Safinová ukončila tažení Dokičové

27. 1. 2009, 12:35
Aktuality 40
Ve finále Australian Open si zahraje minimálně jedna ruská tenistka. Rozhodla o tom Dinara Safinová, která dnes ve třísetové bitvě porazila domácí Jelenu Dokičovou a v semifinále si zahraje se svou krajankou Věrou Zvonarevovou.
Profily hráčů
Dinara Safinová

Bývalá světová čtyřka Jelena Dokičová, která se chce vrátit mezi světovou elitu, si v Melbourne mohla zahrát díky divoké kartě od pořadatelů. Odvděčila se jim postupem mezi nejlepších osm a nechybělo mnoho a mohla postoupit až do semifinále. Ruska Dinara Safinová ale lépe zvládla dramatický závěr a za dvě hodiny a 19 minut mohla vítězně zvednout ruce nad hlavu.

Na australské tenistce dnes vůbec nebyly znát problémy s kotníkem, který si poranila v závěru zápasu s Ruskou Alisou Klejbanovou, a se třetí hráčkou světa odehrála naprosto vyrovnaný zápas. Hned v úvodu utkání sice přišla o podání, brzy si ho ale vzala zpátky, aby první set nakonec přeci jen prohrála.

Diváky mohutně povzbuzovaná Dokičová se ovšem ve druhé sadě vzchopila a dala jasně najevo, že se s turnajem ještě nehodlá rozloučit. Stále častěji chybující Safinové znovu sebrala podání a zápas začal směřovat do třetího setu. Safinová sice ztrátu dotáhla, za stavu 4-5 ale špatně podávající Ruska udělala tři dvojchyby a ta poslední ji stála druhý set.

V rozhodující sadě se Safinová rychle ujala vedení 2-0. Dokičová vyrovnala na 4-4, vzápětí ale znovu ztratila servis a ruská favoritka po odvrácení dvou brejkbolů při vlastním podání proměnila hned první mečbol.

Už díky účasti ve čtvrtfinále si 187. hráčka světa Dokičová připíše 182.500 australských dolarů, tedy trojnásobek toho, co si vydělala za poslední roky, a poprvé od roku 2004 se dostane do světové stovky.

Dinara Safinová si o finále zahraje se svou krajankou Věrou Zvonarevovou, která předtím porazila Francouzku Bartoliovou.

Australian Open - úterní výsledky žen:

Dvouhra - čtvrtfinále:
Safinová (3-Rus.) - Dokičová (Austr.) 6:4, 4:6, 6:4, Zvonarevová (7-Rus.) - Bartoliová (16-Fr.) 6:3, 6:0.

Čtyřhra - čtvrtfinále:
Hantuchová, Sugijamaová (9-SR/Jap.) - Blacková, Huberová (1-Zimb./USA) 6:7 (0:7), 6:3, 7:6 (12:10), Dellacquaová, Schiavoneová (12-Austr./It.) - Grönefeldová, Schnyderová (Něm./Švýc.) 0:6, 7:5, 6:1, S. Williamsová, V. Williamsová (10-USA) - Hsieh Su-Wei, Pcheng Šuaj (16-Tchaj-wan/Čína) 6:2, 4:6, 6:3, Dechyová, Santangelová (Fr./It.) - Llagosteraová-Vivesová, Martinezová-Sanchezová (11-Šp.) 3:6, 7:6 (9:7), 7:6 (8:6).

Juniorky:
Dvouhra - 2. kolo:

Bučinová (13-Rus.) - Tůmová (ČR) 6:2, 6:4.

Čtyřhra - 2. kolo:
Bogdanová, Mladenovicová (1-Rum./Fr.) - Borecká, Kubičíková (ČR) 6:4, 2:6, 10:6, Kirillovová, Pervaková (4-Rus.) - Berlineckeová, Tůmová (Něm./ČR) 3:6, 6:3, 10:3.

Komentáře

40
Přidat komentář
smazaný uživatel
blboňa jedna Safina
Reagovat
skott
Jeste maly dodatek k dnesnimu vitezstvi Dinary:-)
scenare jak muze vypadat poradi nejlepsich hracek po Aussie Open:
Lena se stane jednickou pokud vyhraje AO nebo porazi ve finale Veru
Serena pokud vyhraje AO nebo ve finale porazi Veru
Dinara pokud vyhraje AO, ve finale porazi Carlu/Svetu nebo pokud se ani jedna z kandidatek do finale nedostane

At to dopadne jakkoliv jedno je jiste a to, ze skonci hruzovlada srbky Jankovic, ktera opet na velkem turnaji shorela jako papir.
Reagovat
smazaný uživatel
Opět shořela? Kdy shořela na GS předtím? Na Wimbledonu? Tam ti skončila slavná královna dvojchyb ještě o kolo dřív.. Pod pojmem shořela jako papír si představuju vystoupení Safiny na loňském AO.
Reagovat
smazaný uživatel
Eventuálně bys mohl taky napsat, že končí druhé intermezzo nejtrapnější jedničky všech dob a třetího se snad už nedočkáme. Ve finále USO ovšem neshořela, Serena jen zázrakem odvrátila hrozbu 3. setu. To na upřesněnou.
Reagovat
smazaný uživatel
opět shorela neni asi to pravý....
Reagovat
skott
nepofato to jsou jen kysele reci pochybovacu jako jsi ty, o to vetsi je to uspech, jak kratka doba ji stacila dostat se na vrchol.Arogantni Jankovic se jeste nedavno chvastala, jakou prozila skvelou pripravu a ze si prvni misto zaslouzi.V jakem kontrastu s Dianrou nebo Lenou za ktere mluvi vyhradne jejich vykony.
Reagovat
smazaný uživatel
Skotte, neodpověděl si mi.. :-)

Jinak když se podívám na tenistky, co se poperou o titul na AO, tak to jednoznačně přeju nejvíc Jeleně D.
Reagovat
smazaný uživatel
Jinak mám takový dojem, že vítězka AO bere #1 bez ohledu na jméno soupeřky.
Reagovat
skott
Odpovedel sis sam napr.Wimbledon, na US Open dostala facku.
Reagovat
smazaný uživatel
Finálovou facku :-D tomu říkám shoření..
Reagovat
marika
Dinara skvělě snad ti to vydrží až do finále
Reagovat
smazaný uživatel
Škoda, že to Jelena nedotáhla na výhru!!!
Reagovat
skott
Mimochodem Jelena Dokic se nepriblizuje top100, ale dostane se nekam na 90misto.Prozila neuveritelny turnaj, smutna byt urcite nemusi, ale semifinale bylo nad jeji sily.
Reagovat
smazaný uživatel
Nad její síly :-))) Za stavu 5-4 měla Dokič dva brejkboly na stav 5-5. Většina gemů byla hodně vyrovnaných, kdyby získala několik klíčových míčů, tak se Dinara z turnaje už poroučela.
Reagovat
smazaný uživatel
Safina poslední dvě kola sotva prolezla, do třetice se jí to snad nepovede. Doufám, že v semi se bude opakovat výsledek z loňské Moskvy. :-)
Reagovat
skott
nepofato ty mas vazne odvahu:-)...ze zrovna ty se ozyvas, takovy neprejici trolik.I vitezit osklive je umeni a ruske souboje jsou vzdy otevrene.
Reagovat
smazaný uživatel
Proč nepřející? Přeju Zvonarevce..
Reagovat
smazaný uživatel
Že by tohle byl zrovna fanda Zvonarevky, silně pochybuju. Zato když hraje Safina, tak přeje vždy soupeřce. Dodatečně jsem si přečetl komentáře k starším loňským článkům.
Reagovat
skott
Vera uz ma splneno, tak daleko se jeste nikdy nedostala, na 5.miste taky jeste nebyla.Myslim, ze tesne pod vrcholem selze jako obvykle.
Reagovat
smazaný uživatel
Brozi, poznáš rozdíl mezi tím, kdo přeje v jednom utkání Zvonarevce a tím, kdo je její fanda? Já jsem to první a nijak to nezastírám. :-) A že mi je Safina nesympatická a tak přeju jejím soupeřkám, tak na to snad mám pravo, ne?
Reagovat
marika
nepofato nevím proč sotva hlavní je že prolezla a nakonec vyhraje ao uvidíš
Reagovat
smazaný uživatel
Doufám, že neuvidím
Reagovat
carolyn
Proč doufáš že neuvidíš, přeci když Dina vyhraje AO složí jí Broz básen, vzpomínáš :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Hehe :-D to pro mě bude taková cena útěchy pokud to Safina vyhraje..
Reagovat
carolyn
No hlavně aby broz splnil co slíbil
Reagovat
smazaný uživatel
Ty jsi slíbila překlad věty, ale překladu jsem se nedočkal. Radši mlč nebo přijde ywett :-DD
Reagovat
carolyn
lžeš, nebo máš špatnou pamět?????!!!!!
překlad jsem ti napsala!
Reagovat
carolyn
Otevři svůj archiv a hledej ve svém doknalém denníčku :-P
Reagovat
smazaný uživatel
Tvou odpověď mám už dávno zkopírovanou, tady máš "překlad" věty:

"Už si nepamatuju jak byla ta věta napsaná ale bylo to něco jako že se mu safina líbí, že se jednou dočkáme že napíše milostnou básen pro tu ruskou báryšnu :-D už nevím snad tak to bylo."
Reagovat
carolyn
No vidíš, překladu ses dočkal
A pak jsem ti jí psala ještě jednou ....
že se jednou určitě dočkáme že složíš milostnou básen pro dinaru
tak ted to bylo po třetí
Reagovat
smazaný uživatel
Jsem tady.....vše sleduji......
Reagovat
skott
Nadhera!!!Dinara se timto vitezstvim dostava na prvni misto zebricku a jeste vic priblizuje prvnimu grandslamu.Zacatek nove ery WTA:-)
Reagovat
smazaný uživatel
Aha haha, Jankovič už sice těsně předběhla, jenže tohle je jenom průběžné počítání a na to se nehraje. Po tom dnešním výkonu bych se ani stopce v SF moc nedivil. Porovnej si moje názory na vývoj QF utkání se svými optimistickými hláškami. Pravdu jsem měl já.
Reagovat
smazaný uživatel
A jestli má být jedničkou na 1 týden jen díky tomu, že se loni AO hrál o něco dřív a odečtou se loňské výsledky, pak není o co stát. Proti Zvonarevce musí zabojovat, jinak zase padá dolu !!!
Reagovat
smazaný uživatel
Začátek nové éry :-D
Reagovat
skott
Jsi vazne pesimista, staci se podivat na jeji lonske vysledky ze zacatku roku az po French Open a je ti jasne, ze tohle nebude kratkodoba zalezitost.Ale klidne bych to vymenil zato aby vyhrala AO, sance jako je letos se nemusi hned tak opakovat.
Reagovat
smazaný uživatel
No promiň, ale opět mě nepřesvědčila. V rozhodujícím setu vyhrála o minimální možný rozdíl a to ještě tak tak. Podívej se na Rogera, ten se z minulého výpadku poučil dokonale. To je skutečný šampion, ať už AO vyhraje nebo ne.
Reagovat
marika
Já teda doufám že AO vyhraje Rafa a taky to tak tipuju i když Roger se držel opravdu dlouho
Reagovat
skott
Srovnavat Rogera a Dinaru je trochu mimo, dej ji trochu respektu:-)Neni jednoduche hrat proti domaci hracce a nepratelskemu publiku.
Reagovat
smazaný uživatel
No jo, v posledním gemu 2. setu podává na vyrovnání na 5-5 a nepřátelské publikum ji donutilo ke 4 dvojchybám, takže set byl v čudu.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist