Serena a Šarapovová jsou v semifinále, Azarenková odvracela mečboly

24. 10. 2012, 22:36
Aktuality 24
TURNAJ MISTRYŇ - Serena Williamsová a Maria Šarapovová vyhrály na Turnaji mistryň v Istanbulu i své druhé utkání a zajistily si již postup do semifinále. Dva mečboly musela ve svém úvodním vystoupení odvracet světová jednička Viktoria Azarenková.
Serena Williamsová

Na favorizované Sereně Williamsové jako by se stále projevovalo, že od triumfu na US Open na začátku září nehrála. Proti Na Li, se kterou má po dnešku výrazně aktivní bilanci 6-1 na zápasy, ztrácela nezvykle často podání a první sadu ovládla až v tie-breaku.

I ve druhém setu vítězka letošního Wimbledonu a olympijských her nedokázala nejprve potvrdit při svém podání vedení 2-0. Nakonec však sadu zvládla za 54 minut, když po dvou nevyužitých mečbolech při servisu soupeřky předvedla při vlastním podání čistou hru.

Williamsová předvedla šest dvojchyb a vyhrála jen 51 procent míčků po svém prvním podání. "Při servisu jsem se nemohla trefit. Pokaždé když jsem nezahrála aut, byla jsem tím překvapená. Ale z dnešního zápasu si můžu odnést právě to, že jsem schopná vyhrát i se servisem, který je proti mému obvyklému nulový," řekla Serena, jež si jako první zajistila postup do semifinále. 

Blízko překvapení a návratu zpět do hry o semifiále byla Angelique Kerberová, Němka však nevyužila dva mečboly proti světové jedničce Viktorii Azarenkové z Běloruska a prohrála 7-6 6-7 4-6.

Loňská finalistka Azarenková prohrála vyrovnaný první set plný povedených výměn až v tie-breaku 11-13, přestože ve zkrácené hře vedla již 6-2. V druhé sadě ale další zaváhání nedopustila a při svém podání odvrátila dva mečboly soupeřky, aby pak další tie-break ovládla.

Po bezmála 140 minutách tak obě hráčky nastoupily do třetí sady, kterou Běloruska zvládla v poměru 6-4. "Musela jsem dnes předvést to nejlepší, co umím. Jsou tady samé výborné hráčky a Angelique hrála opravdu skvěle. Při prvním tie-breaku předvedla několik skvělých úderů a já naopak chybovala," řekla Azarenková EuroSportu.

Tříhodinové drama se odehrálo také v duelu Marie Šarapovové a Angieszky Radwaňské. Polská přemožitelka Petry Kvitové z prvního duelu předváděla trpělivý tenis a za stavu 7-5 a 4-2 byla blízko druhé výhře. Ruska si ale ztracené podání vzala zpět a ve zbytku zápasu byly její tvrdé údery účinnější než soupeřčina precizní obrana. Šarapovová nakonec zvítězila 5-7 7-5 7-5 a zajistila si postup ze skupiny. 

"Bylo to velmi fyzicky náročné utkání, skóre se hodně přelévalo. Jsem ráda, že jsem to zvládla a teď chci vyhrát skupinu," řekla po více než tříhodinovém boji Šarapovová.

- TURNAJ MISTRYŇ 2012 -
(Istanbul / Turecko, tv. povrch / hala, 4.950.000 dolarů)
středeční výsledky (24. 10. 2012)

Červená skupina:
S. Williamsová (3-USA) - Na Li (8-Čína) 7-6(2) 6-3
Azarenková (1-Běl.) - Kerberová (5-Něm.) 6-7(11) 7-6(2) 6-4

Tabulka:

1. S. Williamsová 2 2 0 4:0 2
2. Azarenková 1 1 0 2:1 1
3. Li Na 1 0 1 0:2 0
4. Kerberová 2 0 2 1:4 0


Bílá skupina:
Šarapovová (2-Rus.) - A. Radwaňská (4-Pol.) 5-7 7-5 7-5

Tabulka:
1. Šarapovová 2 2 0 4:1 2
2. Radwaňská 2 1 1 3:2 1
3. Stosurová 0 0 0 0:0 0
4. Erraniová 1 0 1 0:2 0
Kvitová 1 0 1 0:2 0

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

24
Přidat komentář
smazaný uživatel
Viktorka je prý true queen of tennis :-))))) Adámku, prober se!
Proč tedy se Serenou prohrává? Většinou ta tvoje kulhající královna od ní dostane nakládačku a na US Open zase nebyla schopna dotáhnout do konce vedení 5-3 v posledním setu.

Nejlepší tenistkou roku by měla být vyhlášena Serena, má dva grandslamy a OH. To už siréna nemůže dohnat ani titulem z TM.
Reagovat
Heather_Fedex
vyjimecne s tebou souhlasim. taky pevne doufam, ze wta bude mit rozum a za hracku roku zvoli serenu. i kdyz pri nich nikdo nevi. treba v roce 2010 vyhrala serena 2 gs tituly, pres to byla hrackou roku clijsters. a to jenom proto, ze se serena po wimbledonu zranila a nemohla dal v sezone pokracovat
Reagovat
smazaný uživatel
Včera to byl dlouhý tenisový den, ale nakonec jsem byl spokojený. :) Vika a Masha ukázaly, že jsou obrovské bojovnice a to je důvod, proč jsou teď tak vysoko.

Vika - Angie: Jak už jsem napsal vedle, ještě pár takových zápasů a je po mně! :D Byl jsem hodně nervózní, protože jsem si uvědomoval, že kdyby Vika prohrála, tak nejspíš bude muset porazit Serenu... První brejk zápasu získala Angie ve třetím gemu 1. setu. Vika jí ho víceméně darovala, protože v tom gemu udělala dvě dvojchyby a dvě nevynucené chyby. Tu ztrátu ale Vika brzy smazala, když srovnala na 3:3. Pak si až do tie-breaku obě hráčky držely podání a co je zajímavé, do konce prvního setu už nepřišel žádný brejkbol. Je ale pravda, že Vika měla už za stavu 6:5 hodně slušnou šanci, aby ten první set získala. Vedla 30-15, jenže pak Angie pomohlo prasátko a následně Vika zkazila celkem jednoduchý volej. Šlo se do tie-breaku, který měla Vika skvěle rozehraný. Vedla 6-2, měla čtyři setboly a vůbec jsem nepochyboval o tom, že první sadu získá. Jenže Angelique skvělou hrou odvrátila tři setboly a při tom čtvrtém udělala Vika hodně zbytečnou chybu (jak sama říkala po zápase - "stupid mistakes"), když měla velmi dobře rozehranou výměnu, ale pak se asi na poslední chvíli rozmyslela, že bude zkracovat hru a podle toho to taky dopadlo. Stav byl 6-6, čtyři setboly byly pryč a já jsem začínal tušit, že to nedopadne dobře. Dramatický tie-break pokračoval. Následovaly dva nevyužité setboly pro Angie, pátý nevyužitý setbol pro Viku a další dva nevyužité setboly na straně Angelique. Za stavu 12-11 měla Angie svůj pátý setbol a ten už využila. Musím přiznat, že jsem byl hodně naštvaný a některé moje výrazy se tady nedají publikovat. :D
Reagovat
smazaný uživatel
Viděl jsem, že strašně chce, ale chvílemi to byla taková beznaděj, protože Angie hrála fakt výborně. Zaprvé všechno doběhla, zadruhé z toho ještě dokázala zahrát winnery a zatřetí si v krizových momentech (např. proti brejkbolům) dokázala pomoct servisem... Každopádně od té chvíle, co Vika mrskla raketou, se to pro ni začalo vyvíjet lépe. Hned v tom prvním gemu vzala soupeřce podání, když využila třetí brejkbol. Ten náskok jednoho brejku si Vika držela až do osmého gemu. Tam jí Angie brejkla čistou hrou, srovnala na 4:4 a byli jsme tam, kde jsme byli předtím. Za chvíli to bylo ještě horší. Angie v následujícím gemu odvrátila čtyři brejkboly a Vika musela podávat na udržení v zápase. Za stavu 4:5 prohrávala 15-40 a vypadalo to špatně. Angelique měla dva mečboly, ale jak já často říkám: Mít mečboly za tohoto stavu a ještě k tomu při podání soupeřky je hodně zrádné. Pořád jsem věřil, že Vika ten zápas prostě nemůže prohrát a že aspoň ten set musí nějak urvat. A to se taky stalo. Vika v rozhodující chvíli zabrala, vyhrála čtyři míčky v řadě a srovnala na 5:5. V následujících dvou gemech si holky podržely podání, a tak byl na řadě druhý tie-break tohoto zápasu. Vika znovu vedla 6-2, ale tentokrát jí to vyšlo. Využila hned svůj první setbol a vynutila si třetí set...
Reagovat
smazaný uživatel
* Tohle ještě patří za můj první příspěvek...

Stejně tak byla určitě naštvaná Vika a přeteklo to u ní hned v prvním gemu druhého setu, když třískla (lepší výraz mě nenapadá) raketou. Abych nezůstal pozadu, tak jsem u televize mrsknul papírem, co jsem měl zrovna po ruce. :D Prostě mě mrzelo a štvalo, že to Vice nejde.
Reagovat
smazaný uživatel
V něm to vypadalo, že Vika má psychickou výhodu i více sil a že už to zvládne. Nasvědčovala tomu čistá hra při podání v prvním gemu a následný brejk na 2:0. Jenže Angelique se nevzdávala. Okamžitě získala rebrejk a následně vyrovnala na 2:2. Další důležitý moment přišel za stavu 4:3, kdy Vika využila svůj třetí brejkbol a zdálo se, že už to při vlastním podání dotáhne. Angelique se ale zase povedl rebrejk. Naštěstí se ovšem potvrdilo, že ukončit zápas na příjmu je někdy jednodušší než při vlastním servisu. Vika se při podání soupeřky dostala do vedení 40-15 a hned svůj první mečbol využila. Bezprostředně po zápase byla asi ve velkém transu, což bylo vidět z její typicky divoké radosti. :D
No, jsem strašně rád, že to Vika zvládla. :) Angelique byla opravdu velmi těžkou soupeřkou a Vika měla namále. Naštěstí Vika zabojovala a zvládla to. Angie ji opravdu donutila, aby ze sebe vydala maximální výkon. Když jsem Viku viděl třískat raketou, tak jsem si vzpomněl na TM 2009. Už tehdy hrála dobře, ale jsem si skoro jistý, že před třemi lety by takový zápas nevyhrála. No jo, jenže teď už je to trochu jiná Vika. Jenom doufám, že ji v konečném účtování nebude mrzet ten prohraný set proti Angelique... Teď už je Vika určitě natěšená na zápas proti Sereně. Bude to utkání proti nejtěžší možné soupeřce, ale věřím, že jestli Vika zopakuje výkon z finále US Open, tak bude mít šanci. Bylo by dobré, kdyby vyhrála aspoň jeden set a nejlepší by bylo samozřejmě vyhrát celý zápas. Taky doufám, že Vika po tom včerejším vyčerpávajícím boji dobře zregenerovala... Takže Vičko, díky za včerejšek a hodně štěstí proti Sereně! :)
Reagovat
smazaný uživatel
Masha - Aga: Jako by toho nebylo málo, čekal mě včera (a taky už dneska nad ránem) ještě další zápas, který trval více než tři hodiny. Další obrovský boj a další úspěšný obrat, který se povedl mojí oblíbené tenistce. :)
V prvním setu se hodně dlouho čekalo na brejk, který vlastně přišel až v tom posledním gemu. Masha hned ve druhé hře odvracela dva brejkboly a sama neměla v prvním setu žádnou brejkovou možnost. Moc jich neměla ani Aga. Obě hráčky si držely podání. Aga hrála velmi spolehlivě a Masha se na servisu taky postupně rozjela. Když už se zdálo, že první set půjde do tie-breaku, tak Masha za stavu 5:6 bohužel zaváhala. Při vlastním podání vedla 40-15, ale Aga získala čtyři míčky v řadě a tím pádem i první set. Pak si Masha zavolala Hogstedta a jak ona obvykle nechává mluvit jenom trenéra, tak tentokrát mluvila i Masha a byla vůči sobě hodně sebekritická... Věřil jsem, že ji ta rozmluva s trenérem (Hogstedt je skvělý motivátor) nakopne. Vypadalo to, že tomu tak skutečně bude. Hned v prvním gemu druhého setu získala Masha brejk. Ten gem byl hodně zdlouhavý a Masha využila svůj šestý brejkbol. Využívání brejkbolů byl včera u Mashy celkově trochu problém. Přesto se Mashe povedlo získat brejk hned na začátku druhého setu, ale Aga na něj ihned odpověděla rebrejkem. Situace začala být hodně nepříznivá za stavu 2:4 po dalším brejku Agy. Ale Masha se dokázala zkoncentrovat a povedl se jí rebrejk čistou hrou. Následně Masha vyrovnala na 4:4 a pak znovu sebrala Agnieszce podání a za stavu 5:4 podávala na zisk druhé sady. Bohužel to dopadlo tak, že si Masha prohrála svůj servis čistou hrou. Vzápětí bylo ale opět veseleji, když Masha opět uzmula brejk, vedla 6:5 a podruhé podávala na vítězství ve druhém setu. Druhý pokus se už povedl, Masha získala druhou sadu poměrem 7:5 a rozhodnout se muselo ve třetí...
Reagovat
smazaný uživatel
Byl to zase velký boj. Za stavu 2:2 získala Masha první brejk v tomto setu, ale vzápětí ho opět nedokázala potvrdit. V sedmém gemu pak Masha nevyužila jeden brejkbol. Třetí set došel (jako oba předchozí) do stavu 5:5 a tam nastal klíčový moment celého zápasu. Masha získala brejk na 6:5 a byla ve stejné situaci jako ve druhém setu. Tentokrát už ale podávala na vítězství v celém zápase. To se jí povedlo náramně, když využila hned první mečbol a její radost byla obrovská. :)
Masha si včera opravdu sáhla na dno. Aga hraje neskutečně účinný tenis. Kromě její tolik obdivované šikovnosti dokáže vrátit doslova nemožné věci. V některých výměnách jsem na to včera koukal a už jsem konečně zjistil, proč se jí tady občas říká ?živá zeď?. :D Masha musela někdy zahrát třeba pět světových úderů, aby dala winner a získala bod. Musela bojovat, riskovat a z toho někdy pramenily chyby. Ale zvládla to výborným způsobem a moc se mi líbilo, jak ten zápas neskutečně prožívala. Já si nemůžu pomoct, ale ona už tak je krásná a při tom zápase je ještě víc sexy. :) Celkově bych mohl (po včerejšku určitě) používat pro Mashu a Viku souhrnné označení ?sexy bojovnice?. :D Co jsem četl, tak Masha už má postup jistý a snad vyhraje i proti Sam, aby postoupila z 1. místa ve skupině. Pak se uvidí, koho dostane do semifinále...
Reagovat
smazaný uživatel
Komu mám fandit, když chci aby postoupila Aga?
Reagovat
smazaný uživatel
to je jedno, Aga k postupu musí porazit Saru
Reagovat
smazaný uživatel
2-0 nebo stačí 2-1?
Reagovat
smazaný uživatel
jakkoli
Reagovat
ArcusII
ale když někdo napíše... Ve druhé sadě ale další zaváhání nedopustila a při svém podání odvrátila dva mečboly soupeřky, aby pak další tie-break ovládla."

Nedovedu si představit jiný zaváhání než soupeřku pustit ke dvěma mečbolům ;-) spíš by se hodilo... do problémů se dostala i na konci druhé sady, když musela odvrátit 2x mečbol.

Já ten zápas viděl a Azarenka nevypadala v druhé sadě, že by nedopoštěla zaváhání. Byla strašně blízko prohry, ale vše nakonec zvládla a otočila. Já si výraz "nedopustit zavahání" představuju asi trochu jinak něco jako po prohraném setu dát 2x 6:2 ;-)
A nazdar konec zápasu. Ale jak jsem psal, asi zbytečně rejpu :-) Jinak to byl krásný zápas plnej nádhernejch výměn...
Reagovat
smazaný uživatel
http://www.wtatennis.com/video/20121024/istanbul-sharapova-vs-radwanska_2256553_2959222

hlavně 2:40 - není tam celá výměna, snad bude později na youtube
Reagovat
smazaný uživatel
Tak aj tak tvrdý kritik ženského tenisu, navyše poznačený nezáživným prvým duelom musí uznať, že večerné zápasy mali gule..Prvý som síce nestihol celý, no už jeho záver naznačil vysokú úroveň..Je inak zaujímavé, že Azarenka posobí na kurte vcelku sympatickým dojmom, no vždy len do chvíle, kým sa nezačne tešit z výhry..Tie gestá posobia mimoriadne odstrašujúco..

V mojich očiach si však najvacsiu pochvalu zaslúži Radwanská..Už v Ázii som mal dojem; že s nou "nieco nie je v poriadku" a Istanbul len celý dojem podčiarkuje..Výrazne zlepšila svoju hru, už sa nevyznačuje len tradičnou trpezlivostou, ale badať aj útočné maniere..Navyše svoj tenis stabilizovala, dokáže ho predvádzat aj v psychicky náročných výmenách pri vyrovnaných stavoch..Nikdy to nebude moja oblubenkyna, no človek by nemal byt slepý a mal by vediet ocenit pokrok..S tou Sharapovou ma to mrzí..Variabilne hrajúca Polka by si zaslúžila vyvrcholenie v TB, no ako by povedal klasik, taký je tenis :)..Dvojnásobná skoda aj kvoli Samanthe, ktorej by výhra Agniesky náramne pomohla..
Reagovat
smazaný uživatel
Krásně napsáno, ocenil jsi ženský zápasy, i když je normálně nemusíš, palec nahoru !! :-))
Reagovat
smazaný uživatel
Díky :-*
Reagovat
smazaný uživatel
3hodinová bitva jako z partesu! Neskutečné. Angie mi je strašně líto, ale Vika je prostě true queen of tennis. Po 5 ztracených setbolech (4 v řadě), následné rozmlácení rakety a odvrácení dvou mečbolů famózním způsobem nakonec výhra. Tomuhle říkám ODHODLÁNÍ. Tento mač u mě trumfnul finále USO, obě prostě hrály neskutečný tenis.
Reagovat
smazaný uživatel
Kerber je má nová nejoblíbenější hráčka...je ještě zábavnější než Agnieszka
Reagovat
Paseka
ODSTŘELTE UŽ NĚKDO TU ČERNOU GAMBU !!! TA(PARDON ON) SNAD BUDE HRÁT JEŠTĚ V PADESÁTI.
Reagovat
smazaný uživatel
A komu ty teda fandíš?
Reagovat
Jan
A proč ? Když jí to jde ? Je vidět, že je opravdu dobrá. Mladší hráčky na ni až na vyjímky nestačí. Až se to překlopí a budou ji porážet, tvé přání se splní.
Reagovat
Paseka
Po odstoupeni Petry nefandim nikomu.Z tech, ktere zbyly, bych to celkem pral Stosur.
Reagovat
Paseka
Jednak to neni zena, ale chlap (proto na ni az na vyjimky nemaji) a jednak je mi krajne nesympaticka !!!!! Kdyby aspon nebyla tak arogantni .
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist