Se Záhřebem se rozloučil další nasazený

27. 2. 2008, 17:50
Aktuality 1
Aktualizováno 27.02. 21:32 - Tenisový podnik v Záhřebu včera přišel o čtyři nasazené hráče a dneska v Chorvatsku dohrál další. Gilles Simon, turnajová trojka, nestačil na talentovaného Nizozemce Robina Haaseho, se kterým prohrál 2-6 4-6.

Po úterních zápasech prvního kola zbyli mezi nasazenými tenisty v Záhřebu jen Ivan Ljubičič, Gilles Simon, Srb Tipsarevič a domácí Marin Čilič. Po dnešku se okruh nasazených zúžil na tři hráče.

Francouz Simon totiž ve druhém kole narazil na nebezpečného Robina Haaseho, který dnes svého soupeře vůbec nepustil do zápasu. Ani jednomu z tenistů příliš nešlo první podání - úspěšnost u obou hráčů byla pod 60 procenty -, ale jen Haase toho dokázal využít.

Mladý Nizozemec nabídl Simonovi jen jedinkrát možnost k prolomení svého servisu, kterou ale v prvním setu odvrátil a díky dvěma brejkům získal první sadu v poměru 6-2. Ve druhém setu Haase nepovolil, Simonovi znovu sebral servis a zápas dokázal dotáhnout do vítězného konce.

Tipsarevič postoupil
Srbský tenista Janko Tipsarevič po snadné výhře v prvním kole dnes musel mnohem víc bojovat, aby postoupil. To se mu ale povedlo. Domácího Roka Karanušiče porazil po třísetové bitvě 6:3, 6:7 a 6:4 a jeho dalším soupeřem bude Rus Tejmuraz Gabašvili.

Svého krajana nenapodobil další srbský reprezentant Victor Troicki. Po Ivu Karlovičovi se stal další obětí Ukrajince Stachovského, který se do hlavní soutěže dostal jako tzv. šťastný poražený a Troickiho dnes udolal ve třech setech.

Ljubičič a Ančič pokračují, Cilič vypadl
Už pouze dva domácí tenisté pokračují v chorvatském Záhřebu. Ivan Ljubičič si poradil s krajanem Žovkem ve dvou setech, podobně jako Mario Ančič s Němcem Gremelmayrem. Vypadl však pátý nasazený Marin Cilič, který nestačil na Itala Bolelliho.

Výsledky - Záhřeb:
Dvouhra - 2. kolo:
Ančič (Chorv.) - Gremelmayr (Něm.) 6-3 6-2, Ljubičič (1-Chorv.) - Žovko (Chorv.) 6-4 7-6(3), Bolelli (Itá.) - Cilič (5-Chorv.) 6-4 6-3, Haase (Niz.) - Simon (3-Fr.) 6:2, 6:4, Tipsarevič (8-Srb.) - Karanušič (Chorv.) 6:3, 6:7 (4:7), 6:4, Stachovskij (Ukr.) - Troicki (Srb.) 7:6 (9:7), 3:6, 6:4, O. Rochus (Belg.) - Koubek (Rak.) 6:2, 6:4, Gabašvili (Rus.) - De Voest (JAR) 7:5, 6:1.

Komentáře

1
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist