Šarapovová natáhla životní sérii na 20 vyhraných setů, Erraniovou udolala až po 149 minutách

27. 3. 2013, 20:45
Aktuality 152
WTA MIAMI - Maria Šarapovová prodloužila sérii vyhraných zápasů už na 10 a navíc poprvé v kariéře neprohrála 20 setů v řadě. Ve čtvrtfinále turnaje v Miami zdolala po dvou maratónských setech Italku Saru Erraniovou a v Key Biscayne si zahraje už od své 5. finále. Do něj vede cesta přes Srbku Jelenu Jankovičovou.
Maria Šarapovová

Maria Šarapovová v 9 zápasech v řadě neztratila ani set a podobně na tom byla i ve vzájemné bilanci se Sarou Erraniovou. Italskou soupeřku porazila 2-0 na sety ve finále loňského French Open, kde zkompletovala sbírku grandslamových titulů, na Turnaji mistryň i před 14 dny ve čtvrtfinále turnaje v Indian Wells.

Dnešní čtvrtfinále v Miami sice skončilo další dvousetovou výhrou ruské tenistky, tentokrát to ale byla obrovská bitva. Celkem 15 ze 24 odehraných gamů šlo přes shodu, 10krát dokonce opakovaně, než Šarapovová zvítězila po 2 hodinách a 29 minutách 7-5 7-5.

Sara ErraniováZápas divákům nabídl od prvních minut vyrovnanou bitvu. Šarapovová si v úvodu po dvacetiminutovém boji vytvořila náskok dvou brejků a vedení 3-0. I nadále se pak o každý game bojovalo přes shodu, než Ruska získala osmý game čistou hrou. Vzápěti se při podání Italky dostala ke dvěma setbolům, jenže od jejich neproměnění následovala série sedmi ztracených fiftýnů v řadě a světová sedmička Erraniová vyrovnala na 5-5. Z návratu do hry o první set se ale dlouho neradovala, potřetí přišla o servis a Šarapovová nakonec po dlouhých 80 minutách proměnila 5. setbol.

I ve druhé sadě si tenistky nedarovaly nic zadarmo. Šarapovová nejprve dvakrát nepotvrdila brejky na 3-2 a 4-3 a mohla za to být potrestána. V 10. gamu kupila jednu dvojchybu za druhou a soupeřce nabídla celkem tři setboly. V nejdelší 11minutové hře zápasu ale podání udržela, získala tři gamy po sobě a postoupila do semifinále.

Statistika zápasu Sara Erraniová - Maria ŠarapovováTradičně agresivně hrající rodačka ze Sibiře v zápase sice nastřílela 45 winnerů, udělala ale také 49 nevynucených chyb a 14 dvojchyb.

"Dnes jsem čelila opravdu těžké soupeřce, zápas mi hodně znepříjemnila. Bylo to hodně nahoru dolů, ale jsem šťastná, že jsem postoupila dál," komentovala Šarapovová, která vyhrála už 20 setů v řadě, což se jí na okruhu WTA povedlo poprvé v kariéře. 

V Key Biscayne, kde se v letech 2005, 2006, 2011 a 2012 dostala do finále, ale ještě nikdy netriumfovala, ji dělí už jen dvě výhry od toho, aby se stala teprve třetí tenistkou v historii, které během jedné sezony vyhraje prestižní březnové turnaje v Indian Wells i Miami. Před ní to dokázaly jen Steffi Grafová (1994 a 1996) a Kim Clijstersová (2005).

"Tolikrát jsem tu byla blízko vítězství... Chodila jsem na tento turnaj už jako malé dítě, vítězství na něm by pro mě hodně znamenalo," přiznala ruská tenistka.

V semifinále, do kterého se dostala už na šestém turnaji v řadě, Šarapovová narazí v souboji bývalých světových jedniček na Srbku Jelenu Jankovičovou, kterou porazila v 6 ze 7 vzájemných duelů. Jankovičová ve čtvrtfinále zdolala 6-4 6-7 6-3 rovněž italskou soupeřku Robertu Vinciovou.

První semifinálovou dvojici vytvořily už v úterý Serena Williamsová a Agnieszka Radwaňská.

- WTA PREMIER MANDATORY MIAMI -
(USA / Florida, tv. povrch, 4.195.765 dolarů)
středeční výsledky (27. 03. 2013)

Dvouhra - čtvrtfinále:
Šarapovová (2-Rus.) - Erraniová (8-It.) 7-5 7-5
Jankovičová (22-Srb.) - Vinciová (15-It.) 6-4 6-7 6-3

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

152
Přidat komentář
Fandina
OT ... zajímavé články na blogu Andrejky Hlaváčkové

http://hlavackova.blog.ihned.cz/

VlS ... tady také najdeš, že holky řákají Lucce Šafi ... stačí přečíst ... úsměv
Reagovat
VlS
Ale Šafi není Šafina
Reagovat
Fandina
Aha, tak to psát nebudu ... úsměv
Reagovat
Titan
První semifinalistka turnaje v Croissy-Beaubourgu ve Francii je Sandra Záhlavová a určitě se posune alespoň o 9 míst dopředu...
Reagovat
Fandina
Tak to jí přeji. Výborně, jen tak dál Sandro. Pojď!
Reagovat
tommr
průběžnej stav žebříčku WTA po zkompletovaných čtvrtfinálových zápasech v Miami (čísla v závorce znamenají bodovej náskok nebo ztrátu na Petru, hvězdička znamená, že hráčka ještě může v Miami získat další body):

1. Williams, S. (+5340 bodů) *
2. Sharapova (+4540 bodů) *
3. Azarenka (+4100 bodů)
4. Radwanska, A. (+1620 bodů) *
5. Li (+655 bodů)
6. Kerber (+250 bodů)
7. Errani (+180 bodů)
------------------------------
8. Kvitová 5225 bodů
------------------------------
9. Stosur (-1360 bodů)
10. Wozniacki (-1465 bodů)
11. Petrova (-2100 bodů)
12. Kirilenko (-2414 bodů)
13. Vinci (+2510 bodů)
14. Bartoli (-2515 bodů)
...
18. Jankovic (+3110 bodů) *
19. Šafářová (+3295 bodů)
20. Suarez Navarro (+3350 bodů)
21. Zakopalová (+3365 bodů)
...

Petra Kvitová si navzdory nezdaru v Miami udržela svojí pozici. Na sedmou Erraniovou sice opět trochu ztratila, ale na druhou stranu si mírně zvýšila odstup od hráček, který jsou v žebříčku těsně za ní ...

Další naše hráčky Lucka Šafářová a Klára Zakopalová se drží na hraně první dvacítky ...

Z ostatních hráček je zajímavej zejména další propad Bartoliový a návrat Jankovicový do první dvacítky ...
Reagovat
rubens
No vidíš, a ty pořád - vyměň trenéra, vyměň trenéra...
Reagovat
smazaný uživatel
já bych ten žebříček tolik neřešila, Petra má za sebou od Fed cupu s Austrálií slušný výsledky: téměř vyhraný mač se Serenou, titul z Dubaje, vylepšené maximum z IW, a v Miami se jí nikdy nedařilo a obávám se, že ani dařit nebude kvůli vlhkosti vzduchu atd., takže si myslím, že Petra může být spokojená... její čas teprve přijde - Wimbledon, kde bude opět mezi favoritkami..
Reagovat
smazaný uživatel
Kdyby se hrálo na trávě, tak vyhrála Péťa, ale kdyby no..
Reagovat
tommr
no pokud je Petra spokojená s tím osmým místem tak at si Kotyzu klidně drží dál. Je fakt, že osmý místo na světě je taky krásný ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
Pokud vím, tak Petra žebříček neřeší.. jak říká: Desítka dobrá, ne? :)
Reagovat
rubens
:))
Reagovat
Michaelus
Kerber by teď měla obhajovat 250 b. z Kodaně,místo které jsou teď Katovice kde nestarttuje. Rozdíů mezi ní a Petrou je 250 b. tím pádem,jestli se nepletu by Petře stčil 1 vyhraný zápas na 7. místo?
Reagovat
smazaný uživatel
ve hře ji i teoreticky 6. místo, ne?
Reagovat
pepin
Tak to máš pravdu, osmé místo na světě aspon podle žebříčku je dobré, ale nějaký výrazný herní projev směrem nahoru zatím není vidět.
Reagovat
smazaný uživatel
Podle mých propočtů by ani případný titul z Katovic na to 7. místo nestačil. Petře by se přičetlo 80 bodů, Kerber 155 odečetlo. Vychází mi to.. když Petra vyhraje Katovice, bude mít 5305 bodů, Kerber 5320.. ale možná se pletu :)) tommr to zrčitě má víc na háku :))
Reagovat
Michaelus
jj, jeden malý turnaj,a hned 6. místo :-)
Reagovat
smazaný uživatel
zrčitě = určitě
Reagovat
tommr
Kerberová jede letos místo zrušený Kodaně do Monterrey. I kdyby tam, ale vypadla už v prvním kole tak může přijít maximálně o 155 bodů (280-125) ...
Petra v Katowicích může získat maximálně 80 bodů za titul (280-200) ...
Před začátkem hlavní antukový sezóny (za což se považuje Stuttgart) tudíž může Petra náskok Kerberový stáhnout na 15 bodů, ale před ní se dostat nemůže ...
Reagovat
tommr
máš to dobře ... :)
O nějakým posunu vpřed by Petra mohla uvažovat až ve Stuttgartu. Musela by tam ale dojít minimálně do finále a ani to by ještě nemuselo stačit ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
Tak podle mých informací, by měla být v týmu Klára Zakopalová pravděpodobně místo Lucky Šafářové, jinak by vše mělo zůstat, takže Péťa Kvitová a háčka, ale není to 100%, jelikož Lucka Hradecká je zraněná, ale snad to nebude vážné..
Reagovat
tommr
nominace Kláry místo Lucky je s ohledem na poslední výsledky logická ...
Co se týče Háček tak tam nezbává než se modlit, aby se daly co nejdřív aspon trochu do kupy a hlavně aby naše holky rozhodly o postupu už po singlech a na debla proti Italkám vůbec nedošlo, protože proti Erraniový s Vinciovou by Háčka v jejich současný formě neměly nejmenší šanci ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
já si myslím, že Petra zvládne 2 body a 3. musíme doufat v Klárku, jinak háčkám taky moc nevěřím, ale věřím v finále v Praze v O2 areně! Třeba s Ruskem.. ?
Reagovat
tommr
včera jsem se koukal na zápas Jankovic-Vinci a Vinciová nic světobornýho nehrála. Tu by Klára mohla porazit a dodat tak třetí bod ... :)
Jinak finále ted nemá cenu řešit - přejít přes Italky bude při současný formě našich hráček nesmírně těžký a pokud se to našim povede tak o finále nemám obavy ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
já věřím Kláře i proti Errani..
Reagovat
smazaný uživatel
já našem holkám vůbec nevěřím :)) Ale tak když se to povede, o to větší budu mít radost :)
Reagovat
tommr
myslím si, že Erraniovou Klára nedá. Shodou okolností ted obě hrály v Miami proti Sharapovový a to srovnání vyznělo jasně pro Erraniovou. Při FC bude mít Erraniová navíc výhodu domácího publika a jejího oblíbenýho povrchu ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
uvidíme, nechme se překvapit, třeba nakonec bude hrát Lucka Šafářová.
Reagovat
tommr
já si myslím, že o konečný nominaci rozhodnou předvedená hra a výsledky v Katowicích, kde z našich hrajou Petra Kvitová a Klára Zakopalová a z Italek Vinciová ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
tak Petra je snad jasná, ne?
Reagovat
smazaný uživatel
Já bych řek, že o tom, koho Pála osloví, už je teď rozhodnuto. Otázkou je, bude chtít Klára hrát?
Reagovat
smazaný uživatel
to nevím, no, ale je momentálně 2. nejlepší naše hráčka,
nevíte, kdy bude oficiální nominace?
Reagovat
smazaný uživatel
Myslím si že Šafářová do čtyřhry s Kvitovou,kdyby bylo potřeba rozhodující bod...Ale ten vysoký pán, to určitě vyřeší...Ale kdybych si měla vsadit,tak Italky doma na antuce,jasná volba.
Reagovat
smazaný uživatel
Kvitová do čtyřhry? není to moc velký risk?
Reagovat
smazaný uživatel
Nemá toho moc na výběr....
Reagovat
Fandina
Jovovichu ... když bylo finále FED cupu, tak Klárka byla už po několikáté v širší nominaci a celý týden s holkama a trénovala na úkor své dovolené a dělala sparingpartnerku. Proč by nechtěla hrát? Záleží na momentální situaci, zdraví a výběru Pály.
Reagovat
pepin
Tak když nebude moci Lucka, tak Petra pokud bude moci fyzicky bude určitě jedno z řešení.
Reagovat
smazaný uživatel
Protože proto :) Odmítnout může, to se stává.. Pála většinou hraje fér a oslovuje hráčky s dlouhodobě lepší formou, tudíž předpokládám, že osloví Kláru.
Reagovat
smazaný uživatel
myslím, že by nebylo marné, kdyby si v Katowicích vyzkoušela Petra čtyřhru s Andreou, co myslíte?
Reagovat
Fandina
Samozřejmě, že když nebude moc Lucka, tak je Petra do čtyřhry ideální a to s kýmkoli, ale zase záleží na jejím zdraví, jak se bude cítit atd., ale to u všech. Jinak jsem tady už ddřív psala, že ona na Hopman cupu s Tomem vyhrála čtyřhru, když to bylo potřeba a předloni prohrála v Extralize singl s LucHra a hned to napravily pak se Šafinou a vyhrály čtyřhru nad Ivetou Benešovou s zase LUckou Hradeckou a to spolu Petra s Šafinou hrály prvně.
Reagovat
smazaný uživatel
Petra hrála se Šafářovou už na OH 2008
Reagovat
pepin
Pokud je zranění Lucky vážné a dlouhodobější, pak by to možná zkusit mohly. Myslím si, že by se na tomto turnaji až tak moc nestalo.
Reagovat
smazaný uživatel
otázka je, zda by nepotřebovaly divokou kartu?!?
Reagovat
Fandina
Silver ... aha, tak to jsem nezaregistrovala, že už Petra s Luckou hrály předtím ... omlouvám se
Reagovat
pepin
Tak mám dojem, že v současné době je Petra zdravá, nebo aspon jsem nezaregistroval, že by ji něco trápilo na rozdíl od marfuši, ta mám dojem odmítla pomoci ruskám z důvodu, že ji tam nevyhovuje podnebí a že nebude riskovat.
Reagovat
smazaný uživatel
v Dubaji Petru trápilo rameno..
Reagovat
PetaM
Petru trápilo rameno bohužel i v Miami ... Ale má dost času na odpočinek a snad se to zlepší :) :)
Reagovat
Fandina
To by bylo výborné, kdyby byla Petra zdravá, ale znáš to, je choulostivá na tělesnou schránku, hned má něco, tak hlavně aby něco nepřišlo. Jinak co se týče Marfuši, tak ona reprezentuje snad jen kvůli OH, jinak se asi vyhýbá, ale že by byla ona nemocná, to si moc nemyslím, zranění se nevyhýbají nikomu, ale jinak si myslím, že má zdravý kořínek, stejně jako Vika a Caro. Tedy podle mě ... úsměv
Reagovat
pepin
No ona to napsala, že by tam mohla onemocnět a že to nebude riskovat.
Reagovat
Fandina
pepin ... je to v Moskvě, tam člověk nikdy neví ... úsměv
Reagovat
pepin
Nic mi nemusíš říkat, já jsem tam byl několikrát a to ještě i za totáče. Když jsme chtěli z patra do patra v hotelu, musel jsem dávat úplatek ve formě punčocháčů apod.
Reagovat
VlS
Zkoušet Petru v deblu - nezkoušel bych to, osobně bych nominoval Petru, Klárku, Lucku a Andrejku, na debla Lucka s Andrejkou. Lucka v záloze na singl pro případ potřeby, ale ještě uvidíme, co napoví zelená antuka, třeba se Lucka s té mizérie sebere.
Reagovat
VlS
Luckou myslím Lucku Šafářovou, Lucka Hradecká je naprosto mimo
Reagovat
smazaný uživatel
to radši Petru do čtyřhry než Šáfářovou..
Reagovat
Fandina
Podle mě i s tím zraněním ramene Lucky Hradecké třeba ani nic jiného než Petra Šafina Klárka a Andy nezbude. A bude to i podle postavení na žebři. Zajímalo by mě, co je za těmi špatnými výsledky LucHra. Jestli forma, nebo rameno?
Reagovat
VlS
proboha, neříkej PROSÍM Lucce Šafina, já se vždycky vyděsím, kde se tam bere Dinara :-)
Reagovat
Fandina
VlS ... Šafi jí říkají ostatní holky, to není můj výmysl ... úsměv
Reagovat
VlS
Tak Lucka má deblů odehraných daleko víc než Petra a v letošním Race deblistek je zatím 9., tedy o hodně výš než Lucka H a Andrea. Petra dfebla nehraje a když to letos s Yaninou zkoušely, tak to bylo vidět.
Reagovat
smazaný uživatel
http://sport.idnes.cz/ceske-tenistky-se-chystaji-na-fed-cup-do-palerma-f51-/tenis.aspx?c=A130328_131239_tenis_ma
Reagovat
smazaný uživatel
ale proti silnému páru Huber/Hlaváčková prohrály těsně až suprtajbrejku..
Reagovat
Fandina
Hlavně bude záležet na tom, co na to Petra nebo Pála, ohledně debla. Když už by nebylo rozhodnuto po dvouhrách, tak bohužel Sara s Robertou budou mít navrh v každé situaci. Pála bude muset odzkoušet všechny varianty debla pro ten případ. Já bych volila Petru s Luckou Šafi, ale záleží to na nich i na Pálovi.
Reagovat
Fandina
Ale také bude záležet, kdo jak hrál v singlech, to je jisté. Pokud některá oba prohraje, těžko bude bodovat pak v deblu. Ale zase záleží na Pálovi.
Reagovat
VlS
A jak silný byl pár Huber - Hlaváčková? Vypadly myslím hned v dalším kole.
Reagovat
smazaný uživatel
došly do finále, kde prohrály až s Errani/Vinci...
Reagovat
pepin
Máš pravdu, určitě bude záležet pro postavení dvojice do debla, jak to bude vypadat po dvouhrách a kdo je bude hrát. Před tím je myslím si zbytečné špekulovat.
Reagovat
smazaný uživatel
Koukám na špatnou zprávu v Expres zprávách... No, docela mě to zranění Viky zneklidňuje. :( To už je vlastně čtvrtý turnaj, který Vika nemůže odehrát (když počítám taky IW, ze kterého odstoupila před čtvrtfinále)... Na druhou stranu, ten turnaj v Mexiku není až tak důležitý. Mnohem důležitější je, aby se Vika opravdu uzdravila. Věřím, že na antuku už bude stoprocentně fit. :)
Reagovat
smazaný uživatel
sak pravee aj mna to uz zacina trapit ale verim ze bude OK
Reagovat
tommr
mě to teda vůbec nepřekvapuje. Bylo by naopak velice podivný kdyby Azarenka vynechala Miami a pak hned jela do Monterrey. Je jasný, že si tu nohu chce pořádně vykurýrovat, aby byla fit na důležitější turnaje ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
Marenka mi dela radost :)))
Reagovat
smazaný uživatel
Sharapova > Jankovič - tady tipuju Maruš ve dvou setech, nemyslím, že ji Jelena potrápí tolik jako malá a bojovná Sára - od zadu ji nepřestřílí.

Cilic < Murray - Andy to finále dá, kde ho, bohužel pro něho, zastaví Tommy.:))

Gasquet < Berdych - Rišár prohraje ve dvou

Serena = Aga - tady tipuji vyrovnaný zápas. Serena měla v minulém zápasu problémy s kyčlí. Pokud problém přetrvává, a nebude se moci tak dobře pohybovat, a opřít do bekhendu, Aga není bez šancí. Mohlo by být klidně repete loňského finále. Navíc povrch je pomalý, to může hrát také pro Agu. Když bude aktivní, Sereně nepůjde první servis, mohla by Serenu rozběhat a mixováním úderů donutit k chybám. Pokud ovšem Serena nebude chybovat sama (aut, aut, síť, aut.:-))) Ale ten čas zápasu je vražený, to ani nebudu asi koukat.
Reagovat
Fandina
Finále Tommy Tom a vítěz Berda ... pojď pojď pojď!!!
Reagovat
VlS
Masha - Jelena - Masha a souhlasím s tebou, že to bude lehčí, než to bylo se Sárou
Cilič - Murray - spíš Andy, ale nebude to možná jednoznačné, Marin tady hraje opravdu dobře a překvapení není vyloučené
Brdich - Gasquet - Tomáš, ale platí pro to to samé, jako v předešlém tipu
Serena - Aga - Serena, ale ani tady není 100%. Serena je nějaká rozháraná, proti Li to už byl trochu lepší výkon, ale pořád to nějak není ono. Na druhou stranu, Aga už dokázala upinkat kde co - viz minulý rok (i když to hrála líp.
Takže nejjasnější tip Masha, další tak jednoznačně jisté nejsou.
Serena
Reagovat
smazaný uživatel
Marie > souhlas
Andy > asi postup, ale muze to byt napinave
Valassky Rebel, ale myslim, ze ted to bude vyrovnanejsi...
Serena > pokud bude zdrava, pokud bude mit problemy a bolesti > takze spatny pohyb, bude prekvapeni...takze asi tezko tipovat, nikdo asi dost dobre nevi jak na tom ta Serena asi je...

Vcera nam to bohuzel vyslo vsem 100%...a dnes to vypada hodne podobne....ale treba se neco stane:) I kdyz nevim, co....:)
Reagovat
smazaný uživatel
Jak říkám složil jsem zbraně.

Maria(6.54 na Jelenu) - Hodně bude záležet i na větru. Čím větší vítr, tím větší šance pro Jelenu. Nebude Jelena fyzicky vyfluslá? Máša sice taky dlouho hrála, ale vona zas tak moc neběhá :) a zápas měla dřív.
Nejspíš bych tipoval krátký proces.

Serena(6.5 na Agu) - zase vítr + možné zranění jak tady píše Oskar. Za ten kurz netipovatelné. Kdybych chtěl tipovat, tak leda dlouhý zápas. Aga si teď v nich nějak libuje. A Serena vlastně taky.

Murray(6.5 na Marina) - Marin sice porazil nevýrazného Tsongu, ale na pinkanou s Murrayem nemá. No jeden set mu vzít může, když se mu bude dařit, ale taky nemusí. Pro mě netipovatelné. Nebudu přece tipovat plívu za 1.18

Berdych-Gasquet(2.83 na Rišára a kurz klesá z 3.3) - vypadá to na Berďu, ale mám celkem obavy. V IW jejich zápas v druhém setu vůbec nebyl jasný. Lidi se tady rozplývali, jak sejmul Querryho. Podle mého ale Querry vůbec neměl den.
Reagovat
dadaft
dovolím si provokativnější tip::::::::::::::::

jak na Marii Šarapovovou názorně ukázala na AO Li Na ------- levá - pravá - levá - nazdar.
popřípadě pravá - levá - pravá - nazdar. ))
razance a kvalita úderů je u Li Na sice vyšší než u Jeleny, nicméně včera jsem si všiml, že Sára dost často na Marii uplatňovala taktiku dva tři skoro-kopečky a pak zrychlení plochým úderem... - tam už se Maria "vykazila" (hezké slovo, které jsem slyšel u K.Siniakové).
((( no, i když včERA SE BYLA SCHOPNA "VYKAzit" už i při těch "skoro-kopečcích" (ve skutečnosti docela slušně provedené topspiny se specifickým odskokem, které není úplně tak jednoduché razantně zabít (teda pokud se člověk zrovna nejmenuje Serena )) )))
jestli Jelena dokáže být přesná a nebojácná, mohla by vyhrát.
věřím, že dokáže.

situace Serena - Aga je jak píšeš.
s přihlédnutím k posledním dvoum zápasům, které jsem u obou viděl, tipuji Aga.

takže shrnuto a podtrženo mně vychází finále A.Radwanská - J.Jankovič.

a obě holky z toho budou tak vykulené a vyhecované, že uvidíme parádní zápas. ))
Reagovat
smazaný uživatel
Palec hore
Reagovat
smazaný uživatel
Ještě mi řekni na koho neplatí ta l-p-l(p-l-p) kromě Sereny?
Na případné běhačky je drobná modifikace l-p-p(p-l-l). Ale jinak nevím.
Reagovat
Fandina
scénáře se mi líbí, přemýšlím, jak často sem ty holky tak mohou přijít, aby si stihly tohle všechno přečíst. Ale poslat bys jim to také mohl, za to nic nedáš. Jinak s tou Jelenou bych i trochu souhlasila, protože jsem včera chvíli koukla a viděla jsem několik výměn, kdy Jelene stála a rozdávala údery napravo nalevo a pak winner a ani se nehla z místa. Některé, tedy. Doufám, že to udělá i proti Márii.
Reagovat
Matti
Tom < Gasquet - Tipuji frantíka. Viděl jsem jeho utkání s Almagrem a hrál tam vynikající tenis. Almagro ostatně taky. Krásné výměny jednoruč backhandem, kdy oba tam dávali neskutečné bomby a rotace. Ale Richard měl vynikající obranu a nenechal se přestřílet a jakýkoliv trochu kratší míč Almagra - okamžitě přešel do útoku a zakončil. Byl trpělivější a nerozhodil ho ani prohraný úvodní tiebreack. Pořád hrál stejně konzistentně a spolehlivě. Pokud zopakuje výkon, má velké šance Toma tentokráte porazit, dle mého soudu.
Reagovat
Fandina
Matti nestraš ... Tomáš bude muset hrát soustavně a soustředěně a v krizových chvílích bude muset použít servis i esa, samozřejmě záleží na tom, jaký bude vítr, to on nějak těžko zvládá, ale jinak doufám, že Richarda přestřílí. Jinak Ríša jde poslední dobou nahoru, i když si myslím, že Nico hrál o chlup lépe, jednoručák má víc razantnější, ale nakonec Nico nezvládl koncovku.
Reagovat
rubens
Přesně. Není to správné, odepisovat Jelenu. Ne, není to správné. Taky se mi líbilo, že se Jelena s Vinci nenechávala zatáhnout do nějaké přetahovačky a hned prvním úderem odkláněla hru.
Reagovat
smazaný uživatel
Jelena včera hrála výborně:-)...I statistiky dokazují, že byla hodně aktivní, cpala se do zakončování výměn...nemá takovou šupu jako Maria, ale rozdává hezké přesné rány a hraje i chytře:-) Na zápas se těším, i když tak trochu tuším, jak dopadne (kéž bych se mýlila:-))...
Reagovat
rubens
Jelena si a nám udělala radost, to jí přeju. Připadla mi nějak víc v poho než jindy, pár chybek, no, nic podstatnýho. :) S Hejkalem to bude tšžší, ale zpacifikovat se to dá.
Trocha kultury po ránu, než se do sebe pustíte.Chloe, americká hvězdička.

http://www.youtube.com/watch?v=4DlAxLC2orA
Reagovat
smazaný uživatel
Jecááá:-))...Hraje krásně, 1.set v kapse...tak snad přidá i druhý:-))
Reagovat
smazaný uživatel
Hmm, tak Roberta se podle očekávání jen tak nedala a jde se do 3. ..ale obě baby hrajou moc pěkně, i když chyb tam je taky dost:-D
Reagovat
smazaný uživatel
JE TO TAM!:-))) Bravo, Jeleno, semifinále na Masters 1000 je obrovskej úspěch...
Reagovat
smazaný uživatel
http://www.q3.cz/images/42Jelena_stats.jpg

Těch UE bylo na obou stranách dost, ale holky nastřílely i spoustu winnerů, byl to celkově moc pěknej zápas (obě je mám ráda):-))
Zajímavé je, že Jelena byla na síti víckrát jak Vinci, i když jí to na ní moc nešlo, Roberta úžasně lobuje:-)))
Tak aspoň nějaká radost z Miami.
Reagovat
dadaft
gratulace Jeleně.
Vinci, Petrova, Cirstea... - slušné skalpíky. ))
Reagovat
smazaný uživatel
To teda:-))...mám z ní radost. Jen škoda, že se na ty předchozí zápasy nešlo dívat:-(
Tak teď na Mariu...moc velký šance tam nejsou, ale nic není nemožné, že:-))
Reagovat
smazaný uživatel
Koukám, ty bys měla radost i kdyby postoupila Roberta :)
Reagovat
smazaný uživatel
Celkem mě šokla, že pořád hrála odzadu. Tam na Máriu moc šancí nemá. Včera to bylo sice hodně těsné. Za to Sára vděčí nejen svojí bojovnosti, ale taky mraku nevynucených chyb Márie. Skoro jako bych viděl Petru.
Zase jak se s Márií dostat k síti, že? S Petrou to jde. Ta nemá tak dobrý pohyb jako Mária a je často pozdě u míče. Pak hraje volněji. Mária to řeže, ale skoro ze všech pozic.
Reagovat
smazaný uživatel
uz jsem se lekla, ze take dojdes k zaveru, ze Sara u hry nemysli.. :-) (Jsem jeste mensi nez ona, takze se dokazu do pocitu ziveho stitu na saku pomerne snadno vzit.) :-)
Reagovat
smazaný uživatel
hezky! :-)
Reagovat
smazaný uživatel
:)
Hledám taktiku, jak by Sára na Márii vyzrála. Serena to má v pohodě. Super servis, výborný return, hodně dobrý backhand i forehand.

Zdálo se mi, že včera se Sára snažila dávat topspiny nebo občas volné kopečky. A Márii to až tak suverénně nešlo. On byl ale zase vítr, který těm pomalejším míčům dost měnil směr. A z toho vyplývaly ty Máriiny chyby.
Nebo to Sára zkoušela hrát dozadu na střed. Z toho se Marii hůř dávají vítězné údery, když nemá žádný extra úhel. A Sára tam běhala z rohu do rohu. Jak to Marii, ale dala trochu kratší, tak Maria zakončovala. Vítězně nebo často s chybou.
Nějaké kraťasy asi M. nemá smysl dávat, ona stojí dost vepředu.

Možná nějaké změny rytmu, rotace ala Štěpánek.

Nehraji vrcholově tenis, tak nevím jak to mají tihle tenisti zvládnuté. Někdy v zoufalství jako obranný úder dávám slajs. Ne volný, ale pěkně ostrý,plochý a moji soupeři mají pak celkem dost problémů vybrat jak volej, tak po odskoku. Tohle bych zkusil. Co jsem viděl Niculescu, ta má podobný úder v rejstříku, ale pořád to není úplně on. Nevýhoda tohoto úderů je dost velké procento zkažených míču, ale když už to se mnou vypadá dost nahnutě, tak je to celkem jedno.
Reagovat
smazaný uživatel
nevim trochu, jak plochy je slajs, :-) ale hodne rozumim a byla by to cesta. Cim vyssi hracka, tim vetsi problem bude mit. Holka se jen asi neodhodla k tomu tvemu "zoufalstvi", ale mam vyzkouseny slajs na telo, pod nohy vlastne, nudne prispendlit k zadni lajne a cekat na kratsi balon.. :-)
Reagovat
smazaný uživatel
:) http://cs.wikipedia.org/wiki/Tenisov%C3%A9_%C3%BAdery

Dobře, myslel jsem spodní rotaci.
MOJE dělení úderů se spodní rotací:
1. klasika - plochý úder volně letí celkem jistý úder, soupeři moc neublíží, někdy jako prohoz zajímává varianta
2. kopeček(klobáska, klobása)- buď stopball, obranný lob nebo úder zahraný, když se se vůbec nestíhá
3. útočný - seshora braný backhandem, hodně nepříjemný. Roberta Vinci jej hraje hodně často
4. ten můj prásknutý - musím mít alespoň trochu času. Často končí v síti, autu za základní čarou. Nechutně zrychleně plave, soupeři se pak špatně kontroluje. U toho typu je výhoda, že to stačí dostat do hřiště. Nevýhoda, že se špatně kontroluje i mi :)
Reagovat
smazaný uživatel
Jezis, ja uzeniny nerada! :-))) Lichnera z uvedeneho roku mam, Tima znam, tuhle stranku wiki jsem ale navstivila prvne. :-)

Jinak - slajs v praveku, dobach jednorucneho BH, nebyval takova veda.. ;-)
Reagovat
VlS
a možná i trochu prakticky - placka bez rotace je nejrychlejší - čili byl bych opatrnej s tím, že soupeři neublíží, je to otázka úhlu a postavení soupeře, ale je nejhůř kontrolovatelný z hlediska délky a hraný k lajnám hrozí vyhazováním se. Můj neodborný a možná hloupý názor je, že máme dneska až přerotováno navšechny způsoby a často i ke škodě hry.
Reagovat
smazaný uživatel
K první části. Já psal o úderu se SPODNÍ rotací, kdy míček letí ploše, relativně pomalu. Tento úder snad může ublížit, jen když jej soupeř bere horní rotací. Buď to nepřerotuje, pak dá míč do sítě nebo to přerotuje hodně a míč je pak kratší, vysoký a dá se zabít.

K těm přímkám. Zas tak to nezkoumám, ale tyhle údery dává Petra a proto se tak často vyhazuje a dává míče hlavně na zadní lajnu. Zase má více winnerů.
Reagovat
VlS
Reaguji na tvůj úder č 1 klasika plochý úder. Kde tam máš tu rotaci. Přečti si znovu, co jsi napsal o pár příspěvků výš
Reagovat
smazaný uživatel
Dobře, myslím plochý úder relativně. Ve srovnání s obranným lobem nebo liftem, topspinem. Oproti úderu bez rotace je to trochu vypouklejší. Letí relativně nízko nad sítí (oproti topsinu) a přesto padá celkem vzadu, protože padá pomalu díky spodní rotaci. Třeba nabíhaný backhand. Dáš tomu spodní rotaci a těsně nad sítí to letí k zadní čáře.
Reagovat
smazaný uživatel
Vyborne David este ze toho smrada si odpratal:DDD
Reagovat
Fandina
Je to nutné takové příspěvky, slova, význam. Nešlo by to nějak seriozněji, mileji, tady se fandí, ne nadává. Děkuji za pochopení.
Reagovat
smazaný uživatel
Překlad Cicovi od Fandiny:
nutne prispevky takove seriozneji nejak tady fandi pochopeni dekuji
Reagovat
Fandina
janekda :-)))) nejen logikou živ je člověk ... úsměv
Reagovat
VlS
kedy niekto uprace tvoj chorý mozog?
Reagovat
smazaný uživatel
Prečo???
sak je to smrad Melzer:DDD
Reagovat
VlS
2 nesmyslně vyplýtvané HE, vyházené míče, škoda, takovej to byl v 1. setu pěknej výkon
Reagovat
Matti
Jo v 1. setu byla radost koukat na jeho backhand, kterým přiváděl Davida do úzkých. Pak šel jeho výkon, rapidně dolů.
Reagovat
smazaný uživatel
Teda, chudák Bojana. Od toho nešťastného Fed Cupu se jí moc nedaří a teď ještě tohle... Snad bude její bývalý přítel v pořádku a už ho nic takového nenapadne. Copak si neuvědomil, že tím ničemu nepomůže a ještě k tomu raní Bojanu? :(

Dávám odkaz i na zahraniční zdroj, protože "Blesk sport" obvykle beru s rezervou. Ale tentokrát to asi přímo převzali od zahraničních médií...
http://isport.blesk.cz/clanek/blesk-sport/145016/tenistka-dala-prednost-kariere-pritel-po-rozchodu-skocil-z-mostu.html

http://www.tennisgrandstand.com/2013/03/27/bojana-jovanovski-responds-to-ex-boyfriends-suicide-attempt-over-recent-breakup/
Reagovat
smazaný uživatel
Hrůza:-(...
Reagovat
smazaný uživatel
no myslím, že je to spíš důkaz, že udělala dobře, když se s ním rozešla. Člověk který se kvůli rozchodu chce zabít musí být psychicky velmi nevyrovnaný...
Reagovat
VlS
Jo, to máš pravdu, navíc trochu teatrální a když to pro něj dopadlo dobře, tak taky možná jen manipulativní demonstrace.
Reagovat
smazaný uživatel
Co jí je? Proč vlastně tak poslední půl rok nehraje? To ji ta svatba tak zmohla?
Reagovat
smazaný uživatel
ta svatba určitě nezmohla..
Reagovat
smazaný uživatel
Není třeba těhotná :D?
Reagovat
Titan
Nemocné rameno. Otázka je, jak prioritní je tenis. Pravděpodobně bude hrát pod jménem Iveta Melzer...;-)
Reagovat
smazaný uživatel
Melzer je presne ten typ tenistu ktory ma v hlave nasr..ato a preto ma aj take stastie ze vyuzije kazdy breakbal
Reagovat
smazaný uživatel
Máři, jen tak dál kočko:-)
Reagovat
Bob
14 double faults a 49 EU. Docela dost.
Reagovat
smazaný uživatel
Jurgene pojď, pěkně Ti to tam zatím padá, tak pokračujeme.. :)
Reagovat
smazaný uživatel
Musím pana Zabloudila pochválit za změnu fotky... Radující se Masha je mnohem lepší! :)
Reagovat
VlS
překvapuje a David tedy taky
Reagovat
smazaný uživatel
David este vyhra si myslim sak to by bola hamba smiech s takym tragedom jak je Mulzer prehrat
Reagovat
VlS
hanbu a smích si lidi zaslouží za hloupé řeči, asi nevíš, kdo je a byl Melzer. Tragédi to do desítky nikdy nedotáhnou. Třeba se zase Jurgen zvedá a bude zase hrát zajímavý tenis. Dnes hraje dobře.
Reagovat
VlS
milý samozřejmě - omluva
Reagovat
smazaný uživatel
Ja viem ze bol v top 10 ale teraz uz nehra nic a David musi vyhrat pre česť tenisu:DDD
Reagovat
smazaný uživatel
Melzer po zapase rovno na testy
nemoze sa z takeho trageda a flakaca stat hrac ktory nici Davida jak nic chore a smutne
Reagovat
smazaný uživatel
Melzer není žádný flákač prosímtě :)
Reagovat
smazaný uživatel
noo vobec kukni na jeho vykony prehry s hracmi ako Zverev, Sousa, Korolev a Golubev to len tie z poslednej doby ale on uz i z väčšimi amatermi prehral je to kus vola
Reagovat
smazaný uživatel
Dneska jsem sepisoval svůj komentář během zápasu, takže je to hodně podrobné... Snad to někteří z vás ocení. :) Řekl bych, že vzhledem k průběhu zápasu to byla dobrá volba. :D

První set byl už od začátku trápení, přesto Masha brzy získala slušný náskok. Hned v prvním gemu vybojovala brejk, ale těžší bylo ho potvrdit. Mashe se moc nedařilo na podání, udělala při prvním gemu na servisu tři dvojchyby. Ovšem nakonec ten dlouhý gem vyhrála a zvýšila na 2:0. Ve třetím gemu se Mashe povedl další brejk ? 3:0. Na příjmu to šlo, ale na podání pokračovalo trápení. Masha udělala ve čtvrtém gemu čtyři dvojchyby a hlavně kvůli tomu přišla o servis. Saře se povedl rebrejk, který vzápětí potvrdila a bylo to už jenom 3:2. Po páté hře přišel za Mashou na kurt trenér Hogstedt. Šestý gem začala Masha další dvojchybou, ale potom taky dala jedno eso a nakonec to dokázala uhrát, když proměnila gembol krásným winnerem ? 4:2. V sedmém gemu dala Sara svůj první winner v zápase, Masha potom neproměnila dva brejkboly a Sara opět snížila ? 4:3. Po sedmé hře proběhla živá debata Sary s jejím trenérem. Masha poté potvrdila zlepšení na servisu a čistou hrou zvýšila na 5:3. Sara se jako obvykle nevzdávala, když v devátém gemu odvrátila dva setboly a bylo to 5:4. Masha podávala na zisk 1. setu, ale tentokrát na setboly nedošlo. Právě naopak, Sara ji brejkla čistou hrou ? 5:5. V jedenáctém gemu Masha využila svůj druhý brejkbol a dostala se znovu do vedení ? 6:5. Napodruhé už se podařilo dopodávat, když Masha proměnila svůj celkově pátý setbol a získala 1. set poměrem 7:5. O vyrovnanosti 1. setu svědčí fakt, že deset gemů z dvanácti (prvních sedm, devátý a poslední dva) šlo přes shodu...
Reagovat
smazaný uživatel
Druhý set začal trochu nešťastně, když Masha nevyužila tři brejkboly a prohrávala 0:1. Ve druhém gemu se strhnul o podání Mashy pořádný boj. Sara neproměnila brejkbol, když Masha doběhla její dropshot a pořádně si zakřičela. :) Potom si prozměnu zakřičela Sara, která povedeným winnerem odvrátila gembol. Následně to byla znovu Masha, která dala úžasný winner a další gembol už se povedlo proměnit opět za doprovodu hlasitého ?Come on!? - 1:1. :) Sara však byla velmi nebezpečná a čistou hrou se vrátila do vedení ? 1:2. Masha pak bez větších problémů vyrovnala na 2:2, dvojchyba za stavu 40-0 příliš nevadila. První brejk druhého setu přišel v pátém gemu, když Masha využila svůj čtvrtý brejkbol a vedla 3:2. Jenže v šestém gemu dala Masha zase dvě dvojchyby a byl z toho rebrejk pro Saru ? 3:3. Masha to vzápětí napravila, když v sedmé hře proměnila hned svůj první brejkbol ? 4:3. Poté na kurtu opět zasahoval trenér Sary. Asi to Saře pomohlo, protože získala brejk čistou hrou a srovnala na 4:4. Série brejků bohužel skončila v devátém gemu při podání Sary. Bylo to 4:5 a Masha šla podávat na záchranu ve 2. setu. Ještě předtím za ní přišel na kurt trenér Hogstedt a vysvětloval jí, že její hra je chodit si pro body, nikoliv jen držet míček ve hře...
Reagovat
smazaný uživatel
Masha v devátém gemu odvrátila setbol, když zahrála bekhendový winner pod neskutečným úhlem. Jenže následovala dvojchyba a Sara měla druhý setbol. Ten Masha odvrátila prozměnu winnerem z forehandu. Poté se Masha přes druhé podání propracovala ke gembolu, ten ale po laciné chybě zahodila. Pak následoval další gembol, který Masha zase odmítla dvojchybou. Najednou měla Sara třetí setbol, ovšem Masha ho suverénně odvrátila winnerem do protipohybu Sary. Pak si Masha došla pro dva body na síť a zachránila se ve 2. setu ? 5:5. V jedenáctém gemu Masha proměnila hned svůj první brejkbol, vedla 6:5 a tentokrát šla podávat na vítězství v celém zápase. To se povedlo, když Masha využila první mečbol. Masha tedy vybojovala, vydřela a tak trochu se i protrápila k vítězství 7:5, 7:5. Ale jak já s oblibou říkám: Není důležité jak, ale jestli. :)

Zápas to byl bezesporu dramatický a zajímavý, přestože v něm převažovaly chyby na obou stranách. Můžu být ale rád, že jsem to přepnul z hokeje Dynamo ? Petrohrad, protože tam to byl od poloviny zápasu úplný horor. Naštěstí vede Dynamo pořád 3:1 na zápasy... Takže zpátky k tenisu: Sara zase ukázala, že je velkou bojovnicí. Dokáže doběhnout možné i nemožné, donutí soupeřku k dalším a dalším úderům. Pak ale taky dokáže přitačit a zahrát winner, po kterém se diváci v hledišti můžou utleskat... Přesto Masha porazila Saru i ve čtvrtém vzájemném zápase 2:0 na sety. Tahle statistika mohla být úplně jiná, protože v IW měla Sara setboly v 1. setu a dneska zase ve druhém. Masha ovšem dokáže vyhrávat a získávat důležité body, i když se jí úplně nedaří. Čím to je? No, přestože se Mashe někdy tolik nedaří, tak hraje pořád hodně dobře. :)

A ještě abych nezapomněl? #SharaFamily :)
Reagovat
smazaný uživatel
No, nevím proč se mi tam občas dělají otazníky, ale věřím, že to pochopíte. :)
Reagovat
smazaný uživatel
Ocenujem ale nehce sa mi to čitať:DDD
Reagovat
smazaný uživatel
To nevadí... Třeba až budeš chtít někdy zavzpomínat na tento zápas, tak to využiješ. :D
Reagovat
smazaný uživatel
:DDD Ja to precitam len dokukam Ferrera bo vystraja tam tak musim jeho kukat
Reagovat
smazaný uživatel
Díky ti za celkem podrobný souhrn zápasu :-) Odcházel jsem za stavu 7:5 a 3:2 pro Marii, takže jsem rád, že jsi si s tím dal práci a sepsal to takhle podrobně :D
Reagovat
smazaný uživatel
Není zač. :) Díval jsem se na kompu a ještě u toho jsem měl puštěný notebook. Tak jsem si řekl, že bych to mohl psát rovnou během zápasu. :D
Reagovat
smazaný uživatel
Pristup Sharapovej k tenisu je perfektny do kazdej lopticky ide akokeby to bola posledna v jej živote a to sa mi velmi paci a preto ju velmI uznavam a milujem:DDDDDDDDDDDDD
Reagovat
smazaný uživatel
Do každého míčku jde, jakoby to byl poslední v jejím životě... Krásně řečeno. :)
Reagovat
smazaný uživatel
Jako Rafa ;-) zápas se Sárou jsem bohužel neviděla, ale podle toho, co píšeš, to muselo být dramatické a napínavé do posledního míče. Sára + Roberta jsou opravdu nebezpečný, jak když hrají sami, tak v deblu. A dávno už nejen na antuce..
No, naše holky ve FC se mají v Itálii na co "těšit" :-(
Ted čeká Mášu další pravděpodobně Italka..Jeleně moc nevěřím.
Reagovat
smazaný uživatel
Emičko, mám o 200% lepší náladu, když tě tady vidím! :)
Reagovat
Titan
Dobře, dobře. Já Mášu jen uznávám, ale nemilujem... :-)))
Reagovat
smazaný uživatel
:DDD
Som rad Masha je len moja:DDD
Reagovat
Fandina
Ema ... zdravím ... úsměv
Reagovat
smazaný uživatel
:-) asi už jsi četl, vid? Hned jsem si na tebe vzpomněla, a protože jsem to neměla kam dát, na Petry forum si musím dát pauzu..tak ti to musím dát sem :-) a jak to mají, chodí s Woodsem? A Rory prý místo hraní raději fandí své přítelkyni Caro v Miami..to jsou ale kecy :-(

http://sport.idnes.cz/vonnova-sni-o-soci-03b-/lyzovani.aspx?c=A130327_111942_lyzovani_fil

Fandina - :-) máš se?
Reagovat
Fandina
děkuji za zeptání a ty?
Reagovat
smazaný uživatel
Jo, viděl jsem to už včera na Twitteru. Taky jsem Lindsey napsal, že jsem šťastný, když vidím její úsměv. :) Ta fotka mi udělala obrovskou radost a vážně obdivuju Lindsey, jak je po tom všem statečná a hlavně pozitivní. Jinak mě na té fotce ještě zaujalo, jak má Lindsey pořád krásné nohy. Vůbec nepotřebuje dlouhé sukně, jak tenkrát psala. :) Jo, Lindsey a Tiger spolu chodí, oba to potvrdili. Já jim to moc přeju! :)

Co se týče Caro a Roryho: To víš, ono se toho nakecá... Nedávno jsem četl jeden trapný článek na idnesu (Kučerová asi neměla co dělat), kde se spekulovalo, jestli jejich vztah není v krizi. Bylo to poté, co Caro prohrála v 1. kole na turnaji v Malajsii a Rorymu se taky zrovna nějaký turnaj nepovedl... Jak říkám, trapný článek složený jen ze samých spekulací. Nevím, proč má pořád někdo potřebu řešit něčí vztahy. Bohužel, některé lidi (nejenom novináře) skoro nic jiného nezajímá... Takže já přeju každému takovému páru hodně štěstí a taky hodně trpělivosti! :)
Reagovat
smazaný uživatel
Jde to, ale dře to :-) u tebe jak po másle?

Monty - No, je fakt, že Rorymu se ted moc nedaří, Woods ho předstihl v žebříčku, ale tento týden si může Rory vzít sv.jedničku zpět, tak doufám, že mákne.
Lindsey vypadá na té fotce fakt moc dobře, pozitivně :-)
Reagovat
Fandina
Ema ... dlouho si tu nebyla. Tak jsem se musela zeptat. Už zase budeš psát?
Reagovat
smazaný uživatel
Na tvoji otázku se sluší odpovědět. Jak bude čas a nálada.
Já vím, že ses ptala ze zdvořilosti a slušnosti, ale i té je málo, přitom je to ta nejsnažší cesta k lidem..takže si toho cením.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist