Serena: Každý zápas už je pro mě bonus

26. 1. 2016, 15:39
Aktuality 7
Jen dvě výhry ji dělí od toho, aby se v historických tabulkách dotáhla na Steffi Grafovou, ale tím se Serena Williamsová podle svých slov nestresuje. Jak světová jednička prohlásila po postupu do semifinále Australian Open, ve svých 34 letech se už nehodlá honit za trofejemi. S kariérou prý bude spokojená, i kdyby už nikdy žádný titul nezískala.
Serena Williamsová (© Ben Solomon)

"Řekla jsem si, že si to tady chci hlavně užít a bavit se," uvedla Williamsová po dnešní výhře nad Marií Šarapovovou, kterou porazila poosmnácté v řadě. "Nikdy mě nenapadlo, že bych mohla mít takhle úspěšnou kariéru, takže každý zápas teď beru jako bonus, zkrátka něco navíc," prohlásila americká hvězda.

Grandslam v Melbourne přitom může Williamsová vyhrát už posedmé. Pokud se jí to povede, vyrovná se s 22 tituly na druhém místě historie Steffi Grafové.

"Nemusím tady získat titul, dokonce už ani nemusím získat žádný titul do konce života. Chci si prostě užívat, že se živím tenisem a můžu hrát na grandslamech," přidala Williamsová, která se na turnaji "velké čtyřky" poprvé představila v roce 1998 a na kontě má celkem 69 titulů a čtyři olympijská zlata.

Její výsledky po třicítce ji překvapily. "Nikdy mě nenapadlo, že bych v tomhle věku ještě hrála. Ale pořád jsem tady a pořád se mi daří. A možná to je ten hlavní důvod, proč pořád hraju. Protože vím, že na to pořád mám," dodala Williamsová, kterou v semifinále čeká Agnieszka Radwaňská.

pva, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

7
Přidat komentář
janek_da
Zápas s Agou bude pro Serenku spíš magnus malus
Reagovat
ipko
Roger je na tom podobne.. jediný rozdiel je v tom že na WTA nehraje Djokovič..
Reagovat
Frick
Mohla být někdo Djokerem v sukních? Vika, kdyby byla na tom zdravotně lépe?
Reagovat
ipko
no Vika by to mohla byť.. ale dlhodobo na Serenu nikto z WTA nemá..
Reagovat
turista
Ještě jeden rozdíl je, že Rogerovi na to kolik toho odehrál se vyhýbají zranění a může překonat všechny statistické tenisové rekordy bude-li na to mít motivaci. Serena je stále vynikající, ale potíže s kolenem ji bohužel občas dost limitují.
Reagovat
smazaný uživatel
ja Serene takovy postoj uprimne verim, clovek se vekem klidni, bilancuje a zacne si vazit nejen sebe, splnenych snu, ale i okolnosti a treba i drobnosti, ktere byly driv samozrejmost, urcite to tak ma - do chvile, nez nastoupi na kurt, myslim, ze Serena je normalni a predevsim je to velka a na zapas pripravena hracka, urco se okamzite prestane dojimat zazitky, chce vyhrat a nic jinyho nebere.. :-))
Reagovat
A.R.R.
Taky si myslím, že to nejsou marketingové řeči, ale že to tak cítí. A pokud má skutečně kolena v haj.zlu, tak pro ní může být každý zápas poslední.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist