Serena se trápí herně i zdravotně. V Madridu vzdala

11. 5. 2009, 18:01
Aktuality 3
WTA MADRID - Být nejlepší tenistkou světa, k tomu potřebujete být především zdraví. A to chybí Sereně Williamsové, jež prohlašuje, že právě ona je nejlepší. V Madridu si dnes připsala již čtvrtou prohru v řadě, když po prohraném setu vzdala kvůli zranění kolena Italce Schiavoneové.
Serena Williamsová

Serena Williamsová hrála v březnu finále v Miami, ve kterém nestačila na Azarenkovou. Trápilo ji zranění stehenního svalu, ale kvůli novým pravidlům raději odcestovala do španělské Marbelly, kde hned v prvním kole prohrála se Zakopalovou.

Po dvou týdnech rehabilitace ve Spojených státech zavítala zpět do Evropy už ne jako světová jednička, přesto prohlásila: "Všichni víme, kdo je skutečnou jedničkou. Zcela upřímně, já jsem nejlepší na světě." A druhý den prohrála v Římě hned svůj úvodní zápas se Schnyderovou.

V Madridu dnes na tiskové konferenci zkritizovala vedení WTA a odpoledne se vydala na kurt. První set s Francescou Schiavoneovou prohrála 4-6 a už po 45 minutách utkání vzdala kvůli obnovenému zranění kolena. Připsala si tak již čtvrtou prohru v řadě a před French Open - pokud se na něm vůbec objeví - nevyhraje jediný zápas na antuce.

"Opravdu mě to dnes hrozně limitovalo v pohybu," vysvětlovala Williamsová, která zatím odmítla spekulovat o možnosti startu na Roland Garros, jež začíná 24. května. Ale doufám, že připravena budu."

Vyřazení světové dvojky uvítala Petra Kvitová, která tak o postup do osmifinále bude usilovat proti Italce Schiavoneové.

Tři hodiny a 25 minut bojovaly tenistky Varvara Lepchenková a Magdalena Rybáriková o postup do druhého kola turnaje v Madridu. Velkou bitvu nakonec po setech 7-6 5-7 6-1 vyhrála Američanka Lepchenková a nebýt rychlé rozhodující sady, mohlo být utkání čtyřhodinové. Vítězka v dalším duelu narazí na devátou nasazenou Dánku Wozniackou, které dnes skrečovala Šahar Peerová z Izraele.

- WTA PREMIER 5 MADRID (Španělsko, antuka, 4.500.000 dolarů) -
pondělní výsledky (11. 05. 2009)

Dvouhra - 1. kolo:
Schiavoneová (It.) - S. Williamsová (2-USA) 6-4 skreč W.
Wozniacká (9-Dán.) - Peerová (Izr.) 5-4 skreč P.
Grönefeldová (Něm.) - Niculescuová (Rum.) 6-1 6-0
Pcheng Šuaj (Čína) - Pavljučenkovová (Rus.) 6-1 7-6(2)
Lepchenková (USA) - Rybáriková (SR) 7-6(12) 5-7 6-1
Vinciová (It.) - Martínezová (Šp.) 4-6 6-2 6-4
Mauresmová (Fr.) - Sugijamaová (Jap.) 6-2 6-4
Hantuchová (SR) - Dulková (Arg.) 7-6(7) 6-1

Dvouhra - 2. kolo:
Petrovová (8-Rus.) - Grönefeldová (Něm.) 4-6 7-6(3) 7-6(5)
Vesninová (Rus.) - Razzanová (Fr.) 7-5 6-3
Schnyderová (Švýc.) - Wozniaková (Kan.) 6-2 6-4

Čtyřhra - 1. kolo:
Kudrjavcevová/Makarovová (Rus.) - Cirsteaová/Uhlířová (Rum./ČR) 2-6 7-6(2) 10-3

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

3
Přidat komentář
Mercury
hlavne, ze je nejlepší...dobře ji tak.
Reagovat
smazaný uživatel
přesně to sem chtěl napsat :-D
Reagovat
smazaný uživatel
kecá kraviny, to je jasný.. nevymáchaná americká klevetka
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist