Šéf ATP: Sezona se zřejmě zkrátí

18. 11. 2010, 12:31
Aktuality 1
Mužská tenisová asociace ATP nejspíš vyslyší přání špičkových hráčů a zkrátí často kritizovaný kalendář turnajů. Podle prezidenta ATP Helfanta by se na tom vedení asociace mělo dohodnout už za pár dní v Londýně, kde se bude hrát Turnaj mistrů.

Vedení ATP bude v Londýně hlasovat, jestli od roku 2012 prodloužit pauzu mezi koncem sezony a začátkem další, která nyní trvá pouhé čtyři týdny. Jak tvrdí šéf asociace Adam Helfant, návrh by měl projít.

"Věřím, že vedení se rozhodně pro změnu," uvedl Helfant. "Na stole jsou možnosti zkrátit sezonu o dva týdny nebo o tři týdny. Teoreticky je tu i možnost nezkracovat, ale byl bych hodně překvapený, kdyby to tak skončilo," dodal.

Za příliš dlouhou mají současnou sezonu někteří špičkoví hráči. "Myslím, že je na čase, abychom konečně měli pořádnou pauzu po sezoně. Čtyři týdny zkrátka nestačí. Šest týdnů by bylo mnohem lepší," uvedl nedávno Roger a kritika byla slyšet i z úst Rafaela Nadala, Novaka Djokoviče nebo Andyho Roddicka.

"Každý hráč vidí ideální kalendář jinak," upozorňuje Helfant. "Nikdy to nebude jednohlasné, je těžké najít shodu. Ale myslím, že výsledkem našeho jednání bude kompromis, který vyváží potřeby hráčů a turnajů," dodal.

Kdyby se sezona zkracovala, dojít by mohlo na tento týden mezi podnikem Masters v Paříži a Turnajem mistrů. To by určitě vyhovovalo například Andymu Roddickovi, který si tento týden postěžoval, že jen těžko stíhá během krátké doby odletět do Spojených států a vrátit se do Evropy, kde musí být několik dní před začátkem Turnaje mistrů.

Podle serveru ESPN se ale snaha o zkracování sezony příliš nelíbí organizátorům malých turnajů. Na nedávném setkání ředitelů podniků ATP 250 se pořadatelé těchto turnajů s menšími dotacemi usnesli, že použijí "veškerý vliv, aby se sezona zkrátila nanejvýš o dva týdny".

Komentáře

1
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist