Šarapovová v Miami prolétla už popáté do finále, hrát bude o první titul

28. 3. 2013, 19:22
Aktuality 38
WTA MIAMI - Maria Šarapovová zametla se Srbkou Jelenou Jankovičovou a svou rekordní sérii protáhla už na 22 vyhraných setů v řadě. V Miami tak už popáté a třetí sezonu po sobě postoupila do finále, v němž ale na Floridě ještě neuspěla. Prolomit finálové prokletí se v sobotu pokusí proti pětinásobné šampionce Sereně Williamsové.
Maria Šarapovová

Maria Šarapovová si dnes zahrála už na šestém turnaji v řadě v semifinále a o své formě přesvědčila v souboji bývalých světových jedniček i Srbku Jelenu Jankovičovou.

Pětadvacetiletá Ruska sice včera vydřela vítězství nad Erraniovou navzdory 49 nevynuceným chybám, dnes však připomínala zase rozjetou mašinu. Hned na začátku soupeřku přivítala ziskem 10 fiftýnů v řadě, chybných úderů za celý zápas zahrála jen 11, trefila 18 winnerů a za pouhých 63 minut zvítězila 6-2 6-1. Bilanci s Jankovičovou tak vylepšila už na 7-1. 

Jelena Jankovičová a Maria Šarapovová"Včera jsem neměla ze své hry dobrý pocit, takže dnes pro mě bylo důležité být fyzicky a psychicky silná. Bylo opravdu důležité jít na kurt, změnit pár věcí a hlavně pozitivně myslet. Myslím, že se mi to povedlo a to je důvod, proč je dnes výsledek jasnější," srovnávala Šarapovová své poslední dva zápasy.

Po dnešním suverénním vítězství Šarapovová vylepšila svou životní sérii bez prohraného setu, kterých získala už 22 v řadě. 

V Miami světová dvojka postupem do finále navázala na sezony 2005, 2006, 2011 a 2012. V předchozích letech všechny finálové souboje prohrála - s Kim Clijstersovou, Světlanou Kuzněcovovou, Viktorií Azarenkovou a Agnieszkou Radwaňskou - a letos tak bude mít pátou šanci na premiérový triumf. 

"Dobře, čeká mě další finále. Je skvělé být znovu v této pozici, být na tomto skvělém turnaji ve finále, ale ještě nikdy jsem tu nevyhrála. Chodila jsem na tento turnaj už jako malé dítě, vítězství na něm by pro mě hodně znamenalo," přiznala Šarapovová, která se může stát teprve třetí tenistkou v historii, které během jedné sezony vyhraje prestižní březnové turnaje v Indian Wells i Miami. Před ní to dokázaly jen Steffi Grafová (1994 a 1996) a Kim Clijstersová (2005).



"Bylo by to moc hezké. Ale už jenom vyhrát tady, nebo v Indian Wells je velký úspěch. Každopádně být schopná vyhrát v Indian Wells, po pár dnech si odpočinout a tady být znovu ve finále, je pro mě skvělé," pochvaluje si Šarapovová.

"V minulých letech jsem toho nebyla schopná po fyzické stránce, takže jsem pyšná na to, jak to letos zvládám. Jsem stále mladá, ale už mi taky není osmnáct. Naučila jsem se lépe regenerovat, což je v mé kariéře čím dál důležitější. Pomáhá mi to na antuce, nebo v situaci, jako je tato, kdy si musíte rychle odpočinout a hrát další a další zápasy.

V letošním finále Šarapovová nebo vyzve pětinásobnou šampionku Serenu Williamsovou, kterou už v 10 zápasech po sobě neporazila a získala během nich jen dva sety. V celkové bilanci prohrává 2-11 a na miamských kurtech s o šest let starší Američankou uhrála ve dvou zápasech dohromady jen 9 gamů.

Světová jednička v semifinále svou soupeřku - obhájkyni titulu Agnieszku Radwaňskou - rovněž deklasovala. Proti Polce nastřílela 40 winnerů a vyhrála suverénně 6-0 6-3.

- WTA PREMIER MANDATORY MIAMI -
(USA / Florida, tv. povrch, 4.195.765 dolarů)
čtvrteční výsledky (2/. 03. 2013)

Dvouhra - semifinále:
S. Williamsová (1-USA) - A. Radwaňská (4-Pol.) 6-0 6-3
Šarapovová (2-Rus.) - Jankovičová (22-Srb.) 6-2 6-1

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

38
Přidat komentář
smazaný uživatel
Na Agu padá po celý den kurz.
Reagovat
smazaný uživatel
Proto taky uhrala tri gamy. Kdyby na ni ten kurs stoupal, tak by dostala dva ptaky.
Reagovat
tommr
na zisk titulu ale bude stejně nejspíš potřebovat výpomoc Agy. Nějak si totiž pořád neumím představit, že by mohla porazit Serenu ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
No, Aga ji uz vubec nema sanci porazit, resp. ji ma dle meho mnohem mensi, nez Masa..
Reagovat
tommr
Serena není v Miami v optimální formě a Aga se jí na rozdíl od Mashy vůbec nebojí. Jestli někdo může Serenu zastavit tak je to právě Aga ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
Ráno psal Oskar o potížích Sereny s kyčlí, tohle je asi to horší forma.
Reagovat
smazaný uživatel
coze psal Oskar??? No snad to Serena ustoji!!!
Reagovat
pepin
Pokud Serena vyhraje, tak jediná šance marfuši je, že nebude zdravotně v pořádku, pochopitelně Serena.
Reagovat
smazaný uživatel
Pokud Serena vyhraje turnaj i limitovaná, tak to bude hukot:-))))
Reagovat
smazaný uživatel
Oskar v 9:25 "Serena měla v minulém zápasu problémy s kyčlí. "
Reagovat
smazaný uživatel
moc diky za info, jsem ale z toho smutna.. :-( A taky urolovana, nemuzu to najit. Nemam nainstalovanou tu tvou vychytavku, myslim alespon, ze byla od tebe a uz i pro Chrome.
Reagovat
smazaný uživatel
:-)
křidýlkama se špatně roluje.

Ta vychytávka na tohle moc nepomáhá, ono to jenom zvýrazňuje nové příspěvky.

Znáš nebe bez mraků a mraky zase bez nebe,
stříbrnou vodu řek i zázrak jménem les.
Výkřiku sojky, poznáš jednou i sebe,
už zítra znát se budeš mnohem líp než dnes.
Reagovat
smazaný uživatel
myslela jsem, ze mi to nove prispevky predsadi.. mam malou hlavicku.. :-)

Pro štěstí do kapsy tři sojčí pírka dej si,
a špatku jehličí, ať vždycky trefíš zpět.
Kdybys to nevěděl, tak dávno malý nejsi
vždyť v kůře stromů dá se najít celý svět.
Reagovat
smazaný uživatel
jsem velmi nezkuseny diskuter, ale zkontrolovala jsem si pro jistotu na iDnesu, ze lze radit prispevky podle casu, mel by ses vazne zamyslet. ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
Jo, říkala, že měla problémy s kyčlí. Kvůli tomu že jí dávali prášek při MTO, a že jí to limitovalo v pohybu a bolelo. Co jsem viděl záznam, tak si sahala někam na levý bok, takže to byla levá strana. A myslím, že i to by mohlo ovlivňovat špatný bekhend.
Reagovat
smazaný uživatel
:-(( mas pravdu a i kdyby zase neco slupla, bude tam stale to podvedomi. Sakra!
Reagovat
smazaný uživatel
Moc nerozumím té poznámce o řazení. To by jako měla umět ta vychytávka?
Reagovat
smazaný uživatel
a jeste technicka, kycel strili do beder a v noze az do kolena, se skutecnym problemem se hrat ani neda.. :-((
Reagovat
smazaný uživatel
myslela jsem, ale ja predevsim nerozumim programovym vychytavkam, radej bych si pinkla.. :-))

Berda slusny! :-) No, to prasatko nevyslo..
Reagovat
smazaný uživatel
No právě, kdyby to bolelo opravdu hodně, nemohla by snad ani hrát. Ale ona se vždycky taky huntuje, a snaží se jít přes bolest - to také tělu nesvědčí. Ta záda jí bolela také nalevo, nedoléčila to, hned hrála v Doha, tam se chytala za bedra....Kdoví, od čeho ty bolesti byly, ale třeba to jsou dvě různá zranění, všechno ale souvisí se vším. No a když jí to bude střílet do zad, bude mít problémy i na podání - k tomu je tam ještě vítr, který bude hrát do karet Aze......

Prostě potřebuje technickou....Ale kyčel je teda prevít.
Reagovat
smazaný uživatel
Mohl bys mi, prosím, dát ten odkaz, kde to umí upozorňovat na ty nové příspěvky v Chrome?
Reagovat
smazaný uživatel
Je to rozšíření. https://dl.dropbox.com/u/20628614/extension/tenisportal.crx
Reagovat
smazaný uživatel
Díky moc!:))
Reagovat
smazaný uživatel
jsou tam chyby ale většinou je to ok.
Reagovat
smazaný uživatel
Marii tam dneska všechno spadlo...celý zápas si vytvářela tlak, kterým buď nutila Jelenu k chybám nebo si připravila pozici pro winner...Výborný výkon, gratulace;-)
Pro Jelenu je i to semifinále úspěch a prohrát s hráčkou top3 není ostuda, zvlášť když hraje bezchybně jako dnes Maria;-)
Stejně jsem zvědavá na finále, jestli z druhé půlky proleze Serena...:-))
Reagovat
smazaný uživatel
Mária měla velké štěstí, že jsem mohl vidět jenom 3 gemy. Ty gemy vyhrála Jelena.
Reagovat
smazaný uživatel
Super Maria snad bude finale proti Serene zeby bolo naco pozerat:DDD
Reagovat
smazaný uživatel
Tak jsem to zase dneska psal během zápasu a jsem rád, že to bylo kratší než včera. :D

Začátek byl výborný. Masha hned v prvním gemu získala brejk čistou hrou, když její údery měly vynikající délku. Ve druhém gemu přišla další čistá hra. Masha suverénně potvrdila brejk a vedla 2:0. Po deseti vítězných bodech Mashy získala Jelena ve třetím gemu svůj první fiftýn. To jí ale příliš nepomohlo a Masha s přehledem ukořistila další brejk - 3:0. Ve čtvrtém gemu si Masha vybrala slabší chvilku, když Jeleně nabídla tři brejkboly. První dva ještě dokázala odvrátit, ale proti třetímu dala dvojchybu a bylo to 3:1. Jeleny výkon se zlepšoval. Masha měla v pátém gemu tři brejkboly, ale Jelena je odvrátila (jeden dokonce esem). Poté Jelena využila gembol a znovu snížila - 3:2. Masha ovšem nechtěla připustit žádné komplikace. V šestém gemu udržela náskok jednoho brejku a zvýšila na 4:2. O vítězce prvního setu hodně napověděl sedmý gem, ve kterém Masha získala brejk a odskočila na 5:2. Masha podávala na zisk 1. setu, ale začala dvojchybou (svou první v zápase). To byl však poslední fiftýn, který Jelena v 1. setu získala. Potom Masha uhrála čtyři míčky v řadě a první sada byla její v poměru 6:2. :)
Reagovat
smazaný uživatel
Druhý set začal podobně jako ten první. Masha bez větších problémů získala brejk už v prvním gemu a vedla 1:0. Tentokrát ho ale nebylo vůbec jednoduché potvrdit. Přesto se to Mashe povedlo, když odvrátila jeden brejkbol a zvýšila na 2:0. Následoval brejk čistou hrou a Masha vedla stejně jako v 1. setu 3:0 s náskokem dvou brejků. A co víc, bylo to pro Mashu dokonce ještě lepší než v prvním setu, protože vzápětí potvrdila brejk další čistou hrou a vedla už 4:0. V pátém gemu měla Masha dva brejkboly, ale tentokrát to nevyšlo a Jelena snížila - 4:1. Masha ovšem měla otěže zápasu pevně v rukou a bez problémů dala na 5:1. Jelena podávala na udržení se v zápase a měla taky trochu smůlu, protože dvakrát rozhodlo jestřábí oko těsně v její neprospěch. Masha ukončila zápas na příjmu, když proměnila svůj druhý mečbol. Masha za pouhou hodinu a čtyři minuty otevřela bránu finále, mohla se radovat a posílat polibky. :)

Hlavní rozdíl mezi včerejším a dnešním výkonem Mashy bych viděl v tom, že Masha byla dneska mnohem jistější na podání. Míčky z její rakety dneska perfektně létaly a hlavně některé returny byly vážně libové. :) Jelena je skvělá tenistka se spoustou zkušeností, ale Sara byla určitě houževnatější soupeřkou. Přesto může být Jelena rozhodně spokojená. V Miami uhrála skvělý výsledek, který se jí asi už delší dobu nepovedl... Její zlepšená forma je dobrou zprávou pro Srbsko ve Fed Cupu, tudíž i pro Aničku. :)
Reagovat
tommr
rozdíl byl hlavně v soupeřce. Jankovicová - při vší úctě k ní - nemůže se svojí nedůraznou hrou Sharapovou nijak ohrozit ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
Já se divím, že se vůbec Jelena dostala tak daleko, dlouho jsem o ní neslyšela, nebyla nijak výrazně vidět, takže spokojená asi bude. Finále si přeju Serena/Máša, s výhrou Máši :-)
Reagovat
tommr
jj taky mě to překvapilo. Včera jsem se díval na zápas Jankovic-Vinci a bylo to jak zpomalenej film. Obě hráčky hrály sice chytře, ale zároven i velice nedůrazně a Jankovicová vyhrála jen díky neobvykle vysokýmu počtu chyb Vinciový. Žádnej návrat Jankovicový na bývalý pozice myslím nehrozí ... :)
Reagovat
pepin
Souhlasím, ten rozdíl je příliš velký. Takhle jsme si to představovali u Petry. Tak snad jindy.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak to je myslím k Jeleně hodně kruté;-)...říct že vyhrála JEN kvůli chybám Roberty.
Reagovat
VlS
No, tak po pravdě, viděl jsem jen první set a nebavilo mě to, tenis nic moc a Roberta opravdu nehrála dobře
Reagovat
smazaný uživatel
Ok, mě to bavilo, byly tam krásný momenty od obou hráček...psala jsem tu (a hodila jsem sem i statistiky), že v tom zápase padla i spousta nevynucených chyb, ale i tak se mně líbil:-) Každopádně respektuju, že někomu se líbit nemusel, akorát mi přijde vůči Jeleně nespravedlivé psát, že vyhrála jen díky chybám soupeřky;-)
Reagovat
tommr
neber to tak osobně - já Jankovicový včera taky fandil ... :)
Hra Jankovicový se mi docela líbí, hraje chytře a pěkně si soupeřku vodí ze strany na stranu. Ty její údery jsou ale v porovnání s dnešní špičkou strašně slabý a kdyby Vinciová zahrála svůj standard tak by asi nevyhrála ... :)
Reagovat
VlS
podle očekávání hladce dál. Jelena nehrála úplně špatně, ale nedokázala Marii dostávat pod tlak a nutit ji k chybám. Výsledek jasný, dvojnásobek winners, polovina UE, dvojna
´sobek celkově získaných bodů. Neobvykle vhýrazný rozdíl.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist