Šarapovová nezaváhala, ve finále vyzve rozjetou Serenu

3. 8. 2012, 18:27
Aktuality 97
Rusko ji vybralo jako svoji tvář při zahajovacím ceremoniálu, během kterého Maria Šarapovová nesla vlajku své země, a třetí hráčka světa se mu za to odmění minimálně stříbrnou medailí. Šarapovová dnes porazila svou krajanku Marii Kirilenkovou 6-2 6-3 a postoupila do finále, v němž vyzve rozjetou Serenou Williamsovou.
Maria Šarapovová

Maria Šarapovová patří mezi tenisty, kteří letos v Londýně mohou zkompletovat svou sbírku největších titulů o ten poslední zbývající - olympijský. Ruska k tomu dnes udělala předposlední krok, když zvládla i svůj semifinálový duel.

V něm bývalá světová jednička narazila na další ruskou reprezentantku Marii Kirilenkovou, čtvrtfinálovou přemožitelku Petry Kvitové. Aktuálně třetí hráčka pořadí WTA byla favoritkou dnešního duelu, a v úvodním setu svou roli jasně potvrdila. Kirilenková s ní držela krok jen do stavu 2-2, poté jí Maria Šarapovová dvakrát sebrala podání a úvodní set vyhrála za 36 minut 6-2.

Ve druhém setu Kirilenková přidala, soupeřce sebrala poprvé podání a ujala se vedení 3-2, ale další drama už Šarapovová nepřipustila. Brejk Kirilenkové rychle oplatila, vyhrála i další tři hry a postup do boje o zlato si nenechala uniknout.

V sobotním finále se Šarapovová utká s rozjetou americkou mašinou Serenou Williamsovou. Ta neprohrála už 16 utkání v řadě, v posledních devíti neztratila ani set a jen jednou v nich soupeřce povolila uhrát víc jak 5 gamů. Dnes deklasovala 6-1 6-2 světovou jedničku Victorii Azarenkovou.

Serena před dnešním duelem Azarenkovou porazila v osmi z devíti vzájemných zápasů, naposledy v semifinále nedávného Wimbledonu. Tentokrát to bylo naprosto jednoznačné utkání, první hráčka světového žebříčku uhrála jen tři gamy. 

Serena dnes měla se sestrou Venus bojovat i o finále ve čtyřhře, v útoku na třetí olympijské zlato za sebou však budou pokračovat až v sobotu. 

O singlový titul se utká s vítězkou letošního Roland Garros Šarapovovou a bilance vzájemných utkání znovu hovoří jasně pro Serenu. Z deseti duelů prohrála jen dva, a to navíc už v roce 2004. Dvakrát se utkaly na londýnské trávě; ve finále Wimbledonu 2004 vyhrála Ruska, před dvěma lety v osmifinále Američanka.

Výsledky - XXX. letní olympijské hry - ženy:
Dvouhra - semifinále:
Šarapovová (3-Rus.) - Kirilenková (14-Rus.) 6:2, 6:3
S. Williamsová (4-USA) - Azarenková (1-Běl.) 6:1, 6:2

Komentáře

97
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat
smazaný uživatel
snad už máš v singlu pro dnešek vybráno.;-))
Reagovat
smazaný uživatel
Tak gratulace! :) Masha do toho dala všechno, ale Serena je snad z jiné planety...
Reagovat
smazaný uživatel
Díky, jsem moc šťastný, znáš ty pocity....
Není z jiné planety, ale potkala se tady s úžasnou formou a není to o tom, že je Máša špatná tenistka. Naopak.:)
Reagovat
smazaný uživatel
Nj, vy dva pánové jste spokojení, ale co mám říkat já?
Jinak samozřejmě gratulace všem medailistkám a jejich fandům. ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
Ty se ještě dočkáš, a hodněkrát, sám určitě víš, že ano.:)
A ty montyho slečny jsou také ještě mladé...
Ale co mám říkat já, za chvíli mi odejde do důchodu...:-(
Reagovat
smazaný uživatel
To je pravda, určitě se dočkám. :-)
Já myslím, že Serena tu s námi ještě nějaký pátek bude.. :-)
Reagovat
smazaný uživatel
To doufám, že tu ještě pobude....
Ty se dočkáš určite, o tom jsem už psali, doufáme, věříme a fandíme! Já mám Petru taky rád, to asi víš, zdá se to být skromná, milá a rozmuná holka. Mám rád lidi, kteří vědí, co chtějí a umí si za tím jít...
Ale ta top srdcovka je jen jedna a až odejde, budu smutný, ale to je sport i život.:-))
Také máš asi jenom tu jednu pravou "tenisovou srdcovku"? Já bych jich mít více najednou asi nemohl. V dalším sledu mám i jiné, ale jsou až po ní.:)
Reagovat
smazaný uživatel
Tak tak, doufáme a věříme..
Já mám v srdci jenom tu jednu (i když jsou pochopitelně i další, které jsou mi tak nějak sympatické) a divím se a klaním se Montymu, že zvládá jich tam mít víc. A už teď se děsím té chvíle, až ta moje srdcovka ukončí kariéru.
Reagovat
smazaný uživatel
Chápu tě, jak to myslíš, máme to stejně.
Ale neděs se, máš ji ještě mladou! Jenom si opravdu užívej každý okamžik, protože to hrozně letí. Já to bral vždycky tak nějak automaticky a ani jsem se nenadál a deset let uteklo jako voda. A teď mi i ty její dřívější zápasy, kde třeba prohrála, připadají jako pěkné momenty u kterých si zavzpomínám.:-)
Reagovat
smazaný uživatel
Užívám si každý její zápas, i když je to někdy o zdraví. ;-)
S tím časem máš pravdu. Trefná je lehce atletická definice: život se zpočátku zdá být jako maraton, aby se nakonec ukázalo, že utekl jako hladká stovka..
Reagovat
smazaný uživatel
Tak to je opravdu trefné a velmi výstižné...
S tím zdravím máš pravdu, kolikrát si také říkám, že to je opravdu o nervy a že se příště prostě budu koukat v klidu. Ale vydržím to sotva první tři hry a zase se nervuji.:-)
Reagovat
smazaný uživatel
To si člověk může říkat, jak chce, že vydrží v klidu. No, nevydrží. :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Sleduje někdo ženský duel o bronz? Jak to zatím vypadá? Přišel jsem až za stavu 5:3 pro Viku a viděl jsem jenom odvrácený brejkbol a dvě hozené rakety Makiri....
Reagovat
smazaný uživatel
Vypadá to dobře pro Viku, ta získala první set a ve druhém hned Makiri brejkla a podává na dva nula.
Reagovat
smazaný uživatel
Děkuju, to už jsem viděl a vidím :-) Spíš mě zajímal obrázek hry do té doby...
Reagovat
smazaný uživatel
Aha, já bych řekl, že v podstatě stejný. O podání Makiri se bojovalo více a ztratila ho dvakrát, Vika jen jednou a pak když podávala na vítězství v setu, byl to dlouhý gem, který nakonec ubojovala.
Reagovat
smazaný uživatel
Díky, jde vidět, že servis Makiri dneska nedrží... Srovnat na 3:3 a pak hned další ztráta servisu... Aspoň Monty25 bude mít radost :-)
Reagovat
smazaný uživatel
To bude.:)
A komu jsi přál ty?
Reagovat
smazaný uživatel
Já Makiri... Odehrála dobrý turnaj na svoje letošní špatné singlové výsledky. Letošní tráva, Wimbledon a OH, jí vyšla. A dneska byla Azarenka, alespoň z toho, co jsem viděl, lepší. Ono taky, když devětkrát v zápase servíruje a z toho pětkrát ztratí servis, s tím se obvykle dají dělat jen zázraky :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Myslím, že se do finále dostaly ty pravé dvě hráčky, díky kterým tento zápas nabídne velmi atraktivní podívanou. Protože se bude hrát opravdu o hodně!

Pro obě tenistky se jedná o první účast ve finále OH v singlu a mohou přidat ke svým kariérním GS zlatou medaili. Což se naposledy podařilo Steffi Graf, která to ovšem dokázala během jednoho kalendářního roku, což byl úžasný počin.
Navíc Maria bude bojovat ještě o post světové jedničky.

Obě hráčky jsou velké bojovnice, takže očekávám opravdu napínavý duel, ve kterém mohou ale značnou roli sehrát i nervy.
Předchozí vzájemná negativní bilance pro Sharapovou nebude podle mně hrát v dnešním zápase roli. Po zisku titulu na RG jí ještě více stouplo sebevědomí a v tomto roce zlepšila a zastabilizovala podání. Když jí bude vycházet i to druhé, Sereně se ho nemusí dařit tak lehce zabíjet jako třeba včera proti Vice. Navíc Maria bude bojovat jako lvice (alespoň to podle její nátury očekávám).

Pro Serenu je Maria tou nejtěžší soupeřkou z dolní půlky pavouka, kterou mohla dostat pro finále. Maria ji zaskočila ve finále 2004 na Wimbledonu a mohlo by se jí to podařit i dnes. Ona sehrála na turnaji už některé těžké zápasy, Serena ještě ne. Ta by mohla mít svůj špatný den zrovna dnes.
Může to být zápas, kde opravdu rozhodnou maličkosti a pár míčků.
Když se podaří Sereně udržet nervy a hru z předešlých kol nebo jí alespoň podrží servis, vyhraje. Pokud bude ale chybovat, tak nedokáže vyhrát, Maria by si tu nabídnutou šanci nenechala uniknout.

Můj tip na vítězku: Maria, ale rád bych se mýlil a budu věřit do posledního míčku.

A také doufám, že se nebude zápas přerušovat kvůli dešti jako ve finále Wimbledonu....
Reagovat
smazaný uživatel
Nevím, Máša na Serenu neumí a zvlášť na trávě proti ní nemá moc co nabídnout, osobně si myslím, že Petra i Aguš by Sereně zatopily víc, byť by jí asi neporazily.
Očekávám jasnou převahu Sereny.
Reagovat
smazaný uživatel
No někteří z vás jsou fakt imbecilové. Hekna vyhrává spoustu zápasů tím svým nesnesitelným řevem, spoustě holkám to dost vadí. A Serena? To je zkrátka a jednoduše SUPERSTAR, jedna z nejlepších hráček historie a k tomu není dál co dodávat!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Reagovat
Heather_Fedex
uz to nehul....
Reagovat
pepin
Nemá cenu na ty co zde mají připomínky k Sereně vůbec reagovat, protože ta přesně všem dokazuje jak veliká hráčka je a co ty za ní mají před sebou za práci, aby se k ní a jejím výkonům jen přiblížily. Každá má šanci poctivě trénovat servis a ostatní údery a ne aby se vymlouvaly, že hrají proti chlapovi. S tou ječící šarapkou máš pravdu, je to sice dobrá tenistka, ale tím svým jekotem a výmluvami, že by to bez toho nešlo atd. si proti sobě štve hodně tenisových příznivců. Psal to tady myslím Tommr, že je to ostuda, když číslo jedna dostane takový výprask a v podstatě i bývalá jednička. Tady se to prostě ukáže v plné nahotě, že je nejdříve Serena, pak dlouho nic a pak teprve další.
Reagovat
smazaný uživatel
Hezky jsi to shrnul a vyjádřil. Mně někdy zůstává úplně rozum stát nad tím, co dokáží někteří pisálkové vyplodit. Dokonce i v článku nahoře je označena za americkou mašinu. To je opravdu jak v nějakém bulváru! Zajímalo by mne, jak by si asi tedy představovali hráčku, která by měla být nejlepší a dominovat? Asi by to měla být nějaká "kočka" podle evropského mustru krásy...Vyčítá se jí podání, které je hodno obdivu, ale to by samo k výhře nestačilo. Jak by asi sebrala podání soupeřce, kdyby neuměla další potřebné věci...
Viz. třeba zrovna Hradecká, dává ještě větší děla a je jí to k prdu, to samé Sabine Lisicki.
Kdyby takhle hrála Petra, minimálně polovina uživatelů zdejšího portálu by omdlela blahem, tak kde je tedy problém? V každé éře se našla hráčka, která dominovala a soupeřky drtila. Např. Navrátilová, Steffi atd.....a Serena se k nim přidala.
PS. Já bych to samozřejmě Petře přál a třeba bude tou další nástupkyní ona, i když jí už mnozí odepisují.
Reagovat
smazaný uživatel
Vždycky se najde někdo, kdo bude nespokojený. Kdyby Serena nevyhrávala, tak ji budou posílat do důchodu, když vyhrává, tak to znamená, že všechny ostatní jsou absolutně neschopné.. Serena je skvělou hráčkou, jinak by nebyla tam, kde je, jinak by se nevrátila zpátky do špičky. Za ta léta prostě dovedla ten svůj styl na takovou úroveň, že hráčky jako jsou třeba Máša, Petra nebo Vika, na to těžko hledají protizbraň, jakkoliv to jsou jinak vynikající tenistky, obzvlášť když je v tom svém laufu. Ale taky je to jenom člověk a taky "umí" zahrát pod psa, když nemá den. Btw. nevím proč se všichni vozí po jejím vzhledu, je sice drobet svalnatější, ale nemyslím, že je to nějaká ošklivka.
Reagovat
smazaný uživatel
Máš pravdu, je to přesně tak, jak píšeš. Navíc hrajou v její prospěch i obrovské zkušenosti, které za ta léta nabrala. Takže hráčky jako jsou Vika, Petra a i třeba Maria (která je už ale trochu starší), mají ještě dostatek času se dostat na vyšší úroveň hry a zbírat zkušenosti, které pak naopak jim v pozdějším věku přinesou výhodu proti mladším hráčkám. A jak správně píšeš, když nemá den, vyháže, co může a je to.
Já si prostě myslím, že někteří omezení lidé soudí jen podle "evropského mustru krásy".
Ale to nejde aplikovat v jejím případě. Prostě si myslím, že je to průměrně vypadající Afroameričanka a ne žádná šereda, godzila, monstrum apod....
Má svaly a trpí sklony k nadváze, ale nikdo není dokonalý. Když bychom se podívaly do historie tenisu, našly by se tam hráčky, které hrály na špici a nebyly to žádné "hubenky". Navíc třeba ty šaty co má na OH jí, myslím, dost sluší a i zeštíhlují.
Reagovat
smazaný uživatel
Náhodou, Serena má sex-appeal. Možná nemá nejdokonalejší postavu, ale umí zaujmout a skvěle se vyzná v módě, takže na kurtu většinou vypadá hodně dobře. Navíc v Americe už několikrát pózovala pro tamní magazíny a některé fotky vypadaly fakt výborně. :)
Reagovat
smazaný uživatel
Ahoj, tak dnes budeme opět fandit proti sobě, jako ve většině případů.:))
Ale pokud už by musela Serena s někým prohrát, přál jsem si, aby to byla právě Mária. Protože je to šampiónka, osobnost a její hra se mi líbí. Kdyby tolik neřvala, díval bych se na ní více, teď to dělám jen v nutných případech, ale to je můj problém a ne její.
Tak hezké fandění.;)
Reagovat
smazaný uživatel
Já se teď připravuju na Viku a její zápas o bronz. Snad jí to vyjde. Včera ten mix nestihli dohrát... No jo, už je to tak. U Mashy je vidět i slyšet, že do toho dává maximum. :) Sice nemá proti Sereně dobrou bilanci, ale kdo ji má? Když vyhraje Masha, budu mít obrovskou radost. Když vyhraje Serena, vezmu to naprosto v pohodě. Snad bych si jen přál, aby to pro Mashu nebyl vyloženě smolný zápas... Takže fanděme těm svým. :)
Reagovat
smazaný uživatel
O bronz fandím Vice, zaslouží si to po tom včerejšu. Bylo by mi jí líto, kdyby odjela bez medaile...
Takže vlastně za pár minut fandíme spolu.;)
A neboj Vice to vyjde, Makiri spláchne.
Reagovat
smazaný uživatel
No, Vika a Makiri se velmi dobře znají, loni byly stálou deblovou dvojicí. Vika je dneska favoritkou. Bylo by pěkné, kdyby jí to vyšlo a pak ještě třeba přidala medaili z mixu... Ale nebudu předbíhat. :)
Reagovat
smazaný uživatel
Tak teď nám to pokazil déšť. Holky nestihly odehrát ani dva gemy...
Reagovat
smazaný uživatel
Že redaktoři České televize přechylují, je naprosto v souladu s pravidly a zcela v pořádku. Ovšem napsat do výsledkového přehledu MARIE SHARAPOVOVÁ, to je na facku..
Reagovat
smazaný uživatel
Souhlas,úplně me z toho bolely oči..
Reagovat
Bob
To bude vyprask, co? :D
Reagovat
smazaný uživatel
Hele, neprovokuj! :D
Reagovat
smazaný uživatel
Tak když jsem se kouknul na výsledek zapasu Serena vs. Vika tak se docela bojím finále jakej dostane příděl.. Ale zase na druhou stranu bude proti sobě stát nejlepší podání a nejlepší return plus Maria na breakbally servíruje jako královna a jak dole píše monty Maria je obrovská bojovnice. Sice má Maria se Serenou docela hrozivou serii, ale ty její dvě vítězství byli vždy ve finále, tak proč néé do třetice? :-)
Takže já tipuju: Masha vs. Serena 7:5 3:6 a 6:4 :-))
Reagovat
smazaný uživatel
To by byl sen, kdyby se Mashe povedlo zopakovat rok 2004. :) Určitě bude hodně záležet na tom, jak si bude Masha držet podání. Chtělo by to neztratit ani jeden servis a pak to třeba urvat v tie-breaku. Ale ono se to lehce říká... Jedno vím určitě: Budu na Mashu pyšný, ať to dopadne jakkoliv. :)
Reagovat
smazaný uživatel
Ale hlavně se Maria před zápasem nesmí jak se říká po*rat. Musí si říct, že na ní má a musí jít na kurt uvolněná :-) Pak bych řekl, že má nějakou šanci :-) S tou poslední větou naprostý souhlas :-)
Reagovat
kejv2
Monty, to by me zajimalo, co by se muselo stat, abys na nejakou "svou" hracku nebyl pysny...
Reagovat
smazaný uživatel
Mě taky. :D
Reagovat
smazaný uživatel
Radši se nebudu vyjadřovat k Sereně, protože by tu létaly samé kur*y, pi*e..
Reagovat
smazaný uživatel
Ale no tak! :( Serena prostě hraje neuvěřitelně a není ostuda přiznat prohru. K olympiádě navíc patří i fair-play, nebo by aspoň měla patřit... Mě taky strašně mrzí, že Caro a Vika proti ní uhrály jenom tři gemy, ale viděl jsem snahu a víc se prostě nedalo dělat... Snad bude mít Masha větší štěstí. :)
Reagovat
smazaný uživatel
Ani nevíš, jakým jsem zastáncem fair-play a vůbec velkým zastáncem sportovní etiky, ale prostě u Sereny to nejde. Nehodlám se už dál k ní vyjadřovat, napsal jsem toho o ní už tucet, a říkám, nekontroloval bych se a nechci vybouchnout.
Reagovat
smazaný uživatel
Taky jsem ji dřív nemusel. Třeba časem změníš názor... To víš, že mi není příjemné, když Serena takhle poráží moje oblíbené hráčky. Ale ona je tenistka a jejím úkolem je vyhrávat... Jinak si myslím, že je úplně v pohodě. Caro a Vika s ní mají super vztah.
Reagovat
dadaft
se slzou v oku vzpomínám na loňský rok, kdy se zdálo, že trůn je volný, a mladé hráčky jako Lisická, Radwanská, Petkovičová cítily šanci. hrával se celodvorcový, hravý, běhavý tenis plný dlouhých výměn a úderové pestrosti.
vzpomeňme třeba na semi v Carlsbadu Petkovičová - Radwanská. přestože se Andrei ve druhém setu udělalo šoufl, tak třetí a porvní set diváci aplaudovali ve stoje, Basík křičel nadšením ve studiu a já zíral s otevřenou hubou.........
a takových zápasů byla spousta.
...........................
.............. o čem to zítra bude? uvidíme aspoň jednou jít míč 4x přes síť?
Reagovat
Heather_Fedex
ze nejvic gemu proti serene uhraje ulka radwanska ;)))
nicmene si myslim, ze se bude snazit vic, nez aza. je to velka bojovnice a navic je to finale. verim, ze da vic gemu, nez aza
Reagovat
Heather_Fedex
mela jsem na mysli na tomhle turnaji ;)
Reagovat
smazaný uživatel
Bude to boj. A jestli to Serena podcení, může jí klidně Mária zaskočit a porazit...
Reagovat
smazaný uživatel
No, snad to nebude Pyrrhovo vítězství, sice má medaili, což se počítá, ale ve finále bude Serena a ta se zdá býti dobře naložena :-)
Je mi líto Viky, nerovný souboj, to se nedá, krutý výsledek, ale přesný obrázek hry..a jen snaha nestačí, Serena je prostě jiná liga.
Reagovat
tommr
mě teda Viky líto vůbec není. Světová jednička by měla klást o něco větší odpor. To platilo pro Caro a platí to i pro Viku ...
Reagovat
Heather_Fedex
prohrat se serenou v soucasnosti neni ostuda....nic ve zlym, ale musis uznat, ze prohrat s kirilenko je daleko vetsi ostuda
Reagovat
smazaný uživatel
Odpor proti skvěle hrající a podávající Sereně, která má servis jako chlap? Která dá za dva sety i 20 es? Ani se nemusí moc hýbat a rozdává to, jak se jí chce..co na ní může platit, je jí rozhýbat, což zkusila Caro, jak ji tenkrát porazila, už nevím, kde.
Ale se Serenou v téhle formě se hrát vyrovnaný zápas moc nedá, snad jen spoléhat, že Serena nějak vypadne z tempa, znervozní, ale proč by to dělala, když má takovou úspěšnost prvního podání? Dostane tím okamžitě soupeřku pod tlak..co má asi tak Vika dělat?
Reagovat
smazaný uživatel
A ty jsi ten zápas s Caro viděl? Kryl se totiž z velké části s Petřiným a předpokládám, že tu jsi si ujít nenechal. Můžu ti říct, že Caro se snažila jak blázen. Některý výměny byly neuvěřitelné a klást odpor se snažila. Na to, že vylétla ve W. v prvním kole a není úplně ve formě, se fakt snažila. Nebyl bych na ní přísný.:-)
No a Vika - nastoupila už trochu poraženecky a na kurtu nepanovaly dobré podmínky a mám pocit, že se s tím hrozným větrem nedokázala dobře vypořádat. Ale i kdyby to bylo 2 x 6:4, dneska by nevyhrála. Serena hrála co potřebovala a hrála dobře.:)
Reagovat
tommr
jenže Petra není světová jednička a z mnoha důvodů nehrozí, že by se jí v dohledný době stala. Na světovou jedničku se prostě kladou větší nároky než na ostatní hráčky at se to někomu líbí nebo ne ...
Reagovat
smazaný uživatel
Caro jí porazila v Miami a tam hrála Serena dost otřesně. Vyhazovala se, co to jen šlo....
Reagovat
smazaný uživatel
Mashu jsem okomentoval už vedle. Můžu jenom zopakovat, že jsem na ni moc pyšný! :) No vidíte, a pak že nošení vlajky přináší smůlu...

Vika - Serena: Co k tomu říct... Jestli existuje tenisový Pán Bůh, tak se vsadím, že by ho Serena porazila. V prvním setu Vika rychle prohrávala 0:3, ale myslím, že rozhodující byl hlavně ten gem za stavu 1:4 při podání Viky. Vika tam zkazila dva lehké voleje, pak už to bylo 1:5 a bylo prakticky po setu... Druhý set se nesl v podobném duchu. Ztráta podání proti Sereně znamená prakticky jistě prohraný set. Určitou naději na brejk měla Vika jenom v poslední hře, ale ani tam to nevyšlo. Jediné pozitivum asi je, že Vika nedostala kanára... Věřím, že se z toho Vika brzy oklepe a zítra nastoupí do boje o bronz pořádně natěšená. :) Mimochodem, ještě ji čeká mix a tam by si třeba mohla zlepšit náladu... Moc dobře vím, že Masha to bude mít proti Sereně strašlivě těžké. Doufám, že Masha uhraje aspoň čtyři gemy, tedy více než Caro a Vika. Ale rozhodně by nebylo správné propadat beznaději. Každý zápas je jiný a šance je vždycky. Masha je velká bojovnice a věřím, že udělá všechno, co bude v jejích silách. :)
Reagovat
smazaný uživatel
Jako promiň, nechci Serenu nějak vychvalovat, ale světová jednička podle aktuálního žebříčku a současná nejlepší hráčka na okruhu, jsou dva rozdílné pojmy.
Vika byla nejlepší v první části roku kolem AO, Maria kolem RG a teď je zatím nejlépe hrající hráčkou Serena bez ohledu na to, jak dopadne finále.
Můj názor.;)
Reagovat
tommr
trochu si nerozumíme. Já narážel na výsledky Caro v době kdy byla světovou jedničkou a na GS se neprosazovala a se všema silnějšíma hráčkama hladce prohrávala. Ve včerejším zápase hrála se Serenou momentálně osmá hráčka světa a na tu jsou samozřejmě kladeny daleko menší nároky ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
Tak to jsme si nerozuměli, přehlédl jsem slovní spojení "to platilo i pro Caro".:)
Reagovat
smazaný uživatel
Nesmíš tak brát všechno přes ta čísla ;-) ..ženský žeříček, který se mění pomalu každý týden, kde nikdo nedominuje, se nedá moc brát jako opravdové měřítko, světová jednička ..co to je u žen? Ano, na světovou jedničku se kladou zvýšené nároky, ale vždyt se to u žen pořád mění..
Vika, Aga, Masha, to jsou prostě hráčky, které Serena porazí, když má formu, kdy se jí zachce..a je úplně jedno, která momentálně je první.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak původně jsem chtěl dát svůj koment nahoru, ale už to tak nechám. :D

Ema: Pyrrhovo vítězství to nebude, medaile je medaile. :) Taky je mi líto Viky, ale nedá se nic dělat... Dneska se opravdu nedalo. :(

tommr: No jestli vidíš, v jaké formě teď Serena je, tak by ses tomu divit neměl... Dneska dala v takovém krátkém zápase 16 es, to jsou čtyři celé gemy. Výměny se hrály zase jenom při podání Viky, až na malé výjimky. Jenže ani ve dlouhých výměnách nemá Serena slabinu. Ona nemá slabinu nikde... Říkám ti, že ani dva kanáry od Sereny by momentálně nebyla ostuda. Ona hraje prostě dokonalý tenis, to se snad ani nedá popsat slovy.

"Já narážel na výsledky Caro v době kdy byla světovou jedničkou a na GS se neprosazovala a se všema silnějšíma hráčkama hladce prohrávala." Kdyby to bylo opravdu tak, jak píšeš, těžko by se Caro dostala třikrát do semifinále a jednou do finále GS.
Reagovat
tommr
nechce se mi to ted hledat, ale myslím si, že ve finále USO byla Caro v době kdy ještě nebyla světovou jedničkou ...
Reagovat
smazaný uživatel
Pyrrhovo vítězství - nadsázka..:-))
Ještě, že je to olympiáda, v tom nejhorším možným případě by dostala Masha ve finále dva kanáry a jela s prázdnou domů, takhle má medaili..a myslím, že to bude snad vyrovnanější zápas, už pro to finále a atmosféru si to přeju :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Ano, je to pravda, ve finále byla na USO v r. 2009, kde prohrála s Kim. A světovou jedničkou se stala, tuším, v Pekingu 2010.
Reagovat
tommr
nezaměnuj výsledky GS a žebříček. Je pravda, že se u žen v poslední době střídají vítězky GS jak na běžícím pásu, ale není pravda, že by se pozice světový jedničky měnila častěji než u mužů ...
Já bych si dokonce troufal tvrdit, že mezi ženami se taky formuje silná čtyřka přičemž Radwanská tam plní funkci Murrayho ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
Já si to nepřeju, strašně moc bych chtěl, aby jí ta forma ještě jeden zápas vydržela. Ale hrozně se bojím, že přišla brzy, takhle hraje už od čtvrtfinále a takovéhle "laufy" chodí na tenisty parkrát do roka. Zbytek si musí uhrát hráči o dost pracněji.:)
Ale já vím, že ty jako nezaujatý divák, chceš dramatické utkání.:-)
Reagovat
smazaný uživatel
Ema: Jasně, Emičko. :) No ve finále grandslamu zase dostávají poražené finalistky talíř. :D Ale ne, já takhle nechci přemýšlet. Musím věřit, že Masha má šanci a třeba to tam Sereně nebude padat... Ale samozřejmě, úspěch je to už teď. Přiznám se, že olympiáda je pro mě nejvíc. Já vím, že v tenise se víc považujou grandslamy, ale olympiáda je prostě jednou za čtyři roky a je to symbol sportu a nejlepších sportovců. Tedy aspoň pro mě. :)

tommr: To máš pravdu, ale já na to finále nechtěl zapomenout. :) Prostě Caro tehdy ukázala, že na to má. Ať už byla jedničkou nebo ne...

Oskar: Caro se stala jedničkou po zápase s Petrou, mám pravdu? :)
Reagovat
tommr
tak jsem si to pamatoval správně. Pokud vím tak Caro byla kritizovaná jen za to, že v době svýho oficiálního kralování neuhrála na GS žádnej slušnej výsledek a ne proto, že by na nich vůbec nikdy neuhrála žádnej slušnej výsledek ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
Já nikde ale nepíšu o GS a žebříčku, tohle neporovnávám..chtěla jsem tím jen vyjádřit, že Serena ve formě, motivaci, porazí jakoukoliv současnou sv. jedničku.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak s tou poslední větou jsi mě rozesmál, ale napsal jsi to trefně, vypadá to tak.:)
Ale ženskému tenisu by to jenom prospělo, kdyby se zastabilizovaly nahoře silné hráčky a sváděly spolu pravidelně boje.
Reagovat
smazaný uživatel
Ale já jsem přece "zaujatá", fandím Sereně, jen si nepřeju nějaký rychlý proces nedůstojný finále..prostě nějaké drama s vítězným koncem pro Serenu :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Jj, byla kritizovaná za to, co píšeš. Stejně jako JJ, ta byla ale jako jednička ve finále USO 2008.
A stejně tak Dinara, ta byla jako jednička ve finále AO 2009 a předtím byla ve finále RG 2008, ale to, myslím, ještě jednička nebyla.
Myslím alespoň, že to tak bylo.:)
Reagovat
smazaný uživatel
Tak to nevím, koho porazila, ale bylo to v Pekingu, měli tam už pro ní připravené květiny a velké číslo jedna a ona tam s tím pózovala.:)
Reagovat
smazaný uživatel
Aha, tak už tomu rozumím. Ale já mám vždy takové nervy, že bych byl nejraději za stav 6:0; 6:0 a aby bylo za půl hodiny vymalováno. Nemůžu za to, hrozně to prožívám, jsem emotivní člověk.:-))

Ale mám to takhle jen na důležitých turnajích, na těch přípravných chci naopak dlouhé zápasy na pilování formy.:)
Reagovat
smazaný uživatel
Tak už jsem to našel. Docela mě překvapujou ty pozitivní komentáře pod článkem... V té době jsem na TP ještě nechodil. :)
http://www.tenisportal.cz/zpravy/wozniacka-to-dokazala-porazila-kvitovou-a-bude-novou-svetovou-jednickou-6753/

Já si to totiž pamatuju, protože vím, co jsem v ten den dělal... Zrovna šel jsem potmě ze školy a šíleně pršelo. Tak jsem si najednou v tom dešti vzpomněl, že dneska hrála Caro o 1. místo a já to nemohl vidět. Vyndal jsem mobil a našel jsem si výsledek. Udělalo mi to v tom strašném počasí velkou radost. :) Ty jo, přiznám se, že jak jsem to teď psal, tak mě to úplně dojalo...
Reagovat
smazaný uživatel
Serena -

http://www.1carpictures.com/data/media/17/www.allcarpictures.net_-_1963-Chevrolet-Corvette.jpg
Reagovat
Jan
Myslíte si někdo, že současný odstup Sereny od ostatních hráček je větší než Rogera v době jeho největší slávy, kdy také všechny hladce porážel nebo Nadala v jeho nejlepším období či Djokoviče loni, kdy neprohrál nevím kolik přesně - 50 ? zápasů v řadě ?
Reagovat
smazaný uživatel
Je to super bourák.:)
Já už jsem si to s laskavým svolením sojky stáhl, když mi to nedávno poslala, ale psala, že je to tvá práce.:)
Reagovat
smazaný uživatel
Moje práce ne :-), jen jsem to vyčmuchal na netu :-).
Reagovat
smazaný uživatel
Ale vyčmuchal jsi fakt pěkný bourák:)
Reagovat
smazaný uživatel
Já si to teda nemyslím, to, co zmiňuješ u chlapů je úplně něco jiného. Jí to nevydrží tak dlouho. Ale třeba tenhle rok prohrála zatím jen třikrát.
Ale to se alespoň podle mě nedá srovnávat. To, co zmiňuješ by se hodilo na Steffi Graf, ta taková byla. Protože disciplinovaně objížděla turnaje, nic nevypouštěla a všude chtěla dominovat.
Reagovat
smazaný uživatel
Jj, našel jsi to dobře. Já to mám také často tak, že si vybavuji věci na základě toho, co jsem dělal nebo kde jsem byl.

Ale ještě k té Caro: viděl jsi její zápas ve QF? Já ji viděl poprvé na turnaji a musím říct, že mě příjemně překvapila. Mimo to, že hrála houževnatě a dobře bránila, vytvářela si i útočné pozice a některé údery byly pod neskutečnými úhly. Je vidět, že by jí ta spolupráce s trenérem mohla prospívat. Vážně se mi líbila a je mladá, takže ti, co jí odepisují, se podle mě mýlí.:)
Reagovat
smazaný uživatel
Viděl a bohužel to byl její nejméně povedený zápas na OH. Ale to bylo hlavně kvůli Sereně... Jsem příjemně překvapený. Nejsi tady jediný, kdo už mi psal, že se mu hra Caroline na OH líbila. :) Mně se třeba moc líbil zápas 2. kola, když Caro hrála s Yaninou. Obě zahrály skvěle a bylo tam prakticky všechno, co může tenisový zápas mít.

Mimochodem, Vika a Max vyhráli první set v mixu. :)
Reagovat
smazaný uživatel
No tak to je dobře, alespoň si Vika zpraví náladu.
Já myslím, že to nebyl její nejhorší zápas na OH. To jen podle výsledku, ale když si odmyslíš ten výkon Sereny, tak tam ten progres byl vidět.
Já vlastně Caro viděl den předtím s Hantuchovou, tam se mohlo zdát, že podávala lépe. Ale ve QF foukal hodně vítr a obě s tím podáním měly problémy.
Takže já si naopak myslím, že hrála lépe než proti Daniele. Zejména v druhém setu, kdy musela jít na riziko, protože jinak to nešlo. Dříve by na riziko nešla a běhala dva metry za základní čárou. Takže z hlediska výsledku se to zdá nedobré, protože nepostoupila. Ale herně to byl dobrý výkon.:)
Reagovat
smazaný uživatel
Ono se to asi nedá úplně srovnávat. Proti Dance tam Caroline výborně chodil servis, to je pravda. Ale jak Serena zahrála proti Caro výborně, tak Dance se ten zápas zase nepovedl. Je tedy pravda, že ve druhém setu proti Sereně se Caro trochu chytla a byl tam jenom jeden brejk... Z těch dalších zápasů si myslím, že se Caro moc nepovedl 1. set proti Keothavong. Ale jinak jsem s jejím vystoupením na olympiádě spokojený. Jenom je trochu škoda, že nemohla hrát třeba mix, protože tam nikdo jiný z Dánska nebyl. Myslím, že s Freddiem Nielsenem by byli zajímavá dvojice. :)
Reagovat
smazaný uživatel
Já to myslím prostě tak, že bez ohledu na výsledky těch zápasů, je vidět v její hře posun k útočnější hře a to je dobře.
Bude to trvat než se to ustalí, takže ty výsledky můžou být stále ještě takové jaké jsou, ale určitě se to zlepší.
Jsem na ní zvědavý na betonech.
Je škoda, že není v Dánsku pro ni žádný parťák nebo parťačka do čtyřher.:)
Reagovat
smazaný uživatel
Jasně. No, v Kodani hraje Caro pravidelně debla s Malou Ejdesgaard, ale ta je až ve druhé tisícovce žebříčku... Mix po boku Freddieho Nielsena by Caro mohla hrát, ale to by se ty kritéria pro olympiádu musela uzavírat později. Jak asi víš, Freddie letos vyhrál Wimbledon v mužském deblu. :)
Reagovat
smazaný uživatel
Já jsem ten zápas Petry s Makiri nevyděl, byl jsem na služebce, ale když má někdo v kolonce UE číslo 1, tak bych o ostudě nemluvil. Prostě to svědčí o mimořádném výkonu protivníka, i když papírové předpoklady byly jiné. A kdyby se hrálo na čtyři vítězné jako v hokeji, tak věřím, že by Petra postoupila. A to píšu jako velký příznivec Makiri.
Reagovat
smazaný uživatel
Tohle měla být reakce na Heather... a její vzkaz z 19:23... nějak jsem to technicky nevychytal :-))
Reagovat
smazaný uživatel
To víš, že to vím, že vyhrál debla. Třeba by si mohli dát čtyřhru někde na GS, mohlo by to být zajímavé a Caro by potrénovala voleje.;)
Reagovat
Heather_Fedex
to se stava, v pohode ;)
Reagovat
Heather_Fedex
rrakce na all that i am
;)))
Reagovat
Jan
Měl jsem na mysli hlavně dominamci Sereny na tomto turnaji, kdy všechny tak hladce válcuje.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak to pak jo, tam by určitá podobnost být mohla. Na turnaji porazila kvalitní soupeřky. Ale ještě jí čeká poslední krok....
Co si o tom myslíš ty?
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist