Serena smetla Jankovičovou a získala 56. titul

6. 10. 2013, 16:26
Aktuality 117
WTA PEKING - Serena Williamsová v dnešním finálovém klání v čínském Pekingu sestřelila Srbku Jelenu Jankovičovou dvakrát 6-2 a získala tak 10. titul v sezoně 2013 a celkově vyhrála už 56. turnaj WTA. Americké světové jedničce tak momentálně patří sedmé místo historických tabulek v počtu vyhraných turnajů.
Profily hráčů
Serena Williamsová

Serena Williamsová se do finále turnaje v čínském Pekingu probojovala bez ztráty setu. Po dobu turnaje se potýkala se zdravotními problémy, s kterými musela bojovat i v dnešním finálovém klání. Ani bolavá záda však světovou jedničku v souboji se Srbkou Jelenou Jankovičovou nezastavila.

První set vyhrála Američanka vcelku rychle a získala ho poměrem 6-2. Ve druhém setu ale byly na tváři Williamsové patrné bolestivé grimasy, které naznačovaly, že jí bolí záda. Ačkoli v úvodu druhé sady přišla o svůj servis a pustila Srbku do vedení 2-1, ihned poté získala pět her v řadě a po hodině a 29 minutách hry mohla po vítězství dvakrát 6-2 slavit 10. titul v sezoně 2013 a celkově už 56. titul v kariéře.

Američanka sice v zápase udělala více nevynucených chyb (29-24), ty však kompenzovala agresivní hrou a řadou vítězných míčů (29-9).

Williamsová má nyní 10. titulů v současné sezoně, což je nejvíc od roku 2007, kdy Justine Heninová vyhrála taktéž 10 turnajů. Dnešním vítězstvím si navíc Serena připsala už 73. výhru v roce 2013. To je nejvíce od roku 2003, kdy Kim Clijstersová vyhrála 90 zápasů v jedné sezoně.

Se svými 56 tituly se Američanka zařadila na sedmé místo historických tabulek. Před ní jsou teď už jen - Martina Navrátilová (167), Chris Evertová (154), Steffi Graffová (107), Margaret Courtová (92), Evonne Cawleyová (68) a Billie Jean Kingová (67).

Poražená finalistka a populární tvář turnaje v Pekingu Jelena Jankovičová při závěrečném ceremoniálu zhodnotila své působení na turnaji kladně. "Měla jsem skvělý týden na tak krásném místě. Vždy se sem moc ráda vracím a bylo mi potěšením hrát tu opět ve finále. Jsem za to moc ráda. Serena dnes hrála moc dobře."

"Jsem opravdu nadšená. Vzhledem k tomu, jak se celý týden vyvíjel bych neřekla, že tu budu stát jako vítěz, proto je to o to krásnější. Gratuluji Jeleně za skvělý výsledek a dobrý výkon ve finále," komentovala pak Williamsová.

"Moc ráda tady hraju a moc si vážím těch chvil tady. Děkuju všem svým fanouškům, kteří se na nás přišli podívat. Miluju Čínu a moc se těším na příští rok!"

- WTA PREMIER MANDATORY PEKING -
(Čína, tv. povrch, 5.185.625 dolarů)
nedělní výsledky (06. 10. 2013)

Dvouhra - finále:
S. Williamsová (1-USA) - Jankovičová (8-Srb.) 6-2 6-2

Čtyřhra - finále:
Blacková/Mirzaová (8-Zimb./Indie) - Duševinová/Parraová (Rus./Šp.) 6-2 6-2

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, Petr Pokorný

Komentáře

117
Přidat komentář
Reti64
A máme tu první výsledky z Ósaky:
Madison Keys x Anna Schmiedlová 6:3 6:2, Luksika Kumkhum x Ayumi Morita 6:2 6:1 a Shuai Zhang x Anabel Medina Garrigues 6:0 6:3. Gratuluju:-)
Reagovat
freeteepek
V loňském roce Turnaj Mistryň v Istanbulu přílíkal rekordní počet diváků. Bylo jich za týden 75.000. Před digitální média sledovalo událost téměř 42.000.000 fanoušků. TV přenosy zápasů šly do 167 zemí.Toto jsou údaje uveřejné na oficiálním webu mistrovství a jasně z nich vyplývá, že zájem o ženský tenis je obrovský a každým rokem roste!
http://www.wtachampionships.com/page/LatestNews/Read/0,,12910~3484649,00.html
Reagovat
Bob
https://www.facebook.com/photo.php?fbid=10152223967456102&set=a.10150822387291102.506794.26081741101&type=1&theater
Reagovat
Bob
A Marfuše hrát nebude.
Reagovat
gedzitka
Super, Petře velká gratulace. A na té fotce je fakt kočka.
Reagovat
Reti64
V Ósace se už hraje, Bára Strýcová postoupila z kvalifikace, Monica Puig před chvílí vyhrála první set 6:4 s loňskou vítězkou Heather Watson a stejným poměrem právě ukončila první set i Sam Stosur s Johannou Larsson. Come on!
Reagovat
Reti64
Monica vyhrála 6:4 6:4 a Sam 6:4 6:2. Gratuluju!:-)
Reagovat
Sonja
Monča pěkně:-))
Reagovat
dadaft
a Bušička dala Lepence kanára.
come on baby.
semifinále už dadaft naplánoval - Wozniak - Stosur a Bouchard - Hercog.
(ovšem Barbora nebo Sabine by mi taky nevadily. )))
Reagovat
smazaný uživatel
Dobře Monča! :)

A podívejte, jaká je to fešanda... :)
https://pbs.twimg.com/media/BV8WQOMCQAAfiE7.jpg:large
Reagovat
Sonja
Moc jí to tam sluší:-))
Reagovat
smazaný uživatel
Taky se mi líbí fotka v tomhle článku. Hezký záběr... :)
http://www.wtatennis.com/news/article/3484743/title/puig-ends-watsons-osaka-defense
Reagovat
Reti64
Nejenom, že to je fešanda, ale je to i sympatická a hodná holka, to je vidět:-))
http://www.zimbio.com/photos/M+nica+Puig/14th+Annual+BNP+Paribas+Taste+Tennis/TWK54lT6rB7
Reagovat
gigin
Jestli poznáš z obrázků, že je baba hodná, tak to teda klobouk dole...
Reagovat
Sonja
Monča je zlatíčko, to tedy poznat je:-))
http://www.youtube.com/watch?v=BQuPCSWPAlg
Reagovat
Frick
https://scontent-b-vie.xx.fbcdn.net/hphotos-prn2/1383289_589166301148191_381931075_n.jpg No, není k sežrání? Pokud ten trenér není gay nebo eunuch, tak se určitě "neudržel"...
Reagovat
PetaM
Však oni spolu chodí, ne? ....
Reagovat
freeteepek
To jste postřehli, že Angie vystřídala Petru v Linci? Dostala divokou kartu. Asi si myslí, že může vyhrát v Linci i v Moskvě a na Championships se ještě dostat...
Reagovat
smazaný uživatel
no tak při neúčasti nějaké hráčky z osmičky to může být nakonec i dobrá pojistka. Co kdyby třeba Maria TM nehrála, že? :-)
Reagovat
PetaM
Už jsem to tady s tommrem řešili, ale asi si toho nikdo ani nevšiml :D :D :D :D :D
Reagovat
slacker
Na co mají v Linci tříkolovou kvalifikaci jak na grandslamu?
Reagovat
freeteepek
Zase špatně. Jelena předvedla pár parádních úderů. Tenhle byl také skvělý, ale Serena jí dost nahrála tím, že dala kratší nijak extra prudký míč. http://www.wtatennis.com/videos/article/3483610/title/beijing-shot-of-the-day-sunday
Mě se víc líbil jeden prohoz, který Jelena předvedla. Pokud jde o míč typu shot of the day, tak bych to spíš viděl na razantní úder trefený přesně do rohu a ještě odehraný zpátky, než na lob z míče, který spadl 2 metry před základní čáru. Jistě, nebyl to jednoduchý úder, ale nic extrémního:)Štěstí bylo, že spadl na druhé straně pěkně do rohu...
Reagovat
smazaný uživatel
zensky tenis je taky nezaujimavy,by som chcel vidiet tu sledovanost,ak by sa GS hrali v inych terminoch ako muzske
Reagovat
gigin
Dadaft ti to vysvětlí, co je zajímavé a co ne.
Reagovat
freeteepek
Řekl bych, že ženský tenis má větší sledovanost, než mužský. Z chlapů jsou zajímaví pouze Djoker, Nadal, Federer eventuálně Murray. Ostatní nuda...
Ženám škodí, že všechny válcuje Serena. Nikdo jí není schopnej pořádně konkurovat. Na ženách je naopak zajímavý, že prakticky každá má svůj styl a tak vznikají velké kontrasty Např. v zápasech Kvitová-Erraniová. Víc se chybuje a tak to jsou větší nervy.
Na chlapy na GS se prakticky nedá dívat. Ty zápasy jsou příšerně dlouhý a skoro vždy vyhraje favorit, ale kdo se má koukat na Djokoviče, který prohrává 0:2 a přitom víš, že stejně vyhraje, protože už se chytil, akorát mu to bude trvat ještě další 2 hodiny?
Reagovat
smazaný uživatel
ja mam opacny nazor,u muzov ma bavi aj zapas hracov okolo 50teho miesta,u zien iba ak sa stretnu zaujimave tipy,Stosur,Li Na,Radwanska alebo Kvitova,inokedy to je ako cez kopirak,odkedy odisla generacia Henin-Clijsters a spol+generacia predtym,u muzov to ze vyhra favorit-ak neratam topfavoritov tak je to zaujimave,nemam nic proti zenskemu tenisu len ma momentalne nebavi
Reagovat
smazaný uživatel
tak určite je mužský tenis oveľa oveľa zaujimavejší
skôr by som povedal že ženský tenis je okrem tych NAY nuda

a mužsky neni len o silnej štyrke ale aj o takom Del potrovi, Ferrerovi, Tomášovi, Tsongovi a teraz aj Wawrovi a MIlošovi ktorí su silnej 4 viac jak vyrovnanimi supermi
Reagovat
smazaný uživatel
zensky tenis ma vacsiu sledovanost ako muzsky?to nemyslis vazne,ja som zvyknuty na vselijakych demagogov ale na cisla sledovanosti by som bol v tomto pripade zvedavy
Reagovat
smazaný uživatel
tam ženský tenis sa u nižšie postavených tenistiek neda pozerať tamto neni umenie ale ktorej viac prepne a zrobi viac chýb

jeto o labilnosti tenistiek:DDDD
Reagovat
freeteepek
Co je na chlapech tak zajímavýho? Že nedělají prakticky žádný chyby? Že hrají stabilně od začátku až do konce? To snad ne...:-)Dívat se na zápas který rozhodnou 2 chyby ve dvou tiebreacích, to fakt nemusím. Ani sázet se na to nedá, protože když má chlap servis, kurs je tak nízkej na výhru, že to vůbec nedává smysl:-(
A to nemluvím o tom, že na ženský se už z podstaty věci líp kouká:-))
Reagovat
smazaný uživatel
Tak čo sa týka podavania tak radšej mužov maju stabilnejšie vykony

nie ako ženy prehraju aj vyhraju s hocikym
ale to nieje podstatne

a ano radšej mužov lebo to že nerobia chyby je krajšie akokeby mali davať všetko do outu nie otom je tenis predsa
Reagovat
smazaný uživatel
Týpku, vše blbost, od začátku do konce! O tom, který tenis má větší sledovanost, se nejlíp přesvědčíš na samostatných turnajích, WTA bez části ATP. Většinu turnaje je tam k vidění pár desítek, někdy pár stovek diváků. Lepší to bývá až při finále. Já na zbytečný pouťáky typu Linz nebo Moskva už ani nekoukám.
Kvalitní hráčky dávno ukončily kariéru, pseudotenis těch dnešních je k smíchu. Serena a občas uječená Azarenka, jinak celé WTA stojí už pár let za kulový.

Po letech je mezi těmi chudáčky konečně nějaká, co si udrží formu celý rok. A na rozdíl od bývalé Sereny ta dnešní Serena je ochotná naplno dřít i na obyčejných turnajích. Které dřív parádně flákala, běžně prohrávala v SF nebo i v QF. Ještě dva roky zpátky po tolika letech kariéry měla míň titulů než Venuše, jen těsně nad 30. A to hraje už 15 let.
Reagovat
jackiec
i kdyby vyhrála serena 30grandslamů, u mě je výš graf, navrátilová apod., které ve své době dominovali a měli konkurenci obrovskou, dnes prakticky může serenu pravidelně porážet pouze azaranka, serena bohužel nemůže za to že hraje ve slabé éře, proč tak jak letos a loni nikdy předtím nehrála?protože dřív měla silnou konkurenci v henin, clijsters, davenport, hingis, capriati, v.williams které měli stabilní výkonnost a tehda serena nebyla tak dominantní jak letos, taková henin si ji na natuce vodila jak pudla!ženský tenis má teď slabou úroveň!
Reagovat
MarcelPersch
Tech kdyby je bohuzel u Sereny vic, kdyby si uvedomila, ze to neni jen o GS, tak mohla mit dneska jeste vic rekordu...

Kdyby potkala nekoho jako Patrick uz treba v 25, kdyby uz v te dobe stabilizovala vykony, mohlo by mit tvrzeni Steffi, ze veri, ze Serena jeste prekona ji i Courtovou, melo nejakou vahu.
Reagovat
freeteepek
Vidím, že i když jsem moc nepřišpíváš, diskusi sleduješ! A i když ženský tenis dost krizizuješ, taky ho sleduješ. Jak jinak bys věděl, že stojí za kulový?:-)
Já se nechci hádat. Podle návštěvnosti na turnajích sledovanost je obecně dost nízká. Jenomže dneska se to všechno přesunulo k TV, takže všichni víme prd. Když ale holkám platěj takový peníze (stejný jako chlapům), vědí proč. Asi se jim to vyplatí, jinak by se na to ti sponzoři už dávno vykašlali, ne? A např. na GS prize money neustále rostou. A to ještě všichni mohutně investují do zvelebování areálů.
Kvalitní hráčky ukončily kariéru? Právě teď přichází nová generace kvalitních hráček, jejichž čas teprve přijde...
P.S. Srovnávat minulost se současností je těžký. Ty hráčky měly jiný podmínky. Všechno jde dopředu a vyhrávat je stále těžší a těžší.
Reagovat
freeteepek
Nebýt Sereny, tak by úroveň ženského tenisu byla vyšší:-)
A to tě nenapadlo, že Serena je ve třiceti letech na vrcholu svých fyzických síl a že tenis je silový sport? Nevím, jestli Serena proti Henin podávala stabilně okolo 200km/hod., ale pochybuju. A nejspíš taky trochu víc chybovala.
Materiály udělaly velký pokrok, hra přitvrdila. Rakety, výplety...
Sama Navrátilová pochybuje, že by proti ranařkám typu Kvitové za souč. podmínek obstála.
Reagovat
dadaft
vážení přátelé,
uvědomte si jednu věc - ženy trénují s muži, to znamená s někým silnějším než jsou samy.
s kým může trénovat Djokovič?
vždycky s někým horším než je on sám...

z toho vyplývá, že zatímco zápasy mezi nejlepšími muži jsou maximálně na hranici jejich možností, zápasy žen poskytují úroveň, která je nad hranicí jejich možností.
vím,
zní to složitě.
tyhle fotky to snad ozřejmí líp:

http://img5.rajce.idnes.cz/d0506/6/6615/6615694_55ef9dd09f7e7f3fd02c202244ae8242/images/samantha_stosur_uso2012.jpg?ver=2

http://img5.rajce.idnes.cz/d0506/6/6615/6615694_55ef9dd09f7e7f3fd02c202244ae8242/images/Kim2.jpg.h513.jpg.767.jpg?ver=2

http://img5.rajce.idnes.cz/d0506/6/6615/6615694_55ef9dd09f7e7f3fd02c202244ae8242/images/920505533.jpg?ver=2

to přece s těmi chlapskými chcípáčky nejde srovnávat!
:D)
Reagovat
LukasH
Taky si myslím, že ženskej tenis všeobecně přitvrdil ještě víc a proto to taky není tak pěkný na pohled. Pak se zdá, že pořád kazí a jsou labilní, jenže s jakým tenisem se dneska dá pochodit? Když spolu budou hrát Aga a Caroline, uvidíte tenis bez chyb - je to stylem, jakým hrajou. Konkrétně Aga má obrovskej cit pro míč, hraje technicky a pochodí někdy aspoň trochu proti dnešní Sereně? Ne. Ani kdyby se rozkrájela.
Serena nevyhrává proto, že by měla slabou konkurenci, ale protože je prostě tak dobrá. Třeba dneska při zápase s Jankovič - ta jí dá docela dobře umístěnej úder, kdy se snaží Serenu rozhejbat a Serena jí to při nabíhaným úderu vrátí kros tak, že je to nechytatelný. Na podání 200 umístěný není odpověď.
A ještě k tý Navrátilový - řekla to taky. Ukazovala rakety, s jakýma se hrálo tehdy - krása styl servis - volej. Dneska by jí tam napálily return po lajně do kouta.
Reagovat
jackiec
serena hrála vždycky silově a s jmenovanými hráčkami měla problémy,to dnes jsou ostatní hráčky tak slabé, proto vypadá serena tak dominatně
Reagovat
jackiec
jankovič, wozniacki, radvaňská apod. to jsou průměrné hráčky s obrovskými výkyvy, v dnešních podmínkách a na vrcholu sil by je henin, clijsters, davenport sluplu jak malinu!
a kdyby serena byla natolik dobrá tak by dominovala i v minulosti, což nehrozilo, hraje prostě ve slabé éře s hráčkami s ohromnými výpadky v sezoně, které jsou z ní podělané už v šatně
Reagovat
smazaný uživatel
Co vidím, úplně na posouzení tristního stavu stačí (GS, TM a turnaje PM + P5, víc mě fakt už nezajímá).
Na tu novou generaci jsem zvědavý. Zatím žádná z nich na absolutní špičku nemá. Pokud nebude nechutně ječet a bude bez propadů vládnout, beru. Na národnosti nezáleží, ujetý vlastenec nejsem.

"Ranařka" Kvitová je jedna z těch, na které jsem už silně alergický a které se snažím moc nekoukat. Na jedno povedené utkání má tři, kdy to vyhází nebo jen taktak projde dál. Má smysl ztrácet čas sledováním takového trápení? Nemá! To radši budu opakovaně koukat na Novaka s Rafou, tohle je tenis.
Reagovat
dadaft
jestli si tu Serenu moc neidealizuješ jackieci.
třeba v 2007 byla ještě pěkně nemotorný špíček
http://www.youtube.com/watch?v=nznUiGKhOTk

současná Serena je jiná liga než kdykoliv ve své kariéře.

a souhlasím s LukasH, že špička z před deseti let by s tou současnou měla hodně, hodně problému a asi by to projela...
Reagovat
jackiec
špička z před deseti lety by tu současnou porazila, v dnešních podmínkách v pohodě, měly svůj styl hráli lepší a hlavně vyrovnaný tenis, a williamska byla vyžraná a nemotorná vždycky
Reagovat
smazaný uživatel
asi sme sa nepochopili,mne je ukradnute kto s kym trenuje,na akej hranici moznosti hra,som typicky konzumny divak tak ako dalsich 99percent,bud ma nieco bavi alebo nebavi,nepotrebujem na to nejake vymivacky od odbornikov,a sucasny zensky tenis je katastrofa a to ze poskytuju tenis nad hranicou svojich moznosti,su len dve alternativy-bud je ta hranica nizka resp.nizsia ako v minulosti,ked ani tak nevedia zaujat alebo je to nezmysel, momentalny zensky tenis je na okraji zaujmu,malokoho zaujima kto vyhra zensku cast GS,lebo je to nezaujimave,to ze tebe sa to paci je tvoja vec,neupieram ti to,proti gustu ziaden disputat
Reagovat
dadaft
že tahle diskuse nemá smysl, vím od začátku.
obzvlášť když člověk stojí proti hlasu lidu.
pardón, proti konzumnímu diváku, zastupujícímu 99% všech.
moje doporučení - nedívej se na ženský tenis.
není to povinné.
opravdu ne.
a uleví se ti.
Reagovat
smazaný uživatel
ved to aj vacsinou robim)),radsej si pozriem plochu drahu
Reagovat
smazaný uživatel
Když to víš, tak proč tu o tom celou dobu blábolíš ( pardon, diskutuješ ) ? Je to věc názoru. Má rada zní : Máš ovladač u TV ? Jestli ano, tak si rychle přepni na plochou dráhu a ženský tenis nemusíš vidět ani koutkem oka....A jak se ti uleví....
Reagovat
Mayo
SW na hrad
Reagovat
LukasH
Gratulace Sereně. Chvíli jsem se koukal a úplně jiná kategorie tenisu. Když hraje to svoje, je neporazitelná.
Doufám, že Petře zůstane forma a bude proti Sereně hrát, protože (jak už ukázala), je jednou z mála hráček, který by s ní mohly hrát vyrovnaně.
Jelena nehraje vůbec špatně, ale nemá tvrdý údery a to je pro Serenu naprosto ideální.
Reagovat
smazaný uživatel
Co, co to kecáš? :D

Která tenistka porazila Serenu 4x? Jelena
Reagovat
smazaný uživatel
Ale už ji nikdy neporazí.
Reagovat
LukasH
To vím, naposled v roce 2010. Ale na dnešní takhle hrající Serenu už nemá páky.
Reagovat
smazaný uživatel
Viděl's je hrát v Charlstonu? První set Jelena vyhrála i bez těch pák.

Prostě vyhrála 4x, takže asi Sereně není její tenis úplně po chuti. Nebo jó páky má Šarapova.
Reagovat
smazaný uživatel
Mi přijde, že Serena moc nemusí "vyvážený" styl. Ranařky a tuhé obranářky zvládá. Ale ty s relativně dobrým servisem, pohybem, co mixují rány, techniku. Tak s těma má relativně problémy.
Jenom Lisická na trávě se vymyká :)
Reagovat
LukasH
Jo tak Kuzna jí taky sebrala set, hrála mimořádně dobře.
Spíš myslim vysloveně někoho, kdo by se Serenou byl schopnej hrát tak, aby si člověk řek, že je to vyrovnaný.
Letos to byly zápasy hlavně s Vikou a s Petrou v Doha měl taky člověk pocit, že je to zápas dvou rovnocenejch hráček. Ve wimbledonu se Sabine, která bohužel tenhle tenis umí jenom na trávě.
Třeba Jelena a Maria sice taky letos sebraly Sereně set, ale to bylo spíš něco podobnýho, jako když ho teď sebrala Petře Lepchenko - tzn. omyl a dál jasná záležitost....
Reagovat
LukasH
No, dřív to platilo dost - to, co jsi napsal. Mě zas přijde, že se Serena zlepšila a eliminovala svoje slabiny - proto je tak moc dobrá. Dřív na ní dost platilo rozpohybovat jí. Dneska už jí to nedělá problém - zakončuje z nabíhaných míčů s velkou jistotou, mnohem líp čte hru - málokdy se stane, aby jí soupeřka dala úder a ona se rozběhla na druhou stranu, jak je to u ženských obvyklý.
Reagovat
pepin
V současné době má a bude mít Serena problém jen v případě, že ji nepůjde první servis. Pak je náchylná k problémům. Pokud ji jde, není se o čem bavit a ani Az. Šarapka a dál již dlouho nic. Ještě se tomu vymyká Petra, ale musí být v top rozpoložení.
Reagovat
LukasH
Vikina jo, ale na menším turnaji. Na GS to psychicky přes Serenu neutáhne. Máša na Serenu neumí vůbec, to už spíš Petra nebo Lisická, ale jen ve Wimblasu.
Reagovat
smazaný uživatel
Co se týče psychiky, tak u Viky není podle mě absolutně žádný problém. Spíš je to o tom, že Serena se ve finále GS dokáže víc vybičovat, než v jiném finále... Přesto jsem přesvědčený, že je to jenom otázka času, kdy Vika porazí Serenu na GS. Podle mě se jí to určitě podaří na tvrdém povrchu, protože na antuce a trávě jsou ty šance menší. Ovšem na betonu věřím, že to vyjde. Stačí se podívat na poslední dvě finále US Open, která byla velmi vyrovnaná. Taky bych zmínil dřívější zápasy na AO (2009, 2010) Hlavně v roce 2009 měla Serena velké štěstí, že Vika kvůli nevolnosti musela odstoupit za stavu 6:3, 2:4. O rok později zase Serena otáčela hodně nepříznivý stav...
Reagovat
freeteepek
Jediná Petra dokáže se Serenou na rychlém povrchu držet krok, ale ani ona na ni nedokáže vyvinout dostatečný tlak, aby jí přinutila víc chybovat. Sama pak udělá chybu, která rozhodne. Petra je na Serenu málo konzistentní. Potenciál ale má dobrý i když je těžký uvěřit tomu, že někdy dokáže odehrát celý zápas stabilně bez výkyvů:-)
Reagovat
LukasH
Monty: no, přesto má Serena řadu výhod navíc a zvlášť teď. Krásně to bylo vidět na třetím setu s Vikou, kdy se dokonale uklidnila po prohraným druhým setu a strategicky nechala nabuzenou Viku, aby se trochu vykazila. Ubere, zabere - a přesně ví kdy.
Jinak si stále myslím, že ani jednou, co jí Vika porazila, nebyla Serena top (samozřejmě, že na všechny ostatní soupeřky by to stačilo) - v Doha se zdála unavená a nachcípaná a abys netvrdil, že jsem zaujatej, tak to platilo i o zápase s Petrou, kde třeba dala dvojchybu na brejk nebo úplně nalitej míč do sítě. A v Cincy byla po maratónu taky značně unavená.
Tímhle nesnižuju výkony Viky, jen jsem názoru, že na top Serenu nemá prostě nikdo.
Freeteepek: Podle mě má právě Petra má tu potřebnou razanci a variabilitu (Vice trochu chybí razance a Máše ta variabilita), ale nehraje konzistentně a výkyv během zápasu si se Serenou dovolit nemůže.
Reagovat
LukasH
pozn. s Vikou na US open.
Reagovat
PetaM
V tom Doha to bylo takové oboustranné. Serena DF na break, Petra DF na break. Jinak s tou konzistenčností souhlasím. Jenže Petra zatím nemá tu konzistenčnost na to, aby na ten souboj se Serenou vůbec došlo. I když čekám, že teď se to už změní (snad, věřím v to). Zápasy Petry a Sereny by byly bomba. Doha mě přesvědčilo. Pravou ale je, že Serena v každém setu jednou za své podání ztratí koncentrovanost a ten servis je přístupný. Samozřejmě jen pro ty TOP hráčky. Petra by musela být minimálně ve dvou setech ze tří více koncentrovaná než Serena. Což není nemožné, ale je to velmi obtížné :D Ve finále spolu ještě nehrály a z toho důvodu ho spousta lidí chce. Obě dvě jsou ve finále fantastické. Šlo by jen o to, kdo by v daném finále byl fantastičtější :D
Reagovat
LukasH
To je pravda. Já vidím klíč v tom, vytvořit na Serenu tlak, což skoro žádná hráčka neumí, protože jí prostě Serena nepustí. Umí to Vika, na US open to bylo vidět ve 2. setu nebo v Cincy, když jí porazila a hned Serena ztratí jistotu. Jenže je tak silná, že to obvykle nedopustí, když se má rozhodovat. A v tom ta hráčka musí bejt lepší, jak píšeš.
Reagovat
PetaM
Sereně stačí jediný nahraný balón a z 95 % je to výměna pro ni. Okamžitě zabijí. Když vycítí šanci, je konec :D Proti ní opravdu člověk musí hrát silově, s rozvahou a musí mu to vycházet. Žádné kopce, žádné míče na téčko. Musí to být tvrdé rány těsně před základní čáru. To je možnost úspěchu. Ale kdo tohle umí ... Petra, Vika, Máša. Petra se k ní většinou ani nedostane, Máša je pos*aná už před turnajem, že na Serenu narazí a s Vikou je to 65:35. Ale mnohem lehčí je to psát, ale na tom kurtu je to obrovský rozdíl ...
Reagovat
pepin
Pokud bude Petra pokračovat v nastolené cestě tvrdého tréninku a bude spokojená v osobním životě, půjdou její výsledky nahoru a i její výkony si myslím, že se ustálý. Pak její šance na to, aby se dostala k Sereně podstatně stoupnou. Serene s přibývajícím věkem strašně psychicky vyspěla a právě její schopnost tak jak zde již bylo napsáno se přizpůsobit hernímu stylu soupeřky je prostě obdivuhodná a je to obrovská zbran. Ale pořád si myslím že platí a to je rozhodující hlavně u Sereny a to je podání. To bych řekl, že je alfa omega její současné dominance.
Reagovat
tommr
naši dneska získali celkem 4 tituly: Radek Štěpánek vyhrál silně obsazenej challenger v Monsu, Adam Pavlásek vyhrál turnaj futures v Turecku, katka Siniaková vyhrála turnaj ITF25 v Budapešti a Bára Krejčíková vyhrála turnaj ITF10 v Solinu ...
Kromě toho vyhráli i Lukáš Rosol v prvním kole v Šanghaji, Kristýna Plíšková a Renata Voráčová ve druhým kole kvalifikace v Linci a Bára Záhlavová-Strýcová ve druhým kole kvalifikace v Osace ...
Po včerejší černý sobotě kdy vypadly obě naše největší hvězdy a ještě k tomu se smolně zranily je to aspon částečná útěcha ... :)
Reagovat
Frick
Z Futures jsou body do ATP nebo ne?
Reagovat
Jan
Buďme rádi za Tomáše i Petru. Kdoví na jak dlouho budou poslední naši hráči v top 10. Ale úspěchy juniorů dávají naději.
Reagovat
tommr
sice málo, ale jsou. Adam si za titul v Turecku do žebříčku připíše 18 bodů ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
jj, nevím kde Adam plánuje hrát příště, ale asi by nebylo naškodu, kdyby zkusil nějaký futures s lepší dotací (15k), ty jsou bodově zajímavější.
Reagovat
smazaný uživatel
tak už vím :D. Pravděpodobně týden pauza, pak futures 10k v Řecku :-)
Reagovat
tommr
zatím pro něj bude asi lepší když bude vyhrávat desítky než aby vypadával brzo na patnáctkách. Čím víc mu budou nabíhat body tím lepší bude mít nasazení a pak to bude mít o to lehčí i na těch větších turnajích ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
pravdu díš :-) Přeci jenom na 15k je ta konkurence vyšší a ne na každý by se mohl dostat bez kvalifikace. Ještě by to chtělo tak o 100 míst nahoru :-)) Pokud se mu bude dál dařit na desítkách, je to ale jen otázka času.
Reagovat
smazaný uživatel
Jak kukam na ten rebríček tak Tsonga to asi na TM nedoklepne ma tam ešte veľa čo obhajovať

a to je podľa mňa lepší tenista ako Riša

ale bohužiaľ body z Wimbledonu a US Open mu veľmi chýbaju

no nič treba dobrý vysledok v Čine
a urvat dajaky Paríž

Pome Joooooooooooooooooooo
!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Reagovat
Jan
Nadalovi k světové jedničce taky asi hodně pomohlo, že od Wimbledonu nic neobhajoval. Jinak by asi no. 1 nebyl.
Reagovat
smazaný uživatel
ťažko povedať
take vnutorne nutkanie že môžeš len získať tam asi v každom je
Reagovat
Frick
Jak to s ní vidíte příští rok? Ze začátku možná ještě nějaký ITF 25k, pak 50k - 125k + nějaký 250 WTA + kvaldy na GS? Co vlastně tenistka musí splňovat, aby se do tý kvaldy dostala? Je to jen o žebříčku?
Reagovat
tommr
na GS přímo postupuje prvních 108 hráček žebříčku a o dalších 12 míst bojuje v tříkolový kvalifikaci 96 hráček umístěnejch na 109.-204. místě v žebříčku ...
Pokud tedy chce mít Katka jistou účast v kvalifikaci na GS tak se musí dostat do druhý stovky. Za určitejch okolností by jí k tomu ale mohlo stačit i umístění někde okolo 210.místa, protože pokaždý pár hráček z první dvoustovky na GS z nejrůznějších důvodů nejede. Po vítězství v Budapešti už Katce k postupu do druhý stovky chybí jen něco málo přes 50 bodů ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
Věřím, že Katka už si příští rok na nějakém tom GS zahraje, respektive se na nějaký kvalifikuje. Stačí vyhrát ještě jeden ITF25 a je těsně na hraně 2 stovky.
Reagovat
smazaný uživatel
Takže Petra, pokud se nemýlím, je kvalifikovaná na turnaj mistryň. Jen zatím ne oficiálně.
Stejně tak, pokud Jelena jede na TM, tak Lucka má téměř jistou účast na turnaji šampionek. (na facebooku dnes napsala, že ji čeká poslední turnaj v Lucemburku, snad na TŠ zapomněla :D )
Reagovat
PetaM
Tak Lucce se určitě ještě nikdo neozval, že tam pojede, tak s tím zatím asi nepočítá :D :D
Reagovat
tommr
možná, že tím Lucka myslela jen to, že jí v Lucemburku čeká poslední turnaj na kterým si ještě může nahrát nějaký body do žebříčku před uzávěrkou kvalifikace na TŠ ...
Účast na TŠ by jí ale neměla minout ani kdyby už žádný body nezískala. Jankovicová nejspíš pojede na TM, Vinciová, Kirilenková a Vesninová budou nejspíš místo TŠ hrát finále FC a tak by se Lucka měla do tý šestky kvalifikantek bezpečně vejít ... :)
Reagovat
dadaft
tak Jelena už je z Osaky vyškrknutá.
přesto je ten turnaj našlapaný.
doufám, že budou streamy, na zápasy Mladenovič - Wozniak nebo Cetkovská - Hercog bych docela mrkl.
Reagovat
dadaft
http://www.wtatennis.com/SEWTATour-Archive/posting/2013/405/MDS.pdf
Reagovat
smazaný uživatel
Tak snad na tom Kiki vydělá, že se v pavouku přesunula na místo Jeleny... Původně měla mít v 1. kole Moritu a ve druhém vítězku zápasu Bouchard - Lepchenko. Takže nejspíš Genie a to by bylo hodně těžké...
Reagovat
dadaft
tak já doufám, že to bude mít i s Wozniak hodně těžké...
Reagovat
Frick
Není to pro ní výhra nad hráčkou, co někdy byla v TOP 100, resp. téměř v TOP 50?
Reagovat
smazaný uživatel
nechybí ti tam nějaké slovíčko?

Pro ní je určitě, pro koho jiného :D.. Za její největší skalp bych asi považoval vítězství nad Mandy Minellou :-)
Reagovat
smazaný uživatel
mimochodem jenom na tomhle turnaji porazila hráčku, která už byla 41. (Maria-Elena Camerin)
Reagovat
Frick
Jo nad krásnou Mandy. Tak to si ani nevzpomínám...
Reagovat
smazaný uživatel
To bylo v kvalifikaci Miami.
Reagovat
Frick
se Petra neoddělávala těma tříseťákama, tak by třeba ve finále jí byla důstojnější soupeřkou...
Reagovat
PetaM
Na kdyby se nehraje ... Kdyby Vika neměla menší krizi, tak by si podala Jelenu, a ve finále by třeba porazila Serenu :D Kdyby ... :D
Reagovat
smazaný uživatel
ale teď Petra až do Dauhá obhajuje :poop: :DD
takže půjde nahoru, věřme tomu :D
Reagovat
PetaM
A po Dauhá taky obhajuje velké prd :D Většinou :D Ale příští rok už bude to jiné bodování, že? :D
Reagovat
PetaM
Pardon, po Dubaji :D A i tak, Dubaj je "jen" za 480 b. :D To nahrabe už na AO :D
Reagovat
PetaM
Bože ... Oprava, 470 b. :D
Reagovat
smazaný uživatel
:D nevadí, je neděle večer :D
yep, nějaký deb*lní(wtf,to i tam napsat nešlo -_-) nový bodování, co se mi vůbec nelíbí -_- takový hnusný čísla
no v IW 250 :D
ať hrabe :D
Reagovat
PetaM
Přesně přesně. Teď už to mám +- naučený, jak se co boduje a kolik je za určitě kolo bodů a teď se to budu muset učit znova, mě šlehne :D :D :D
Reagovat
tommr
jj ve zbytku týhle sezóny a na začátku příští může Petra jen získat, protože v tomhle období obhajuje jen druhý kolo na AO. Zato na konci příští sezóny bude mít s obhajobou plný ruce práce ... :)
Jinak bodování bude sice příští rok jiný, ale změny jsou to jen nepatrný a nemělo by to mít na postavení Petry žádnej vliv ...
Reagovat
LukasH
Petra si musí příští rok nahrát body už v průběhu, protože obhájit titul plus semi najednou jednoduchý nebude.
Jsem taky zvědavej, kolik toho obhájí Serena. Myslím, že jí letos nejvíc štve Wimbledon a bude si to chtít vynahradit.
Reagovat
tommr
jj Petra si bude muset v průběhu příští sezóny vytvořit nějakou bodovou rezervu, aby nemusela TM zase honit na poslední chvíli. Obhajoba titulu z Tokia a semifinále z Pekingu bude příští rok velice obtížná a pokud by Petra neměla tou dobou dostatek bodů tak by se mohla těsně před TM dostat do velkejch potíží ... :)
Reagovat
MarcelPersch
Podle me ji spis mrzi AO, ze 2 roky skoncila pomerne brzo a aby Serena nevyhrala nejaky GS 3 roky ( krome French) , se nestava :)
Reagovat
Karl
Prosím vás, jaké nové bodování? :D To slyším prvně, což mě docela udivuje.
Reagovat
Karl
Už jsem si to "vygůglil". No, myslím si, že předtím to bylo lepší. :D
Reagovat
tommr
viz tabulka na konci:
https://en.wikipedia.org/wiki/2014_WTA_Tour
zatím je to ovšem jen neoficiální ...
Reagovat
smazaný uživatel
Williams Tennis Association
Reagovat
Bob
:))
Reagovat
petrulinka
I když Serenu moc nemusím tak i přesto gratulace Sereně k dalšímu titulu! V jejím podání vypadá tenis tak jednoduše, má dar od Boha, myslím, že se dlouho po ní nenajde žádná podobná tenistka.
Reagovat
smazaný uživatel
Katka Siniaková porazila ve finále Albertu Brianti 3:6, 6:2, 6:1 a získala tak svůj třetí titul z ITF turnaje! :) Ještě bych dodal, že Katka zvítězila na antuce, což není zrovna její nejoblíbenější povrch. Tenhle turnaj byl dokonce "outdoor", tak mě napadlo, jestli holkám nebyla zima takhle v říjnu... To je v Budapešti takové teplo? :D

Takže Katko, velká gratulace! :) Už se těším, co o tom Katka napíše na FB (snad budou i nějaké fotky) a určitě by si to zasloužilo článek na TP. :)
Reagovat
smazaný uživatel
musím říct, že za stavu 51 v prvním setu sem si říkal, že Katka dostane asi pořádnej klepec :D Ale pak se to úplně otočilo :-)
Příští týden, pokud se nepletu, by měla hrát ještě jednu ITF 25k, tak přeju hodně štěstí :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Ano do Španělska. Jede tam i Bára.
Reagovat
smazaný uživatel
Gratulace Sereně k titulu i Jeleně k finále! Zápas jsem neviděl, výsledek je asi očekávaný... Radost mi udělala zpráva z jiného turnaje. :)
Reagovat
smazaný uživatel
Serena je proste osobnost se vsim vsudy...jak hracka tak clovek.
Reagovat
smazaný uživatel
Serena umi nooo
ale konkurenciu ma asi len v Azarenkovej len ona teraz je trochu mimo
Reagovat
MarcelPersch
no ma na Azu ted naskok v zebricku skoro 5000 bodu, pokud by Serena obhajila Turnaj mistryn a vyhral i AO, troufam si tvrdit, ze tak rok a pul minimalne ji z trunu nikdo nesesadi.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist