Serena titul v Moskvě neobhájí. Radwaňská nedostala vízum

3. 10. 2008, 20:33
Aktuality 1
Sesazená světová jednička Serena Williamsová se nezúčastní příští týden lukrativního turnaje v Moskvě, kde měla obhajovat loňskou finálovou účast. Mladší ze slavného sourozeneckého dua se omluvila organizátorům Kremlin Cupu kvůli zranění kotníku. Na turnaji bude chybět také světová desítka Agnieszka Radwašká z Polska, která od ruské ambasády nedostala vízum.
Serena Williamsová

"Levý kotník mě zlobí od US Open a musím si dát pauzu, abych se mohla vrátit stoprocentně připravená. Odehrála jsem toho letos dost a moje tělo si potřebuje odpočinout. Chci se vrátit na pozici světové jedničky," uvedla v prohlášení Williamsová.

Sedmadvacetiletá Američanka se dostala do čela žebříčku po svém triumfu na US Open. Po úterní porážce od Číňanky Li Na na turnaji ve Stuttgartu ji na prvním místě vystřídá Srbka Jelena Jankovičová.

"Chci být zcela připravená na Turnaj mistryň do Dauhá. Příští rok se chci do Moskvy znovu vrátit, hlavně kvůli skvělým fanouškům," snažila se Američanka omluvit svou letošní neúčast.

Ženská část moskevského turnaje s dotací 2,3 milionu dolarů je nejkvalitnější v devatenáctileté historii. Vedle Williamsové bude ze světové desítky chybět už jen zraněná Maria Šarapovová a Polka Agnieszka Radwaňská.

Radwaňská nedostala vízum
Světová desítka v Moskvě bude chybět kvůli neudělení víza. Přišla tak o možnost vylepšit své postavení v žebříčku a zřejmě i o šanci dostat se na Turnaj mistyň do Dauhá. V Polsku se tak důvodně spekuluje o pomoci úředníků dostat na závěrečný turnaj sezony Rusku Věru Zvonarevovou, která má nyní v žebříčku o pouhé čtyři body více.

Důvodem však podle sports.pl byl plný pas, ve kterém Radwaňská neměla volné místo pro udělení dalšího víza.

Radwaňská je letos přihlášena ještě na turnaj v Linzi a Curychu. "Místo cesty do Moskvy se ze Stuttgartu přesune na odpočinek do Krakowa, kde bude odpočívat," řekl Robert Radwaňský, otec a trenér Agnieszky.

Z mužské části turnaje se odhlásil Francouz Jo-Wilfried Tsonga. Světová šestnáctka v tomto týdnu vzdala zápas proti Troickému na turnaji v Métách kvůli zranění kolene. V Moskvě ho nahradí domácí Tejmuraz Gabašvili.

TenisPortal.cz, ČTK, Luboš Zabloudil

Komentáře

1
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist