od loňského ročníku štědře dotovaného turnaje sebere set. Williamsová ale znovu ukázala, jak je silná: od stavu 1-4 získala pět her v řadě a sadu vyhrála 6-4.

I do druhého dějství vstoupila lépe ruská tenistka, ale ani tentokrát se z náskoku neradovala dlouho. Williamsová si ihned vzala ztracené podání zpátky, za stavu 3-3 prolomila soupeřce servis znovu a zápas ukončila po hodině a 38 minutách svým pátým brejkem.

"Nebylo to jednoduché. Maria samozřejmě hraje moc dobře a daří se jí tu," řekla oficiálním stránkám WTA vítězka, která se v Miami probojovala do finále už podeváté. "To je úžasné, ani jsem si to neuvědomila. Ale miluju, když tady v Miami můžu hrát. Je to můj domov."

Finálovou soupeřkou nasazené jedničky bude turnajová dvojka Na Li, která v repríze letošního finále Australian Open porazila Dominiku Cibulkovou 7-5 2-6 6-3.

Stejně jako před dvěma týdny v Indian Wells získala první sadu duelu na svoji stranu Číňanka a Cibulková srovnávala na 1-1. Ve třetím setu se do vedení dostala Slovenka, když čistou hrou získala servis soupeřky a za stavu 2-0 respektive 3-1 měla blíže k vítězství. Turnajová dvojka Na Li ale vyhrála následujících pět gamů a v Miami se tak ve finále střetnou nejvýše nasazené hráčky.

Výsledky - Miami - ženy (tvrdý povrch, dotace 5,427.105 dolarů):
Dvouhra - semifinále:
S. Williamsová (1-USA) - Šarapovová (4-Rus.) 6-4 6-3
Na Li (2-Čína) - Cibulková (10-SR) 7-5 2-6 6-3
pva, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

86
Přidat komentář
smazaný uživatel
Proč je tady už potřetí napsáno, že Claire Feuerstein je Němka, když je to Francouzka?
http://www.wtatennis.com/players/player/10305/title/claire-feuerstein
Reagovat
Fandina
Možná, že by to chtělo dát Adminovi do vzkazníku, nová zpráva ho dřív upozorní. Že je Francouzka je uvedeno i na tady používaném livescore.
http://www.livesport.cz/tenis/itf-zeny-dvouhry/croissy-beaubourg/
Reagovat
Titan
Tak Hingisová/Lisicki jsou ve finále. To se mi líbí. Nelíbí se mi, že sto nebylo ve streamu...
Reagovat
smazaný uživatel
Mám úplně stejný názor! :) Holkám to moc přeju, je to velmi sympatický pár. Martina si takový úspěch zaslouží a byl bych rád, kdyby hrála aspoň debla pravidelně. Myslím, že tenhle výsledek je dílem toho, že Martina a Sabine k sobě mají blízko lidsky a navíc se podle mě vhodně doplňujou po tenisové stránce (Martina chytrá, Sabine ranařka). Jenom opravdu škoda, že nebyl stream. Fakt jsem se chtěl podívat a dost mě překvapilo, že semifinále debla v Miami není nikde k vidění... Jinak bajerece má určitě taky radost. :)
Reagovat
Fandina
To je samozřejmě úspěch pro Martinu, vzhledem k tomu, že vloni s Dankou se tak nedařilo a evidentně teď se Sabine je to jinak. Takže úspěch pro obě. A uvidíme, jak se povede ve finále a v dalších turnajích.
Reagovat
Titan
Já se na to taky těšil... Očekávám finále s Makarova/Vesnina. Počítám, že to už uvidíme, ale zase si nejsem úplně jistý, jestli tohle finále dopadne tak, jak bych si přál...:-)
Reagovat
smazaný uživatel
Káťa a Vesna jsou taky sympaťačky. Je ale fakt, že titulů už mají hodně... Takže já to taky budu přát Martině a Sabine. :)
Reagovat
Titan
Uvidíme, já pro změnu fandím těmhle:
https://pbs.twimg.com/media/Bh-SDXWCMAAl2I6.jpg:large
Doufám, že to Bom, Bom Bine (jak jí začali říkat loni) nakopne k nějakým poživatelným výsledkům hodných Wimbledonu...:-)
Reagovat
smazaný uživatel
Moc hezká fotka! :)
Reagovat
tommr
Katka Siniaková bohužel nestačila na zkušenou Renatu Voráčovou a skončila v semifinále. Bude to pro ní znamenat pád o několik příček v žebříčku, protože neobhájí body za lonský turnaje v Miami a v Osprey ... :(
Do finále v Croissy by se vedle Voráčový mohla probojovat i další naše nadějná hráčka Smitková, která o něj bude za chvíli bojovat s domácí nasazenou pětkou Feuersteinovou ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
Škoda pro Katku. :( Co jsem sledoval livescore, tak až do stavu 4:4 se hrálo bez brejkbolů a Katka dokonce v prvních třech gemech na servisu nasázela 5 es. Pak přišel rozhodující devátý gem, ve kterém Katka naopak udělala svou první dvojchybu v zápase a poté ho ztratila. Renata tedy získala důležitý brejk na 5:4, který vzápětí potvrdila a dopodávala 1. set... Ve 2. setu Katka za stavu 1:1 otočila při svém servisu z 0-40 a udržela servis. Následně získala ve čtvrté hře brejk, který udržela až do konce druhé sady... Rozhodnutí tedy muselo padnout ve 3. setu. Věřil jsem, že to vyrovnání Katku nakopne, ale začátek třetí sady jí bohužel utekl. Renata získala brejk ve druhém i čtvrtém gemu a dostala se do vedení 4:0. Katka sice v pátém gemu kontrovala rebrejkem a poté snížila na 2:4, jenže Renata už další komplikace nepřipustila a zápas ukončila při podání Katky v osmém gemu.

Mrzí mě to, protože jsem Katce věřil na finále. Na druhou stranu, semifinále bych před začátkem turnaje určitě bral... Tak aspoň má Katka s Mashou (svým vzorem) v tomto týdnu něco společného. :)
Reagovat
tommr
já to tušil, že s Voráčovou bude mít Katka problémy. Zkušenost tentokrát ještě zvítězila nad dravým mládím. Katka se má ještě co učit ...
Jinak postup do semifinále je pro nenasazenou Katku samozřejmě úspěch. Blbý je jen to, že neobhájí lonský body a v žebříčku se trochu propadne. Věřím ale, že si ty body co nejdřív zase nahraje někde jinde ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
Katka škoda noo :-((
Ale jak píše monty, i SF je celkem dobrý a taky ho celkem beru! :D
Nevím jestli Katka bude hrát teď nějaký menší turnaj, ale myslím, že jsem jí zahlídl v seznamu přihlášených hráček do Katowic.. Bude tam zkoušet štěstí v kvalifikaci! :-))
Reagovat
Fandina
Já jsem čekala, že vyhraje Katka, ale Katky trenér se na blogu, ještě jednou díky montymu za odkaz na něj, před tímhle zápasem vyjádřil o Renatě na tomhle turnaji takhle - Renata hraje taky dobře a hodně poctivě! Takže asi na tom něco bude, ostatně já Renču viděla v letě na ITF v Olomouci a musím to potvrdit, ona si hlídí základní čáru a moc nechybuje. Když jí jde podání, tak se na její hru dost dobře kouká. Takže Katku přehrála, ale i tak semifinále se počítá.
Reagovat
Fandina
Tady je ten článek
http://holcomb-vedenanet.blogspot.cz/
Reagovat
smazaný uživatel
Nemá někdo zájem o lístky na Fed Cup? Mám 4 i s jízdenkama.
Reagovat
Fandina
Tak to si hodný, že to tu nabízíš.
Reagovat
smazaný uživatel
Hodný? No hlavně se jich potřebuju zbavit.

P.S.: prodám je klidně i jednotlivě a se slevou.
Reagovat
Fandina
Já to myslela tak, že ty jízdenky jsou bonus, nebo ne?
Reagovat
smazaný uživatel
Není. Je to poukaz na zpáteční jízdenku od ČD a stojí 320,-. Teda mě stál, za plnou cenu to tu asi neprodám.
Reagovat
Fandina
Díky za vysvětlení.
Reagovat
smazaný uživatel
Za málo :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Petra Cetkovská je zase zraněná.. :(
Reagovat
tommr
jj taky jsem koukal, že v Osprey po Hradecký skončila i Cetkovská. Petra má na ty zranění strašnou smůlu a už moc nevěřím, že se ještě někdy dá úplně do pořádku ... :(
Reagovat
Fandina
OT ... na SuperTennise právě opakují NaLi Cibulková.
Reagovat
smazaný uživatel
and they said Masha can beat Serena
Reagovat
tommr
k dnešnímu dni tj. po kompletně odehraných semifinálových zápasech v Miami.
Čísla v závorce znamenají bodovej náskok nebo ztrátu na Petru.
Hvězdička znamená, že hráčka je v Miami ve finále a může tam ještě získat další body:

1. Williams, S. 12310 (+7940) *
2. Li 7585 (+3215) *
3. Radwanska, A. 5980 (+1610)
4. Azarenka 5441 (+1071)
5. Halep 4695 (+325)
---------------------------------------
6. Kvitová 4370
---------------------------------------
7. Kerber 4185 (-185)
8. Jankovic 4150 (-220)
9. Sharapova 3961 (-409)
10. Cibulkova 3720 (-650)
11. Errani 3645 (-725)
12. Pennetta 3270 (-1100)
13. Ivanovic 3120 (-1250)
14. Wozniacki 2740 (-1630)
15. Lisicki 2720 (-1650)
16. Vinci 2685 (-1685)
17. Suarez Navarro 2660 (-1710)
18. Stephens 2550 (-1820)
19. Stosur 2485 (-1885)
20. Bouchard 2445 (-1925)
...

Petra Kvitová se v průběžným žebříčku posunula na šestý místo ...

Na čele žebříčku v Miami k žádným změnám nedojde. Pozice Sereny jako jedničky je neotřesitelná, Li Na jí nemůže nijak ohrozit ani v případě, že by získala titul ...

Sharapovová vypadla z elitní osmičky a jen tak se do ní nevrátí, protože na antuce obhajuje spoustu bodů ...

Cibulková se letos dere nezadržitelně nahoru a v Miami se už posunula do první desítky ze který vystrnadila Erraniovou. Pro Petru už začíná představovat vážnou hrozbu, protože na antuce nic neobhajuje a může se tak jen zlepšovat ...
Reagovat
horska.kraslice
Připojuji se k těm, co jsou velmi vděční za tyhle propočty. Díky moc!
Reagovat
smazaný uživatel
Jenže Petra na antuce taky nic extra neobhajuje - finále z Katowic, ČF ze Stuttgartu, OF Madrid a Řím, 3. kolo FO. Nic, co by neměla zvládnout obhájit, krom finále z Katowic, jelikož tam asi startovat nebude. :-)
Reagovat
smazaný uživatel
No, ve světle Petřiny současné výkonnosti bude obhajovat celkem dost. Snad se naplní moje předpověď, že letos ji to pude na antuce.
Reagovat
Fandina
Vzhledem k tomu, že podle tabulky níže, hraje pořád nějak podobně jako v roce 2012 a 2013, tak se podobně jako Tomáš stává Petra stabilní hráčkou v první desítce. Ale asi by to už po čtvrtině roku chtělo přidat nějaký titul, aby bodově poskočila a změnila i poměry vyhraných zápasů. V památném roce 2011 to byl u ní titul z Madridu, nezlobila bych se, kdyby něco podobného letos zopakovala.

Tabulka přehledu výher/proher v jednotlivých letech.
Celkem Antuka Tvrdý Hala Tráva Nezadáno
2014 12/6 - 9/6 3/0 - -
2013 51/23 10/5 31/12 3/3 4/2 3/1
2012 51/18 10/4 24/8 5/2 7/3 5/1
2011 62/14 13/2 15/10 17/1 11/1 6/0
2010 25/24 3/4 9/11 7/5 5/2 1/2
Reagovat
tommr
díky. Jsem rád, že na TP chodí i slušný uživatelé jako jsi ty, který dokážou někoho ocenit. V poslední době se tady bohužel spíš stalo zvykem neustále se do někoho navážet ... :)
Reagovat
Fandina
Já jsem také ráda, že sem přehledy dáváš. Vím, že s tím máš práci a já si to i ráda počtu. Když se mi něco nezdá, ozvu se, ale je fakt, že když člověk souhlasí, tak se neozve a také by měl, poděkovat druhému, že předložil něco co ho zajímalo. Takže také díky.
Reagovat
tommr
Petra sice na antuce neobhajuje moc bodů, ale pořád je to víc než to co obhajuje Cibulková. Při současný formě obou hráček bych se proto vůbec nedivil kdyby Cibulková Petru předstihla už na antuce ...
Ještě hůř je na tom Petra ve srovnání s Cibulkovou na trávě ...
Reagovat
pepin
Chlape je jasný, že to co Ty tu dáváš jako přehled je k nezaplacení. Krátký, výstižný, přehledný. Takhle by měl vypadat nějaký přehled a zhodnocení a ne ty litanie co sem píše spisovatel. Pochopitelně Ti za to patří dík a k některým individuím, kteří se tady do Tebe opírají se nemá cenu ani vyjadřovat. Jinak k nejbližšímu období Petry si myslím nemůžeme očekávat žádnou podstatnou změnu, nevím kde by se vzala. Její psychická odolnost je velice labilní a v současné době stačí maličkost a je to v háji. Když člověk sleduje jiné tenistky co ty dokáží ustát tak Petra je někde hodně, hodně vzadu.
Reagovat
smazaný uživatel
tyhle příspěvky mě baví, narozdíl od jiných ;-)
Hlavně je to dělané z nacionalistického pohledu našich jedniček.
Díky za ně, určitě pokračuj, patří to sem!
Reagovat
smazaný uživatel
Kdyby ses do mě zase nenavážel, tak nereaguju...

V první řadě bych chtěl říct, že mi vůbec nevadí tommrovy žebříčky (právě naopak, je to k tématu). Zároveň mě ale napadlo jedno srovnání s tím, že mi tady někdo (jako např. ty) vyčítá, jak sem píšu jenom to, co si každý může dohledat. Ano, může. Ale stejně tak průběžný žebříček (který tady po každém kole dává tommr) si každý může v pohodě dohledat. Já třeba koukám na tyhle stránky (viz odkaz níž), kde jsou v dřívější fázi turnaji (teď před finále už to tam není vidět) navíc podrobně rozepsány možnosti, kam se která hráčka může posunout v případě určitého výsledku... Takže co dělá tommr navíc, jsou akorát bodové rozestupy z pohledu Petry (pro ty, co jsou líní počítat :D) a několik vět pod žebříčkem, které k tomu vždycky přidá. Jinak ten samotný live ranking se dá velmi snadno dohledat...
http://www.tennis4wta.com/Siralama/s1_50.html

Takže jak říkám: Nemám vůbec nic proti tommrovým žebříčkům, ale tvoje oblíbenost vůči němu a neoblíbenost vůči mě bude asi spíš dána sympatiemi...
Reagovat
Fandina
charlie_k ... nacionalistický pohled vypadá trochu jinak, tohle je o fandění českým tenistům, to nemá s nacionalismem nic společeného.
Reagovat
pepin
Jen krátce, protože pořád nic nechápeš. Vem si délku Tommra a vše je řečeno a vem si délku co vytváříš Ty. A nemusíme se vůbec bavit o oblíbenosti. Jinak já jsem psal Tommrovi a do Tebe jsem se vůbec nenavážel, tak s tím dej pokoj, nebo to opravdu budu dělat. Chodí sem cca 20 lidí a když všichni stvoříme co Ty tak tu budeš půl hodiny jen listovat. Napiš 5 - 7 podstatnejch řádků a když někdo bude chtít více tak se Tě může zeptat. Ted co píšeš tak již chybí jen kolikrát hnula hlavou doprava a kolikrát doleva apod. Navíc to dokážeš i u zápasů, které jsou normálně k vidění a nebo dokonce i které jsi neviděl. To přece není normální.
Reagovat
smazaný uživatel
Pokud ti jde o délku, tak to chápu. Ale je horší mých 10 dlouhých příspěvků o průběhu zápasů, nebo 50 krátkých komentářů, které jsou urážlivé a vulgární (jak jsme tady před pár dny mohli vidět po zápase Dominiky)? Jo, zápasy jsou normálně k vidění, ale ne každý má možnost je vidět a někdo (např. janekda) zase může mít zájem o popis průběhu. Pokud sis nevšiml, tak o zápasech, které jsem neviděl (nebo jsem viděl jenom část), píšu v poslední době maximálně jeden příspěvek. A nepleť si prosím průběh zápasu s hodnocením celého turnaje (z pohledu určité hráčky) nebo něčím jiným. Popis průběhu zápasu je jenom jedna část mých komentářů... Já třeba zrovna tommrovy příspěvky respektuju, i když máme často úplně jiný pohled na věc. Ale když už tady tak hodnotíš uživatele, tak čím konkrétně obohacuješ TP ty sám?

A mám ti připomenout, cos napsal tommrovi?
"Takhle by měl vypadat nějaký přehled a zhodnocení a ne ty litanie co sem píše spisovatel."
Takže neříkej, že ses do mě nenavážel. Reaguješ sice na tommra, ale zase si neodpustíš zmínku o mně... Dokud na mě budeš dělat takové narážky, tak já na tebe budu reagovat.
Reagovat
smazaný uživatel
Až je mi to nepříjemné, že se tak dost zastávám montyho.

Dej mi prosím tě adresu serveru, kde je v rámci jednoho článku popsán průběh zápasů. Včetně několika klíčových okamžiků a popisu, co se dařilo a co ne. Já zatím takový server nenašel. A to si platím přístup do profi serverů. Co píše monty je unikátní obsah na inetu. Tím unikátní myslím, že to nikde jinde není. Chci se dovědět, jak se dařilo Caro. Jdu si přečíst montyho příspěvky. I když musím samozřejmě trochu očistit jeho popis od fanouškovského pohledu.
Zatímco tabulek a liverankingů je x. To není nic proti Tommrovi, je to jeho koníček, ok. Zatím, ale v podstatě jedinkrát měl Tommr něco unikátního. Bylo to tuším race ranking v roce 2011, jak ATP oznámila postup Berďy na TM a Tommr spočítal, že to jisté není. ATP se opravila až o 24hod později.
Reagovat
Fandina
Já už to to psala víckrát, mně nevadí, když tu dává tommr přehledy, mně nevadí, když tu píše monty dlouhé příspěvky. Je to každého věc a právo na veřejném webu psát co chce, pokud nikoho neuráží, neshazuje a nezesměšňuje. To samozřejmě na veřejný web nepatří, jinak názory kohokoli na cokoli ano.
Reagovat
pepin
Jen krátce, pokud všichni víme tak spisovatel píše o zápasech těch svých, většinou je to k vidění nebo následně se to může dohledat. Pokud někdo chce něco specifického, není přece problém to napsat vedle. Já si jen nedovedu představit, že to tady bude praktikovat více lidí. Jak to tu bude vypadat? A nejsem až tak přesvědčený, že to spisovatel vyloženě dělá pro někoho až tak zde. Jinak je mi to jedno, psát zde může každý co chce, ale na druhou stranu by měli být lidi soudný.
monty - já jsem jen konstatoval v článku u Tommra nijak se Tě nenapadal, ale co není může být.
Reagovat
Fandina
Dneska má narozeniny Bára Záhlavová Strýcová, tak všechno nejlepší Báro, hodně zdraví, štěstí, lásky a tenisových úspěchů.
Reagovat
smazaný uživatel
Stan taky
Reagovat
kada.tom
jsem rád, že ta nevychovaná Slovenka je z turnaje venku :-)

finále vidím vzhledem k Serenině včerejší hře otevřenou trochu více, než jindy ... ale stejně si myslím, že Serena titul urve :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Dominice jsem i kdysi fandil. Ale čím víc vidím zápasů s ní, tak je mi nesympatičtější.
A navíc tady bude aspoň trochu víc klidu. Repspektive nebudou tady jednořádkové kometáře co 10 minut typu "jooooooooooooo", tedy spíš "JOOOOOOOOOO".
Reagovat
horska.kraslice
První dvě věty - přesně, přesně tak. A další text - raději bez komentáře.....
Reagovat
Fandina
Mně Dominika nevadí, někdy by se mohla krotit na kurtu, ale jinak nevidím nic nesportovního na jejím chování, je živelná, ale minule se jí tu vyčítalo, že se nomluvila za prasátko, kterým zabodovala, ale teď s Agou jsem si všimla jesné omluvy za prase v jejím případě, tak nebudu z Dominiky dělam nesympatické monstruj. Jinak samozřejmě, sympatie jsou individuální a každý mě někoho. Tomu rozumím.
Reagovat
smazaný uživatel
http://www.wtatennis.com/videos/article/3733868/title/miami-shot-of-the-day-wednesday

Ano. Omluvila se. Ale kazda hracka po prasatku nezvedne pest a zarve jak smyslu zbavena.
Reagovat
smazaný uživatel
Abych to upresnil. Spousta veci na Domce mi neni sympatickych ale neresim ji.
Reagovat
Fandina
Co k tomu dodat ... po tomhle prasátku snad neřvala ...
Reagovat
smazaný uživatel
Tos mi připomněl moji oblíbenou knížku. Kdo je xxx?

"Oh promiňte, mladý pane, opravdu jsem vás
nechtěl urazit," omlouval se pokorně xxx, a
vyškubnuv yyy hořící cigaretu ze rtů, hodil ji do
Vltavy.
Reagovat
Fandina
Každý není všem sympatický, mně třeba není sypatický kdejaký nick tady a také nemám potřebu mu to sdělovat. Prostě to tak je, někomu je sympatické to jinému to. Domina je živel a hodně lidí tohle nemá rádo. Každého věc.
Reagovat
smazaný uživatel
neriešte ju
to jaka je alebo nieje obľubena hovoria aj lajky na FB ma ich viac ako napr Petra takže tak:DDDDDDDDDDDDDDDD

a už to prehaňate už nanej hľadate len chyby je to chore dajte jej pokoj je v TOP 10 lebo si to zaslúži!!!!!!

a čo je športove alebo neni by vedel aj Tomaško rozpravať nepodať ruku Almagrovi noo to bolo tiež športove gesto:DDD
Reagovat
Fandina
janekda ... v tenise se každý nějak povzbuzuje, raduje z bodů, každý to nějak dělá, ten příměr s cigaretou se ke sportu moc nehodí, v něm jde vyždycky o to, že jeden se raduje a druhý smutní, je to boj, smysl hry a štěstí co se týká prast je vrkavé, jednou ho má ten, podruhé druhý.
Reagovat
Fandina
Ale jinak samozřejmě, je slušné se omluvit po prasátku, i když člověk vlastně neovlivní, kam se otočí, nemá na to vliv a je slušné podat ruku, i když má člověk pocit, že si to ten druhý zrovna moc nezaslouží, ale slušnost do sportu patří. Je to uzus a je to tak dobře.
Reagovat
VlS
jen jsem tu a tam kouknul na score board. Marie asi vždycky líp začla a pak se Serena vrátila z nákupů a bylo. Fakt je, že ani jedna nehraje v nějaké Top formě. Zápas s Na Li může být hodně zajímavý, protože bych řekl, že Na svou top formu má, nebo je jí alespoň blízko.
Reagovat
smazaný uživatel
Taky jsem zápas neviděl. Stačilo číst komentáře vlka a haitika :)
Reagovat
smazaný uživatel
Tak jsem nevěděl, co mám od tohoto zápasu očekávat a nakonec mě příjemně překvapilo, že se Masha docela držela. Škoda, že se v obou setech neudržela až do konce... Takže prohra mrzí, protože Masha mohla uhrát víc (když ne vyhrát, tak aspoň vyrovnanější výsledek).

Je to zvláštní, ale když Masha začne zápas špatně (proti Kirsten nebo Petře), tak vyhraje. Když ho začne dobře (proti Sereně), tak prohraje... Začátek byl opravdu velmi dobrý, i když Masha při svých servisech musela odvracet brejkboly (v prvním i třetím gemu po dvou). To se jí povedlo a jakoby platilo nedáš-dostaneš. Ve čtvrtém gemu si Masha po parádním lobu a famózním returnu vypracovala tři brejkboly. Serena sice dva odvrátila, ale na třetí už nestačila - 3:1. V pátém gemu Masha potvrdila brejk, ale byl pořád jenom jeden a jak se ukázalo v dalším průběhu, tak to bohužel nestačilo. Musím se ale přiznat, že během celého sedmého gemu 1. setu mi vypadl stream, takže vám nepopíšu, jak si Serena vzala zpátky ztracený servis. Masha na to mohla brzy odpovědět v osmém gemu, ale svůj jeden brejkbol nevyužila. Osobně to asi považuju za rozhodující hru 1. setu a velký vliv mělo především to, že si Serena hodně pomohla servisem. Stačí se podívat na průběh osmé hry: FE Sereny, UE Sereny, eso Sereny, další eso Sereny, winner Mashy z forehandu (brejkbol), přímý bod Sereny z podání (shoda), další přímý bod Sereny z podání (gembol), eso Sereny na střed - 4:4. Takže určitě nebudu přehánět, když napíšu, že důležitý osmý gem 1. setu si Serena nevyhrála ničím jiným, než servisem... Sereně se nakonec povedl obrat, když v devátém gemu Masha ztratila servis a v desáté hře se Mashe nedařil return (celkem tři returny do autu). To znamenalo, že Serena úspěšně dopodávala a získala 1. set poměrem 6:4. Statistiky 1. setu byly opravdu vzácně vyrovnané (Masha - 11 W, 12 UE; Serena - 11 W, 11 UE). Mezi první a druhou sadou přišel na kurt Sven Groeneveld...
Reagovat
smazaný uživatel
Taky 2. set začal pro Mashu velmi dobře. Nejprve si podržela servis čistou hrou, když Serena udělala čtyři chyby (např. stopball, který ani nedoletěl k síti). Ve druhém gemu pak Masha získala a takhle to vypadalo: return Mashy do autu, poté úžasný return Mashy, UE Sereny, dvojchyba Sereny (2 brejkboly), UE Sereny - 2:0. Jenže bohužel, následující třetí hra byla taky jednou z klíčových v tomto zápase, protože Serena okamžitě zareagovala rebrejkem. Mrzí to o to víc, že Masha měla čtyři gemboly a když si Serena vypracovala první brejkbol, tak Masha dala dvojchybu. V následujících třech gemech si holky podržely podání (jednou Masha, dvakrát Serena). Hlavně v šesté hře bylo znovu jasně patrné, že Serena se na svůj servis může spolehnout: eso Sereny, eso Sereny z 2. podání, přímý bod Sereny z podání (3 gemboly), další přímý bod Sereny z podání - 3:3. Bohužel, sedmý gem naopak nabídl z pohledu podávající Mashy velký kontrast: UE Mashy, UE Mashy, UE Mashy (3 brejkboly), FE Mashy - 3:4. Těch chyb bylo u Mashy ve 2. setu víc než v prvním, ale zápas ještě pořád nebyl ztracený. V osmém gemu totiž Serena ztratila na servisu vedení 40-0 kvůli svým třem UE. Jenže pak dala při shodě zase eso a vzápětí využila gembol, čímž potvrdila brejk. Masha tak šla za stavu 3:5 podávat na záchranu v zápase. Měla tři gemboly, které však zahodila dvojchybou a dvěma UE. Pak se Serena dostala k prvnímu setbolu a využila ho. Bohužel, pro Mashu trochu nešťastný konec zápasu, který z její strany nebyl špatný, ale určitě v něm mohla uhrát víc...
Průběh zápasu zde: http://www.livesport.cz/zapas/0O8g1Sds/#prubeh-zapasu;1

Statistiky zápasu:
Procento 1. servisu: Masha 61% - Serena 60%
Esa: Masha 0 - Serena 9
Dvojchyby: Masha 5 - Serena 2
Winnery: Masha 15 - Serena 21
Nevynucené chyby: Masha 29 - Serena 22
Využití brejkbolů: Masha 2/5 - Serena 5/9
Vyhrané body celkem: Masha 57 - Serena 70
Reagovat
smazaný uživatel
Jak už jsem krátce shrnul ve vedlejší diskusi, hlavní rozdíl mezi Mashou a Serenou byl prostě na servisu. Když si vezmu esa a dvojchyby, tak Serena si vlastně na Mashu nahrála 12 fiftýnů (9+5-2), což jsou celé tři gemy. No a když se podívám na vyhrané body celkem, tak těch dvanáct bodů by statistiku skoro úplně srovnalo... Serena prostě líp zvládla ty kritické momenty při svém servisu a to byl rozhodující faktor zápasu. Jinak si myslím, že hlavně v 1. setu se hrál naprosto vyrovnaný tenis. Jenom prostě škoda, že Masha v prvním ani druhém setu nevytěžila z toho náskoku brejku něco víc...

Celkově ovšem hodnotím vystoupení Mashy v Miami pozitivně. Semifinále takového turnaje je zatím její letošní top výsledek. Předváděná hra byla podle mě zápas od zápasu taky lepší. Jinak si přeju společně s haitikem, aby Masha tenhle turnaj někdy vyhrála (a věřím tomu, že ho vyhraje)... Zároveň byla Masha bohužel poslední favoritkou, kterou jsem měl na tomto turnaji ve hře. Na jednu stranu jsem rád, že Miami bylo z pohledu mých favoritek lepší než Indian Wells, ale zároveň to prostě nebyl bůhvíjaký úspěch (snad kromě Donny, která mě moc mile překvapila :)). Od Austrálie až po Miami jsem byl v posledních letech pravidelně zvyklý, že moje favoritky vyhrávaly tituly. Letos vyhrála titul v této části sezony pouze Ana v Aucklandu a ve finále turnaje pak byla už jenom Vika v Brisbane (oboje v prvním týdnu nové sezony). Od té doby jsem ani jednou neměl komu fandit ve finále... Ale co se dá dělat, takhle už to ve sportu někdy bývá. Věřím, že teď se Dulcinea Team pořádně rozjede a další průběh sezony bude lepší... A když už jsem u toho, tak začít může rovnou Katka Siniaková v Croissy-Beaubourg. :)
Reagovat
Fandina
Katko ... pojď pojď pojď
Reagovat
smazaný uživatel
Super! Diky! :-) A moje oblibenkyne ve finale. Takze priste min nevynucenych chyb a bude to perfektni.. ;-)
A nedovolit nikomu ji vzit obhajobu!! :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Nevíš, jestli bude na Katku stream?
Reagovat
smazaný uživatel
Samozřejmě dík.

Na Serenu fakt platí hlavně kvalitní return(Vika). Jaks psal o těch winnerech bez servisu byly prakticky stejné.
Máša má sice rány, ale ty Serena zvládne. Horší pro ní je kvalitní pohyb soupeřky(zase Vika).
Reagovat
smazaný uživatel
Bohužel, z tohoto turnaje asi žádné streamy nejsou. Tady jsem našel nějaká ITFka, ale Croissy-Beaubourg tam není... :(
http://www.drakulastream.eu/tennis-live-streaming-video.html
Reagovat
smazaný uživatel
Soupeřce Sereny taky občas pomůže, když Serena není úplně fit. Co si vzpomínám, tak proti Mashe nebyla fit ve finále TM 2004 a tam Masha taky vyhrála. Od té doby ale Serenu proti Mashe nic nelimitovalo, tedy aspoň pokud vím. To si myslím, že je taky důvod, proč nad ní Masha už tak dlouho nevyhrála...
Reagovat
smazaný uživatel
Tak to je jas :)

Proto má od ní skalp Angie ze Cincy, tam byl div, že Serena došla do qf(?). Jenomže soupeřky se pořád bály výhry, až Angie...

Možná už je aspoň ve svojem treninkovem středisku v Polsku(Puszczykowo).
Reagovat
smazaný uživatel
Sorry, ale Masha může proti Sereně začít i pokračovat jak chce čili dobře nebo špatně, ale výsledek je vždycky stejnej. To samý jako Berdych s Nadalem. Na tyhle 2 zápasy bych se nebál vsadit barák.
Reagovat
tommr
dutch to shrnul výstižně. U zápasů Sereny se Sharapovou v podstatě nezáleží na průběhu, protože konečnej výsledek je vždycky stejnej. Obávám se, že u zápasů Petry se Sharapovou to začíná být podobný ... :(
Co se týče Katky tak ta je ted poprvé v situaci kdy musí obhajovat větší porci bodů a získat nějaký body do žebříčku může jen pokud v Croissy získá titul. Se zkušenou Voráčovou to v semifinále nebude mít lehký ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
Co se týče Katky a Kristýny Plíškové: Nevím, jestli sis všiml nového článku na blogu Daniela Filja, kde píše právě o zápasech 2. kola v Croissy-Beaubourg. Hlavně mám na mysli tohle: "Bohužel se Tině dostala bolest do ramena už od rána a v zápase tím byla limitována. Do společné čtyřhry už odpoledne nenastoupily a Kristýna s Jirkou Vaňkem odletěli do Prahy." Takže je to jasné. Škoda, že holky musely z debla odstoupit a nezbývá, než Kristýně popřát brzké uzdravení.
Reagovat
Fandina
monty ... to oslovení Tina mě tam hodně zaujalo. Nevěděla jsem, že jí tak někdo jmenuje. Takže super, co se na tom blohu člověk dozví. A také to, proč nehrály holky debla.
Reagovat
tommr
tak tím se vysvětluje odpadnutí Kristýny v zápase s Katkou a jejich odstoupení z debla. Doufám, že to nebude nic vážnýho ... :(
Jinak Katka by měla každou chvilkou začít hrát semifinále s Voráčovou. Doufám, že ze zápasu budou aspon hejbací čísýlka když už není žádnej stream ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
Jasně, s livkem není problém. Tenhle turnaj je dokonce i na livesportu...
http://www.livesport.cz/tenis/

Nebo můžeš použít livescore na stránkách ITF...
http://scores.itftennis.com/?alias=itf&layoutid=72&versionid=1&language=en&tID=W-C50-FRA-01A-2014

Zatím si holky v prvních pěti hrách suverénně podržely svá podání...
Reagovat
Fandina
Já ses dívám i na bet365, kam se proklikáš i z odkazů tady na TP na jejich zápas a vypadá to takhle pěkně i s grafikou.

http://imagelink.cz/images/siniakovavoracova280.jpg
Reagovat
smazaný uživatel
Nenapsal by sem nekdo kompletni prubeh zapasu?? Nevidel jsem to.
I jaky byly statistiky podanich, winneru, es... :-)
Dik
Reagovat
smazaný uživatel
No vida, dobrý nápad. Začni a já se přidám.
Reagovat
Fandina
Dole je odkaz, je tam všechno, statistiky, video a na jeho konci i počty winerů a UE, stačí zastavit obrazovku. Jinak je dobrý popis nahoře v článku.
http://www.livesport.cz/zapas/0O8g1Sds/#prehled-zapasu
Reagovat
smazaný uživatel
Doufám, že jste spokojení... :)
Reagovat
Fandina
Přehled statistik
http://imagelink.cz/images/maimi2014williamssha.jpg
Reagovat
smazaný uživatel
Jsem! :-) A to hlavne i s vysledkem... :-)
Reagovat
MarcelPersch
Výborně Sereno, dnešní polovičatý výkon by mohl, ale i nemusel stačit ve finále, takže doufám, že se Serena líp vyspí.
Reagovat
Fandina
Serenka, dneska jsem ti fandila a jako většinou, to bylo s přehledem a v pohodě. Pekně. Gratulka.
Reagovat
smazaný uživatel
Dnešní Mashy prohra mě samozřejmě mrzí, ještě když Serena nehrála nic moc, ale Maria ve 2. setu začala příliš chybovat a už se vezla, ještě když Serena v tom 2. setu servírovala tak jak servírovala.. Tak i když Maria dneska se Serenou opět prohrála, tak jsem rád, že to nebylo tak drtivý jako to občas bylo.. Ale fakt škoda, že z toho vedení 4:1 v 1. setu a 2:0 ve 2. setu nevyužila víc.. Mě se ten zápas celkem líbil, jako mohlo to být lepší, ale viděl jsem letos už i horší.. :-)
Ve 2. setu už se Serenou na jejím servisu skoro nedalo hrát, protože jí to tam začalo padat a to se nedalo vracet.. Maria dneska když se nebudou počítat esa tak vyhrála na vítězné míče, což je proti Sereně určitě úspěch! :D

Ovšem já jsem spokojen! Masha konečně vyhrála nějaké zápasy a její výkon se mi dneska líbil úplně nejvíc asi se 3. setem s Luckou, ale pořád to není ideální.. :-))
Ale kdo by řekl, že dojde do SF jak hrála letos? :-) Doufám, že to tady odstartovala a začne hrát opět skvělé! :D
Tak už teď se těším na Stuttgart! Tam to bude epický, když se člověk podívá na přihlášený hráčky! :D Ale zlepšit pořád procento 1. servisu!!
A taky Marii strašně přeju aby ten titul jednou v Miami získala!!
Její snažení vyhrát tady titul je jak snažení Dicapria vyhrát Oscara! :DD
Ale jsem s Miami spokojen! :-))
Reagovat
Mayo
Skvelé ako už tradične SW proti Ruske nezaváhala (:
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist