Serena byla zvolena Hráčkou měsíce července

9. 8. 2014, 17:45
Aktuality 17
Hráčkou měsíce července byla vyhlášena světová jednička Serena Williamsová, kterou fanoušci i WTA ocenili za triumf na turnaji ve Stanfordu. Vycházející hvězdou byla zvolena Simona Halepová. vybrali zásluhou triumfu ve Stanfordu. Druhá skončila vítězka z Bukurešti Simona Halepová a třetí šampionka z Istanbulu Caroline Wozniacká.
Profily hráčů
Serena Williamsová

Serena Williamsová hrála v červenci pouze jeden turnaj, když se poprvé od nečekané porážky ve 3. kole Wimbledonu představila na domácí půdě ve Stanfordu. Dvaatřicetiletá Američanka v Kalifornii porazila Plíškovou, Ivanovičovou, Petkovicovou a Kerberovou a připsala si svůj celkově 61. titul.

"Cítím se skvěle. Tento turnaj má u mě vždycky speciální místo," řekla minulou neděli po finálové výhře Williamsová, jež v pondělí stanula jubilejní 200. týden v čele žebříčku WTA.

Za červenec byla Serena oceněna i fanoušky, kteří ji zvolili vítězkou ankety o Hráčku měsíce. Američanka dostala 49 % hlasů, druhá skončila Halepová (41 %) a pouze každý desátý fanošuek hlasoval pro vítězku z Istanbulu Dánku Caroline Wozniackou.

Serena v anketě zvítězila podruhé poté, co byla v březnu oceněna za triumf v Miami. Minulý měsíc se Hráčkou měsíce stala wimbledonská vítězka Petra Kvitová, byť se finále hrálo až 5. července. WTA totiž hodnotí za ty turnaje, které v daný měsíc začínají a nebere se ohled na to, že se finále koná až v následujícím měsíci.

Simona Halepová byla zvolena alespoň Vycházející hvězdou měsíce. Dvaadvacetiletá Rumunka, jež se po semifinále Wimbledonu představila zatím jen na domácí antuce v Bukurešti, kde triumfovala, dostala 82 % hlasů. Za ní tak zůstaly s propastným rozdílem vítězka z března Ukrajinka Jelina Svitolinová a Japonka Kurumi Naraová, jež anketu vyhrála v únoru.

Halepová se v pondělním vydání žebříčku WTA stane historicky první světovou dvojkousvé země.

Výsledky anket v roce 2014:
Hráčka měsíce měsíc Vycházející hvězda měsíce
Serena Williamsová (USA) červenec Simona Halepová (Rum.)
Petra Kvitová (ČR) červen Eugenie Bouchardová (Kan.)
Maria Šarapovová (Rus.) květen Eugenie Bouchardová (Kan.)
Maria Šarapovová (Rus.) duben Donna Vekičová (Chorv.)
Serena Williamsová (USA) březen Jelina Svitolinová (Ukr.)
Venus Williamsová (USA)
únor Kurumi Naraová (Jap.)
Na Li (Čína)
leden Eugenie Bouchardová (Kan.)
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

17
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat
smazaný uživatel
Serena v červenci vyhrála 1 zápas (nad Karolínou Plíškovou) a je hráčkou měsíce :-) Ale je pravda, že její "viróza" ve čtyřhře je hodně populární, takže možná získala body díky představení v deblu...
Simona - vycházející hvězda? Vždyť je na 2. místě žebříčku!? Simona září už rok - tak ať jí forma vydrží.
Reagovat
Fandina
Nahoře v článku je ro rozepsáno. Bere se v úvahu, ve kterém měsíci turnaj začíná. Například Petra byla hráčkou června i když se finále hrálo až 5. července.
Reagovat
smazaný uživatel
Slovak Sport 1 se s mnohem lepším pokrytím vrací do DVB-T. Tentokrát do regionální sítě 8, která aktuálně má 14 vysílačů nižšího až velmi malého výkonu, od 10 do 0,2 kW ERP. Jde o tyto vysílače a kanály (písmeno za číslem je polarizace - H vodorovně, V svisle):

Brno (Barvičova) 25 V, Hoděšovice 57 H, Jihlava (Rudný) 52 H, Karlovy Vary 51 V, Kleť 50 H, Liberec (Východní) 51 H, Mikulov (Děvín) 51 H, Olomouc (Radíkov) 52 H, Ostrava (Hošťálkovice) 50 H, Pardubice (K Polabinám) 46 H, Plzeň (Krkavec) 47 H, Praha (Žižkov) 51 V, Ústí n.Labem (Klíše) 51 H, Zlín (Tlustá hora) 58 H

U vysílačů v dobrých lokalitách nebo v případě vysílačů s vysokým stožárem a vhodným terénním profilem je reálný dosah přes 50 kilometrů. Jde především o jihočeskou Kleť, pražský Žižkov, Hošťálkovice v Ostravě a Mikulov. Podmínkou pro příjem z velké vzdálenosti je venkovní výkonná anténa pro UHF pásmo. Plastové předražené pseudoantény s vestavěným zesilovačem můžou fungovat jen v místech se silnějším signálem!
Na opačné straně jsou městské vysílače s nízko umístěnými anténami, které pokryjí jen samotné město a pár sousedních obcí: Liberec, Ústí n.Labem, Karlovy Vary, Pardubice a brněnská Barvičova.
Reagovat
slacker
Zizkov neni zadne orezavatko, tak co to melou za blbosti o nizsim az velmi slabem vykonu.
Reagovat
George_Renel
Venuše, právě potvrdila proč měla být v minulém měsíci Petra hráčkou měsíce.
Reagovat
Mayo
o čom ?
Reagovat
Fandina
Zápas Petry s Venus ve Wimbledonu byl neuvěřitelně kvalitní a pro Petru coby vítězku Wimbledonu ten nejtěžší. Venus jede.
Reagovat
slacker
Zapas byl kvalitni alde tvuj koment jako vzdy slaby.
Reagovat
smazaný uživatel
jo zápas to byl úžasnej koukal sem na něj asi 10x byl to Epic match a Venus tam ukázala že je hodně silná a že umí porážet hráčky TOP 10 ale na Petru neměla a ted ukázala že má na TOP 10 a já jí to přeji protože hraje hodně kvalitní tenis
Reagovat
Mayo
Venus do toho
Reagovat
kada.tom
Serena 1. set opět ubojovala. Zatím zápas poměrně pěkný, obě hrají velmi agresivně. Serena vlastně zase pěkně otočila vývoj setu :-)
Reagovat
George_Renel
To má asi za to vystoupení v deblu. To fakt pobavilo. :-b
V červenci, ať se to někomu líbí nebo ne, neměla Petra konkurenci.
Reagovat
smazaný uživatel
Jo ta viróza je prevít. Zeman má co vyprávět :-D
Reagovat
slacker
Hrackou musi byt jednoznacne vitezka Wimbledonu v nejkratsim finale za 30 let. Zkorumpovane a skandalni vyhlasit nekoho jineho :-))
Reagovat
smazaný uživatel
Petra byla hráčkou června, protože Wimbledon začal v červnu. Takhle to napsali na Twitteru WTA, když je jich někdo ptal, proč Petra není nominovaná. :)
Reagovat
slacker
Tak hrackou za Cerven byla za zapas s Venus :-) Ignorovat cervencove zapasy s tim ze turnaj zacal v Cervnu je jak rikam skandalni a ucelove.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist