Serena je už ve finále, Bartoliová se na něj nenadřela

31. 7. 2011, 13:37
Aktuality 0
WTA STANFORD - Serena Williamsová má na dosah první titul po návratu na kurty po mnohaměsíční zdravotní pauze. Ve Stanfordu předvedla další suverénní výkon a poprvé od loňského wimbledonského triumfu postoupila do finále. V něm bude mít proti Bartoliové šanci na odvetu za vyřazení z letošního Wimbledonu.
Serena Williamsová

Serena Williamsová ve Stanfordu hraje teprve třetí turnaj po doléčení zdravotních potíží, kvůli kterým téměř rok nehrála a ve světovém žebříčku se propadla na 169. místo. Už tento týden v Kalifornii ale potvrzuje, že s ní soupeřky musí znovu počítat jako s jednou z největších konkurentek.

Po deklasování Šarapovové nedala Williamsová v semifinále žádnou šanci ani semifinalistce Wimbledonu Sabině Lisické, kterou smetla 6-1 6-2. "Jsem dál na cestě zpátky," pochvalovala si devětadvacetiletá Američanka po teprve desátém zápase od červnového návratu na kurty po vleklých zdravotních potížích s pořezanou nohou a plicní embolií.

Poražená Němka měla v minulých týdnech skvělou formu, z posledních 16 zápasů teprve podruhé prohrála. "Ještě nikdy jsem proti ní nehrála, tak jsem nevěděla, co můžu očekávat. Bylo to nezvyklé, když se míčky vracely s takovou rychlostí a tvrdostí. Je to nová zkušenost," komentovala Lisická.

Serena vyhrála přípravný turnaj na US Open, které v minulosti třikrát ovládla, naposledy před 10 lety.   V případě finálového úspěchu může poskočit až do osmé desítky pořadí. "Připadám si zase jako dítě. Když jsem byla mladší, měla jsem za cíl dostat se do Top 100 a kvalifikovat se na grandslam bez divoké karty. Teď mám stejné cíle znovu.

V závěrečném duelu bude mít Williamsová šanci oplatit francouzské soupeřce Marion Bartoliové vyřazení z osmifinále letošního Wimbledonu. Zatímco pro Serenu bude finálový duel už pátým zápasem na turnaji, nasazená trojka Bartoliová zatím ve Stanfordu odehrála jen tři sety.

Po volném losu v prvním kole Francouzka vyřadila Kanaďanku Marinovou, ve čtvrtfinále jí pak vzdala po první sadě Japonka Moritaová a do semifinále vůbec nenastoupila kvůli zranění břišních svalů Dominika Cibulková ze Slovenska.

"Ještě v sobotu ráno jsem absolvovala vyšetření magnetickou rezonancí, které ukázalo, že jsem si obnovila zranění z dubnového Madridu. Teď je to jen na trochu jiném místě," řekla TASR dvaadvacetiletá Cibulková. "Nechtěla jsem riskovat zhoršení zdravotního stavu, které by mohlo znamenat delší pauzu. Proto jsem do semifinále nenastoupila," vysvětlovala Slovenka. "Teď si dám pár dní pauzu a pak se uvidí, jestli budu hrát už v San Diegu, nebo až v Torontu."

"Je mi líto, že holky (Moritaová a Cibulková) musely odstoupit kvůli zranění. Já se teď ale musím udržet v tempu na nedělní finále, proto jsem odehrála více tréninkových setů, než obvykle," řekla Bartoliová, jež ve Stanfordu předloni triumfovala po finálové výhře nad Venus Williamsovou a v roce 2008 prohrála až ve finále.

Serena s Bartoliovou sice poslední souboj prohrála, bilanci má ale aktivní 2-1. "Marion by měla být odpačatá, já zase rozehraná. Bude to zase nový zápas a já jsem teď lepší, než na Wimbledonu. Udělala jsem velký pokrok a jsem nadšená, že můžu jít dál," řekla bývalá světová jednička.

Barbora Záhlavová-Strýcová si o deblový titul ze Stanfordu nezahraje. Česká tenistka s Němkou Julií Görgesovou prohrály v semifinále 6-4 3-6 5-10 s duem Azarenková/Kirilenková.

- WTA PREMIER STANFORD (USA / Kalifornie, tv. povrch, 721.000 dolarů) -
sobotní výsledky (30. 07. 2011)

Dvouhra - semifinále:
S. Williamsová (USA) - Lisická (Něm.) 6-1 6-2
Bartoliová (3-Fr.) - Cibulková (8-SR) bez boje

Čtyřhra - semifinále:
Azarenková/Kirilenková (2-Běl/Rus.) - Görgesová/Záhlavová-Strýcová (3-Něm./ČR) 4-6 6-3 10-5

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist