Safinová se před Dauhá dostane znovu na 1. místo

22. 10. 2009, 17:46
Aktuality 1
Američanka Serena Williamsová si v pozici světové jedničky dlouho nepobyla. Jak oznámila WTA, v příštím vydání žebříčku ji znovu předstihne Dinara Safinová, která byla nejlepší tenistkou světa od 20. dubna do 11. října.
Dinara Safinová

Serena Williamsová byla v dubnu sesazena z čela žebříčku Dinarou Safinovou, která na prvním místě vydržela 25 týdnů. 12. října se na post světové jedničky vrátila znovu Serena, když se na úplný vrchol vyšplhala celkově již počtvrté.

Pětibodový náskok ji ale vydrží jen dva týdny. Po příštím přepočítání žebříčku, které proběhne 26. října, ji stejně jako před půl rokem sesadí Safinová.

Hráčky totiž již nyní přijdou o body za loňský Turnaj mistryň. Zatímco třiadvacetiletá Ruska v Dauhá nevyhrála jediný zápas, o pět let starší Američanka si připsala alespoň skalp právě Safinové.

Na čtvrté místo se poprvé v kariéře posune devatenáctiletá Dánka Caroline Wozniacká. Ta loni na Turnaji mistryň nestartovala, tudíž o body nepřijde.

O tom, kdo přezimuje na prvním místě světového žebříčku, se rozhodne příští týden v Dauhá. Turnaj mistryň se v Kataru koná od 27. října do 1. listopadu a nasazenou jedničkou bude Safinová.

Pořadí loňské sezony ovládla Srbka Jankovičová, jež se letos do Dauhá probojovala na poslední chvíli.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

1
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist