Šarapovová a Venus v Cincinnati odstoupily

19. 8. 2015, 06:47
Aktuality 29
Turnaj v Cincinnati přišel o dvě bývalé světové jedničky. Ještě před svým prvním zápasem z turnaje odstoupila světová dvojka Maria Šarapovová, která v posledních týdnech laborovala se zraněním pravé nohy. Kvůli virovému onemocnění ze Cincinnati odstoupila také Venus Williamsová, jež měla hrát se Srbkou Ivanovičovou.
Profily hráčů
Maria Šarapovová (©Getty Images)

Kvůli zranění pravé nohy nehrála Maria Šarapovová už minulý týden v Torontu. "Při tréninku jsem si poranila nohu a to si vyžádalo pár dní klidu. Bohužel jsem se musela odhlásit z Toronta, ale zdraví je na prvním místě. Potřebovala jsem ještě pár dní. Teď už se cítím o mnoho lépe než před týdnem," vysvětlila Ruska na úvodní tiskové konferenci v Cincinnati.

Ještě před svým prvním zápasem však aktuální světová dvojka oznámila, že nebude hrát ani v Cincinnati. "Neměla jsem moc času na trénink. V posledních dnech se cítím lépe, ale US Open startuje za 12 dní a já tam chci být zdravá. Je to těžké rozhodnutí, ale řekla bych, že je to moudrý krok, protože potřebuji ještě nějaký čas. Na grandslam můžu být dobře připravená, ale bojím se toho, co by se stalo, kdybych se tu rozhodla hrát," komentovala své odstoupení z turnaje Ruska.

"Tento turnaj pro mě moc znamená. Vedení turnaje, fanoušci a všichni další, kteří se na organizaci podílejí, odvádí výbornou práci. Chtěla jsem tu hrát, ale směrem ke grandslamu by to nebyl dobrý tah."

"Vím, že to není ideální příprava, ale mým hlavním cílem je být zdravá na US Open. Právě proto jsem se rozhodla, že tomu dám ještě nějaký čas. Pár dní musím ještě odpočívat a pak uvidíme, jak to půjde," dodala vítězka podniku WTA Premier 5 z roku 2011.

Šarapovová nebyla jedinou bývalou jedničkou, která z prestižního podniku v Cincinnati odstoupila. Kvůli virovému onemocnění musela z turnaje těsně před utkáním druhého kola odstoupit také domácí Venus Williamsová.

"Necítím se moc dobře a potřebuji odpočívat. Pojedu domů na Floridu, kde udělám maximum, abych byla zdravá na US Open. Chtěla jsem sice odehrát více zápasů, ale nedá se nic dělat, musím s tou situací nějak naložit a dívat se do budoucna," konstatovala vítězka US Open z let 2000 a 2001, jež měla ve druhém kole hrát se Srbkou Anou Ivanovičovou, která tak postoupila do osmifinále bez boje.

TenisPortal.cz, wtatennis.com

Komentáře

29
Přidat komentář
Roger_Federer
Svitolina 2,7 (rve mi to ruce, ale kurz je sileny.)
Gibbs 2,9
A.Graham 3,0
S.Crawford 3,1
Gasparyan 2,0
Reagovat
sprchon
Graham ani Elině bych se nedivil. ;)
Reagovat
janek_da
Dík za tipy. Kromě Gasparyan to dám. Není čas zkoumat co a jak :)

+ Nastěnka by mohla. Za 4.7 proti Halep, to je síla. Ale pozor na sázkovku, aby vyplácela skreč aspoň po 1.setu.
Reagovat
Roger_Federer
No to jo..v nedeli me Halep pekne nasrala z Bencic.
Reagovat
janek_da
Víš co analfabete? Dám i tu Gaspu :)
Reagovat
Roger_Federer
:)...beru 8%.:)
Reagovat
Roger_Federer
Na nase je ted docela spolehnuti.
Petra, Lucka, Tom dobrej trojboj.
Reagovat
letityfanousek
by měla vstoupit do politiky (teda až skončí). S tím jejím výrazem (na fotce) by přesvědčila snad každého, že má ve všem pravdu. Ač rusáky nesnáším (dnes kruté výročí!), tak tuhle krasavici můžu.
Reagovat
FulnekUltras
Přesvědčit může leda tak nevyzrálé jedince včetně antikomunistických fanatiků... ;)
Reagovat
smazaný uživatel
Asi tak. Já mám poněkud problém téhle osobě uvěřit i pozdrav..
Reagovat
Jabadu
Karolína "lájošku" snad zvládne. Královna a první korunní princezna to mají složitější. Ale ta pomoc od ostatních konkurentek!
"Ve chvílích nejtěžších, jenom panovnice ví si rady." (Jan Werich) :-)
Reagovat
tommr
protože propásla jedinečnou šanci na postup minimálně do čtvrtfinále ... :(
Snad toho odstoupení Sharapky využije aspoň Karolína ... :)
Reagovat
FulnekUltras
Na ženské pavouky není už poslední dobou vůbec spolehnutí - a na "menších" turnajích před GS se pak otvírají překvapivé šance pro druhý a třetí sled... Z více či méně odůvodněného odstupování se už stává pomalu taktický prvek.
Reagovat
FulnekUltras
čímž samozřejmě nemyslím momentálně Mašu...
Reagovat
EllNino
to je opravdu škoda ...
Reagovat
smazaný uživatel
A to říkala, jak se na Cincinnati těší. :( Ale asi ví, co dělá... Co si vzpomínám, tak Masha po delším odpočinku umí zahrát dobře (třeba před AO 2013 taky nehrála žádný turnaj). Snad to bude platit i tentokrát. :)

Co se týče Any, tak nakonec se jí ta Venus ve 2. kole vyplatila, i když trochu jinak, než by se čekalo. Byl bych radši, kdyby si to Ana vybojovala na kurtu, ale beru to jako takovou náhradu za odstoupení Mashy. Anička už to okomentovala na Twitteru...
https://twitter.com/AnaIvanovic/status/633829925066305538

Taky jsem přemýšlel nad tím, jestli Simona dneska neodstoupí proti Kiki Mladenovic, když v Torontu skrečovala finále. Pokud se ale bude hrát, tak to dneska stejně neuvidím...
Reagovat
smazaný uživatel
Tak Cincinnaty bude o 50dB tiší
Reagovat
martinek37
Tak to je škoda, čekal jsem, co předvede. Ale zřejmě moudré rozhodnutí. Nepochybuju, že na US Open bude v pořádku a dobře připravená. On zápas s Varvarou by nebyla žádná jednoduchá záležitost.
Kdo bude hrát místo ní? Nevíte někdo?
Reagovat
tommr
nikdo - Lepchenko postoupí bez boje do osmifinále ...
Reagovat
martinek37
no já že tam je LL, což by mělo znamenat "lucky loser", tak jsem myslel, že některá z poražených v kvaldě, ale to by nebylo moc spravedlivý, že jo?
Reagovat
lars
odhaduji , ze tam bude LL. Uvidime
Reagovat
tommr
v pavouku už je ale napsaná jako postupující Lepchenko:
http://www.tenisportal.cz/cincinnati-wta/2015/wta-zeny/?draw=1
Reagovat
blixa
Já myslím , že se všechny rozlítly a už žádnou nesehnali. Máša se odhlásila na poslední chvíli, to už je skoro na úrovni skreče.
Reagovat
tommr
no jsem zvědavej jakej bude konečnej verdikt. Každá jiná hráčka by za to nejspíš dostala penalizační nulu, ale u Sharapky těžko říct ...
Reagovat
smazaný uživatel
dostne pokutu, bude muset zacalovat 50 000 sugarbonbonu...
Reagovat
Kurka
Mirjana Lučič
Reagovat
smazaný uživatel
Azda správne rozhodnutie. Skoré uzdravenie a pekne sa pripraviť na US Open a tam to riadne rozbaliť. Veľa šťastia.
Reagovat
Frick
Padly v kvaldě. Dobře jim tak, mrchám. :-P
Reagovat
kada.tom
:-)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist