Šarapovová si o první letošní titul zahraje s Jankovičovou

2. 10. 2009, 12:01
Aktuality 23
O titul si to v Tokiu rozdají dvě bývalé světové jedničky. Své semifinálové zápasy dnes zvládly Jelena Jankovičová a Maria Šarapovová, která si dělá zálusk na první letošní turnajové vítězství.
Maria Šarapovová

Jako první zvládla nástrahy semifinále sedmá nasazená Jelena Jankovičová. Srbka porazila nebezpečnou Číňanku Li Na, přestože se po třetí hře druhého setu nechala ošetřovat.

Tehdy se Li Na ujala vedení 2-1, které jí ale Jankovičová ihned sebrala díky dvěma vítězným úderům od základní čáry a nevynucené chybě své soupeřky. Druhý a rozhodující brejk přidala Jankovičová za stavu 4-3 a když v následujícím gamu odvrátila brejkbol soupeřky, mohla se radovat z postupu do třetího finále letošní sezony.

"Začala jsem cítit nějakou bolest v ruce a cítila jsem, že míče ztěžkly," popsala osmá hráčka světového žebříčku důležitý moment ve druhé sadě. "Ošetřili mě a dostala jsem prášek. Snažila jsem se nemyslet na ruku a bojovat o každý bod. Byl to těžký zápas, ale dokázala jsem vyhrát."

Přestože Číňanku porazila, na zápasy s ní celkově stále prohrává 3:4. "Naposledy v Paříži jsem ji porazila," upozornila Jankovičová. "Předtím jsem s ní mockrát prohrála, ale teď jsem vyhrála poslední dva zápasy. Je skvělá hráčka, někdy si říkám, že by se měla dostat do Top 10, ale bývá často zraněná."

Mezi Jankovičovou a titulem z Tokia už stojí jediná překážka: Maria Šarapovová. Další bývalá světová jednička na rozdíl od Jankovičové na svůj první letošní titul stále ještě čeká. Dnes se k němu přiblížila vítězstvím 6-3 2-6 6-4 nad Polkou Agnieszkou Radwaňskou.

"Bude to vyrovnané finále, Jelena je jednou z nejlepších tenistek světa," řekla Šarapovová po své výhře.

Radwaňská v semifinále doplatila na slabší druhé podání, které si příliš často prohrávala. Právě po něm ukončila Šarapovová první set, v němž Polce třikrát prorazila servis.

Ve druhé sadě to naopak byla Radwaňská, která si při podání soupeřky vedla lépe. Za celý set nechala Šarapovou uhrát při jejím podání pouhých sedm výměn. Navíc se hned na začátku rozhodující sady ujala vedení 2-0, které ale rychle ztratila. Ruska jí sebrala třikrát servis a i když při svém podání neproměnila dva mečboly, další brejk ji posunul do finále.

Výsledky - Tokio (tvrdý povrch, dotace 2 miliony dolarů):
Dvouhra - semifinále:
Jankovičová (7-Srb.) - Li Na (15-Čína) 6:4, 6:3, Šarapovová (Rus.) - A. Radwaňská (11-Pol.) 6:3, 2:6, 6:4.

Komentáře

23
Přidat komentář
smazaný uživatel
tak komu, asi Marusce ta dlouho nic nemela:)
Reagovat
smazaný uživatel
Obávám se, že titul získá Jelena.
Reagovat
smazaný uživatel
No tak super správa po dlhom čase. Zase ale ťažká volba. Obe mám rada. Tak hlavne nech to je pekné finále a žiadne zranenia. ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
Maruš jsem viděl naposledy na US Open, ale myslím, že Jelenu dá.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak ja si teda budem myslieť, že vahrá Jella :)
Reagovat
smazaný uživatel
Ale mám je rád taky obě, jsou to pro mě jedny z mála "dam", už když vkročí na kurt...
Reagovat
smazaný uživatel
první letošní
titul? nebola náhodou vo finále v Toronte? neviem niesom si istá, ale zdá sa mi
Reagovat
smazaný uživatel
první letošný titul? nebola náhodou vo finále v Toronte? neviem niesom si istá, ale zdá sa mi
Reagovat
smazaný uživatel
No to bolo finále. Ale ešte nemá titul tento rok..
Reagovat
smazaný uživatel
jáj jasne, sorry zle som pochopila
Reagovat
smazaný uživatel
:) inak kukáš Verdasco - Gasquet? To je krása..... :-)))
Reagovat
smazaný uživatel
Čau, nicy, jak sa máš som tu po dlhšom čase. Čo hovoríš na Verdascovu operáciu? Ja som bola som zhrozená, ale teším sa na Peking.
Reagovat
smazaný uživatel
ahoj.. čo na to hovorím? no že neviem, ja nie som doktor... ale keď mu to pomôže.. ale neviem prečo to odkladá, veď má ešte času dosť a zdravie je určite prednejšie.... práve sa naňho dívam, hraje docela pretty... a už sa teším na zajtrajšie finále bab - Jeca&Masha... fakt teraz sa všetko darí ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
Po tej operácii to s ním pôjde dolu vodou.. ale najviac ma sklamala Ana s tou Luciou, to už je trošku moc, je to strašné, videla si ten zápas? Ja nie,ale keď som pozerala výsledky skoro ma odmetlo !
Reagovat
smazaný uživatel
Prečo by to s ním malo ísť dole vodou? To teda nemôže, ja ho nechcem stratiť!! Ana mi už tiež týmto leze na nervy, furt sa nemože vymotať z tej hnusnej krízy... a Djoker by už mohol byť konečne už trojka... :)
Reagovat
smazaný uživatel
No hej mohli by sa vrátiť tie staré časy.. Ana sa už späť nevráti, to čo ona stvára? Len aby z nej nebola druhá Vaidiška. Vo finále budem fandiť Mashy, Džej Džej mám tiež celkom rada, no uvidíme.
Reagovat
smazaný uživatel
Ale prečo každého hneď odpisuješ? Mne je vo finále celkom jedno, ktorá vyhrá, len žiadne slzy, skreče, ani žiadne zranenia...
Reagovat
smazaný uživatel
Ja idem preč, mám ešte nejakú povinnosť a potom ešte chcem pozerať Skrytú vášeň na TV Doma tak maj sa papa
Reagovat
smazaný uživatel
Ale potom mi na to odpovedz :)
Reagovat
smazaný uživatel
Já jenom s tou operací Verdasca, nejsem doktor, ale vzhledem k tomu, že se uvádělo, že má mít pauzu 3 týdny, tak by to nemělo být nic závažného.. to je tak akorát na dohojení stehů...
Reagovat
smazaný uživatel
viděla si ten zápas Verdasca s RG? Já ne. Dostal se už RG do formy, hrál dobře? Mně ten výsledek přijde velmi dobrý (těsný), tak jenom jestli to bylo vidět i na kurtu (někdy výsledek zkresluje a nekoresponduje s tím, co vidíš).
Reagovat
smazaný uživatel
Tak to som rada, že to nebdue s Fernim nič vážneho :) A ja teraz rozmýšlam, že prečo na RG ;-))) no a dnes som videla len koniec druhého setu, a pozerala aj na tenis aj na telenovelu :) ale Gasqi už hraje podstatne lepšie (myslím od USO s Rafanem) ale furt to nie je ono. Fernando tiež skazil aj jednoduché balóny, ale stačilo to, tak to je už jedno... ale počula som sem-tam že tak ľudia vískali, takže asi to bol pekný match :D
Reagovat
smazaný uživatel
Šarapovová hraje tenis tak trochu newyrownane... w jednu chwili ji to tam wsechno pada a kdyby hrala takhle celej zapas tak to bez problemu wyhraje... jenomze ona ma potom druhou wlnu... ze ji tam zase nic nepada... snad to pres ten wolnej mesic dozene a bude priprawena na sezonu tak dobre jako byla na zacatku roku 2008. držím palce...
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist