Serena vyhrála exhibici v Madison Square Garden

3. 3. 2009, 09:14
Aktuality 3
Serena Williamsová zvítězila na exhibičním turnaji ve slavné newyorské hale Madison Square Garden, kam se ženský tenis vrátil po devíti letech. Ve finále Poháru Billie Jean Kingové porazila 6-4 a 6-3 svou starší sestru Venus a získala 400.000 dolarů.
Serena Williamsová

Exhibice o pohár Billie Jean Kingové, dvanáctinásobné grandslamové vítězky ve dvouhře, se zúčastnily čtyři tenistky první světové desítky: sestry Williamsovy a Srbky Jankovičová s Ivanovičovou. Tedy současná či bývalé světové jedničky.

Semifinálové duely se před dvanáctitisícovou návštěvou v newyorské Madison Square Garden hrály na jeden vítězný set. Aktuální světová jednička a vítězka lednového Australian Open Serena Williamsová porazila 6-3 Anu Ivanovičovou. Venus Williamsová si ve druhém semifinále poradila s další Srbkou Jelenou Jankovičovou, ale ve finále na rozdíl od nedávného měření sil v Dubaji na mladší sestru nestačila. "Snažila jsem se, ale Serena byla příliš dobrá," řekla nedávná šampionka z Dubaje a Acapulka, která má se Serenou bilanci na okruhu WTA 10-9.

Finálovému zápasu předcházel ceremoniál, při němž bývalý americký prezident Bill Clinton ocenil jednu z prvních velkých propagátorek ženského sportu Kingovou. "Byly tady miliony mladých žen po celé Americe, jež se nemohly věnovat sportu nebo si splnit sny, které byly považovány za chlapecká území. To bylo před Billie Jean Kingovou. Udělala toho spoustu v pomoci ženám splnit si nejen tenisové sny, ale také sny daleko přesahující oblast sportu," uvedl ve svém projevu Clinton.

Z podniku, dotovaném 1.200.000 dolarů, si vítězka odnesla částku 400.000. Venus Williamsová vyhrála 300.000 dolarů a obě Srbky si na konto připsaly po čtvrt milionu.

Výsledky - Pohár Billie Jean Kingové:

Dvouhra - semifinále:
S. Williamsová (USA) - Ivanovičová (Srb.) 6-3
V. Williamsová (USA) - Jankovičová (Srb.) 6-4

Dvouhra - finále:
S. Williamsová - V. Williamsová 6-3 6-4

pva, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

3
Přidat komentář
smazaný uživatel
No, Srbice se zase jednou vytáhly:))
Reagovat
smazaný uživatel
Jasně domluvené výsledky, meumím si představit, že by Pohár Billie Jean Kingové vyhrál někdo jiný než Američanka ;)
Reagovat
smazaný uživatel
Nestraš, snad to nebylo domluvené a bylo to fér...
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist