Serena je nejlepší tenistkou roku. Už počtvrté

29. 11. 2012, 17:52
Aktuality 27
Vítězka letošního Wimbledonu a US Open Serena Williamsová byla počtvrté v kariéře vyhlášena nejlepší tenistkou roku. Jednatřicetiletá Američanka na prvním místě ankety WTA, ve které hlasují zástupci světových médií, vystřídala loňskou vítězku Petru Kvitovou.
Serena Williamsová

Williamsová letos získala celkem sedm titulů a rok zakončila s bilancí 58 výher a pouhých čtyř porážek. Vedle dvou grandslamů vyhrála potřetí v kariéře Turnaj mistryň a získala olympijské zlato ve dvouhře i ve čtyřhře. Lepší sezonu prožila pouze v roce 2002, kdy zaznamenala o jeden triumf více.

Bývalá světová jednička, která prakticky celou loňskou sezonu vynechala kvůli plicní embolii, ovládla anketu WTA také v letech 2002, 2008 a 2009. Více triumfů v historii ankety dlouhé 36 let mají pouze Steffi Grafová (8) a Martina Navrátilová (7).

Ocenění pro nejlepší deblový pár roku dostaly Italky Roberta Vinciová se Sarou Erraniovou, která navíc získala cenu za největší zlepšení. Nováčkem sezony byla už dříve vyhlášena mladá Britka Laura Robsonová a za návrat dostala cenu Jaroslava Švedovová z Kazachstánu.

pva, ČTK

Komentáře

27
Přidat komentář
smazaný uživatel
Ty jo, je to možné, že je Aga tak oblíbená? :D No, aspoň že Caro vyhrála ten twitter (poděkování queshovi). :) Jinak ve většině kategorií byla jedna z mých voleb na 2. místě...

http://www.wtatennis.com/news/20121130/wta-player-awards-the-fan-favorites-more_2256076_2995967
Reagovat
dadaft
já jsem pro ni hlasoval, takže jsem potěšen, ale ten náskok je skutečně neuvěřitelný a překvapující.
(druhé místo Li Na mě až tak nepřekvapuje, přece jen je číňanů miliarda a čtvrt)
Reagovat
smazaný uživatel
Agnieszka to vyhrála :D Dobře ona :)) asi nejsem jedinej kdo ji má rád :)
Reagovat
smazaný uživatel
Taky jsem přispěl hlasem :D
Reagovat
Fandina
Aga je v kurzu. Vloni byla opravdu úspěšná a hraje zajímavě. Tak gratulace.
Reagovat
Heather_Fedex
pro mne je to docela sok. ja jsem v te ankete nehlasovala vubec, ale....
kdyz vezmu v potaz, ze masa ma pres 8 milionu fanousku na fb (mezi nema se ja ani nenachazim) a aga ani 200 tisic, tak mi to hlava nebere, jak to s tim hlasovanim je....
Reagovat
smazaný uživatel
No vidíš, já se na facebooku taky nenacházím. :D Asi opravdu záleží na tom, kdo v té anketě hlasuje. Ale jinak je pravda, že Aga to vyhrála i loni...
Reagovat
Heather_Fedex
masa jednou tu anketu vyhrala, v roce 2010 myslim
Reagovat
smazaný uživatel
Taky myslím. :)
Reagovat
Heather_Fedex
je to skutecne tak ;)
http://en.m.wikipedia.org/wiki/WTA_Awards#Fan_Favorite_Singles_Player_of_the_Year
a jinak zajimave je, ze loni se hlasovalo mezi fanousky o nejoblibenejsi prulom roku, kt. tehdy ziskala petula kvitova a letos se takove o takove oceneni ani nehlasovalo. tezko rict, kdo by to letos vyhral....
Reagovat
gigin
tak jednoznačně :)))
http://www.q3.cz/images/37julia.jpg
Reagovat
smazaný uživatel
pro me jednoznacne "Rok Sereny".. :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Gratulace Sereně! Tato cena se uděluje za to, kdo vyhrál nejvíc velkých turnajů (GS, TM, OH) takže je bezesporu ve správných rukou. Ale kdybych byl na místě Viky (nebo loni Caro), tak bych rozhodně nevyměnil pozici jedničky za tohle ocenění. :)
A co kategorie, ve kterých hlasovali fanoušci? Ty budou vyhodnocené kdy? :)

Jinak tady jen tak pro zajímavost dávám Top 10 tenistek, na jejichž jména se v uplynulé sezoně nejvíc klikalo na wtatennis.com. Jsem spokojený, protože všechny moje favoritky jsou v Top 8, tři z nich v Top 4 a dvě z nich na prvních dvou místech. :)

http://www.wtatennis.com/gallery/20121116/gallery-your-favorite-players-of-the-year_2256674_2983008
Reagovat
Heather_Fedex
a pro koho si hlasoval ty? ;) to si musel mit sakra tezky rozhodnout se
Reagovat
smazaný uživatel
To si piš, že jsem měl těžké rozhodování... Nakonec jsem hlasoval dvakrát a pokaždé jinak, abych nikoho neošidil. :D Podrobnosti zde... :)
http://www.tenisportal.cz/zpravy/almagro-postavil-bych-ho-znovu-rika-corretja-11247/
Reagovat
Heather_Fedex
zajimave ;)) netusila jsem, ze je tam az tolik kategorii
Reagovat
smazaný uživatel
V jedné z kategorií jsem hlasoval pro jedno z tvých děvčat. A aby ti to čekání na výsledky lépe utíkalo, můžeš si zatím tipnout, která to byla kategorie a pro koho jsem v ní hlasoval. ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
Ty kategorie, ve kterých hlasovali fanoušci, by měli být zveřejněny zítra :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Tak já si tipnu, žes hlasoval pro Viku a její twitter. :) Protože pokud si dobře vzpomínám, tak v této kategorii nebyla Petra. :D

haitik1: Díky za info, už se těším. :)
Reagovat
smazaný uživatel
Pěkně, máš padesátiprocentní úspěšnost tipu. ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
Aha, takže pro Caro. :)
Reagovat
smazaný uživatel
No jo, máš recht. Příště budu muset vymyslet složitější hádanku :-))
Reagovat
smazaný uživatel
V této kategorii byl podle mě dobrý výběr. Kromě Caro a Viky tam byla i Laura Robson, na její twitter se taky občas podívám. :) A co tě k té volbě vedlo? Líbí se ti, jak tam Caro posílá fotky s Rorym? :D Anebo ti prostě byla z toho výběru nejsympatičtější? :)
Reagovat
smazaný uživatel
Ta druhá možnost - twitter moc nesleduju, tak si netroufám odhadnout, kdo ho vede nejlépe. ;-) Btw. by mě zajímalo, podle jakých kritérií se dělaly nominace..
Reagovat
smazaný uživatel
Aha, tak to jsem rád, žes podpořil Caro. :) Taky by mě zajímalo, jak se dělaly ty nominace. Ale myslím, že to celkově vybrali docela dobře...
Reagovat
Heather_Fedex
kdo jiny, ze ;)) tady nebylo o cem
osobne me prekvapilo oceneni novacek roku, kt. bylo udeleno laure robson. myslim, ze vic by si to zaslouzila jeji krajanka heather, ackoli mi je laura sympatictejsi
domnivala jsem se, ze navrat roku ziska venus, ale budis. yarku muzu ;)
sara bezesporu zaznamenala velke zlepseni, ma muj obdiv a respekt. s takovou vyskou byt v top 10, klobouk dolu
Reagovat
smazaný uživatel
Heather letos vyhrála turnaj a v žebříčku je o čtyři místa výš než Laura, ale ve prospěch Laury asi rozhodlo osmifinále US Open a možná taky stříbro z olympijského mixu. :)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist