Safinová zastavila unavenou Pennettaovou

15. 8. 2009, 21:14
Aktuality 9
WTA CINCINNATI - Dinara Safinová se několik zápasů trápila. Nyní však světová jednička během 24 hodin smetla dvě soupeřky. jež předváděly skvělé výkony. Dnes nedala šanci Italce Pennettaové, které ukončila patnáctizápasovou sérii bez prohry a postoupila do finále. V něm ji čeká Jankovičová.
Dinara Safinová

Dinara Safinová včera tak trochu překvapila Clijstersovou, jež se hned po návratu na kurty prezentovala velmi dobrými výkony. V dnešním semifinále narazila na Flavii Pennettaovou, která neprohrála už 15 zápasů v řadě.

Jenže sedmadvacetiletá Italka dnes doplatila na únavu z náročného programu. Po dvou vyčerpávajících týdnech tenisu, kdy jen vyhrávala, byla Pennettaová bez energie. Měla puchýře na noze, kotník zatejpovaný a bolesti jí nedovolily sehrát alespoň důstojnou roli.

Safinová i přes 5 dvojchyb vyhrála za necelou hodinu suverénně 6-2 6-0 a na 14. letošním turnaji postoupila již poosmé do finále. Usilovat bude o čtvrtý titul, celkově třináctý. Italskou soupeřku porazila i v osmém vzájemném střetnutí.

"Každým zápasem se cítím být lepší. Dnes jsem se cítila moc dobře a sebevědomě," pochvalovala si Safinová.

Pennettaová, jež ve 3. kole vyřadila i Venus Williamsovou, se v pondělí i díky patnácti vyhraným zápasům v řadě poprvé v kariéře a jako první Italka dostane do první světové desítky. V Top 10 byli pouze dva Italové, Adriano Panatta a Corrado Barazzutti v sedmdesátých letech.

"Dinara dnes hrála o moc líp, než já. Byla jsem trochu unavená, ale to není důvod mé prohry. Ona hrála neuvěřitelně.

Dementěvová udělala 17 dvojchyb a končí
I na ženský tenis málo vídaných 17 dvojchyb udělala Ruska Jelena Dementěvová v semifinále turnaje v Cincinnati proti Jeleně Jankovičové a prohrála 6-7 6-0 6-7.

Srbka sice hned devětkrát ztratila svůj servis, ale zvládla důležité koncevky prvního a třetího setu. V rozhodující sadě vedla 5-4 a 40-0 při svém podání, ale tři mečboly nevyužila. Ve zkrácené hře pak už prohrávala 2-6 a sama čelila čtyřem mečbolům, šesti vyhranými fiftýny v řadě ale otočila a postoupila do finále.

"Vůbec tomu nevěřím, že jsem ten zápas vyhrála," řekla po utkání Jankovičová, která se dopustila celkem osmi dvojchyb.

Safinová se srbskou soupeřkou odehrála pět zápasů a ve třech byla úspěšná. Naposledy odehrály dvě utkání loni na hardu, kde pokaždé vyhrála Safinová.Finále je na programu v neděli od 22:00 hodin SELČ.

- WTA CINCINNATI (USA - Ohio, tv. povrch, 2.000.000 dolarů) -
sobotní výsledky (15. 08. 2009)

Dvouhra - semifinále:
Safinová (1-Rus.) - Pennettaová (14-It.) 6-2 6-0
Jankovičová (5-Srb.) - Dementěvová (4-Rus.) 7-6(2) 0-6 7-6(6)

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

9
Přidat komentář
smazaný uživatel
Zdravim vsechny, mam tady skvelou stranku musite to videt!!!http://tojesila.cz/cz/s16/n2223-Topolanek-Vadim-Sazce-tak-ji-seberu-licenci-a-rozdelim-ji
Reagovat
smazaný uživatel
Ajde JJ!
Reagovat
misoSK
teraz nech sa ozyvaju williamsove:D
Reagovat
smazaný uživatel
CHTEL JSEM SE ZEPTAT MA NEKDO HRU VIRTUA TENIS 2009? POKUD JO.. PORAD TE MI PROSIM JAK SE DELA PODANI SPODEM.. :D DEKUJU..
Reagovat
skott
Pekne uvitani pripravila Penette v Top 10:-) Rekl bych, ze to byl jeji nejlepsi vykon od zapasu s Azarenkou na FO, vubec bych to nesvadel na unavu Flavie.Uz vcera proti Kim hrala velice dobre, zatlacila Kim do totatlni defenzivy a trestala jeji slaby backhand.Docela bych si pral, aby ted do finale postoupila proti ni Jankovic.Aspon by Dinara mela moznost omlatit ji o hlavu reci o tom, ze neni oparvdova ¨number one¨!
Reagovat
smazaný uživatel
Překvapuje mě, že si jako fanda ruského tenisu přeješ prohru Dementky. To bych po tvých názorech při SF Paříže nečekal (2 Rusky ve finále = titul je doma).
Já bych ve finále viděl radši Jankovič z toho důvodu, že se JD bojím, dost často umí na Dináru zahrát (na hardu to je 0-5 !!!). Jankovič loni v létě proti Dináře ve vzájemných utkáních neměla šanci a to přitom tehdy srbice chytla velmi slušnou formu. Letos to vidím stejně.
Reagovat
skott
Kdyz Dinara zahraje stejne jako proti Penette, nemusi se bat nikoho.Samozrejme, ze radsi uvidim ciste ruske finale.Byla to jen nadsazka, Jankovic uz neni mesice dustojnou souperkou.
Reagovat
smazaný uživatel
Aha, tak přece fanda, mohlo mě to napadnout. Ty se nebojíš, já ale ano. Pro mě je nejdůležitější to, aby Dinara sbírala tituly. S kým vyhraje, na to se historie neptá. Rozdíl v šancích na turnajové vítězství vidím obrovský. Ty nedávné hloupé prohry s Dementkou musí mít pořád v hlavě.
To samé letos RG. Jsem si skoro jistý, že kdyby Stosur nezmrvila závěr SF, tak Dinara už měla grandslamový titul. Hrát se Stosur v Miami a na antuce RG je úplně něco jiného. Škoda.
Reagovat
smazaný uživatel
Vyborne Dinaro, ted to tu vyhrajes:)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist