Sakkariová vyhrála nad Sabalenkovou bitvu o semifinále

16. 11. 2021, 07:07
Aktuality 54
TURNAJ MISTRYŇ - Maria Sakkariová v mexické Guadalajaře udolala po bezmála tříhodinové bitvě 7-6 6-7 6-3 Bělorusku Arynu Sabalenkovou, přerušila sérii čtyř porážek ze vzájemných soubojů a při debutu na Turnaji mistryň postoupila do semifinále. V něm se 26letá Řekyně utká letos už popáté s Estonkou Anett Kontaveitovou.
Maria Sakkariová (© AFP)

Maria Sakkariová letos nezískala ani jeden titul a pouze v Ostravě si zahrála finále. Byla však pětkrát v semifinále, včetně Roland Garros a US Open, a jako první řecká tenistka v historii se kvalifikovala na Turnaj mistryň.

A hned při své premiéře postoupila ze skupiny. Po výhře nad Igou Šwiatekovou a porážce s Paulou Badosaovou zvládla přímý souboj o semifinále proti Aryně Sabalenkové. Bělorusku udolala po 2 hodinách a 47 minutách boje 7-6 6-7 6-3 a v šestém vzájemném duelu zaznamenala teprve druhou výhru.

V prvním setu Sakkariová prohrávala 3-5 a v desáté hře čelila setbolu, vývoj ale otočila a vynutila si tie-break. V něm si pomohla třemi esy, zatímco Běloruska udělala dvě dvojchyby.

Ve druhé sadě řecká hráčka opět utekla ze stavu 3-5 a po odvrácení dvou setbolů dostala nasazenou jedničku znovu do tie-breaku. Ten ale po boji ztratila v rozhodujícím dějství prohrávala 1-3. Od té chvíle však získala pět gamů v řadě a mohla slavit postup do semifinále.



"Byla to jízda na horské dráze. Vybojovala jsem to srdcem. Tohle je pro mě i mou zemi obrovský úspěch. Jsem unavená, ale hlavně strašně moc šťastná," radovala se Sakkariová.

Sakkariová, který dosud jen jednou vyhrála turnaj WTA v marockém Rabatu 2019, bude o postup do svého čtvrtého a dosud největšího finále bojovat už v úterý večer (ve středu od půlnoci SEČ) proti Estonce Anett Kontaveitové, s níž ve vzájemné bilanci vede 6-5. Naposledy se střetly v říjnu ve finále turnaje WTA v Ostravě, kde triumfovala Kontaveitová.

O druhé první místo ve finále se utkají od 21:00 SEČ Španělky Paula Badosaová s Garbiñe Muguruzaovou. Badosaová, která měla jistý postup do semifinále z 1. místa už po dvou zápasech, ve svém závěrečném utkání ve skupině podlehla 5-7 4-6 Ize Šwiatekové. Polka se tak se svým prvním Turnajem mistryň rozloučila prvním vítězstvím. 

• TURNAJ MISTRYŇ 2021 •
Guadalajara / Mexiko, tv. povrch, 5.000.000 dolarů
pondělní výsledky (15. 11. 2021)
• Dvouhra •
Skupina Chichén Itzá
Sakkariová (4-Řec.) - Sabalenková (1-Běl.) 7-6(1) 6-7(6) 6-3
Šwiateková (5-Pol.) - Badosaová (7-Šp.) 7-5 6-4
Pořadí skupin
• Čtyřhra •
Skupina El Tajín
Krejčíková/Siniaková (1-ČR) - Guarachiová/Krawczyková (6-Chile/USA) 5-7 7-6(3) 10-7
Su-Wei Hsieh/Mertensová (4-Tchaj./Belg.) - Fichmanová/Olmosová (8-Kan./Mex.) 6-4 7-6(3)
Pořadí skupin
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

54
Přidat komentář
Mantra
Vyhraje to celé!
Reagovat
turista
Spíš Anett.
Reagovat
blixa
Spíš Paola smile
Reagovat
dadaft
mě překvapila. Nevěřil jsem ji.
Reagovat
paddy
Dobře ti tak smile

Já si vsadil kombo Swiat/Sak a byl jsem po zásluze odměněn
Swiat byla tutovka smile
Reagovat
dadaft
Teď jsem dokoukal na Mugu s Anett a musím říct, že vypadá mnohem líp, než jsem čekal. Myslím fyzicky. V Moskvě byla unavená a bledá, sotva porazila Martincovou, pak ji za 50 minut Kontaveit vyklepla 2x 6:1...
Ne teď.
Ty tři týdny na odpočinek určitě potřebovala.
Teď Koťátko začínám považovat za favoritku číslo jedna.
Reagovat
Fandina
Já ji viděla v zápase s Bárou, ta ji měla jeden a půl setu na raketě, ale ona začala bojovat a snižit se a ve spojení s jejím tenisovým umem to otočila a vyhrála. S Kontav byla v pohodě, pěkně si vyhrála set a pak už to v pohodě dohrála. Věřím jí i proti Badose.
Reagovat
Fandina
na lopatě a snažit se ... V zápase s Bárou to tedy vydřela a to za vydatného povzbuzování a hnaní jejím týmem včele s Martinez.
Reagovat
lvicek
Bara se celkem statecne drzela az skoro do konce a pak ji bohuzel rozhodci okradli o gameball na 5:5 a tam se ji to uplne zhroutilo. Bylo by zajimave videt, jak by to Muguruza ustala, kdyby Bara srovnala na 5:5. No, skoda. Rozhodne Bara aspon na jednu vyhru hru mela, ale asi na to nemela uplne psychicke sily a odolnost. Ale doufam, ze ji tyhle zapasy prinesou zkusenosti a vice klidu v dalsich takovych situacich!
Reagovat
Fandina
To ano, byla škoda, že Bára druhý set nedotahla. Mugu se začala hecovat a bojovat a ve třetím pak Báru dala.
Reagovat
asgard33
Jestli rozhodčí někoho okradli,tak rozhodně Garbinu při prvním BB na 1-2 ve 3.setu, když přehlédli 10cm aut Báry.Tam se Mugu rozčilovala právem.Nakonec ten game po mnoha shodách stejně vyhrála,což bylo pro vývoj zápasu rozhodující. Možná by to chtělo občas sundat ty zamlžený nacionální brejličky.
Reagovat
lvicek
A proc nacionalni? Ja vim i o tech chybach ve tretim setu. Ale mimo jine to zacalo uz u Bary prave u tohoto zmineneho balonu, kde u uplne pomaleho mice na caru chybne zahlasili out. Bara mic v klidu uklizela z dosahu Muguruzy a mela by srovnano na 5:5. Misto toho se vymena opakovala a Muguruza srovnala na shodu. Proc hned se tu ohanet s nacionalistickymi brylemi a dokonce zamlzenymi? Ve tretim setu uz pak Bara odpadala a Muguruza mela navrch a zjevne ji taky poskodili, no ale uz to neprohrala.
Reagovat
Alien
To je dobře!
Reagovat
paddy
Sabalenka 19 dvojchyb, zápas předtím 16 smile

Máňa bojovala, tolik nepříznivých stavů, zasloužený postup smile

V expreskách mají opět chybu. Badosa i Sakkari přece postoupily do finále smile
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Také byla za ty DF královsky odměněnasmile
Ona sice často ty druhé servisy riskuje, ale i tak... Možná chtěla vytvořit rekord. S 19DF do SF TM asi ještě nikdo nepostoupilsmile
Reagovat
smazaný uživatel
ale uhnala to do tříseťáku. Chvílemi hrála soustředěně a pěkně a pak propad. Má takový vlny.
Reagovat
smazaný uživatel
smile
Reagovat
lvicek
No asi to tam fakt divne lita, ne? V kazdym zapase jsou hromady dvojchyb.
Reagovat
paddy
smile smile smile
Reagovat
paddy
smile smile smile
Reagovat
paddy
smile smile smile
Reagovat
paddy
smile smile smile
Reagovat
Pe3k
Já se v těch wta přezdívkách nevyznám. Takže Sakari je Máňa? Já myslel, že se tak říká Krejčíkové.
Reagovat
Alien
Měl jsem to stejně! Pomoc jsem pravidelně našel na tenisových diskuzích Seznamu, kde to je kolikrát i s vysvětlivkami! Doporučuji.
Reagovat
blixa
Sakkari je Maria, takže Marie, Máňa. To snad není ani přezdívka, ne ? smile
Reagovat
lars
je to " test" velikosti IQ :)
Reagovat
Pe3k
Já tedy na živo nikdy neslyšel, aby někdo oslovil, kteroukoliv Marii Máňo.
Reagovat
blixa
Tak tos toho ještě v životě moc neslyšel, Máňo ... smile
https://www.youtube.com/watch?v=jgEf66sVBvM&ab_channel=TheSorbonka
Reagovat
Pe3k
Tak je pravda, že já spíše poslouchám hudbu, než tohle...
Reagovat
blixa
To bylo jen ilustrativní ... smile
Reagovat
Pe3k
dokonale to ilustrovalo tvůj hudební vkus smile
Reagovat
blixa
Ale vůbec. To jsem jen našel kvůli tobě. Můj hudební vkus nech na pokoji, ten je v pořádku.
Reagovat
blixa
Ale protože jsem zjevně neotesaným provedením této písně urazil tvůj vytříbený vkus, léta pěstěný výhradně klasickou hudbou, nabízím ti s omluvou provedení od Štěpána Raka, famózního to českého kytarity :
https://www.youtube.com/watch?v=GuF1RyUG3C0&ab_channel=%C5%A0t%C4%9Bp%C3%A1nRak
Rovněž ti pak mohu nabídnou informace o autorovi této avantgardní písně :
https://www.trampsky-magazin.cz/blog/kdo-byl-geza-vcelicka-642.html
smilesmilesmile
Reagovat
Jan
Reagovat
blixa
To je utopená Máňa smile
Reagovat
Pe3k
Tak ti teda děkuji za to kulturní i jiné obohacení. Na oplátku posílám co poslouchám já.
btw. Máňa je i přezdívka...

https://www.youtube.com/watch?v=nwFloCPXzCs&list=PLyTXsFlEr9aJfsSqA-3UV17MEiqNLR5SE&index=5
Reagovat
blixa
Chmmm, zajímavé ... a kromě freak show (promiň mi tu neuctivost ale nesnáším "dětské" umělce, přijde mi to jako zneužívání ale to je můj problém) z normálních věcí posloucháš co ? Klasický jazz ?
Reagovat
Pe3k
Ne.

Angelina začala zpívat v 18 měsících. Ve 3 letech začala sledovat pěvecké soutěže a přemlouvat rodiče, aby jí do nějaké přihlásili. V 6 letech při návštěvě Iránu věnovala holčičce bez domova a rodičů svoje boty a zavázala se, že dokud nebudou mít všechny děti na světě střechu nad hlavou a vlastní boty tak ona sama bude zpívat bosa. V 7 letech vyhrála celostátní soutěž pro dospělé. V 8 letech se stala autorkou knihy. V 9 letech natočila ten klip, který si viděl. Ve 12 se odstěhovala do USA kde podepsala smlouvu s přední nahrávací společností, která jí uháněla roky. Je považována za nejtalentovanější zpěvačku (ever) tohoto milénia, ale pro tebe freak show...OK boomer.
Reagovat
blixa
Bože ... obhajuješ to děvče nešťastný úplně zbytečně. Jednak vím kdo ona je a jaké má "CV", jednak to je prostě můj pohled na dětské umělce a ten se nezmění. Ale co posloucháš kromě takovýchto specialit ? Myslím z normální muziky.
Reagovat
Pe3k
Já budu raději obhajovat AJ než svůj hudební vkus...Je toho tolik, co jsem poslouchal, že se to nedá vypsat, ale žánrově jazz jen okrajově. Krom AJ mě během života nejvíce oslovila hudba Björk. Z české scény tatabojs.
Reagovat
blixa
No vidíš, tak to se, kromě tvé záliby ve freak show smile zase tak hrozně hudebním vkusem nelišíme, Björk i tatáči patří i mezi mé oblíbence smile
Reagovat
Tomas_Smid_fan
smilesmile Bj?rk jsem dokonce slyšel naživo na Creamfields, myslím s kvintetem. Pak jsem ji měl v uších, když jsem se proháněl na bruslích v době na konci undergroundusmile
A s klukama z Tatabojs se i trochu znám, fajn kluci. Ale neznám moc jejich alb, nicméně rád si třeba v autě poslechnu Biorytmy.
Reagovat
blixa
No vidíš to, jakej jsi kulturista ... teda kulturník .. smile Já jsem Björk slyšel dokonce ještě když zpívala ve své původní islandské kapele Sugarcubes, a koncertovali kupodivu v ČR v Edenu smile Prostě jsem boomer smile
Reagovat
Tomas_Smid_fan
To teda, plakát na ten koncert na mě koukal ze sloupu, měl jsem trochu cukání jítsmile
Jinak poslouchám spíš alternativnějši věi. Od Bjork ovšem teď už nejradši Golden album unplugged.
Od jisté doby mám rád i elektroniku, nejlíp mi ladí s tancováním a pohybem vůbecsmile Ještě jsem před covide stihnul dvě nezapomenutelné akce, teď už to zbyde možná tak na open air...
Reagovat
blixa
Počkej, to bylo v roce 1990, to už taky nejsi nejmladší, já tě měl tak za třicátníka, odhadem smile Už nějak nemám ty míry ... smile
Reagovat
baba
Tak jste někteří zatracovali Kontaveit za odevzdaný zápas a vidíte, ani Badosa se nedokázala pořádně namotivovat!!!Prostě hlavě neporučíš...
A zarputilé Marii to přeji, letos si to opravdu zaslouží více než SABA..
Reagovat
Mony
Saba ji to spíš darovala
Reagovat
Ela-fon-isi
smile přesně tak. Viděla jsem jen TB a třetí set a nepochopila jsem, proč nezačala servírovat na jistotu.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Amazonky jsou už prostě takové - nebojí se ničehosmile
Reagovat
smazaný uživatel
smile
Reagovat
turista
Anett ji vypakuje v SF a pošle domů.
Reagovat
blixa
Aryna neví, co je to "na jistotu" smile Prostě když nestačí rána, dá se ještě větší rána ... smile
Reagovat
smazaný uživatel
smile
Reagovat
vladka
smile
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist