Serena: Chtěla jsem o první místo bojovat

29. 10. 2009, 16:36
Aktuality 0
Měl to být souboj mezi posledními dvěma světovými jedničkami, brzy z něj ale sešlo. Američanka Serena Williamsová zakončí sezonu na prvním místě díky odstoupení ruské rivalky Dinary Safinové z Turnaje mistryň kvůli zranění zad. "Škoda, že jsme spolu nehrály," litovala Williamsová.
Profily hráčů
Serena Williamsová

"Sezona 2009 bude opravdu památná, protože jsem během ní dosáhla několika největších výher své kariéry," řekla osmadvacetiletá Serena, letošní vítězka Australian Open a Wimbledonu. "Být první na konci roku je obrovský úspěch a jsem skutečně nadšená, protože se tak vyplatila tvrdá práce," řekla mladší ze sester Williamsových.

V katarském Dauhá se mělo o jedničce rozhodnout jen mezi Serenou a Safinovou, přičemž první by byla hráčka, která dojde dál než její sokyně. Safinová ale odehrála jen 11 minut, protože kvůli bolestem zad vzdala středeční duel a pak odstoupila i z turnaje.

"Je to škoda, protože by bylo skvělé, kdyby se nám podařilo dojít do finále a v něm bojovat o jedničku," řekla Serena. "Dinara zápasy nevzdává, je bojovnice, takže ji to muselo bolet," doplnila.

Serena Williamsová může ještě svoji sezonu vyšperkovat. Pozici královny roku by mohla podtrhnout triumfem právě v Dauhá na Turnaji mistryň a pak ještě vítězstvím s americkým týmem ve Fed Cupu.

Američanku ovšem čeká i jedna nepříjemnost. Mezinárodní tenisová federace (ITF) si ji pozvala na jednání disciplinární komise, na kterém musí vysvětlit svůj prohřešek z US Open. Williamsová při prohře v semifinále s Kim Clijstersovou křičela na čárovou rozhodčí, za což dostala při mečbolu trestný bod a zápas tím prohrála.

pva, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist