Safinovou nezastavila ani Kuzněcovová. Je ve finále

5. 6. 2008, 15:51
Aktuality 0
Dinara Safinová už vykročila ze stínu svého bratra. Tedy alespoň na Roland Garros: zatímco Marat Safin se v Paříži dostal nejdále do semifinále, jeho sestra si tu zahraje o titul. Rozhodl o tom dnešní zápas, ve kterém třináctá nasazená tenistka porazila svou krajanku Kuzněcovovou hladce 6-3 6-2 a postoupila do finále.
Dinara Safinová (© rolandgarros.com)

Čtvrtá hráčka světa Světlana Kuzněcovová byla třetí Ruskou v řadě, na kterou Dinara Safinová při své cestě do finále narazila. Dvaadvacetiletá Safinová v osmifinále dokázala otočit dramatické utkání s Marií Šarapovovou a téměř totožný kousek se jí pak povedl i proti Jeleně Dementěvové.

I dnes se dala očekávat vyrovnaná bitva, ale takové drama jako v předešlých kolech už Safinová nepřipustila. Hned v úvodu první sady vzala Kuzněcovové její servis. Zkušenější soupeřka jí to sice vzápětí oplatila a později si obě dokázaly znovu prolomit své servisy, třetí brejk Safinové za stavu 4-3 už ale rozhodl o osudu prvního setu, který Safinová vyhrála 6-3.

Také druhý set začala sestra Marata Safina lépe. Na její brejk ještě dokázala Kuzněcovová odpovědět stejnou mincí, ovšem od stavu 2-2 už kurt ovládla Safinová. Kuzněcovová ještě za stavu 2-4 svou soupeřku potrápila a vypracovala si dva brejkboly, Safinová ale oba odvrátila a když vzápětí Kuzněcovové znovu vzala servis, o osudu zápasu bylo rozhodnuto.

Vítězství 6-3 6-2 posunulo třináctou nasazenou hráčku do sobotního finále. S kým se v něm utká, jestli s Anou Ivanovičovou ze Srbska, nebo její krajankou Jelenou Jankovičovou, se rozhodne v dnešním druhém semifinále.

Výsledky - French Open - ženy:

Dvouhra - semifinále:
Safinová (13-Rus.) - Kuzněcovová (4-Rus.) 6:3, 6:2.

Esa: 1 - 1
Úspěšnost 1. podání: 67% - 59%
Nevynucené chyby: 23 - 23
Vítězné údery: 39 - 20
Využité brejkboly: 6/11 - 3/9
Vyhrané míče: 68 - 54

Výsledky - French Open - muži:

Čtyřhra - semifinále:
Cuevas, Horna (Urug./Peru) - Soares, Vemič (Braz./Srb.) 6:4, 6:7 (6:8), 7:6 (8:6).

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist