Šarapovová vítězí i v Římě, úspěšně začala také Serena

14. 5. 2014, 22:16
Aktuality 81
Do turnaje v Římě dnes vstoupily mimo jiné i světová jednička Serena Williamsová, nad jejímž startem se kvůli odstoupení z turnaje v Madridu vznášely otazníky, či v letošním roce na antuce nepokořená Maria Šarapovová. Američanka na úvod smetla Němku Petkovicovou. Ruska ve druhém kole přehrála Portoričanku Monicu Puigovovu a vyhrála tak už 12. zápas v řadě.
Maria Šarapovová

Start světové jedničky Sereny Williamsové na turnaji v Římě nebyl až do poslední chvíle vůbec jistý. Američanka minulý týden odstoupila kvůli zranění stehenního svalu z turnaje v Madridu a podle zpráv z uplynulého týdne nebylo jasné, zda jí zranění dovolí na turnaji v Římě nastoupit.

Američanka však zranění vyléčit stihla a na úvod dnes v Itálii hladce smetla dvakrát 6-2 Němku Andreu Petkovicovou.

"Jsem velmi šťastná, protože jsem vůbec nevěděla, co od sebe mám čekat. Trénink a zápas je něco úplně jiného, nejde to moc porovnávat. Noha byla v pohodě, což je hlavní," řekla po zápase obhájkyně titulu z loňského roku. V osmifinále se Williamsová utká s krajankou Varvarou Lepchenkovou, která tu dnes porazila Sloane Stephensovou.

Ruska Maria Šarapovová vstoupila do turnaje v Římě posilněná tituly z turnajů ve Stuttgartu a v Madridu. V letošní sezoně ještě světová sedmička na antuce neprohrála. Vítěznou řadu dnes na italském jílu prodloužila už na 12. zápasů, když v úvodním kole porazila Portoričanku Monicu Puigovou, aktuálně 60. tenistku světa, která v Římě úspěšně prošla kvalifikací.

Bývalá světová jednička sice v každém setu musela otáčet nepříznivý stav, když v úvodním dějství prohrávala na začátku 0-2 a ve druhé sadě vedla její soupeřka dokonce už 4-1, pokaždé to ale zvládla a nakonec zvítězila za hodinu a 32 minut hry 6-3 7-5.

"Start byl zase trošku pomalý, ale byl to přeci jen první zápas na turnaji, takže se to dalo očekávat. Musela jsem si zvyknout na nové podmínky. Jsem ráda, že jsem otočila vývoj druhého setu na svojí stranu," komentovala zápas světová sedmička.

"Monica je typ hodně agresivní hráčky, hrála dnes opravdu dobře. Byl to náročný zápas a jsem moc ráda, že jsem ho zvládla."

V boji o postup do čtvrtfinále čeká Šarapovovou světová třináctka Ana Ivanovičová. Srbka ve druhém kole vyřadila Francozku Alizé Cornetovou. Ivanovičová hrála se Šarapovovou už celkem desetkát, ve vzájemné bilanci však vede jednoznačně Ruska: 8-2. Naposledy se spolu utkaly před třemi týdny ve finále turnaje v německém Stuttgartu, kde Šarapovová zvítězila ve třech setech.

Do třetí kola v Římě postoupila také světová trojka Agnieszka Radwaňská, která na úvod vyřadila Argentinku Paulu Ormaecheaovou. Polka si v zápase počínala velmi dobře, když si za hodinu a 27 minut hry neprohrála ani jednou své podání a zvítězila 6-3 6-2. Zároveň tak také v Římě prolomila tříletou sérii porážek ve druhém kole a poprvé od roku 2010 si tak v italské metropoli zahraje o postup do čtvrtfinále. Její soupeřkou bude Italka Francesca Schiavoneová.

Třetí kolo si letos zahraje také loňská semifinalistka a domácí hvězda turnaje Sara Erraniová. Bývalá světová pětka, aktuálně však až 11. tenistka světa, porazila před domácím publikem Rusku Makarovovou a s Petrou Cetkovskou si zahraje o čtvrtfinále.

"Jsem šťastná, že jsem zvládla tohle těžké utkání v náročných podmínkách, protože bylo hodně větrno," radovala se po zápase Italka. "Viděla jsem Makarovovou v zápase s Vinciovou a snažila jsem se hrát danou taktiku. Povedlo se to a já mám z vítězství skvělý pocit, hrála jsem dobře."

Světová pětka Simona Halepová dnes na antuce v Římě otočila zápas druhého kola proti Američance Madison Keysové, vzápětí však z její strany přišla nečekaná zpráva. Rumunka se pořadatelům omluvila a oznámila, že v turnaji nebude kvůli bolestem levé části břicha pokračovat.

Loni Halepová v Římě odstartovala svůj rok snů. V italské metropoli porazila Hantuchovou, Kuzněcovovou, Radwaňskou, Vinciovou či Jankovičovou a dostala se z kvalifikace až do semifinále. V následujících 12 měsících pak získala sedm titulů a v pondělí se i přes odstoupení z turnaje stane už světovou čtyřkou, v žebříčku půjde před Bělorusku Azarenkovou.

Odstoupení Halepové poslalo bez boje do čtvrtfinále Carlu Suárezovou-Navarrovou. Španělka si dnes ve druhém kole poradila po setech 6-4 6-2 s třiatřicetiletou Američankou Venus Williamsovou a čeká na svou příští soupeřku. Tou bude další bývalá světová jednička Šarapovová, nebo Ivanovičová.

Bez ztráty setu turnajem postupuje i Australanka Samantha Stosurová, která dnes vyhrála zápas s Ruskou Elenou Vesninovou.

Zranění levého boku nedovolilo dohrát večerní utkání Světlaně Kuzněcovové. Ruská tenistka vzdala za stavu 2-6 a 0-4 souboj s Jelenou Jankovičovou, kterou v osmifinále čeká domácí Flavia Pennettaová. Italka vyřadila ve třech setech talentovanou Švýcarku Belindu Bencicovou.

- WTA PREMIER 5 ŘÍM -
(Itálie, antuka, 2.628.000 dolarů)
středeční výsledky (14. 05. 2014)
• Dvouhra - 2. kolo •
S. Williamsová (1-USA) - Petkovicová (Něm.) 6:2, 6:2
A. Radwaňská (3-Pol.) - Ormaecheaová (Arg.) 6:3, 6:2
Halepová (4-Rum.) - Keysová (USA) 5:7, 6:0, 6:1
Jankovičová (6-Srb.) - Kuzněcovová (Rus.) 6:2, 4:0 skreč.
Šarapovová (8-Rus.) - Puigová (Portor.) 6:3, 7:5
Erraniová (10-It.) - Makarovová (Rus.) 6:2, 6:3
Ivanovičová (11-Srb.) - Cornetová (Fr.) 7:6 (7:1), 7:5
Pennettaová (12-It.) - Bencicová (Švýc.) 6:2, 2:6, 6:3
Suárezová (13-Šp.) - V. Williamsová (USA) 6:4, 6:2
Lepchenková (USA) - Stephensová (16-USA) 6:2, 6:2
Stosurová (Austr.) - Vesninová (Rus.) 6:2, 6:3
McHaleová (USA) - Giorgiová (It.) 1:6, 6:3, 6:1
Schiavoneová (It.) - Muguruzaová (Šp.) 3:6, 6:1, 7:6 (7:5)
• Čtyřhra - 2. kolo •
Peschkeová/Srebotniková (4-ČR/Slovin.) - Duševinová/Sai-Sai Zheng (Rus./Čína) 6-2 6-3
TenisPortal.cz, Luboš Zabloudil

Komentáře

81
Přidat komentář
misa
má letos výborný rok - 2 tituly, výhry nad Serenou a Mariou. Po řadě průměrných roků to vypadá, že se tahle grandslamová vítězka brzy vrátí do top 10.
Reagovat
smazaný uživatel
S jej labilnou hlavou pochybujem
Reagovat
smazaný uživatel
Věřím tomu! :)
Reagovat
smazaný uživatel
Nevadi Mashenka RG bude tvoj!
Reagovat
Bob
Šarapice out! :)
Reagovat
smazaný uživatel
pekne;)
Marus mela proste dnes v hlave,...hlave slavnou kolekci Valentina ;D)))
Reagovat
gigin
Najbolja na svetu!! IDEMO ANA!! :****************

sorry Julko, že ti zase zanáším :(
Reagovat
tommr
spíš měla v hlavně možný semifinále se Serenou a v něm další potupnej výprask ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
Tebe zase chytil fantas, co? :D
Reagovat
smazaný uživatel
dobře ty srbská hysterko! Pořád tě mám radši než tu ruskou ledovou královnu, ta tvoje pěstička je roztomilá.
Asi nejlepší výkon od Any za dlouho dobu, nádhera.
Reagovat
vrabejka
Skvěle Aničko!! Má ted neskutečnou formu. Je schopná ted porazit kohokoliv. úžasné!
Reagovat
kada.tom
juchůůů, Šarapka hejkalka je taky venku z turnaje :-D
Reagovat
vrabejka
Hayde!! Doufam že už to dotáhneš! Pro mě jednoznačně černý kůň turnaje.
Reagovat
tmora
Tak doufám , že to Máša ještě otočí...
Reagovat
kada.tom
Šarapka dostala v 1. setu řádnej klepec :-D
Snad to Ivanovič zvládne i ve 2. setu ..
Reagovat
smazaný uživatel
leti jak vitr, jen to udrzet;)
Reagovat
smazaný uživatel
hned brejk ve druhem...no...;) hezky;)
Reagovat
smazaný uživatel
zatím pěkně, moc hezké šatičky, je na ni příjemný pohled :)
Reagovat
Grape
Pro Švýcary ne zrovna úspěšný turnaj.
Reagovat
gigin
prohrává nejen s mladýma smykama, ale už aj se starýma pardálama...
Reagovat
smazaný uživatel
Hodne pekny;)
Reagovat
kada.tom
Stan venku ..
Reagovat
kada.tom
z Facebooku Na Li:

guys, have some big news coming up today....

to jsem zvědav, co to bude :-)
Reagovat
smazaný uživatel
baby :-D
Reagovat
kada.tom
jen doufám, že Nalinka nechce končit, to by byla veliká škoda pro tenis ... ovšem jestli je třeba těhotná, což bych jí přál, tak by to asi konec být mohl, protože jistej věk už má a vracet se v tomhle věku by asi nebylo úplně ono ... ale třeba to je něco jinačího :-)
Reagovat
makro99
v asii to maj jinak, to má před sebou ještě 10 let kariéry v TOP50...
Reagovat
smazaný uživatel
pěkně, vydrž vydrž :)
Reagovat
smazaný uživatel
Taky si to rikam;)
Reagovat
smazaný uživatel
Tak tlač pořádně:) krásná podívaná na jednoručáky co? :D
Reagovat
smazaný uživatel
Staneee dělej něco už!! :-/
Reagovat
smazaný uživatel
Tommy hrá úžasně, to musím uznat. Skvělý tenis.
Reagovat
smazaný uživatel
Hraje úžasně a vypadá úžasně. Hlavně by ho výhra na Stanem mohla nakoupnout, protože po tom zranění nic moc neuhrál.
Reagovat
smazaný uživatel
... a jde servirovat na na W. v zapase;)
Reagovat
smazaný uživatel
Tak teď Stan přišel o podání... Ale příliš některých míčech štěstí jako blázen.
Reagovat
smazaný uživatel
Tommy skvěle, moc mu to přeju, zlatíčko :D
Reagovat
smazaný uživatel
Ach jó :-( Těch chyb bylo hrozně moc, nedalo se. Zato Tommy byl výborný, při stejném herním pojetí takřka nechyboval. V jeho věku obdivuhodný výkon.
Reagovat
tommr
škoda hlavně toho druhýho setu ve kterým byla Petra většinu času lepší, ale bohužel nezvládla TB. Porazit Erraniovou na její oblíbený antuce je ovšem téměř nadlidskej úkol ... :(
Jinak Erraniová je u mě po dnešku jednoznačně nejméně oblíbenou tenistkou - v zápase s ní bych fandil i Wozniacký. Nesnáším ten její obranářskej styl a to její věčný zatínání pěstičky po každý chybě soupeřky se mi už vyloženě hnusí ... :(
Reagovat
kada.tom
no pořád je mi sympatičtější Sara, než Cibulková ... ta chyby soupeřek prožívá mnohem intenzivnějš a častějš - mně se naopak Sáry styl docela líbí, je to obranářka, ale je ve svým oboru dobrá :-)
Reagovat
Frick
Takováto prohra má úroveň. S italskou numero uno ve vyprodanym Forru Italicu po tuhym boji, byť jen dvou setovym. Ne, jak ty naše looserky ze Stromovky. Lucka, Klára i Bára jsou hráčky, co maj 10-ti (a více) letou zkušenost, tak mi neříkejte, že se to povede tak, že ani jedna není schopná uhrát výhru proti outsiderce. No aspoň, že B.Z.S. řekla, že pro diváky je to hrozný a že ona určotě dobře nehrála.
Reagovat
tommr
no mě se ta kopcovaná Erraniový nelíbí ani trochu a ten její servis je vysloveně směšnej. Zatím jí to sice přináší výhry, ale doufám, že protihráčky na ní brzo najdou recept podobně jako na Wozniackou ...
Co se týče Cibulkový tak ta je sice s těma gestama taky protivná, ale její útočnej styl se mi líbí ...
Reagovat
Grape
Tak Sara se svými dispozicemi asi ani není schopná hrát nějaký útočný tenis. Její servis je hodně slabej, ale je chybou soupeřek, že toho nedokáží více využívat. Sara hraje na co má..
Reagovat
makro99
ten druhý odstavec prostě nelze nesouhlasit :)
Reagovat
smazaný uživatel
Škoda,že Petra tu obranářku s kopcema neporazila, ale ono s tímhle stylem, když není člověk zvyklý zabíjet každý druhý míč, se hraje těžko. Podání Errani je výsměch, to bych min. z bekhendu zabíjel i já ;-)
Reagovat
gigin
Hlavně zdraví a samozřejmě i štěstí, páč (jak už to tu několikrát proběhlo) ti na tom Titaniku byli taky zdraví.
Reagovat
smazaný uživatel
Z jeho FB..

"Thanks for all my birthday wishes, definitely older and wiser "
Reagovat
smazaný uživatel
;) ...definitely
---
Preji hlavne obhajobu na trave;)
Reagovat
smazaný uživatel
Pripojuji se k te obhajobe na trave. Prosim nenech Wimblik ne-travarum :-)
Reagovat
gigin
A jak mi řekl jeden známý, nadílku dostane od Beneše :)))
Reagovat
smazaný uživatel
coz o to, na antuce to mozny je...;) cim vic sil usetri na antuce, tim lip;)))
Reagovat
kada.tom
Nalinka proti Sam až překvapivě suverénní :-)
Gratulace ke snížení H2H na 1:6 a k QF :-)
Reagovat
PetaM
Tak Tom nakonec bude hrát ve Francii o postup do finále DC! :)
Reagovat
marika
Taky to zrovna čtu
http://sport.aktualne.cz/berdych-se-vraci-do-daviscupoveho-tymu-pomuze-proti-francii/r~f44ab02edc0c11e38a6d0025900fea04/?utm_source=centrumHP&utm_medium=sportbox&utm_campaign=B&utm_term=position-2
Reagovat
smazaný uživatel
Zatim tenis, ktery se musi dadaftovi libit, kdy zatim asi janekda skripe zubama;) ale neboj janekda;) Fran ti to dneska vybahradi;)
Reagovat
smazaný uživatel
tak ted Sara ukazala FH....sakrys to byl skoro nadaluv pass... jsem ziral... Saruska je v laufu...
Reagovat
smazaný uživatel
Tak ted Petra paradne rozdava mice, vic si vyslapla do kurtu, a hned se lepe hraje... Sara zatlacena...a uz je to pekne vyrovnane;)
Reagovat
smazaný uživatel
Posledni gem paradni, holky predvedly vsechno, co sa da na antuce uderove zvladnout... pekna podivana... hezke
Pokud by se Petra vice udrzela hloubeji v kurtu, mohla by zapas zvratit... ze zadni to dneska odehrat nepujde, to teda ne...

No... bude to jeste zajimave...
Reagovat
smazaný uživatel
II.set
jak se nenecha Petra pribit na zadni, hned dokaze paradne zahrat, ted ziskala v peknem stylu brejk... jenze potreba ho obhajit...
Reagovat
smazaný uživatel
Na Petru je stejně krásnej pohled, jak herní, tak osobní :) A tady máš ten jiný nick za to, že jsi netlačil Samičku :D:D
Reagovat
smazaný uživatel
Tak, o tom zadna...;)))
No a Sakal muze byt;)
Reagovat
smazaný uživatel
II.set
pros si to vzdycky Petra nechava na posledni chvili...ale lob byl kouzelny;) obecne pekna hitparada dropu;)
Tak tu mame dramo...TB;)
Reagovat
smazaný uživatel
Škoda, velká škoda, hlavně proto, že Petru neuvidím když má teď skvělou formu..
Reagovat
VlS
dneska neměla tu trpělivost, jakou předvedla proti Angie, škoda, moc nechybělo. Sára je protiva, jak tam prudila kolem jasnejch autů mě štvala.
Reagovat
Grape
Petra zatím bohužel není schopná udržet servis :(
Reagovat
Grape
No vida, že to jde :)
Reagovat
gigin
http://www.tennisnow.com/Blogs/Industry-Insider/May-2014/USTA-Announces-Launch-of-New-State-of-the-Art-Faci.aspx
Reagovat
smazaný uživatel
Mno tak kurzy na nejaky hracky jsou hodne zajimavy. Tak treba:
Aga x Fran... Na Fran je kury 4.6 - Sorry Agy ale to jsem musel dat. Fran antukarka + nejslabsi Agy povrch = videl bych to tak 50/50.
LiNa x Sam... Na Samicku je kurz 2.52, pritom LiNa jeste nikdy Sam neporazila (6-0 pro Sam na zapasy.

U Agy ale doufam, ze vyhraje ale pokud ne, tak aspon videlam nejake penizky. Proste win-win :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Karlicka dneska kraaasne postoupila;D))) takze jeste stihne vpohode navstevu Piazza di Spagna (spanelske schody v Rime), kde si dachne v pekne rimske atmosfere;)

Zato Petra se bude muset asi smirit s prohrou, nebot by musela byt hodne presna a utocna, aby Saru z te antuky vystipala... no, nevim, jestli se ji to podari...mala Sarus je doma, a pamatky ma uz zmaknute...;)

Sam dneska podlehne po litem boji s Nalinkou, nebot se jiz nemuze dockat jak si pospaciruje po Koloseu...;)

Fran dnes prekvapi asi nejvic, ale aspon Aga stihne zitra v klidu Vatikan...a navstivit Frantiska...;D)

Anicka take prekvapi, nebot Masa ma uz v hlave slavnou kolekci Valentina, kterou proste chce zkusit...takze ji ta pozornost uz ujede...

Flavie dnes nadeli kanara, nebot Jelena ma vecer rande na Forum Romanum, a o nicem uz ani nemysli...

Lity boj lze cekat mezi McHale a Zhang... tip tak min. 2,5 hodky

Serena hrave postoupi dal, nebot v Rime nerada nakupuje...;)
Reagovat
smazaný uživatel
Tak Karlicka to ma v pohode mno :-) S tou Sarou asi souhlasim ale myslim si, ze spise technickou hrou by ji Petra mozna mela sanci zaskocit nez nejakymi agresivnimi udery. To by se spise musela jmenovat Sarapova nebo Williams aby ta agresivni hra na antuce na Saru platila.
Tak jako vitezstvi Fran ani zadny prekvapeni by nebylo. Aga sice minuly tyden byla v SF na antuce ale tadyta antuka je uplne jina nez v Madridu, pro Agu horsi a Fran uz se na svem oblibenem povrchu rozjizdi. Mno ja si myslim, ze Sam na Nalinku muze platit.
Postup Anicky by me potesil ale take dost prekvapil, ta Masha na antuce si to pohlida. Serena asi v pohode bez nejakeho zdrzovani. Tipuju Zhang, ze se dostane dal a boj to muze byt velky mno. A Jelena s Flavii je podle me uplne netipovatelne na te antuce - 50/50 :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Nevěřící. Peťa vyhraje. Není zbrklá útočnice, která Sáře vyhovuje. Jinak s tou Fran je to nadherny kurzik.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak je to Tva oblibenkyne, tak ani necekam, ze napises neco jineho;)

h2h: Petra vs. Sarus 2:0 > zapasy 3 roky zpatky, oba dva na 3.sety...vse hodne vyrovnane... pokud to mam zhodnotit vazneji, nez prispevek vyse... mirne verim Sare.
Reagovat
VlS
Ptal jsem se Sibily a ta odpověděla věštecky všechno je možné a překvapení by nemělo nikoho zaskočit. Přeji Peťce Cetce, aby jedno připravila.
Reagovat
smazaný uživatel
;D)
Reagovat
smazaný uživatel
Tak prvni plan vysel, Sam uz muze jit na prohlidku kolosea;)
Reagovat
smazaný uživatel
Njn. Necekal jsem ale, ze druhy set bude az takovy jednoznacny. Tolikrat ztratit servis se holt nevyplaci...
Reagovat
smazaný uživatel
Chlapi, vse jde zatim pekne podle planu... Petra proste Saru nevystipala;) jj... slo to nakone i ve dvou, ale jinak pekny zapas;)
Reagovat
smazaný uživatel
Tak Aga ten plan trosku nabourala;)))
Asi se ji na navstevu za Frantiskem moc nechce;D)))
Reagovat
smazaný uživatel
To dáš Mášo :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Vzhledem k mé účasti na Sparta Prague Open jsem dneska nic neviděl... Co se týče výsledků a celkově průběhu zápasů, tak jsem docela spokojený. :)

Ana - Alizé: Když jsem byl na Spartě, tak jsem pečlivě sledoval livescore na mobilu. :) Trochu mě zneklidnilo, že Ana ztratila vedení 5:3, ale jak vidím, tak tie-break byl nakonec hodně jednoznačný. Ve 2. setu pak Anička ztrácela brejk, ale nakonec to otočila a vyhrála... Mám velkou radost, protože Alizé je houževnatá soupeřka a proti ní je to vždycky bitva. Jsem hlavně rád, že Ana odčinila loňské Cincinnati a tentokrát to proti ní dotáhla. :)

Masha - Monča: Zase jsem sledoval livescore na mobilu při cestě domů... Asi se dalo předpokládat, že Masha tenhle zápas vyhraje. Co si budeme povídat, Masha má v dalším průběhu turnaje určitě větší šanci, než by měla Monča. Zároveň mě ale těší, že se Monča držela na začátku 1. setu a hlavně dlouho ve 2. setu (tam dokonce vedla 4:1). Monča uhrála proti Mashe třeba víc gemů než nedávno Aga, což je určitě dobré... Mrzí mě, že ten los vyšel zrovna takhle. Myslím si, že nějakou jinou soupeřku by Monča třeba porazila. Každopádně je fajn, že v Římě odehrála čtyři dobré zápasy (včetně kvalifikace) a mělo by ji to povzbudit před obhajobou 3. kola na RG. :)

Bohužel, ten los je v Římě takový, že už v osmifinále se utkají dvě moje zbývající favoritky... Řekl bych, že zápasu Masha - Ana by slušela pozdější fáze turnaje, ale nedá se nic dělat. Holt mám aspoň jistou čtvrfinalistku (ale radši bych měl dvě, i když nejisté).
Reagovat
BooOoo
psal jsi uz nejake zhodnoceni stredy v Praze jako loni? jestli jo, prosim, ve kterem clanku je? jsem ted tak trochu mimo civilizaci, daleko od internetu,tak nemam cas prohledavat TP, pak bych si ho rad precetl.diky ;)
Reagovat
Grape
Tento turnaj už pro mě nějak ztratil náboj, Petra Kvitová venku, Simona odstoupila, ještě že se tam drží překvapivě aspoň Petra Cetkovská, ale nejsem si jistý, jestli je schopná na antuce porazit Saru. Na případné semifinále Serena - Šarapova se ale těším, nemám sice moc rád ani jednu, ale jsem zvědavej, jestli by ve formě hrající Maria proti ne úplně 100 % zdravé Sereně prolomila tu strašnou vzájemnou bilanci...
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist