Serena cestou do finále ztratila jen 10 her, o titul se utká s Azarenkovou

18. 5. 2013, 13:20
Aktuality 67
WTA ŘÍM - Serena Williamsová vyhrála už 23. utkání po sobě a znovu tak vylepšila své maximum. Na antuce v Římě dnes smetla i Rumunku Halepovou a se ztrátou pouhých 10 gamů ve čtyřech zápasech postoupila do finále.
Serena Williamsová

Serena Williamsová na začátku sezony ovládla turnaj v Brisbane. Pak sice prohrála třísetové zápasy ve čtvrtfinále Australian Open se Stephensovou a v Dauhá ve finále s Azarenkovou, na dalších turnajích už však zase vládne. Triumfovala v Miami, Charlestonu, před týdnem v Madridu a nyní útočí na čtvrtý titul v řadě a pátý letošní triumf v Římě. 

Jednatřicetiletá Američanka v italské metropoli suverénně prolétla do finále, cestou do kterého jí čtyři soupeřky sebraly dohromady jen 10 gamů. Po Robsonové, Cibulkové a Suárezové-Navarrové v dnešním semifinále smetla 6-3 6-0 i Rumunku Simonu Halepovou, jež měla na svědomí vyřazení Hantuchové, Kuzněcovové a hráček Top 20 Vinciové, Radwaňské a Jankovičové.

Jednadvacetiletá Rumunka, jež před pěti lety vyhrála dívčí French Open, začala sebevědomě i proti světové jedničce a po brejku šla do vedení 2-1. Od té chvíle už ale dokázala uhrát jen jednu hru. Williamsová převzala nad utkáním kontrolu svým tradičním agresivním tenisem a po 66 minutách slavila výhru 6-3 6-0. Mečbol proměnila celkově 24. vítězným úderem, zatímco Halepová vypálila jen tři nechytatelné míčky.

Serena tak vyhrála už 23. zápas v řadě, čímž vylepšila své maximum. V Římě útočí na celkově 51. titul, více jich má jen devět tenistek. Ještě v této sezoně může překonat a Moniku Selešovou (53). Lindsay Davenportovou (55) a Virginii Wadeovou (55).

V nedělním finále se patnáctinásobná grandslamová šampionka utká se svou poslední přemožitelkou Viktorií Azarenkovou , které sice v únoru v Dauhá podlehla, v celkové bilanci ale vede jasně 11-2.

Běloruská tenistka, jež minulý týden v Madridu po dvouměsíční pauze zaviněné zraněním kotníku poprvé v sezoně prohrála (s Makarovovou), si dnes poradila s domácí Sarou Erraniovou. S Italkou v posledních čtyřech vzájemných duelech ztratila jen 14 her a průměr si příliš nezkazila ani dnes. 

Azarenková od úvodu zápasu dominovala a příliš ji nevykolejil ani déšť, který duel na necelou hodinu přerušil už během pátého gamu. V prvním setu světová trojka prohrála jen 8 fiftýnů a Erraniovou vyprovodila 'kanárem'. Ve druhé sadě pak přišla o vedení 3-1 a Italka dokonce podávala na zisk sady, jenže poslední tři hry už zase patřily Azarenkové, která tak vyhrála 6-0 7-5.

Erraniová se i přes dnešní porážku díky svému prvnímu římskému semifinále stane poprvé v kariéře světovou pětkou. V pondělí se dostane před Číňanku Na Li, která neobhájila loňské finále.

- WTA PREMIER 5 ŘÍM -
(Itálie, antuka, 2.369.000 dolarů)
sobotní výsledky (18. 05. 2013)

Dvouhra - semifinále:
S. Williamsová (1-USA) - Halepová (Rum.) 6-3 6-0
Azarenková (3-Běl.) - Erraniová (7-It.) 6-0 7-5

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

67
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat
Sonja
Ještěže ten 1 game Vika urvala:-D
Mohlo to vypadat jasně 4-0...přitom o každý game se bojuje přes shodu.
Reagovat
kada.tom
je mi Viky skoro až líto :-(
Reagovat
Sonja
No jo, samozřejmě jsem to hned zakřikla- Vika ztratila servis čistou hrou:-D
Reagovat
Sonja
Ále, líto snad ne:-)...jak píšu, ten zápas sice vypadá jednoznačně dle výsledku, ale Vika se v každém gamu (až na ten poslední no:-D) pere...navíc má i celkem štěstí, že Serena tolik netrefuje 1. podání.
Reagovat
smazaný uživatel
Mně je líto Sereny. Tohle ji ani nemůže bavit. Hraje si vlastní ligu a jestli bude zdravá, vyhraje zbylé tři GS.
Reagovat
kada.tom
právě, témšř všechno se hraje přes výhody, ale všechno uhraje Serena ...
Reagovat
Sonja
Co se dá dělat no...se Serenou se nedá, když jí to tam takhle padá. Navíc i spoustu míčků doběhne a vrátí tak, že než to soupeřka zvládne zahrát, Serena už je zpátky v pozici:-D
Reagovat
smazaný uživatel
Tak opět půjdu proti davu a věřím Azarence. Kurz 4.3 si nezaslouží. Serena mě dost zklamala, že s ní Halep dokázala hrát celkem vyrovnaně. Jestli bude mít Vika lepší servis než se Samanthou, tak by to mohlo vyjít.
Reagovat
Sonja
Bylo by super, kdyby Vika vyhrála, alespoň by zas trošku zkorigovala vzájemnou bilanci a jejich další zápasy by byly ještě zajímavější:-)
Ale i když vyhraje Serena, nebudu zklamaná.
Reagovat
dadaft
tak jak jsem si myslel, že budu Řím sledovat, co to půjde, tak nakonec jsem viděl jenom pár zápasů ze začátku...
no ale dneska se teda dívat budu. ))
Reagovat
smazaný uživatel
Já to dnes vidím na tříseťák. Ale jestli bude mít Serena tak otřesné první podání jako včera, tak jí Vika smázne.

Kurz se mi zdá taky přemrštěný a výkony Sereny na turnaji přeceňované. Sice všechny výsledky byly jednoznačné, ale musí se vzít v úvahu, že na cestě do finále porazila jen jednu hráčku z dvacítky. Navíc si na turnaji neodbyla, oproti Vice, žádný těžký zápas, takže ten očekávám právě dnes.
Co jsem viděl Viku na turnaji, tak nehrála špatně. Občasné výpadky v konzistenci tam ještě byly, ale nebylo to vůbec zlé. Navíc má proti Sereně daleko větší páky než Máša. Ona se nebude snažit přehnaně útočit a soupeřku přestřílet. Bude hodně běhat, vracet a čekat na to, co udělá Serena. Navíc už od USO změnila taktiku a stoupá si při returnu daleko blíže, na druhé podání už chodí hodně do kurtu, takže to Sereně přiletí nazpátek daleko rychleji, než je normálně zvyklá.

Jestli chce dnes Serena vyhrát, musí jí chodit kvalitní první podání a být hodně přesná. Jestli si nechá nějak utéct začátek a bude se dlouho rozkoukávat, posadí Viku na koně a ta už to nemusí pustit.
Reagovat
smazaný uživatel
nenechala si utect zacatek, je celkem presna, dobry pohyb, pridame 1. servis a pujde to... :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Tak začátek dnes nakonec utekl mně. Než jsem se dostal k televizi, bylo to už 3:0.:-)
Reagovat
Mayo
tá Serena si ide pre ďalší titul...to je stereotyp...to už keď na antuke je takto skvelá, tak ľutujem ostatné hráčky...toho roku na RG by mohla tiež niečo uhrať
Reagovat
tommr
po dlouhý době opět v akci? Zatím je přihlášená na turnaj ve Strasbourgu kde se má v prvním kole střetnout s Larssonovou. Tak doufám, že tentokrát už jí ten návrat opravdu vyjde ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
Do Prahy byla taky přihlášená... Jak jsem dneska viděl tu středeční diskusi ohledně Sparta Prague Open, tak tam Petra Langrová říkala, že Petra Cetkovská má únavovou zlomeninu, která je opravdu únavná, protože se jí pořád vrací... :(
Reagovat
smazaný uživatel
no jelikož je v main draw, znamená to, že se neodhlásila předčasně. Tudíž si myslím, že pravděpodobnost, že tam bude hrát je celkem vysoká. Uvidíme :)
Reagovat
tommr
neříkala Langrová taky o jakou zlomeninu přesně jde - předpokládám, že je to kotník? Pro Cetkovskou je to každopádně velice nepříjemný i s ohledem na její věk - do konce kariéry jí už moc let nezbývá a takový vleklý zranění by ten konec ještě mohlo uspíšit ...
Reagovat
smazaný uživatel
Jo, měla by to být únavová zlomenina kotníku... Doufám, že se Petra brzy vrátí. Je to sympatická holka, ale bohužel měla v tenise i osobním životě smůlu...
Reagovat
Fandina
monty ... tenis ještě může hrát a osobní život nehodnoť!
Reagovat
smazaný uživatel
Co je to zase za reakci? Já přece nikde nepíšu, že Petra už nikdy nemůže hrát. Myslel jsem to tak, že v minulosti měla v tenise smůlu a narážím hlavně na to, že v juniorkách měla opravdu skvělé výsledky. V ženách se jí bohužel v takové míře nedařilo, i když to je samozřejmě pořád dobrá tenistka... No a co se týče osobního života, tak narážím na její někdejší vztah s tenistou Marcosem Baghdatisem. Ten jí prostě udělal šrám na duši a sama Petra o tom kdysi mluvila v jednom rozhovoru... Takže já nic nehodnotím, pouze mluvím o skutečnostech.
Reagovat
smazaný uživatel
Jsem rád, že Viku dneska nic nezastavilo a po skvělém výkonu postoupila do finále. :) První set měl jednoznačný průběh a nic na tom nezměnila ani dešťová přestávka za stavu 4:0. Druhý set už byl z jiného soudku a hodně to ovlivnil nepotvrzený brejk Viky za stavu 3:1. Sara dotáhla, pak dokonce vedla 5:4 a podávala na zisk 2. setu. Vika ovšem hned získala rebrejk a nakonec to nenechala dojít ani do tie-breaku... Druhý set byl docela náročný, i když Vika hrála pořád skvělý tenis. Sara se ale nikdy nevzdává a dneska to zase potvrdila. Ve druhém setu začala hrát mnohem lépe a nakonec nebyla daleko k tomu, aby si vynutila třetí set... Musím říct, že Sara má opravdu vynikající dropshoty a je asi momentálně nejlepší síťařkou na světě. Vika předvedla skvělé věci, když poměrně velkou část dropshotů dokázala doběhnout a vytěžit z toho fiftýn. Taky jsem rád, že Viku nerozhodilo ani italské publikum, jehož část pískala opravdu kvůli každé blbosti...

Finále proti Sereně bude určitě náročné. Výsledky Sereny v Římě mluví úplně za všechno... Přesto věřím, že nějaká šance pro Viku tam je. No a když se to nepovede, tak vůbec nevadí. Vika hraje teprve druhý turnaj po zranění a finále je rozhodně úspěch. Už v Madridu hrála dobře, ale bohužel tam nešťastně prohrála s Ekaterinou. Teď ovšem ukázala, že má formu a na RG může pomýšlet určitě výš než loni. Jak tady někdo psal o "ústupu" Viky, tak ten se opravdu žádný nekoná... :)
Reagovat
tommr
Azarenková má hlavně kliku, že se jejím konkurentkám moc nedaří (Radwanská a Li Na vypadly v Římě předčasně, Kerberová ani nehrála a o Petře snad ani nemá cenu mluvit) a nikdo jí tak zezadu neohrožuje. Odstoupení Sharapovový jí zase umožnilo udržet kontakt se špičkou. Jak na tom opravdu je uvidíme až v zápase se Serenou ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
Tak spíš konkurentky mají problém, že se jim nedaří, nebo ne? :D Tohle snad není Viky starost, že se někomu jinému nedaří. Každá hráčka musí dělat všechno pro to, aby se dařilo jí a nekoukat na ostatní... Vika v Římě porazila dvě hráčky Top 10, co chceš víc? :)

Jinak to odstoupení Mashy mě samozřejmě moc mrzí, ale nedá se nic dělat... Zápas mezi Vikou a Mashou by byl určitě jedním z vrcholů turnaje.
Reagovat
Nola
Vika vs Serena bude určite zaujímavejšie finále, ako tie posledné čo som mala možnosť sledovať, dnes hrala Vika parádne, Vika dokázala Serenu už poraziť vo finále, o čom sa Marii zatiaľ môže iba snívať... klika, neklika, Vika je útočná hráčka a jej tenis sa mi páči, nech už konečne niekto naruší ten stereotyp
Reagovat
tommr
až Azarenková porazí některou z hráček, který jsem vyjmenoval tak taky uznám, že už má zase dobrou formu. Vítězství nad Stosurovou a Erraniovou bych nijak nepřecenoval - to nejsou hráčky, který by byly nějakým měřítkem kvality ... :)
Reagovat
tommr
já bych samozřejmě taky uvítal kdyby finále nebylo úplně jednostranná záležitost a Azarenková Serenu aspon trochu potrápila. Jen jsem reagoval na montyho kategorický tvrzení, že se žádnej ústup Azarenkový nekoná - zatím to ještě nemá podložený žádnejma výsledkama ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
Sakra, ty jsi náročný... :D
Reagovat
tommr
u Azarenkový jako ještě nedávný světový jedničky je snad určitá náročnost na místě, nemyslíš? Až budu hodnotit formu třeba takový Wozniacký nebo Ivanovicový tak takhle náročnej asi nebudu ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
Ono taky záleží na tom, co si kdo představí pod slovem "ústup". Já si tedy představím všechno možné, ale rozhodně ne 3. místo...

To je od tebe hezké, že na Caro a Anu nejsi tak náročný... Ani na Petru nejsi? :D
Reagovat
tommr
u Petry jsem byl bohužel nucenej slevit z nároků už před nějakým časem. U ní ted beru jako úspěch výhru prakticky nad kýmkoli ... :)
Reagovat
pepin
Tak především gratulace a konstatování, že Serena také není typická antukářka jako Petra, ale podstatný rozdíl tu je. Správně zde někdo napsal, že za jasného vedení zkazí balonek a nejraději by si nafackovala. Jaký to rozdíl.
Reagovat
smazaný uživatel
No z 5-3 na 5-6 zaber
Reagovat
smazaný uživatel
joo Vikáá :) Errani to teda nepřeju, dvě semi na veklých turnajích jí musí stačit...a bude 5, to jí taky stačí ! je mi dost nesypatická, nechápu, co dělá (spíš bude) na 5.místě....
Reagovat
PetaM
Tak to jsme na tom stejně. Absolutně nemá na ty 3 hráčky za ní a nemá ani na ty 4 hráčky před ní :D :D I když Aga a Sara jsou stejné pinkálistky, ale Aga je prostě strašně sympatická :D Za to Sara teda vůbec ... :D 5. místo podle bodů jí náleží, ale prostě tam nepatří ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
jo Aga je mi taky sympatická, nehejká u toho tak a prostě je taková veselá ;)
uvidíme, kde bude Sara po Paříži... Li se před ní asi určitě vrátí, obhajuje jenom osmifinále.
Reagovat
Sonja
No tak ať ty hráčky pod ní zaberou a vystrnadí ji. Do té doby si ten 5. flek zaslouží víc než ony:-)
Sara mi přijde jako takový Ferrer v sukni:-))
Reagovat
smazaný uživatel
Souhlasím s tebou. Nejsem fanouškem Sary, ale musím se jí zastat. Není důležité, která hráčka je lepší "na papíře", ale kdo má výsledky na kurtu... Sara v poslední době úplně minimálně prohrává se slabšími soupeřkami. To se o dalších hráčkách z druhé poloviny Top 10 rozhodně říct nedá. Sara je navíc neskutečná bojovnice a vždycky nechá na kurtu duši.
Reagovat
smazaný uživatel
Tedy monty, sleduji jak se vyvíjíš pozitivně k objektivnímu pohledu na sport. Když jsem před rokem, kdy jsem předvídal velký růst Sary hovořil o tom, že je jí nutné dát respekt a uznání za to, že ve vztahu k jejím genetickým dispozicím je to u ní něco úžasného, bylo ticho. Teď tě slyším jako jiného montyho, který začíná být asi tím pravým hodnotitelem a diskutérem. Líbí se mi, že jsi se dopracoval chválit i ty, které nejsou ve tvé "stáji".
Reagovat
smazaný uživatel
Tak tady jde hlavně o to, že respektuju žebříček a v tomto ohledu bych se zastával kohokoliv... Vím, žes tady Saru chválil. Já na začátku roku trochu pochyboval, jestli svou pozici dokáže udržet, ale teď už je jasné, že na to má. Ale jinak jsem proti Saře nikdy nic neměl. Už po finále loňského RG s Mashou jsem ocenil i její výkon... Jak říkám, je to srdcařka a celkem sympaťačka. Rozhodně mi je sympatičtější než třeba Francesca. Ale nejradši bych z Italek viděl v popředí Camilu Giorgi. :)
Reagovat
smazaný uživatel
"Není důležité, která hráčka je lepší "na papíře", ale kdo má výsledky na kurtu..."

Monty, nemohu věřit vlastním očím, že toto čtu zrovna od tebe.:-O To píšeš ty, který ses vždy tak vehementně zastávala Caro, když ji lidé kritizovali, že není správná jednička?:) Ty, který jsi tady loni obhajoval Viku, že je jako světová jednička nejlepší na světě, i když hrála většinu sezóny druhé či třetí housle?:) No toto....To si budu muset někam poznamenat, abych měl pak po ruce důkazní materiál.:DDD

Jinak souhlas se Sonjou. Sara si to 5. místo v žebříku naprosto zaslouží. Je daleko konzistentnější než hráčky za ní. Každý je tam, co si uhraje. A mně je třeba moc sympatická právě tou zarputilostí a bojovností - ta nevypustí nic a nechá na kurtu duši. Škoda, že se jí to dnes nepodařilo dotáhnout do třetího setu.
Reagovat
smazaný uživatel
No moment, ty mě asi špatně chápeš... Ano, jde o výsledky na kurtu. A co odráží výsledky na kurtu? Žebříček. Proto je Sara v žebříčku na 5. místě, které si zaslouží. Stejně jako si každá jiná hráčka zaslouží své umístění. Stejně jako Caro byla zaslouženě jedničkou. Stejně jako Vika byla zaslouženě jedničkou (druhé či třetí housle, co je to za blábol? :D) a z mého pohledu byla nejlepší na světě, protože světová jednička je pro mě vždy nejlepší na světě a vůbec nezáleží na jménu. Teď je nejlepší na světě Serena.

Takže jde o výsledky na kurtu a ne třeba o to, že např. Petra (teď si koleduju :D) má lepší vzájemnou bilanci se Sarou a tudíž je lepší. Ne, lepší je momentálně Sara, protože je v žebříčku nad Petrou. Proč? Protože má za poslední rok lepší výsledky. Toť vše. :)
Reagovat
smazaný uživatel
Tu větu, kterou jsem vypíchl, jsem nevytrhl z kontextu ani špatně nepochopil. Doslovně jsi napsal: "Není důležité, která hráčka je lepší "na papíře", ale kdo má výsledky na kurtu..." To je naprosto logické k pochopení. Takže ses buď upsal, a nebo to teď okecáváš.:DDD Protože když jsem ti přesně toto psal v průběhu TM, tak jsi zastával jiný názor.

Blábol o houslích - Vika hrála ty první v první čtvrtině minulého roku.:)) Potom je převzala Máša a pak Serena....A napsal jsem to proto, protože se tvá vyjádření z minulého roku neslučovala s tím, cos odepsal Sonje.:))
Reagovat
smazaný uživatel
A Caro byla jedničkou, protože tam prostě někdo být musel.;-)
Reagovat
smazaný uživatel
Prosím tě, ty mi vidíš do hlavy? :D Myslel jsem to úplně jinak, než jsi to pochopil... Když už jsem nakousnul to srovnávání Petry a Sary, tak ti to ještě vysvětlím. Petra je "papirově" lepší, protože má víc talentu, lepší fyzické parametry, rychlejší podání atd. Jenže na kurtu je momentálně lepší Sara, protože má prostě lepší výsledky, což se odráží v žebříčku... Takže o to mi jde. Nejde mi o vzájemnou bilanci, počet grandslamů nebo právě tu "papírovou" kvalitu. Jako hlavní kritérium kvality by se měla brát dlouhodobá výkonnost. A znovu se ptám: Co odráží dlouhodobou výkonnost? Žebříček.

Jinak nic ve zlém, ale kolikáté housle hrála v první polovině loňského roku Serena? A kolikáté housle hrála na RG? Ve druhé polovině roku sice vyhrála prakticky všechno, ale na jedničku jí to stačit nemohlo. Vika měla nejlepší a nejstabilnější výsledky po dobu CELÉHO roku. Proto byla zaslouženou jedničkou a pro mě nejlepší hráčkou na světě... Můžeš mít sice jiný názor, ale moje kritéria jsou jasná. :) Teď zase nemám problém uznat, že momentálně je nejlepší na světě Serena.
Reagovat
smazaný uživatel
"A Caro byla jedničkou, protože tam prostě někdo být musel.;-)"

Hm, jasně... Tituly a body za ni získal jako kdo? :D
Reagovat
smazaný uživatel
Nemusíš mi to vůbec vysvětlovat. Já chápu, jak to myslíš, a vím, jaké názory tu zastáváš. Ale uznej, právě proto, že ti nevidím do hlavy, tak jsem si tvou větu vyložil doslovně tak, jak byla napsaná. Nemusíš mi popisovat už to další.:)) Já zareagoval záměrně, protože na téměř totožnou větu jsi mi na konci roku odepisoval....

Kolikáté housle hrála Serena - na AO hrála housle 16. V Miami, Charlestonu a Madridu zhruba 3. a na RG 128.:D Od Wimbledonu hrála housle první.

A to je právě ten rozpor, já nikdy neuznám názor, že je pokaždé nejlepší hráčkou či hráčem na světě ten, kdo obývá aktuálně 1. místo žebříčku.:))
Žebříček je pouze pomocný ukazatel. Když prohraje Serena v 1. kole RG a pak W., tak nebude nejlepší hráčkou na světě, ani kdyby si udržela trůn....Žebříček je setrvačný a někdy vůbec neodpovídá skutečnosti. Kim byla lepší hráčkou než Caro, když vyhrála USO i TM, to je fakt. A druhý je ten, že v systému započítávání bodů do žebříčku byla lepší Caro.:)) To jsou dvě naprosto odlišné věci a já je neslučuji. Ty dáváš rovnítko mezi světovou jedničkou a nejlepším hráčem, já ne.
Reagovat
smazaný uživatel
Ano, Caro byla jedničkou, protože tam někdo být musel. To jí vůbec neupírám. Naopak, žebříček respektuji. Byla tam zaslouženě, protože byla v součtu bodů nejlepší. Ale nebyla lepší hráčkou než např. již zmíněná Kim....
Reagovat
smazaný uživatel
No prostě rozdíl je v tom, že oba chápeme pod slovním spojením "papírová kvalita" něco jiného. Ty máš na mysli žebříček, já tedy rozhodně ne. Žebříček je z mého pohledu naprosto objektivní. Ty body se nezapočítávají jen tak pro srandu králíkům. :) Kdyby se dělal žebříček podle počtu vyhraných grandslamů nebo nějaké tabulky vzájemných zápasů, tak prosím. Ale on se podle toho nedělá a to je z mého pohledu dobře. Musí se brát ohled na všechny turnaje v roce, ne jenom na vybraných pár... Ale to se zase dostáváme k tomu, co říkal Lendl (s čímž nesouhlasím) a o tom už jsme se přece bavili. :)

Co se týče Caro a Kim, tak jsme zase u té vzájemné bilance. Caro proti Kim třeba neuměla zahrát, ale v celkovém součtu měla v té době lepší výsledky než ona. Navíc Kim třeba nehrála úplně pravidelně a soustředila se hlavně na grandslamy. To ale potom nemůže pomýšlet na pozici jedničky... Dřív byla Caro kritizovaná za to, že sbírá body na "malých" turnajích. Já jsem s oblibou říkal: Tenistka je od toho, aby hrála. :) Navíc ta kritika byla úplně nesmyslná, protože z těch "malých" turnajů (International apod.) se může do žebříčku započítávat jenom určitá část bodů. Prostě existuje nějaké omezení, na kolika takových turnajích může hráčka v jednom roce startovat... Caro byla jedničkou hlavně proto, že vyhrála Peking, Dubaj, Indian Wells, byla ve finále TM, finále Dauhá, semifinále USO a semifinále AO. V té době prostě nebyl nikdo lepší, tzn. nikdo neměl v součtu lepší výsledky, aby mohl Caro předstihnout v žebříčku.
Reagovat
smazaný uživatel
PetaM psal o žebříčku, Sonja psala o žebříčku, tys tu větu psal v diskuzi o žebříčku. Tak se nesmíš divit, že jsem ji pochopil tak, jak jsem ji pochopil.
Nikde nebyla řeč o talentu, vzájemných bilancích, předpokladech atd....Byla řeč o 5. místu žebříčku....

Jinak jas, tvé názory znám, ty znáš zase ty mé - neshodneme se, takže nemá cenu se v tom babrat.:))
Reagovat
smazaný uživatel
Hlavně my se neshodneme na pojmech. Já nikde nepsal o tom, že by měla v té době být Kim jednička v žebříčku. Ale byla tou dobou nejlepší tenistkou světa.

O Lendlovi se s tebou bavil janekda, ne já....Ale já s tím souhlasím. A stejně si myslím, že všechny ty turnaje okolo GS jsou jen přípravou na ně.;))
Reagovat
smazaný uživatel
No jo, ale rozdíl je v tom, že PetaM Saru shazoval a Sonja se jí zastávala. Já jsem se jí taky zastal, za což mě pochválil Lajk a na to jsem mu odpověděl, že především respektuju žebříček a v tomto ohledu bych se zastával kohokoliv... :)

No prostě rytíř zůstává pevný jako skála. :D Máš pravdu, že se v některých věcech neshodneme a taky nemám zájem se nějak dohadovat... Už jenom proto, že jsi mi jako diskutér sympatický. :)
Reagovat
smazaný uživatel
Vím, že ses Sary zastával, o tom ale nebyla přece řeč. A neboj, četl jsem i pochvalu od Lajka a to, cos mu odpovídal.:)
Já ale reagoval na větu ze tvé první reakce na Sonju v tomto vlákně. A tam to prostě vyznělo všelijak, to nemůžeš popřít, i když se o to snažíš.;) Reakci Lajka i tvou následnou odpověď jsem si přečetl až v době, co jsem dosmolil svůj příspěvek....

Jinak mi bylo hned jasné, že si budeš vést svou...., ale musel jsem se pustit do výměny, jinak to nešlo.:)
Nicméně jsem s klidem přiznal, že Serena hrála 128. housle, ale koukám, že ty ses čertil už při tom, že Vika hrála 3.:D Nj, rytíř monty a jeho Dulcinea tým.:))
Reagovat
smazaný uživatel
Jak to pro tebe vyznělo je jedna věc, ale důležité je, jak jsem to myslel. :)

Ano, rytíř Monty má stále velkou chuť chránit své krásky. :) Teď už je jich oficiálně pět, když jsem Katku viděl ve středu naživo. Je to nejhezčí mládě mezi tenistkami. :)
Reagovat
Sonja
Reagovat
freeteepek
Kolik dnes Vika udělala zbytečných chyb? Podle jich bylo vážně málo. Proti Sáře předvedla trpělivost, ale s potřebnou razancí. Ve druhém setu už už se zdálo, že nechá se nadechnout, ale pak jí znovu potopila:-) Dá se říct, že jednu z nejlepších antukářek současnosti, obvykle nechybující Saru Erraniovou přehrála jednoznačně. Diktovala tempo hry od základní čáry dlouhými topspinovými údery, no pomalu jako Nadal:-)
Reagovat
freeteepek
O tom, jak byla Sara bezmocná, svědčí i fakt, že se nezmohla ani na svoje oblíbené kraťasy. A když už to ze zoufalství zkusila po té, co asi 10x přeletěl míček přes síť, neodpinkla na polovinu soupeřky. To se Saře nestává často:-)
Reagovat
Sonja
Serena-Vika, super:-))
Reagovat
VlS
tak tak. Já jsem viděl posledních 5 games, to se Sára ve druhým tak zvedla, nebo Vika s výkonem spadla?
Reagovat
Sonja
Obojí;-)...Vika ve 2. setu nakupila hodně zbytečných chyb a Sara se chytla a začala být i agresivní, víc dominovat výměnám. Hodně mne překvapila:-))
Tady jsou statistiky:
http://q3.cz/images/17Vika_Sara.jpg
Myslím, že na Sařiny poměry, je 18 winnerů pořádné číslo:-D
Reagovat
Sonja
ups, mám tam o čárku víc v poslední větě
Reagovat
freeteepek
Co zase blbne Slovak Šport, že místo zápasu Vika-Sara dávají nějaké vycpávky:-(((
Reagovat
Sonja
No...a teď v Římě začalo pršet.
Reagovat
tommr
to toho ženský moc neodehrály. Ale i z toho mála co bylo vidět se zdá, že i druhý semifinále bude mít zcela jednoznačnej průběh ... :)
Reagovat
Sonja
Jj, Saře už zazpíval kanárek...
Reagovat
tommr
dneska v semifinále porazila houževnatou obranářku Cepelovou. V prvním setu Lucka jasně dominovala a nadělila soupeřce kanára. Ve druhým setu to zpočátku vypadalo podobně a Lucka už vedla 3:0. Pak ale zkazila nalitej volej u sítě, znervózněla a soupeřka se naopak chytla a začala vracet i nemožný. Nakonec to ale Lucka přece jen dotáhla a vyhrála ve dvou setech ... :)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist