Šarapovová přes Wozniackou do finále, čeká ji Stosurová

14. 5. 2011, 21:22
Aktuality 9
WTA ŘÍM - Maria šarapovová může v Římě ukončit rok dlouhé čekání na titul. Bývalá světová jednička v dnešním finále zdolala nejlepší tenistku současnosti Caroline Wozniackou a čeká ji finále proti Australance Stosurové.
Maria Šarapovová

Maria Šarapovová poslední dva starty v Římě - v letech 2005 a 2008 - proměnila v semifinále. I letos se dostala mezi čtyři nejlepší hráčky turnaje, do třetice však dokázala postoupit do finále. Čtyřiadvacetiletá Ruska si dnes po setech 7-5 6-3 poradila se světovou jedničkou Caroline Wozniackou, které vrátila porážky z letošního Indian Wells a loňského US Open. Celkově však s o čtyři roky mladší Dánkou vyhrála páté ze šesti vzájemných duelů.

Šarapovová dnes předvedla 36 vítězných úderů, zatímco Wozniacká jen 15 oproti dvaceti nevynuceným chybám. Těch ruská tenistka zaznamenala 27. 

"Každý rok se na antuce cítím lépe." pochvalovala si bývalá světová jednička ze Sibiře a dodala, že se dokáže rychleji zotavovat mezi náročnými zápasy. Svůj poslední titul získala v loňské generálce na French Open ve Štrasburku, od té doby hrála ve finále ještě čtyřikrát, ale pokaždé prohrála.

Zlomit finálové prokletí bude chtít proti šesté nasazené Samantě Stosurové, která si v semifinále poradila se čtvrtou nasazenou Na Li. Číňanka vzdorovala jen v prvním setu, který prohrála až v tie-breaku. Ve druhé sadě však dostala nepopulárního kanára, když uhrála jen devět míčků.

Stosurová si zahraje ve finále poprvé od loňského Roland Garros, kde podlehla až Schiavoneové. Dnes přiznala, že finálová porážka negativně poznamenala její psychiku. "Byl jsem velmi zklamaná, ale musela jsem se snažit myslet na pozitivní stránku, protože jsem odehrála velmi dobrý turnaj. Ale v té době to nebylo vůbec snadné," uvedla světová sedmička. "Za posledních dvanáct měsíců jsem odehrála řadů dobrých zápasů a turnajů, ale nebyla jsem schopná se do finále dostat. Teď jsem lepší a jsem nadšená," dodala sedmadvacetiletá Australanka.

- ATP MASTERS 1000 ŘÍM (Itálie, antuka, 2.750.000 dolarů) -
sobotní výsledky (14. 05. 2011)

Dvouhra - semifinále:
Šarapovová (7-Rus.) - Wozniacká (1-Dán.) 7-5 6-3
Stosurová (6-Austr.) - Li Na (4-Čína) 7-6(6) 6-0

Čtyřhra - semifinále:
Kingová/Švedovová (3-USA/Kaz.) - Peschkeová/Srebotniková (2-ČR/Slovin.) 7-6(4) 6-2

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

9
Přidat komentář
smazaný uživatel
tak si to snazim predstavit: utluce - li tu Samanthu nebo neutluce - li tu Samanthu..... Risknu tip a rikam ano.
Reagovat
MICHAELHUDY
NO JA VĚŘÍM Sam!!!Sharapce dlouho době na antuce nevěřim,protože se neumí vubec klouzat .Dnes je to pro me jasna zaležitost!!!
Reagovat
smazaný uživatel
Uvidíme. Na antuce hraje Sam podstatně líp než na betonech a její servis je účinnější. Na druhou stranu je tahle holka prostě hodně mentálně slabá (viz loňské finále RG, ale i včerejší zápas s Na Li, kdy to v prvním setu vypadalo, že jasně vyhraje, ale pak si vlastní podání a její hra se téměř rozložila -- tiebreak vyhrála jen díky štěstí a tomu, že Na Li, která jej měla výtečně rozehraný, udělala pár úplně zbytečných a nesmyslných chyb).
Reagovat
smazaný uživatel
Zasloužené vitězství, dnes vyhrák tenis.
Reagovat
smazaný uživatel
...které vrátila porážky z letošního Indian Wells a loňského US Open.
...vyhrála páté ze šesti vzájemných duelů.

To jsou zase počty :-))
Navíc ty exhibiční Hongkongy v lednu se do oficiálních bilancí nepřičítají.
Reagovat
smazaný uživatel
Ano, je to te´d oficiálně 3:2 pro Šarapku, ale její dřívější dvě výhry jsou poněkud staršího data.
Reagovat
smazaný uživatel
Nejdřív mě ovšem uhodilo do očí to "páté ze šesti vzájemných duelů", což při dvou výhrách Caro je zřejmý nesmysl. Teprve pak jsem si vyjel bilanci, kde jsem uviděl i ty Hongkongy.
Reagovat
smazaný uživatel
Tento zápas Maria uhrála doslova silou vůle, ale zcela zaslouženě. Tudíž plnáím svůj včerejší slib a veřejně se jí omlouvám za vše ošklivé, co jsem o ní kdy řekl. :-)

Letošní RG bude mimořádně zajímavé a otevřené.
Reagovat
smazaný uživatel
Hmm, Šarapka ji totálně roz*ebala.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist