Serena odstoupila, Dementěvová je v semifinále

7. 11. 2008, 16:56
Aktuality 29
Semifinálové složení Turnaje mistryň je na světě. Poslední jméno mělo vzejít ze souboje mezi Serenou Williamsovou a Jelenou Dementěvovou, Američanka ale z turnaje odstoupila a mezi nejlepší čtyři se tak dostala ruská tenistka. V Dauhá už dohrála také Ana Ivanovičová, která k poslednímu utkání proti Světlaně Kuzněcovové nenastoupila kvůli viróze.
Serena Williamsová

Serena Williamsová se po včerejší porážce od své sestry Venus měla dnes poprat s Jelenou Dementěvovou o jediné volné postupové místo z Kaštanové skupiny. Americká tenistka mohla projít do dalších bojů zároveň s Venus, místo toho se ale z turnaje odhlásila. Důvodem jsou problémy se žaludečním svalem, který ji dnes ráno začal bolet.

Už s jistotou postupu do semifinále tak vstupovala Dementěvová do svého posledního utkání ve skupině. Williamsovou zastoupila náhradnice Naďa Petrovová a Dementěvová ji i přes osm dvojchyb udolala po 144 minut trvajícím boji udolala 6-4 4-6 6-4.

Tabulka Kaštanové skupiny:
1.V. Williamsová 36:246:293
2.Dementěvová35:341:362
3.S. Williamsová23:220:221
4.Petrovová11:214:160
5.Safinová 30:619:370
Z turnaje v Dauhá se dnes kvůli zdravotním potížím odhlásila také Ana Ivanovičová. Čtvrtá hráčka světa po dvou porážkách měla nastoupit k poslednímu zápasu proti Světlaně Kuzněcovové, ve kterém se mělo rozhodnout už jen o nepostupovém třetím místě v Bílé skupině. Srbka, která od začátku turnaje bojuje s virózou, ovšem závěrečné utkání vzdala. "Samozřejmě je to pro mě moc těžké. Včera jsem se necítila dobře a dnes je to ještě horší," omluvila se Ivanovičová.

Místo vítězky letošního French Open si tak debut na Turnaji mistryň odbyla náhradnice Agnieszka Radwaňská. Devatenáctileté Polce unikla účast ve skupinách o jediné místo, ale dnes proti Kuzněcovové ukázala, že už za rok by mohla být plnohodnotnou hráčkou Turnaje mistryň. Ruskou tenistku porazila za hodinu a patnáct minut hladce 6-2 7-5. Kuzněcovová tak v Dauhá prohrála všechny své duely aniž by získala jediný set, stejně jako její krajanka Dinara Safinová ve druhé skupině.

Tabulka Bílé skupiny:
1.Zvonarevová36:244:323
2.Jankovičová35:238:312
3.A. Radwaňská12:013:71
4.Ivanovičová 21:421:300
5.Kuzněcovová30:622:380
O tom, kdo proti komu v semifinále Turnaje mistryň nastoupí, rozhodl dnešní zápas Bílé skupiny mezi Jelenou Jankovičovou a Věrou Zvonarevovou. Srbka, která měla ve včerejším utkání se Světlanou Kuzněcovovou problémy se zády, začala lépe a díky třem využitým brejkbolům rychle získala první sadu 6-2. Zvonarevová, jež s úřadující světovou jedničkou prohrála na olympijských hrách a poté ještě ve Stuttgartu a Moskvě, se ale nevzdala, zlepšila se při vlastním podání a zápas otočila.

Díky tomu se v semifinále utká s krajankou Dementěvovou, ve druhém sobotním zápas na sebe narazí Venus Williamsová a Jankovičová.

Výsledky - Dauhá:

Bílá skupina:
Zvonarevová (Rus.) - Jankovičová (Srb.) 2-6 6-3 6-4

Kaštanová skupina:
Dementěvová (Rus.) - Petrovová (Rus.) 6-4 4-6 6-4
Radwaňská (Pol.) - Kuzněcovová (Rus.) 6-2 7-5

Komentáře

29
Přidat komentář
skott
Skvele zakoncila sezonu a pripsala si dalsich 115 bodu.Agnieszka udelala za cely zapas pouhych 5 nevynucenych chyb a ledove klidnou hrou nedala Svete zadnou sanci.Ta nevylepsila svou bidnou bilanci na Masters a po dnesku ji jeste zhorsila na 2-10.
Reagovat
smazaný uživatel
Opravdu 115 bodů za jedno utkání, které stačilo na 3.místo ??? To myslíš jako 185 - 70 = 115 ? To je zase nějaká další nespravedlnost !!! Já bych u zvláštní situace s náhradníky uvažoval takto. Pokud by Serena nastoupila a prohrála, tak by za 3.místo skupiny brala 185 bodů. Když ale hrála jen 2x, tak by jí snad mohli dát jen 70 bodů.
Reagovat
skott
Nespravedlnost?Co to proboha zase placas?Sveta nebo Dinara ziskaly 105bodu, mely 3 pokusy a nevyhraly ani set.Agnieszce na to stacil jediny zapas aby je strcila do kapsy!Serena vyhrala, tak ziskala 80.V ramci moznosti je to spravedlive.
Reagovat
smazaný uživatel
Co se rozčiluješ? Ve 20:15 jsi taky 105 bodů za tři prohry nechválil. Číslu 80 nerozumím. Někde se to píše? Analogicky, když je na 3.místě (to je hodnoceno 185 body) a odečte se 35 bodů za neodehraný zápas, tak by mohla mít 150.
Reagovat
skott
Ani to nechvalim, jen "v ramci moznosti" je to sparvedlive.Kdyz je za prohru ve skupine 35 bodu prijde mi za vyhru tech 80 minimalne akorat.
Reagovat
skott
Ten tvuj prvni navrh sem asi nepochopil.Pises: Když ale hrála jen 2x, tak by jí snad mohli dát jen 70 bodů.- No ale kdyz jednou vyhrala tak je to podle mne malo...
Reagovat
smazaný uživatel
Vtip je v tom, že se nerozlišují výhry a prohry. 35 bodů za každé utkání. Teprve, když je v konečném pořadí hráč na 3.místě, má 185 bodů, za normální situace, kdy odehraje všechno. Za postup do SF je 335 bodů. To vyplývá z tabulky (řádek SE Champs), která je tam na webu a má nadpis RANKINGS.
Případ s náhradníky tabulka neřeší, proto o tom přemýšlím.
Reagovat
smazaný uživatel
K tomu zápasu Angieszky.. Já to teda neviděl celé, ale spíš bych řekl, že Kuzna nedala šanci sama sobě a normálně se vyházela. Tím ale nechci snižovat dobrý výkon Polky. Za to minimum chyb si uznání zaslouží.
Reagovat
skott
Serena ziskala 150bodu a je treti, tak co se ti nezda?Kdyby si radsi propocital za jakych okolnosti se muze dostat Lena na druhe misto, kdyz si vedes statistiky...
Reagovat
skott
Mas pravdu, zapomnel sem to napsat, Sveta odehrala cely turnaj podobne jako Dinara.Smula pro ni, ze se ji naposledni chvili zmenila souperka.
Reagovat
smazaný uživatel
Nezdálo se mi těch tvých 80 bodů.
115 za jedno utkání a 150 za dvě utkání si vysvětlit dovedu (viz 23:54).
Ještě nedávno ti ale Lena nepřipadala jako konkurentka Diny na žebříčku. Kdo tady psal o přenechání výhry krajance ??? A ona se nám už dotahuje. Čert aby ji vzal.
Reagovat
skott
Jeste nedavno ne:-)Kdo ale mohl tusit takovy vyvoj turnaje, Lene postup spadl temer do klina.
Reagovat
smazaný uživatel
Nezbývá než fandit Zvonarevce, jinak je to v háji úplně. K potupné změně pořadí už moc neschází.
Reagovat
skott
Letosni rocnik Turnaje Mistryn se skutecne nepovedl.Spatne podminky, absolutni nezajem divaku, vetsina zapasu nekoukatelna a navrch si hracky v cele s Ivanovic delaji z WTA dobry den.Nechapu, ze se jim vyplati sypat tolik penez do turnaje s takovym nesmyslnym schematem.To co funguje u chlapu tady evidentne selhava.Ivanovic ma penez dost a nepotrebuje se pro par statisicu honit jeden den navic, pritom jsou na okruhu jine, ktere by si takove sance vazily.
Reagovat
smazaný uživatel
Proč jmenuješ jen Ivanovičovou? Prostě chytla virózu a předpokládám, že to neplánovala. Mě dnes spíš mrzí, že odstoupila Serena a tím zmizel z dnešního programu jediný zápas, kde opravdu o něco šlo.
Jinak souhlas, turnaj zatím za moc nestojí..
Reagovat
skott
Neboj, Serena me taky zklamala, ale ji to verim.Mela vybornou sanci jit dal, na druhou stranu aspon bude hrat Agnieszka.Zensky jsou proste jiny, mely by hrat normalne jako na turnajich, jedna prohra a konec...A presun do haly i na jine misto by taky nebyl na skodu.Londyn jako u chlapu pristi rok by mohl byt idealni.
Reagovat
smazaný uživatel
doufam ze v sangaji uvidime lepsi tenis nez v doha
Reagovat
smazaný uživatel
Nevím, proč by se mělo hrát vyřazovacím způsobem. Takových turnajů jsou za rok desítky. První prohru jde ještě napravit. Kdo nezklamal, jsi jednoznačně ty. Černé zdravotní problémy věříš, srbici ne. Přitom v obou utkáních v jedné chvíli vypadala, že kolabuje. Bylo mi jí líto.
Co mrzí nepofatu nechápu. Pokud by to dopadlo podle předpokladů, za Doha by brala mnoho bodů. Chceme mít takovou tvář vysoko na žebříčku?
Reagovat
skott
Je mi lito, ze to musim rict, ale koukat trikrat na trapici se Dinaru nema smysl (na Ivanovic uz vubec ne!).System je naprosto postaveny na hlavu, hracka prohraje vsechno a ma zato brat 105bodu (nemluve o penezich)? Mimochodem jsi nechutny rasista!Serena nemela duvod bezduvodne skrecovat.Ivanovic by se mela podrobit nejakemu nezavislemu lekarskemu vysetreni, poskodila turnaj, WTA si ted muze svuj slogan strcit nekam...
Reagovat
smazaný uživatel
Broz: Mě opravdu mrzí, že se nekonal ten zápas o postup, mohla to být zajímavá podívaná.
Jinak myslím, že Ivanovičová problém měla, přišla mi zchvácená a až nezdravě z ní lilo..
Systém turnaje bych zachoval, tady souhlasím s Brozem. Myslím, že systém nemůže za to, že se turnaj zatím moc nepovedl. Spíš by to skutečně chtělo jiné místo konání. Diváky v Dauhá tenis moc nezajímá, chybí atmosféra a to se pak i hůř hraje.
Reagovat
smazaný uživatel
Mám dojem, že dobrovolně se toho nevzdají a další dva roky to tam zůstane. Já tyhle stavy nerad vidím, v zásadě mi Ana připadá fajn a možná jí budu i trochu fandit. Když to porovnám s kobylou, tak beru raději tuhle.
Názor o nekoukatelnosti nesdílím. Ženský tenis nikdy nebude až tak super podívaná. Ostatně v první větě z 20:15 je nápověda, která důvod nekoukatelnosti vysvětluje.
Reagovat
smazaný uživatel
Skott, tak to je velký omyl. Někdo mi sympatický je, někdo není. Míšence Tsongu mám rád. Monfils je ukázkový černoušek a jeho živý projev se mi líbí. Oběma přeju ať hrají s kýmkoliv.
S bodovacím systémem 35 bodů za jedno utkání skupiny v tomto finále sezóny souhlasím. Body jsou oceněním toho, že se hráčce podaří kvalifikovat. Porovnej to se skutečným nesmyslem. Do žebříčku se jim počítá nejlepších 17 turnajů, jenže ne tak docela. Grandslamy jsou započteny, i když třeba už na začátku prohrajou. Lepší bodové zisky z ostatních turnajů se jim tak nemusejí počítat.
Příklad: Safina má tom součtu 3752 bodů započteny 2 body za propadák na AO. Nepočítá se jí ale ani jeden z turnajů, kde získala 35 bodů - Gold Coast a Amelia Island. Kde je spravedlnost ???
Reagovat
skott
Turnaj nekde v pousti pro par evropanu, co tam pracuji je prehnany luxus.Asi se toho nevzdaji i kdyz je to fiasko, ale ani Istanbul neni pro dalsi roky o mnoho lepsi.Melo by se hrat v Moskve, stejne mezi 12 nejlepsima je 7 Rusek, tak si to zaslouzi.Na zensky tenis se koukat da, ale je to tak 3/4 kvality muzskyho a kdyz v poslednim zapase o nic nejde klesne uroven jeste niz.
Reagovat
skott
No tak to sem rad, ze to nemyslis uplne vazne:-)Williamsky nejsou sice moje oblibenkyne, ale vazim si jich jako nejlepsich tenistek posledni dekady a rasisticke vtipy na ne rad nemam.Jinak oceneni by melo byt pro hracky uz to, ze v takove spolecnosti muzou hrat a nadprumerne financni premie(takova Agnieszka si toho vazi a i dnes to predvedla).No a grandslamy jsou vyjimecne, nic vic v tenise dosahnout nejde, takze se to da pochopit.Prece jenom je to dvoutydenni turnaj.
Reagovat
smazaný uživatel
Na jaře se ale hrajou i další dvoutýdenní turnaje s 128 hráči a status GS asi nikdy nezískají. Je překvapující, že si tohle amíci nedokážou prosadit. Přitom by stačilo třeba za Miami dávat stejně bodů jako za GS.
Reagovat
skott
Temhle turnajum by melo stacit, ze jsou od pristiho roku povinny pro nejlepsi hracky.Dalsi privilegia specialne pro Indiana Wells by byla zbytecna.
Reagovat
smazaný uživatel
Nejlepší znamená co? Nejlepší padesátka nebo stovka podle aktuálního žebříčku (nebo konečného za předchozí rok?) nebo jinak?
Reagovat
skott
Pro nejlepsich deset hracek.
Reagovat
smazaný uživatel
To je ale velmi hloupé. Od jedenáctky už povinná účast není, nebo je, ale s trochu jinými podmínkami?
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist