Serena v zámoří vyhrála i podesáté. S výkony je spokojená

14. 8. 2011, 10:18
Aktuality 6
WTA TORONTO - Serenu Williamsovou dělí jediná výhra od zisku druhého titulu v řadě. Američanka se po dlouhodobém zranění vrací zpět do vrcholné formy, díky které se dostala přes světovou čtyřku Azarenkovou do finále turnaje Premier v Torontu. O celkově vítězství se utká se Stosurovou.
Serena Williamsová

Serena Williamsová po 11 měsících bez tenisu hraje teprve na 4. turnaji, je však blízko už druhému titulu. Že ze svého umu nic nezapomněla a je skvěle fyzicky připravená, potvrzuje na zámořských betonech. Po triumfu ve Stanfordu se jí daří i v Torontu, kde zaznamenala už 10. výhru v řadě; v semifinále porazila dvakrát 6-3 světovou čtyřku Victorii Azarenkovou, jež přitom v předchozích třech zápasech ztratila jen šest her.

Devětadvacetiletá Američanka měla v obou setech parádní závěry: v prvním získala osm z posledních 11 fiftýnů, ve druhém pak dokonce 16 z 19.  "Tohle je pro mě velmi důležité vítězství. Neměla jsem proti ní co ztratit. Přijela jsem do Toronta s tím, abych předvedla to nejlepší, co umím. A najednou je z toho finále," radovala se Serena, jež Azarenkovou porazila popáté v šestém vzájemném souboji.

"Vždycky to samozřejmě může být ještě lepší, ale celkově už jsem v podstatě na takové úrovni, jakou jsem si představovala," pochvalovala si Serena, že se její hra krátce před US Open už blíží výkonům, které jí v minulosti vynesly 13 grandslamových triumfů.  

Ve finále narazí na Samathu Stosurovou, jež v semifinále porazila 6-2 5-7 6-2 Agnieszku Radwaňskou, díky čemuž se vrátí do Top 10.

"Ve druhém setu jsem hrála dost nedbale. Ale ten rychlý brejk ve třetím setu mi hodně pomohl," komentovala utkání Stosurová, jež na předchozích dvou akcích vypadla hned v úvodním kole. V žebříčku tak během pár týdnů spadla ze čtvrtého na 11. místo. "Teď už zase začínám mít pevnou zem pod nohama. Forma mi trochu kolísala, ale teď už zase hraju dobře a mám ze své hry dobrý pocit," řekla Stosurová.

"Uvidíme, jak mi to půjde v zítřejším finále. Každopádně mě těší, že se vrátím do Top 10," dodala Australanka.

Polská tenistka prohrála první zápas po sérii devíti výher, kterých dosáhla po rozchodu s otcem-trenérem. "V posledních dnech jsem odehrála spoustu těžkých zápasů. Všechny měly vysokou úroveň. I dnes jsem bojovala až do konce, ale síly mi opravdu už trochu chyběly. Každopádně jsem za události posledních dnů velmi šťastná," řekla Radwaňská.

Serena nad Storusovou vyhrála tři z pěti vzájemných duelů. "Naposledy, když proti mě hrála (loni na French Open vyhrála Stosurová 8-6 ve třetím setu), ze mě dostala to nejlepší. Hrála opravdu dobře. Tady jí navíc vyhovují podmínky. Já opět nemám co ztratit, už teď jsem se dostala hodně daleko. A pokud získám další titul, bude to skvělé. Když ne, je tu zase další týden," dodala Serena.

"Už jsem proti Sereně na nějakou výhru dosáhla, ale všichni víme, čeho je schopná. Je to zřejmě jedna z nejlepších hráček v historii ženského sportu. Je to velká šampionka," mluvila Stosurová o své finálové soupeřce.

Zatímco Williamsová má ve finále skvostnou bilanci 38-14, Stosurová z deseti soubojů o titul vyhrála jen dvakrát.

- WTA PREMIER 5 TORONTO (Kanada, tv. povrch, 2.050.000 dolarů) -
sobotní výsledky (13. 08. 2011)

Dvouhra - semifinále:
S. Williamsová (USA) - Azarenková (4-Běl.) 6-3 6-3
Stosurová (10-Austr.) - A. Radwaňská (13-Pol.) 6-2 5-7 6-2

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

6
Přidat komentář
smazaný uživatel
Finále je tipuju jasnou záležitostí. Když ji nedokázala zastavit Vika, tak už nikdo.
Stejně tak to bude jasné v Montrealu. Nole letos hraje tak, že je úplně jedno, kdo je na druhé straně, úplná one-man-show.
Reagovat
smazaný uživatel
no já si myslím že samantha předvede skvělý výkon a nakonec to v koncovce 3 setu urve.. ale podle mě fish má celkem slušnou formu takže mé tipy Wiliems-stosur 1:2 Fish-djokovič 1:2
Reagovat
smazaný uživatel
Velká poklona pro mazanou Anežku, skvělé dva turnaje. Navíc v Torontu měla pěkné nehty, hezky ladily k tenisovému stánku :-))) a nenechaly mě úplně chladným :-D.
Reagovat
smazaný uživatel
No, nebylo to špatný :) Ale pořád je to stejná pinkálistka. S otcem nebo bez. V technických sekvencích vynikající, ale tím to bohužel končí.
Reagovat
smazaný uživatel
Opravdu tenisova osobnost, Ma to uzasne v ruce. Jde z ni hruza. Jde nekompromisne za vitezstvim. Ani tech emoci tolik neni, Je naprosto soustredena. I vypustila ty obrovske kruhy v usich, zustalo jen srdce na krku. No jsem zvedava kolik viteznych turnaju da do konce kalendarniho roku?A na jakou pozici dokraci? Je dobre. ze rozvirila stojate vody v zenskem tenise. Alespon budou mit holky motivacku, ktera ji porazi?
Reagovat
smazaný uživatel
Serena je k nezastavení, Stosurová na ni v žádném případě nemá. Nečekal jsem to, že po tak dlouhé pauze bude hrát tak moc dobře.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist