San Diego: Radwaňská a Kuzněcovová jsou letos poprvé ve finále

8. 8. 2010, 08:39
Aktuality 5
WTA SAN DIEGO - Obě začínaly letošní rok v první světové desítce, do prvního finále sezony se ale dostaly až po sedmi měsících. Angieszka Radwaňská v San Diegu přešla přes Hantuchovou, Světlana Kuzněcovová dokonce v prvním letošním semifinále smetla Pennettaovou.
Světlana Kuzněcovová

Světlana Kuzněcovová v žebříčku útočila na nejvyšší příčky. Letos se jí ale vůbec nedařilo a během první poloviny sezony si jen jednou zahrála ve čtvrtfinále. Zlom možná nastal na prvním přípravném turnaji na US Open, na kterém před šesti lety získala svůj první grandslamový titul.

Pětadvacetiletá Ruska v San Diegu poprvé v tomto roce postoupila do semifinále, ve kterém na ni čekala oblíbená soupeřka Flavia Pennettaová. Kuzněcovová ani ve čtvrtém vzájemném střetnutí neztratila set a po výhře 6-4 6-0 postoupila do svého 27. finále.

O třináctý titul bude dvojnásobná grandslamová šampionka hrát proti Polce Agnieszce Radwaňské. Té se letos dařilo více, ale ve finále přetavila až čtvrté semifinále. Před týdnem ve Stanfordu ztratila dobře rozehraný zápas proti Šarapovové, v San Diegu si ale poradila se Slovenkou Danielou Hantuchovou a bez ztráty setu se dostala do finále.

Kuzněcovová proti o čtyři roky mladší Radwaňské vyhrála šest z devíti vzájemných duelů.

- WTA PREMIER SAN DIEGO (USA, tv. povrch, 700.000 dolarů) -
páteční výsledky (06. 08. 2010)

Dvouhra - semifinále:
A. Radwaňská (4-Pol.) - Hantuchová (SR) 6-4 6-2
Kuzněcovová (Rus.) - Pennettaová (5-It.) 6-4 6-0

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

5
Přidat komentář
smazaný uživatel
Světlana zahrála skvělý turnaj. Gratulace.
Reagovat
smazaný uživatel
Doufám, že zlatíčko Agnieszka tentokráte konečně finální krok zvládne, hraje výborně, Kuzna však ve srovnání s letošními výkony také. No, myslím, že se máme na co těšit. Mé sympatie jasně nakloněny k Polce. A to již nějaký pátek. Tak snad to dnes vyjde...
Reagovat
smazaný uživatel
Kuzna by se mohla unavit aby nezvladla potom zapas s Marii v Cincinnati nebo se možná i odhlásit.. Stejně si myslím, že by jí Maria porazila.
Reagovat
skott
Bylo na case, aby se zas Svetlusce vratila forma.Turnaj, ktery by ji konecne nastartoval do lonske pohody, protoze to zatim bylo hodne podprumerne v te letosni.A da se rici skoro bez priciny, jedine problemy snad jedine s ramenem kolem Miami, ale jinak spousta zbytecnych proher.Ted to vypada, ze se to konecne obraci.Vcerejsi druhy set to byla opet Sveta, jak ji znam.Neminula zadny forehand, stale krok, dva v kurtu, agresivni, dokonce se i hecujici, ze Pennetta byla misty az zoufala, z toho kdyz mela dat druhy servis a vedela, jak si na nem Sveta smlsne:-)
Radost mam i z Agnieszky, hraje vyborne a jen samotna cisla z poslednich utkani mluvi sama za sebe.Drzet nevynucene chyby pod cislem 10 je ohromny a pro Svetu to bude velice tezke, Aga rozhodne vi, jak na ni zahrat i pres zapornou bilanci.Docela zajimave potom je, ze jejich posledni setkani bylo take ve finale, loni na podzim v Pekingu..;)
Reagovat
smazaný uživatel
Pokud bych si mela vybrat,tak titul preji Radwanske. Jsou ale obe takovej studenej cumak, pri hre jsou trochu jako stroj,nepatri mezi me velke oblibenkyne,ale pokud je to letos prvni finale,tak ta stastnejsi at si ten fajn pocit vitezstvi uzije,
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist