Serena v Madridu prodlužuje vítěznou šňůru, Radwaňská odvracela mečboly

7. 5. 2014, 18:49
Aktuality 41
WTA MADRID - Serena Williamsová v Madridu neprohrála už 14 utkání v řadě. Dnes porazila hladce nejlepší deblistku světa Shuai Peng z Číny a postoupila do 3. kola. V něm je také Agnieszka Radwaňská, jež proti neoblíbené soupeřce Světlaně Kuzněcovové odvrátila tři mečboly a Rusku porazila po předchozích šesti nezdarech.
Serena Williamsová

Serena Williamsová začátkem dubna prohrála v prvním kole turnaje v Charlestonu se Slovenkou Jaqnou Čepelovou a kvůli únavě si vzala pár týdnů volno. Dvaatřicetiletá Američanka načerpala nové síly a na evropské antuce se zdá být znovu ve formě. V Madridu, kde obhajuje tituly z posledních dvou let, porazila po talentované Švýcarce Bencicové hladce ve dvou setech i Číňanku Shuai Peng.

V prvním setu zápasu nejlepší hráčky světa s nejlepší deblistkou světa Williamsová ztratila po svém podání jediný fiftýn. Druhá sada byla vyrovnanější, Američanka musela odvracet i dva brejkboly, ale jediný povedený brejk jí stačil k ukončení zápasu a k výhře 6-2 6-3.

"Myslím, že zápas byl těžší, než by se podle výsledku mohl zdát. Ona (Shuai Peng) je skvělá hráčka, má za sebou skvělý rok. S věkem zraje a dnes to dokázala, bylo to těžké," komentovala Williamsová. "Pomohlo mi, že jsem měl den volna. To bylo perfektní."

Světová jednička tak v Madridu vyhrála už 14 utkání v řadě, na evropské antuce neprohrála dokonce už 25krát po sobě. Navíc už jen jediná výhra ji dělí od 650. vyhraných zápasů v kariéře, což se před ní povedlo jen 10 hráčkám včetně její sestry Venus, která má na kontě 651 vítězství.

V osmifinále Serenu vyzve domácí Carla Suárezová-Navarrová, která sice minulý týden v Oeiras získala svůj premiérový titul na okruhu WTA a v letošní sezoně vyhrála nejvíce zápasů (28) ze všech tenistek, jenže na hvězdnou Američanku si vůbec nevěří. Ve třech vzájemných zápasech s ní uhrála jen pět gamů, dostala celkem čtyři kanáry a naposledy loni na US Open prohrála dvakrát 0-6. Před rokem neuspěla ani na antuce v Římě.

Přes svou neoblíbenou soupeřku přešla po velkém boji Agnieszka Radwaňská. Polská tenistka prohrávala ve vzájamné bilanci se Světlanou Kuzněcovovou 3-10 a naposledy ji porazila před šesti lety, od té doby šestkrát v řadě prohrála.

Dnešní zápas začala Radwaňská vyhraným setem a po brejku v úvodu druhé sady vešdla už 6-3 a 2-0, jenže pak si šestkrát po sobě neudržela podání a rázem v rozhodujícím dějství prohrávala 1-4. Obrat dokázala zastavit ziskem čtyř her v řadě a podávala tzak na postup, tím ale bitva někončila. Devětadvacetiletá Ruska se do zápasu vrátila a v tie-breaku měla za stavu 6-3 tři mečboly. Ovšem světová trojka Radwaňská se nevzdala, získala pět posledních fiftýnů a zvítězila 6-3 4-6 7-6.

"Prohrávat 3-6 v tie-breaku není moc příjemná situace, obzvlášť když má soupeřka dva servisy. Ale dokud nestojíte u sítě a nepodáváte si ruce, zápas nekončí a může se stát cokoliv. Jsem ráda, že jsem to nevzdala a bojovala až do konce," řekla Radwaňská.

Ve třetím kole se utká s Robertou Vinciovou, jež s přechodem na antuku pomalu začíná nacházet ztracenou formu, kterou marně hledala od začátku sezony. V Madridu si dnes poradila dvakrát 6-3 s Dánkou Caroline Wozniackou a 'už' na druhém turnaji po sobě tak postoupila přes dvě soupeřky.

Světová šestnáctka Sabine Lisická na antuce Madridu vyhrála poprvé v sezoně dva zápasy po sobě. Německá finalistka loňského Wimbledonu vyřadila po Karolíně Plíškové také Rumunku Irinu-Camelii Beguovou, kterou dnes porazila 6-3 6-4. V dalšám zápase ji čeká čtvrtá nasazená Rumunka Simona Halepová.

- WTA PREMIER MANDATORY MADRID -
(Španělsko, antuka, 4.500.000 dolarů)
středeční výsledky (07. 05. 2014)
• Dvouhra - 2. kolo •
S. Williamsová (1-USA) - Shuai Peng (Čína) 6-2 6-3
A. Radwaňská (3-Pol.) - Kuzněcovová (Rus.) 6-3 4-6 7-6(6)
Halepová (4-Rum.) - Arruabarrenaová (Šp.) 6-4 6-4
Pavljučenkovová (Rus.) - Jankovičová (6-Srb.) 6-2 5-7 7-6(3)
Vinciová (It.) - Wozniacká (13-Dán.) 6-3 6-3
Suárezová (14-Šp.) - Riskeová (USA) 6-2 6-4
Lisická (15-Něm.) - Beguová (Rum.) 6-3 6-4
Garciaová (Fr.) - Kirilenková (Rus.) bez boje
• Čtyřhra - 2. kolo •
Muguruzaová/Suárezová (Šp.) - Peschkeová/Srebotniková (4-ČR/Slovin.) 7-5 6-2
Kopsová-Jonesová/Spearsová (6-USA) - Koukalová/Niculescuová (ČR/Rum.) 6-4 6-1
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

41
Přidat komentář
smazaný uživatel
V článku je překlep, Serena říká místo měla jsem den volna měl jsem den volna.
Reagovat
Fandina
Překlep a navíc, ona soutěžně vlastně nehrála dva dny. S Bencic hrála 4.5. a pak s Peng 7.5., takže třeba ani netrénovala ... úsměv
Reagovat
EllNino
třeba to není překlep :D ...ne prdel
Reagovat
Fandina
:-))))))))))))))))))
Reagovat
tommr
a v pěkným a dramatickým zápase zaslouženě porazila Jankovicovou. Vždycky mě potěší když ofenzivní hráčka přehraje defenzivní hráčku (i když Jankovicová není pouhá vracečka jako jsou třeba Erraniová nebo Wozniacká) ... :)
Porážka Jankovicový mezi jiným taky znamená, že Petra už má bez ohledu na výsledek zítřejšího osmifinále jistotu, že nemůže být nikým předstižená a zůstane i po Madridu nejhůř na šestým místě ... :)
Reagovat
EllNino
Yeah ...Nasťa s Luckou mají tenhle turnaj v oblibě, jak je vidět, snad se jim podaří obhájit ten titul ze čtyřhry :) a myslím, že jak Pavly tak Lucka maj i proti svým dalším soupeřkám v singlu dost šancí :)
Reagovat
VlS
moc pěknej bojovnej výkon.
Reagovat
kada.tom
Nasťa v epické bitvě přetlačila Jelenu, dobře ona :-)
Reagovat
smazaný uživatel
rada bych si ji (pro kontrast a pouceni) porovnala s bitvou lyrickou, muzes nejakou uvest? Zadnou bez casovych a pricinnych souvisosti jsem jeste nevidela...
Reagovat
makro99
Co třeba ty místní? časové a příčinné souvislosti, aby nezřídka pohledal...
Reagovat
smazaný uživatel
zasloužené vítězství, gratuluju :) Sympatické chování, bojovnost :)
Reagovat
freeteepek
Postup Radwaňský mě šokoval. V závěru zápasu čelila 3 mečbolům v řadě a pohled na ní vůbec nevzbuzoval žádný optimismus. Byla ovšem na servisu a 2x za sebou jí perfektně vyšlo první podání. Světlana následně svůj servis pokazila, čím Agu vrátila do hry. Nemůžu si pomoct, ale tohle vítězství Aze darovala. Aga si tentokrát nezasloužila vyhrát. Zajímavý měl vývoj zápasu Muray - Almagro, kdy se vlastně odehrálo něco podobného. Muray byl celý třetí set horším hráčem, ale Almagro mu výhru v samotném závěru rovněž daroval. Muray tomu pak ani nemohl uvěřit. Ani já ne. Dvakrát za jeden den. Měl jsem vsazeno, mohl jsem slušně vydělat, jenomže dvakrát za sebou se to v minutě dvanácté otočilo v můj neprospěch:-(
Reagovat
smazaný uživatel
Aha, tak kvuli tomu ze jsi mel vsazeno to tak posuzujes. Podle tho co pises bych si tipl, ze v zapase Aga vs. Kuzna jsi krome TB videl kulovy. A ve tretim setu Mura byl pozna pasivnejsi nez Almagro ale to jeste neznamena, ze byl horsi. :-) Chapu, ze "zhrzeny" sazkari byvaji nastvani ale ja je zrovna moc nelituju.
Reagovat
smazaný uživatel
:D:D:D já mám ráda větu: "vyhrát si nezasloužila" :D
Reagovat
smazaný uživatel
Serena na fotce u tohoto clanku vypada hodne dynamicky.
Reagovat
smazaný uživatel
Hm srdce by chtělo, ale rozum, pocit a tajný zdroj jsou proti. Petra si jde pro ten titul.
Reagovat
slacker
Jaky titul? Ing. Mgr. Dr? Vzdyt nic momentalne nestuduje.
Reagovat
smazaný uživatel
Čtu správně mezi řádky? :)
Reagovat
smazaný uživatel
Fandím Lucy, ale myslím že Peťu nedá. Navíc Lucy je podle sázkovek favorit! To je dost velký nesmysl.
Reagovat
smazaný uživatel
Já vím, čtu správně. Petra se umí proti našim hráčkám vybičovat stejně jako na FC. Ale co ty víš, zázraky se dějí.. :)
Reagovat
smazaný uživatel
Petra dnes na válečné poradě s poslední Lucčinou soupeřkou :-)
Tady to Magdě moc sluší :-)

https://fbcdn-sphotos-h-a.akamaihd.net/hphotos-ak-prn2/t1.0-9/10277362_727514933979255_3954644453118259090_n.jpg
Reagovat
smazaný uživatel
Dneska to byl pro Caro takový zápas blbec... Co se týče 1. setu, tak hned ve druhém gemu neproměnila brejkbol a poté ve třetím přišla o servis. Pro vývoj celého zápasu byl podle mě zcela zásadní čtvrtý gem. Caro v něm měla osm (!!!) brejkbolů, ale žádný z nich nedokázala využít a nakonec rozhodl její centimetrový aut. Navíc hned po prvním fiftýnu čtvrtého gemu Caro signalizovala rozhodčí, že při dalším přerušení potřebuje fyzioterapeutku. Jenže ten gem byl velmi dlouhý a potom před přerušením následoval ještě jeden, ve kterém Caro ztratila servis. Takže zaprvé prohrávala 1:4 a zadruhé musela hrát s bolavým kolenem bez ošetření asi 15-20 minut... Pak jí tedy fyzioterapeutka ošetřila koleno (sprej a obvaz) a Caro se po pauze vrátila dobře. Nejprve si vzala zpátky jeden servis a pak snížila na 3:4. Poté za Caroline znovu přišla fyzioterapeutka a dala jí asi nějaký prášek proti bolesti. Další dva gemy se Caro bohužel nepovedly a Roberta ukončila 1. set na returnu... Druhý set začala Caro zase dobře, když získala brejk, jenže vzápětí hned ztratila servis čistou hrou. Za stavu 3:3 přišla další nevyužitá šance ze strany Caro, která nevyužila brejkbol (pokud si to dobře pamatuju, tak Roberta musela jít přes druhé podání). No a potom zase Roberta potvrdila "nedáš-dostaneš", když v osmém gemu využila svůj brejkbol (v tom byla dneska stoprocentní) a poté dopodávala zápas...
Průběh zápasu zde: http://www.livesport.cz/zapas/8t05Zh7n/#prubeh-zapasu;1

Statistiky zápasu
Esa: Caro 1 - Roberta 7
Dvojchyby: Caro 1 - Roberta 5
Winnery: Caro 16 - Roberta 25
Nevynucené chyby: Caro 31 - Roberta 26
Využití brejkbolů: Caro 2/12 - Roberta 5/5
Reagovat
smazaný uživatel
Jak už je patrné ze statistik, hlavním faktorem dnešního zápasu bylo využívání brejkbolů. Zatímco Roberta ani jednou nezaváhala, tak Caro hlavně ve čtvrtém gemu 1. setu bohužel ukázala, kolik brejkbolů se dá promarnit... Potom je taky fakt, že Caro udělala na svoje poměry hodně chyb (co jí proti Kátě padalo do kurtu, to jí dneska padalo do autu). Těžko říct, jak moc ji omezovalo to zranění, ale podle mě její pohyb určitě nebyl stoprocentní (a Caro ten pohyb ke své hře hodně potřebuje). Myslím si to z toho důvodu, že Caro ve 2. setu velmi často chodila na síť a moc se jí nechtělo do dlouhých výměn. Nevím, možná ty výlety na síť byly součástí nějaké taktiky, ale podle mě prostě Caro chtěla hrát ty výměny co nejrychleji. Párkrát jí to vyšlo, ale jinak to měla na síti proti Robertě (elitní deblistce) hodně těžké... Je fakt, že Roberta tam dneska měla řadu skvělých momentů a po té letošní krizi se asi pomalu dostává do formy (už v Oeiras jí o kousek uteklo semifinále). Je vidět, že antuka je prostě její povrch (zatímco Caro to má přesně opačně). Zároveň si ale nemyslím, že Roberta byla dneska nějak nehratelná. Ten výsledek sice nevypadá až tak vyrovnaně, ale Caro měla dost šancí (bohužel je nevyužila) a to zranění asi taky sehrálo roli...

Mrzí mě, že Caro nenavázala na ten skvělý výkon proti Kátě. Důležitější však je, aby s tím kolenem neměla nic vážnějšího... Pro Caro je tahle sezona celkově zatím taková nešťastná. Nejprve nepovedený experiment s Hogstedtem a teď už třetí zranění (doufám, že jenom drobné) od začátku roku... Přesto si myslím, že Caro tenis pořád umí a ještě v této sezoně něco předvede. Její výkon proti Kátě se mi fakt hodně líbil a nevěřte tommrovi, že se Káťa jenom vyházela (Caro hrála v tom zápase aktivně a měla 19 winnerů, zatímco Káťa 16).
Reagovat
smazaný uživatel
Caro chybí drive. Už myslí na miminko :-)

http://www.tennis.com/pro-game/2014/05/wozniacki-wants-be-relatively-young-mother/51379/
Reagovat
smazaný uživatel
Sice by mě to na jedné straně mrzelo, ale pokud se Caro rozhodne přerušit kariéru a být maminkou, tak já to budu jenom respektovat a přát jí to. :) Navíc nikde není psáno, že by se potom zase nemohla vrátit (jako to udělala Kim Clijsters)... Ale jinak si myslím, že Caro chce určitě ještě hrát a zrovna proti Kátě jí drive rozhodně nechyběl.
Reagovat
smazaný uživatel
myslím drive v dlouhodobějším horizontu. Bývala větší bojovnice, už to není ono... nějaký ten pátek.
To že je tam kde je není pouze vina toho, že se všechny hráčky před ní nějak razantně zlepšily..

Ale ona to není kritika, výtka nebo tak něco. Život není jenom tenis.
Reagovat
smazaný uživatel
Asi máš pravdu, ale možná to taky bylo tím, že dřív byla mladá a měla prostě víc energie (tím nechci říct, že by teď byla stará :))... Ale opravdu si nemyslím, že by Caro něco šidila. Aspoň já jsem si toho nevšiml.
Reagovat
smazaný uživatel
Caro určitě moc chce a snaží se. Ale vnitřní motivace je zatraceně silná zbraň. Nevěřil bych, kdybych to nezažil 2x na vlastní kůži.

Caro sice celkem fandím, ale jsem rád, když jí dá za uši nějaká "liška". Protože to co měla dneska s Vinci, má každá druhý zápas nějaká hráčka proti ní. Včetně nešťastnice Makarovny.
No holt Bobima není taková útočnice, aby mohla Caro dávat prohozy z nemožných pozic častěji. A když už Bobina na síti je, tak výměnu vyhraje.
Reagovat
tommr
a viděl si vůbec ten zápas Wozniacký s Makarovou nebo to soudíš jen podle statistik? Statistiky můžou bejt velice zavádějící. Dám konkrétní příklad: Makarova útočí a Wozniacká v hluboký defenzívě vrací kopec přímo na střed kurtu kde ho Makarova může pohodlně zabít. Jenže Makarova je tak vynervovaná, že místo pořádný smeče zahraje slaboučkej volej přímo na raketu Wozniacký, která jí snadno prohodí. Podle statistik to byl winner Wozniacký, ale ve skutečnosti to byla strašná chyba Makarový. A takovejch momentů kdy Wozniacká prohodila nebo přelobovala nepochopitelně chybující soupeřku u sítě tam bylo několik ... :)
Ty si tu tvojí milovanou Caro prostě příliš idealizuješ a nechceš vidět, že zápasy vyhrává převážně jen díky chybám soupeřek, který deptá fyzicky i psychicky tou svojí urputnou defenzivou. Proti většině hráček na okruhu je to pořád ještě účinná taktika jak bylo názorně vidět třeba na příkladu Makarový, ale na lepší a chytřejší hráčky to už dávno nestačí ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
Jo, ten zápas jsem viděl (jinak bych o tom nepsal). Rozhodně není pravda, že Caro dávala jenom takové winnery, které ty popisuješ. Hlavně v 1. setu hrála velmi aktivně a hned několikrát to trefila přesně do růžku. Pak tam samozřejmě byly nějaké prohozy, ale jestli mi chceš namluvit, že většinu winnerů dala Caro díky chybám Káti, tak si najdi někoho jiného, kdo ti tuhle blbost uvěří...

Mně je tady mnohdy vytýkána neobjektivita při hodnocení mých favoritek, ale ty jsi vůči Caro silně neobjektivní a za tím si stojím. Kdyby Caro těžila vyloženě jenom z nevynucených chyb soupeřek, tak by se nikdy nestala světovou jedničkou. Taková hráčka totiž není snad ani v první stovce... Jak už jsem psal vedle: Ty máš prostě Caro zafixovanou jako "pinkálistku" a nejsi schopný změnit názor, ani když hraje aktivně. Krom toho sám přiznáváš, že vždycky "fandíš" proti ní... Nevím, co ti udělala, že jsi proti ní tak zaujatý. Možná máš na Caro pifku, že Petra kvůli ní svého času nebyla jedničkou, nebo fakt nevím...
Reagovat
tommr
já jsem proti Wozniacký zaujatej jen v tom smyslu, že nemám rád defenzivně laděný hráčky a Caro defenzivní styl přímo zosobnuje ...
Jinak nevím co do toho motáš to, že Caro byla svýho času jednička. Já to přece nijak nezpochybnuju. Jen tvrdím, že s tím jejím stylem už dneska nemá šanci, aby něco podobnýho zopakovala, protože většina špičkovejch hráček už přišla na to jak si s tou její hrou poradit ...
Reagovat
smazaný uživatel
a Wozniacká je ta hlavní představitelka. Pokud se rozhodne ukončit kariéru kvůli nové roli, tak jí budu přát jen štěstí a radost!
Reagovat
smazaný uživatel
Je normální, že některé hráčky víc útočí a některé víc brání. Neznám ale žádnou profesionální tenistku, která by uměla jenom jedno z toho. Hlavně z bekhendu Caro určitě není jenom obranářka, což si myslím, že ti tady řada lidí potvrdí... Třeba Saru Errani tolik nesleduju, ale co si pamatuju z jejích zápasů na RG, tak ona taky umí zakončit výměnu winnerem. Podle mě je prostě naivní myšlenka, že některé hráčky umí jenom bránit...
Reagovat
smazaný uživatel
Kvitisti a Šafářovci! :D Mám pro vás dobrou zprávu!! Už je program na zítřek a zápas Petry a Lucky bude na kurtu s kamerami!! :-))
Jejich zápas odstartuje program, takže se začne hrát v 11:30!! :D :-)
Reagovat
PetaM
.... Nechci se vtírat, ale začíná ve 12 :D :D
Reagovat
Lenca45
Super! Tohle jsem nečekala! A hned po holkách nastupuje Tomáš s Grigorem. Pěkně to na ten svátek vyšlo :-)
Reagovat
smazaný uživatel
A no jo! :DD Tak pardon! :D Ale tak půl hodina sem, půl hodina tam! :DD
Reagovat
PetaM
Tu půl hodinu můžou ještě někteří spát :D :D
Reagovat
smazaný uživatel
Těším se, těším.. :-)
Reagovat
smazaný uživatel
manana.. :-))

Takze Serenka a Karlicka , ou. Petra a Lucy, oj.. ;-)
Reagovat
tommr
vypadá to ovšem, že ze zápasu našich bude jenom stream. V televizi dostanou nejspíš přednost zápasy hraný na hlavním kurtu tzn. Li Na vs. Stephens, Serena vs. Suarez Navarro a Nadal vs. Nieminen ... :)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist