Serena: Nesnáším porážky

16. 7. 2008, 14:13
Aktuality 0
Letos už triumfovala na třech turnajích. Většina hráček by za to byla šťastná, ne ovšem Serena Williamsová. "Nemůžu říct, že jsem spokojená, protože jsem tenhle rok ještě nevyhrála grandslam," tvrdí bývalá světová jednička a finalistka letošního Wimbledonu.
Profily hráčů
Serena Williamsová

Mladší ze sester Williamsových Serena je tento týden nejvýše nasazenou hráčou v americkém Stanfordu. I kdyby ovšem vyhrála a přidala tak titul k těm z Bengalúru, Miami a Charlestonu, pořád nebude spokojená. Američance, která podle Martiny Navrátilové může znovu ovládnout ženský tenis, se totiž letos na její poměry nedaří na největších turnajích.

V Melbourne prohrála s Jelenou Jankovičovou ve čtvrtfinále, na Roland Garros nestačila dokonce ve třetím kole na Katarinu Srebotnikovou a když už se ve Wimbledonu konečně dostala do finále, prohrála v něm se svou sestrou Venus.

"Nemůžu říct, že jsem spokojená, protože jsem tenhle rok ještě nevyhrála grandslam," říká bývalá světová jednička. "To je pro mě pokaždé hlavním cílem. V Austrálii jsem nehrála dobře, ve Francii jsem to zbabrala a ve Wimbledonu jsem to ve finále nedokázala dotáhnout do konce. Něco už ale musím vyhrát. Cítím, že skoro všude můžu vyhrát a pak jsem znechucená, když dělám takovou spoustu chyb. Nesnáším, když prohrávám. Jsem perfekcionistka a v tom, co dělám, chci být nejlepší."

Ve Wimbledonu si Serena Williamsová spravila náladu alespoň vítězstvím ve čtyřhře, kterého dosáhla se svou sestrou. "Štvalo by mě, kdybych prohrála i čtyřhru. Musela jsem se po dvouhře vzpamatovat. Venus hrála líp než já, ale já nehrála v nejlepší formě," tvrdí tenistka.

V posledních letech to nebyly jen silné soupeřky, které ji trápily. Serenu Williamsovou pronásledovala také zranění, kvůli kterým musela například před čtyřmi lety vynechat olympiádu v Aténách. Letos se do Pekingu chystá, ovšem předtím má ještě náročný program: o titul bude po Stanfordu bojovat ještě v Los Angeles a Montrealu a až pak vyrazí do Číny. A hned nato ji čeká US Open. Serena Williamsová si ale nestěžuje. "Cítím se dobře. Mám svoje plány a tohle léto nemusím obhajovat skoro žádné body. Můžu jen šplhat nahoru," uzavírá Američanka, podle níž je jejím dalším cílem olympijská medaile.

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist