Serena Williamsová získala 10. grandslamový titul a bude světovou jedničkou

31. 1. 2009, 10:47
Aktuality 35
Finále ženské dvouhry drama nenabídlo. Sedmadvacetiletá Američanka Serena Williamsová v souboji o titul z Australian Open smetla Rusku Dinaru Safinovou za necelou hodinu 6-0 6-3 a získala už desátý grandslamový titul, čtvrtý z Melbourne. Vítězstvím si zároveň zajistila návrat do čela světového žebříčku.
Profily hráčů
Serena Williamsová

Serena Williamsová před prvním grandslamem nové sezony patřila k největším favoritkám na titul, nicméně behěm turnaje měla v několika zápasech problémy s postupem a nechybělo příliš, aby se nedostala ani do čtvrtfinále. Nakonec ji však pomohlo vyčerpání soupeřky, zatežení střechy nad arenou Roda Lavera a v semifinále lepší psychická odolnost. Potřinácté se tak dostala do grandslamového finále.

Druhá nasazená hráčka se v něm střetla s turnajovou trojkou Dinarou Safinovou z Ruska, která během uplynulých čtrnácti dní také rozhodně svými výkony nepřesvědčila. Přesto si vybojovala možnost reparátu za loňské neúspěšné finále z French Open.

Safinová neměla šanci
Dnešnímu utkání však jasně dominovala zkušenější Williamsová. Safinová hned při svém prvním servisu udělala tři dvojchyby a Williamsová jasně určila, kudy se bude duel ubírat, když v úvodní sadě neztratila jediný game.

Safinová si sice hned v první hře druhé sady prolomila soupeřčino podání, bylo to však vše, co v zápase předvedla. Mladší ze sesterského dua Williamsových žádné zdramatizování zápasu nepřipustila a za 58 minut vyhrála hladce 6-3 6-0. "Dnes jsem tu byla v podstatě jen v roli sběračky míčků," vystihla Safinová finálové utkání, které bylo v Melbourne nejjednoznačnějšímod roku 1962, kdy Margaret Courtová porazila 6-0 6-2 Janu Lehaneovou.

Vítězka dnes soupeřku zasypala 23 vítěznými údery, naopak Ruska se dopustila jednadvaceti nevynucených chyb. "Nutí vás snažit se hrát ještě lépe, protože jí nechcete dávat lehké míče, ze kterých útočí. Buď to trefí, nebo netrefí, ale většinou to trefí," komentovala Safinová výkon soupeřky.

Dnes prý byla o poznání méně nervózní než loni ve finále Roland Garros. "Tehdy jsem v noci nemohla spát, dneska jsem spala dobře a všechno bylo v pohodě," vyprávěla tenistka, která navzdory finálovému debaklu hodnotila australské vystoupení jako úspěšné. "Je toho mnohem více pozitivního než negativního. Není důvod k panice. Prohrála jsem zápas a teď zpátky do tréninku."

Nejúspěšnější tenistky na grandslamových turnajích:
AO FO WI US
Margaret Smithová-Courtová (Austr.) 11 5 3 5 24
Steffi Grafová (Něm.) 4 6 7 5 22
Helen Willsová- Moodyová (USA) 0 4 8 7 19
Martina Navrátilová (ČSSR/USA) 3 2 9 4 18
Chris Evertová (USA) 2 7 3 6 18
Billie Jean Kingová (USA) 1 1 6 4 12
Serena Williamsová (USA) 4 1 2 3 10

Serena bude světovou jedničkou
Sedmadvacetiletá Serena tak v Melbourne navázala na triumfy ze sezon 2003, 2005 a 2007 a prodloužila sérii lichých let, v nichž v Austrálii nenašla přemožitelku. Celkově získala už jubilejní desátý grandslamový titul.

Navíc má šanci zopakovat triumf na čtyřech po sobě jdoucích grandslamových turnajích, jak se jí to podařilo na přelomu let 2002 a 2003. "Serena Slam je něco, co bych ráda dokázala znovu. Bylo by skvělé vyhrát letos více než jeden, více než dva, více než tři grandslamy. Bylo by to úžasné," řekla na tiskové konferenci mladší ze sester Williamsových.

Vítězstvím si zároveň zajistila návrat do čela světového žebříčku, v němž v letech 2002 - 2003 strávila 57 týdnů, loni přidala další čtyři po triumfu na US Open.

Do dnešního zápasu šla s obrovskou touhou zaokrouhlit počet trofejí z největších turnajů na deset. "Opravdu jsem to potřebovala, chtěla jsem to pro sebe. Nikdy nevíte, co se v životě stane. Mám pocit, že šance se někdy neobjeví dvakrát," svěřila se. Je však přesvědčena, že ještě zdaleka neřekla poslední slovo. "Rozhodně mám pocit, že mám před sebou ještě spoustu let hraní."

Již včera se svou sestrou Venus získaly osmý grandslamový titul ve čtyřhře a Serena se stala nejbohatší sportovkyní historie. Jen za titul z letošního Australian Open získá šek na 1.620.000 dolarů. O stejnou částku hrají také muži.

"Dinara je velkou hráčkou a má před sebou slibnou budoucnost," na úvod svého proslovu vyzdvihla kvality své soupeřky Williamsová. "Děkuji bohu a své matce," zahájila svou `děkovačku` po utkání. "Děkuji přadatelům, řediteli turnaje i sběračům míčků. A také sponsorům a hlavně firmě Garnier, díky které mám pleť hebkou jako miminko," pokračovala v dobrém rozpoložení. "A samozřejmě divákům," vzpomněla si na závěr na ty, pro které se tenis hraje.

Dinara bratra Marata nenapodobila, zatím
"Děkuji fanouškům, že mě podporovali, a omlouvám se, že dnešní utkání bylo tak jednoznačné. Ale za rok se vrátím znovu a snad to dopadne lépe," plánovala Safinová.

Dvaadvacetileté Rusce se nepovedlo napodobit triumf svého bratra Marata, který v Melbourne vyhrál před čtyřmi lety. Zároveň mohla vytvořit první sourozenecké duo, které by se stalo světovými jedničkami na okruhu ATP i WTA. Starší bratr už to dokázal, Dinara se po finálové účasti na Australian Open posune na druhou příčku světového žebříčku. Na té byla už na konci loňské sezony, v níž si poprvé zahrála grandslamové finále a získala stříbrnou olympijskou medaili. Druhá skončila i na letošním Australian Open a v pondělí bude mít dvojku i před svým jménem v žebříčku WTA Ranking.

- AUSTRALIAN OPEN (Melbourne, tv. povrch, 15.700.000 dolarů) -
sobotní výsledky žen

Dvouhra - finále:
S. Williamsová (2-USA) - Safinová (3-Rus.) 6-0 6-3

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

35
Přidat komentář
smazaný uživatel
Škoda.. :( tá psychika je strašná sviňa!
Reagovat
smazaný uživatel
Ty snad píšeš oficiální dopisy a nóty po každé diskuzi a při každé záležitosti, která se ti úplně nezamlouvá? Já tento server nepovažuju za oficiální "globální sportovní fórum", z něhož by měly vzejít nějaké relevantní výsledky:)) Prostě jsem jen napsal svůj názor - a ne, neirituje mě to natolik, abych kamsi psal ofišl "stížnost" (I když, kdyby se objevila nějaká rozsáhlejší petice, pak bych o svém podpisu určitě pouvažoval:).
Reagovat
smazaný uživatel
K tvým výtkám:
1. O tom, že bych protestoval proti té zjevné diskriminaci, o níž píšeš (IW a Miami), jsi se pravda nedozvěděl, neboť v oné době jsem o žádném tenisportalu.cz neměl ani páru a osobně tě neznám - příště ti ale pošlu soukromý dopis a shodnem-li se, můžeme rozpracovat projekt na změnu tenisových pravidel jako celku (např.: Zvýhodnění ruských tenistek, Agnieszky R a veřejná poprava Srbek.. co myslíš?). Ale pokud to tedy bylo jak říkáš, pak s tím samozřejmě nesouhlasím - dva sety beru rovnocenně a obě strany by měly dostat stejnou sumu. Sice se osobně raději dívám na mužský tenis a považuju ho za kvalitnější, avšak tvé poznámce o stejné dřině/přípravě zvedám palec.
2. Vyjímky potvrzují pravidla (tj. Lindsay vs Venus, finále Martiny H. aj.). Například zápasy sester Williams svou úrovní často předčí většinu mužských zápasů. Ale pokud se chci podívat na kvalitní tenis, aniž bych měl na počátku vybírání slabost pro mužský nebo ženský, daleko větší šance, že narazím na parádní kousek, se skýtá v té mužské sféře. Prostě průměrný ženský zápas je pro mě méně atraktivní než průměrný mužský (zápas:) - asi jsem "divnej", soráč:)
3. Williamsky se o stejné odměny na GS nějakou dobu bily, asi jim to úplně šumák nebylo, jestli dostanou o "pár" dolarů méně. Ty bych za nejlepší jó zrovna považoval... Ale souhlasím, že mnoha z nich (mužů i žen) na tom tolik nesejde.
4. Jsou přemrštěné, souhlas (bez ironie). Tak už to holt v kapitalistickém systému chodí - velká sledovanost, hodně reklam atd. A přitom vlastně jenom buší do chlupatého žlutého nesmyslu, ne?:) Pochopitelně, ne každý umí bušit stejně dobře a taky to stojí mraky času, než se dobře bušit naučíš.. ale stejně, jsou to děsné prachy.
Reagovat
smazaný uživatel
Diskutujeme zde nezávazně a bez myšlenky, že by snad naše názory mohly něco změnit. Podobnou argumentaci jako ty by mohl použít kdokoliv kdykoliv proti komukoliv a proti jakémukoliv příspěvku (př.: A: Jankovič nevyhrála to a to, nemá na pozici n.1 co dělat - B: Pošli ITF dopis žádající změnu pravidel, aby se nemohl člověk bez výhry GS stát n.1.... A: Djokovič podvádí a bere si med.timeout jen aby rozhodil soupeře - B: Pošli dopis ITF, nechť prošetří jeho zdravotní stav a změní pravidla pro výběr zdravotní přestávky (nebo cokoliv tě napadne)... A: Je přece zbytečné hrát na 3 vítězné sety, protože je to: nepohodlné pro harmonogram/nudné/nebezpečné zdraví/cokoliv... B: Pošli jim ten blbej dopis!:)
Reagovat
skott
Ano, napsal si svuj nazor a ja ti ho urcite neberu.Z nejakeho duvodu mi ale prislo, ze te prave financi stranka grandslamovych turnaju a pro tebe nespravedlive odmeny muzum a zenam opravdu irituje.Proc jinak by jsi psal "zas a opet" nebo "radeji pouzil diplomacii" a opakovane ironizoval vykon Dinary, ktera svuj zapas narozdil od Del Potra neodchodila?Evidentne te to tudiz stve a tva reakce me v tom spise utvrzuje.Vidis jen co je dnes, ale jake podminky byly drive nevidis, tzn. chlapsky pohled, kdyz holky nedostavaji stejne odmeny ? nevidim/nevim/netusil jsem, kdyz ale jeden zapas není podle mych predstav mam potrebu ihned kritizovat a rychle poukazat na neadekvatní vykon?Co se tyka kvality zapasu, nema cenu se dohadovat, ze v soucasnosti nabizi ATP vic nez WTA, ale je to trochu nespravedlive hodnoceni, protoze zenska cast prisla ve velice kratke dobe o spoustu predních hracek, ktere by jinak jeste ted mohly hrat a nez prijdou nove hvezdy nejakou dobu trva.Neznamena to ovsem, ze by soucasne holky nepodavaly svoje maximum (Dinara/Serena nevyjimaje).
K tomu bodu c.3(c.2 je vec nazoru a c.4 souhlasim) Williamsky a i jine hracky se za zvyseni odmen bily, ale z toho duvodu, ze na konci 90.let, sla sledovanost zenskeho tenisu strme nahoru a predcila i muzsky (třeba W a FO ma stale pri finale zen vetsi), ale zisk z prodeje televizních prav si nechavala WTA, coz se hrackam samozrejme nelibilo.
A k te argumentaci, ze bys mel napsat dopis ITF, klidne jim muzes napsat, ja sam uz sem to treba dvakrat udelal.Pravda sice kvuli dotazu, ne stzinosti, ale mam overene, ze odpovi:)
Jinak sem rad, ze si svuj postoj vysvetlil, necekal jsem to, dneska sem toho cetl o mizerne urovni finale hodne, ale vetsina si jen anonymne kopne:(
Reagovat
smazaný uživatel
1. Jak jsem řekl, pokud byly odměny v minulosti (jakože byly, ale v té době jsem tenis nijak zvlášť nesledoval a proto to raději moc nerozvádím, neboť si nejsem úplně jistý v kramflecích) při dvou setech rozdílné, považuju to za nespravedlnost... to bylo k části o chlapském pohledu na věc.
2. Já si s tou ironií jejího výkonu nemohl pomoct, bylo to snad trošku přehnané - mimochodem, já ji mám rád a fandím ji, ale dneska... No, snad to už ve 3. finále GS dokáže... a snad se tam vůbec ještě dostane:)
3. No tak snad to nebudu psát ke každému druhému ženskému zápasu, že jsem se nudil, ne?:) Ne, každý druhý to není, to bych opět přeháněl.. Já se rozhodnu něco napsat jen občas a k ohodnocením a obecně ke kvalitě - dobrá, současného - ženského tenisu se už vyjadřoval. Tzn. Není to o jednom (dnešním) matchi (mači?), ale už poměrně dlouhodobý pocit.
4. To je solidní argument (o tom zápasu v 90. letech za navýšení odměn vzhledem ke sledovanosti.. teda hlavně to, že si to nechávala WTA).. No jo, zatracená korporace, pak jim tedy přeju, aby ji ždímali ještě víc:). Ale stejně si myslím, že mezi třemi a dvěma vítěznými sety by měl být prostě rozdíl. Při hře na dva nechť jsou odměny stejné. Howg
Reagovat
smazaný uživatel
*ždímaly (tenistky aby ždímaly WTA) :)
Reagovat
carolyn
tak básnička nebude? :-( nebo přece ....
Reagovat
carolyn
tak básnička nebude? :-( nebo přece ....
Reagovat
skott
Opet a znova se po jednom neprilis povedenem zapase vyrojili ?chytraci?, kterí hazi spinu na zensky tenis.Jestlipak ti stejni lide, protestovali proti tomu, kdyz na turnajích jako IW a Miami holky dostavaly za stejnou drinu mensi peníze nez chlapy nebo kdyz Venus s Lindsay predvedly ve Wimbledonu mnohem vetsi podivanou nez jejich muzsti kolegove nebo kdyz finale Martiny Hingis mela vetsi sledovanost nez finale Peta Samprase.Holky tenisu venuji stejne casu, mají stejne naklady, ale jejich fyzicke predpoklady jsou jine, jejich telo zkratka vydrzi min.Ja myslim, ze vetsine nejlepsích hracu a hracek stejne ani nezalezi na par desetitisich, jestli dostanou min nebo vic.Vsechny ty castky na grandslamech jsou beztak premrstene a neodpovidajici tomu, ze nekdo vyhraje 7 zapasu.Je to, ale o tom, ze existuji i dalsí, kteri konci v prvních kolech a ty mají stejne vydaje jako spicka a pro ne (holky) ma stejne prize money velky vyznam.A kdyz tady nekdo pise ?nemam s tim problem?, muze mi vysvětlit jak se ho to osobne tyka?Pokud s tim ten problem clovek opravdu ma, at napise otevreny dopis ITF!
Reagovat
smazaný uživatel
No dobrá, ale kdepak jsou ty tvoje nedávné hlášky? Dnes nebude nic podobného? Jankovič po velmi pěkném výkonu prohrála na US Open proti domácí tenistce svoje první GS finále těsně 4-6, 5-7. A ten dnešní krach bylo co?
Reagovat
smazaný uživatel
Osobně mi je fuk, že hráčky berou stejný peníze..nijak mě to neirituje a přeju jim to. Skott má pravdu v tom, že jde hlavně o ty hráčky, které jsou rády, že vůbec postoupí do hlavní soutěže, ty počítají každou stodolarovku. Třeba hrají kvalifikaci, která je pro muže i pro ženy stejně náročná, postoupí z ní a v prvním kole po bitvě vypadnou.. To mají dostat méně peněz, než hráč, který na tom je stejně? To by asi taky nebylo fér.
Reagovat
smazaný uživatel
Celý turnaj 3 sety to asik ne no to by byli samé skreče ,ale aspon to finále by se mohlo hrát tří setové.
Reagovat
smazaný uživatel
O penězích jsem nic nepsal, ty jim nezávidím. Odměny za první kola ATP a WTA nebo na ITF turnajích celkově jsou příliš nízké, fotbalem se v pohodě živí dejme tomu tisíckrát víc lidí a nějaké super výkony jsou přitom k vidění jen úplně nahoře.
Reagovat
smazaný uživatel
dinara nemohla nic dělat..mohla mozna hrat o trochu lip ale stejne by to proste nestacilo!serena byla az moc dobrá
Reagovat
smazaný uživatel
Nemohla nic dělat :)))))) Kiki, běž se prosím už zahrabat. Při zopakování výkonů z loňského úspěšného období dnes mohla uhrát vyrovnaný tříseťák nebo dokonce i jednoznačnou záležitost ve svůj prospěch. Kdyby jí hypnózou vsugerovali, že momentálně nehraje finále GS, tak bych tomu docela i věřil.
Reagovat
smazaný uživatel
Joo, Dinara si mohla odpustit pár chyb a taky vnést do hry trochu víc chytrosti a nápadu..rozběhat si Serenu, počkat si na chybu. Ale to by nebyla Dinara, kdyby se nesnažila Serenu přetlačit silou..asi jí nedochází, že na to není dost dobrá a buď se přitom vyhází z kurtu nebo se jí údery budou vracet s ještě větší razancí.
Pravdou ale je, že dnes byla Serena opravdu těžko k poražení. A Brozi psychická stránka je součástí hry, leda bys nasadil do hry robota :-).
Reagovat
smazaný uživatel
Spíš bych tipl, že by se Dinara nezvedla. Serena přežila kola, kdy byla zranitelná a jak turnaj vrcholil tak zapla..dnes by jí neporazil ani Marat, natož Dinara :-D. To byl rozdíl třídy, Safina chvílemi působila neškodný sparing partner, neměla žádnou páku, jak Williamsku zastavit. Serena když chce, tak je prostě někde jinde, co se týká psychiky, úderové jistoty a taky taktiky. Osobně si myslím, že Dinara byla ráda, že se hrálo jen na dva vítězné :-).
Reagovat
smazaný uživatel
Pardon, to patřilo dolů :-).
Reagovat
smazaný uživatel
Tak zas po dlouhé době jsem se pokusil podívat na ženské finále.Co k tomu dodat??JEDNO OBROVSKÉ ZKLAMÁNÍ!A za tohle mají brát stejné prachy jako chlapy?Bylo ba zajímavé kdyby bylo nějaké srovnání kolik hodin za sezonu je na kurtu hráč č.1 a hráčka č.1.
Reagovat
smazaný uživatel
Myslím, že právě sesazená hráčka č.1 pobývá na kurtu poměrně dlouho a srovnání s některými muži by snesla (co se onoho času týče):)
Reagovat
smazaný uživatel
Rozdíl v počtu odehraných setů u mužských a ženských nebude tak velký, normální turnaje se na max. 5 setů nehrajou. Počet setů ale ne vždy vypovídá o hrací době. Když se ženská položí, je za hodinu konec. Poslední tříseťák Safiny ve Wimbledonu ale trval 3 hodiny 20 minut, Peer v tom vedru hrála dost dobře a sveřepě vracela i nemožný míče.
Reagovat
smazaný uživatel
Ostuda, děs, fujtajbl !!! Nějak nechápu lidi, co si kupujou lístky na ženské finále. Jasné finálové výsledky jsou u labilek k vidění docela často. V předchozích dnech můžou jít za míň peněz na víc utkání, takže případný výpadek nějakého hráče program tak nenaruší.
Reagovat
smazaný uživatel
No já si říkal, že by ty těžké prize money měly obě (no, dejme tomu že jen Dinara) rozdělit mezi ty lidi v hledišti.. určitě by to ocenili více, než klasické (ale ze slušnosti povinné, o tom žádná) pozápasové děkovné řeči za maximalistický support:)
Reagovat
smazaný uživatel
Přesně tak, to mě taky napadlo, ale nedá se to technicky provést, tak snad nějaká charita by mohla být. Některé psychoušky finále nezvládnou už jen z toho důvodu, že hrajou finále GS.
Na všechny ty trapné Rusky nakonec Serena stačila i s obvázanýma nohama, i když byla dvakrát na pokraji vyřazení. Dvojka podle žebříčku, ale herně to byl Dinarko úplný hnus!
A to už skoro Rusky měly kompletní semifinále a zase nic !!!
Reagovat
skott
Nezbyva nez smeknout pred Serenou, takove vykony jako predvedla v poslednich dvou kolech jsou hodne nove sampioky!!!Dinara jeste na grandslamovy titul nema.Bohuzel:( Doufam, ze ji takova porazka nijak nepoznamena a dalsi sance prijde uz na FO.A Sereny zaverecna rec - nadhera:)
Reagovat
smazaný uživatel
Chudák Dinara... ale napadá mě zas a opět po dalším GS - za toto jsou adekvátní stejné finanční odměny mužů a žen? Pokud oba tábory hrají na 2 vítězné sety, nemám s tím problém, leč totok.. no nic. Snad to vyjde příště, Dinaro:)
Reagovat
smazaný uživatel
Dumec-Přesně podle mě by ženy měli apon finále GS hrát na 3 sety , jinak fakt nevím za co mají stejné peníze!myslím že by to bylo zajímavější pro všechny ,protože aby trvalo finále GS 59 minut to je směšné!
Reagovat
smazaný uživatel
Už se to tady probíralo... Fyzicky by to asi neutáhly a opravdu není třeba sledovat omdlévající trosky v křečích (Nepofata nebo kdosi tvrdil, že to některé postihovalo). Já jsem velký příznivec ženské emancipace, ale to přece není o rovnosti - rovnost je, pokud by za dva vítězné sety brali stejné prachy (otázku, jestli je ženský tenis jen dvoutřetinový odvar mužského, nebo že nezvládnu všechny údery atd. nechejme stranou - já si to třeba nemyslím). Měly by se prostě smířit s tím, že pokud někdo hraje/"pracuje" delší dobu, bere i o něco více (2 sety vs 3). Vždyť to není žádná diskriminace - jenom velmi zhruba zohledněný čas strávený na kurtu.
Reagovat
smazaný uživatel
Já jsem tehdy reagoal na Broze, který napsal, že na GS by měly ženy hrát od prvního kola na tři vítězné. To je podle mě nesmysl, protože by kolabovaly. Skott tu pak zmínil ještě další dobré důvody proč by to nebylo dobré. Nezvládlo by se to organizačně, časově a také kvalita hry by šla dolů, kdo by se díval na dvě vyčerpané hráčky, jak kupí chybu za chybou. Hrát jen finále na tři vítězné, to by se ale vyzkoušet dalo, to už jsem také psal. Ostatně na tři vítězné se hrálo finále turnaje mistryň v letech 84-98 tuším.
Reagovat
smazaný uživatel
To by bylo fajn - takové ozvláštění + pro vítězství na GS by hráčka potřebovala nejen skvělé tenisové dovednosti, ale i vyjímečnou fyzičku.. Vítěž GS by měl být vyjímečný, ne?:) (tohle jsem už asi taky psal, co si pamatuju).
Reagovat
smazaný uživatel
Já bych byl určitě pro, aby se to zkusilo :-). Jen si nejsem jistej, zda by to nějak pomohlo letošnímu finále, nejspíš by bylo jen o nějakých 25 minut delší... Ale i to se počítá :-).
Reagovat
smazaný uživatel
Třeba by se Dinara zvedla - druhý set byl oproti prvnímu přece jen "vyrovnanější".. Možná že ten třetí by byl vyrovnaný už bez uvozovek:)
Reagovat
smazaný uživatel
Jak bylo letos na AO vidět, relativně kvalitní, dlouhá, vyrovnaná a napínavá utkání se můžou povést i na dva vítězné sety.
Pokud bych ale použil příměr o odvaru, pak i třetinový odvar je až příliš. Tu jejich nepřesnou pinkanou se strhujícími a skoro bezchybnými výkony pánů i v pátých setech nelze vůbec srovnávat.
Reagovat
smazaný uživatel
Já jsem raději použil diplomacii... neznám totiž počty urážlivých feministek na tomto webu, tak raději jen lehce naznačit:).. No co, je to tak - já se na ženské dívám jen pokud zrovna hraje nějaká moje superfavoritka (oceňuji výkon), anebo když se na kurtu potí nějaká hezká ženská (oceňuji jiné věci, než výkon). Což je tak 10% zápasů. Nefandím-li ani jedné a navíc se ani nemají nijak zvlášť k světu.. Pak se prostě raději podívám mužský tenis.. I když v obdobích sucha nebo velkého absťáku to nemusí vždy platit.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist